Allt tjat om Slöjan drives me crazyyyy

As-Salamu Aleikum wa Rahmatulahi wa Barakatuh!

Kvinnan ska täcka sig, hela kroppen, inga former ska visas, man kan visa ansiktet, om man vill följa Guds ord ännu mer så täcker man ansiktet. Slöjan är inte bara en huvudduk. Man ska inte ha parfym, smink eller plocka ögonbrynen.

Mannen ska täcka sig från knäna till naveln, byxorna får ej gå nedanför ankeln, mannen ska låta sitt skägg växa.

Att man i detta samhälle ser på kvinnan mer än på mannen har jag skrivit på mitt inlägg "sommartider, hej hej sommarsynder" , .

I Koranen, Guds nedskrivna ord, står det : "Säg till de troende männen att de bör sänka blicken och lägga band på sin sinnlighet; det leder till större renhet i deras liv. Gud är underrättad om vad de gör. Och säg till de troende kvinnorna att de bör sänka blicken och lägga band på sin sinnlighet och inte visa mer av sina behag än vad som anständigtvis kan var synligt; låt dem därför fästa slöjan så att den täcker barmen..." (Koranen 24:30-31)

Sedan finns det hadither, där kvinnans slöja förklaras mer, här kan man läsa mer : http://www.darulhadith.com/systrar/kvinnans_kladsel_islam.htm

Som en troende praktiserande muslim, är det extremt jobbigt när folk tror att man blir tvingad att ha på sig den, eller att det är tradition, eller att det är någonting som män har hittat på.

Ang Slöjan är förtryck inlägget , så tar jag det endast från ett perspektiv, och det är att se hur beslöjade kvinnor blir behandlade av icketroende här i Sverige. Det är mer förtryck av dem än av muslimska män. Men det sker inte ständigt eller på hög nivå. Ville få fram att det existerar förtryck, även om det är lite, så är lite förtryck för mycket! Och när jag talar om beslöjad kvinna så menar jag alltså helt täckt. Inte bara en liten sjal på huvudet. Det sker mest till de som också väljer att täcka ansiktet. Många jag känner får ofta fula kommentarer för att de täcker ansiktet och får lägre status av andra. Man ser ner på dessa kvinnor. OM ni tror att kvinnan blir tvingad att ha på sig detta, så hjälper inte att bli ännu mer förtryckt isånnafall. De flesta i Sverige som täcker ansiktet gör de för att de vill, och ofta är det konverterade svenskar som väljer att göra detta.

Om du inte vill ha på dig din slöja, om du känner att du inte har någon anledning att ha på den som gynnar dig.. Så ha inte på den. Om du blir tvingad, är det skäms på den som tvingar dig. Det du måste ta reda på är mer om din religion, se att Gud faktiskt sagt till oss kvinnor att täcka oss. Tänk på att denna världen inte är någonting alls. Bara en prövning! Allt är test för att se om vi vill dyrka Gud eller bli accepterade av denna världen.

Om du gör det för Guds skull, har på dig slöja, så är det bra Mash'Allah!
Om du har på dig slöja för att andra ska se att du har slöja, du vill att de ska tycka att du är bra muslim? Då är du en hycklare.

Desamma gäller killar och deras klädregler. Man ska aldrig klä sig för någon annan skull än Allahs Skull!
Tankar: 1.....
Kvinnor | Direkt länk | 2009-05-28 @ 22:14:07|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Kommentarer
Postat av: Jii

Aleikum as-salam wa rahmatulahi wa barakatuh!

Wow så bra skrivit! Du går rakt på sak och vissar alla vart skåpet ska stå! Keep it up!



SV: haha aha men vad kul :) hur länge har ni bott i falkenberg då? själv bodde jag också i halland ett tag innan familjen flyttade ner till skåne igen :)

btw, har gjort yterligare en blogg med enbart tankar, åsikter, fakta och föreläsningar ang. världen vi lever i och sättet vi lever på och dela med mig av min så kallade resa för att hitta syftet och meningen med livet - myroadtrip.blogg.se, inshallah - om gud vill så försvinner min osäkerhet.

Ha en underbar dag! :)

2009-05-29 @ 08:35:52
URL: http://sampaguita.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


Bönetider


Video på Svenska om Profeten Muhammad
frid och välsignelser över honom





Svenska Islamiska Youtubekanaler

DawaSweden
IslamIdag
Muslimahkanalen
MuslimSe
Mussemanda
OmarIbnAlKhattab
SMSBilal
TheMuslim0
UnderTexter


Den Raka Vägen
Vill du ha evig lycka?



Bismillahi Rahmani Rahim
Läs i din Herres namn, Han som har skapat – skapat människan av en grodd som sätter sig fast! Läs! Din Herre är den Främste Givaren, som har lärt [människan] pennans [bruk], lärt människan vad hon inte visste!

[Koranen 96:1-5]


Mina besökare
Online:
Idag:
Totalt:




Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se Religion bloggar Filosofi/Religion Bloggportal länksamling Bloggparaden

RSS 2.0