Konferens 2011 - MED Dr. Bilal Philips !

" T.U.F.F PRESENTERAR KONFERENS 2011
Islamofobi & Unga Muslimers Situation i Sverige
Datum: 15 - 16 April
Tid: 17:00 - 20:45 (15april ENDAST för KVINNOR)
14:00 - 20:00 (16april ENDAST för MÄN)
Plats: Kortedala forum
Åldersgräns: fr. 14År
Missa inte årets fullspäckade konferens med spännande program och gästföreläsare som t.ex Dr. Bilal Philips från Qatar och grundaren till Islamic Online University, Sheikh Badran från Egypten samt lokala föreläsare.
För mer info: www.tuffkonferens.se | www.tuff-forening.se
Vi bjuder på mat och fika! "

Tankar: 4.....
Lämna en kommentar | Muslim aktuellt | Direkt länk | 2011-03-31 @ 22:32:30|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Bry dig inte om vad andra människor säger

Bismillah,

Från sida 389-391 ur boken "Enjoy your life" av Dr. Muhammad 'Abd Al-Rahman Al-'Arifi.

"Min son, Abd-al-Rahman, upprepade en gång en fras som jag blev förvånad över. Jag tror inte att han riktigt förstod vad det var han sade vid den åldern. Han brukade säga, ''Ignorera, lev och låt leva...'' Jag funderade över denna fras då jag tänkte på människors kritik, åsikter, och dialoger, och kom fram till att människor skiljer sig i sitt tal och kritik.

Bland dem är de som är ärliga rådgivare men som inte har talang i det, och därför, blir deras närmande ledsamt för dig istället för glatt. Bland dem finns de som är avundsjuka, människor som faktiskt har för avsikt att såra dig och göra dig ledsen. Bland dem finns de som inte vet så mycket, och därför, vet de inte ofta vad det är dem säger. Det skulle vara bättre om sådana personer bara var tysta. Bland dem finns de som vars natur alltid är att kritisera, då de tittar på livet genom ett par mörka glasögon.

Det finns en gammal sägelse, "Om människor hade samma smak, hade handelsvaror blivit meningslösa."

Det är sagt att Juha en gång satte sig på sin åsna medan hans son gick vid hans sida. När de passerade en grupp av människor, sade människorna, "Titta på denna hänsynslösa far! Han rider på åsnan bekvämt medan hans son går jämte honom i solen!" Juha hörde dem, stannade åsnan, gick av och lät sin son rida istället.

De fortsatte vidare, och när Juha kände sig bättre om sigsjälv, passerade de en annan grupp av människor. En av dem sade, "Titta på denna olydiga son! Han rider medan han låter sin far gå i solen!" Juha hörde dem, stannade åsnan och satte sig på den tillsammans med sin son för att rädda honom från människors kritik.

Sedan passerade de människor som sade, "Titta på dessa hänsynslösa människor! De har inget medlidande för djuret!" Juha skrek gick ned från åsnan med sin son. De satte sig under åsnan och lyfte den upp på sina axlar!

Om jag hade varit med honom den tiden, hade jag sagt till honom,
"Min kära, gör som du vill och bry dig inte om vad andra har att säga. Att tillfredsställa andra är ett ouppnåerligt mål."

Vissa människor tänker inte efter tillräckligt angående deras synpunkter innan de säger det till andra. Till exempel, en av dem kommer till dig efter att du har gift dig och säger, "Varför friade du inte till den och den kvinnan? Varför gifte du dig inte med henne?" Vid denna stund, känner du för att explodera på hans ansikte, sägandes, "Kära bror! Jag har redan gift mig! Slut på diskussion! Ingen bad om dina förslag!"

Eller så kommer han till dig efter att du har sålt din bil och säger, "Om du ändå hade informerat mig tidigare! Denna och denna hade betalat dig mer." Du skulle säga i svar, "Kära bror, nog! Jag har redan sålt min bil och det är slutet på historian. Distrahera mig inte genom att få mig titta tillbaka."

Generellt sätt,

Är en man aldrig utan motståndare

Även om han bor ensam på en bergstopp

Straffa inte dig själv.


En av salaf sade, "Den som utsätter sin religion för argumentation ändrar sina åsikter väldigt ofta!"


Tankar: 8.....
Lämna en kommentar | Du3a + må bättre | Direkt länk | 2011-03-04 @ 13:00:00|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Halalslakt

Bismillah,

As-Salamu Aleikum wa rahmatulahi wa barakatuh..

Kära syskon och andra besökare.

Hur ska en halalslakt gå till? Och är detta djurplågeri?


Jag ska göra detta väldigt kortfattat insh'Allah och länka till andra sidor med mer bevis och text för de som är intresserade.!

(halal=tillåten)

De viktigaste kraven vid halal-slakt är:
1. Djuret ska vara friskt och utan skador.
2. Djuret ska ha behandlats med medlidande och vänlighet.
3. Djuret ska få mat och vatten och lugnas innan det dödas.
4. Slakten skall utföras av en tränad muslim. Slaktaren skall hela tiden ha ögonkontakt med djuret.
5. Både djur och slaktare är vända i Qibla (mot Mecka).
6. Före slakt reciteras orden ”Bismillah, Allahu Akbar” (I Guds namn, Gud är större). Det innebär att muslimerna inte tar djurens liv på eget bevåg utan med skaparens auktoritet.
7. Man ska vässa slaktkniven. Kniven måste undersökas och slipas före och efter varje djur som slaktas.
8. Slaktkniven skall föras i en enda obruten rörelse.
9. Matstrupen, luftstrupen och halspulsådrorna skärs av utan att ryggmärgen skadas.
10. Blodet måste helt avtappas.
11. Ett djur få inte se ett annat djur dö. För lamm och får skall all slakt utföras utan föregående bedövning, och man skall slakta ett djur i taget och under förhållanden som säkrar att det enstaka djuret hanteras så skonsamt och omsorgsfull som möjligt.
Från: http://www.hikma.se/bloggen/visdom/11-viktiga-punkter-angende-halalslakt/ Djurets strupe skärs av för att åstadkomma snabb och fullständig avblodning och snabbast möjliga död. Att tänka på är att djuret INTE plågas utav detta någonting.

Det finns en fatwa som säger att man kan använda el-chock innan slakt OM det är så att djuret inte dör av el-chocken. Om djuret dör av detta så blir det inte tillåtet att äta. Se: http://islamqa.com/en/ref/12776/slaughter


Denna artikeln hittade jag precis och den berättar det ni behöver veta om halalslakt på svenska:
http://www.detgoda.se/Nyfiken/Faq/Halalslakt.html
Tankar: 2.....
Lämna en kommentar | Islam och Samhälle | Direkt länk | 2011-03-03 @ 12:46:00|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Ursäkta Mig

As Salamu Aleikum wa rahmatulahi wa barakatuh,

ni får förlåta mig för min dåliga uppdatering på bloggen. Har mycket i mina tankar, glömmer bort t.om att svara på sms förrän det är för sent på kvällen..! Det är inte bra att skjuta upp saker, jag vet!
Ha tålamod med mig insh'Allah.. :)

Och jag tar inte bort några kommentarer på bloggen (förutom hatiska), men vissa kommentarer accepteras inte automatiskt så det är därför ni måste vänta tills jag loggat in på bloggen för att acceptera dem.

Må Allah bevara er alla och vägleda oss! <3

//er syster

Tankar: 0.....
Lämna en kommentar | Mat, hälsa, skönhet | Direkt länk | 2011-03-02 @ 23:59:21|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمBönetider

Video på Svenska om Profeten Muhammad
frid och välsignelser över honom

Svenska Islamiska Youtubekanaler

DawaSweden
IslamIdag
Muslimahkanalen
MuslimSe
Mussemanda
OmarIbnAlKhattab
SMSBilal
TheMuslim0
UnderTexter


Den Raka Vägen
Vill du ha evig lycka?Bismillahi Rahmani Rahim
Läs i din Herres namn, Han som har skapat – skapat människan av en grodd som sätter sig fast! Läs! Din Herre är den Främste Givaren, som har lärt [människan] pennans [bruk], lärt människan vad hon inte visste!

[Koranen 96:1-5]


Mina besökare
Online:
Idag:
Totalt: