Hadith 2 och 3 om gott uppförande!


Tankar: 1.....
Lämna en kommentar | Hadither | Direkt länk | 2009-05-31 @ 14:22:18|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Sura 114 - An-Nas (Mankind)


Bismillah
Recitör: Khalifa Taniji, må Allah vara nöjd med honom!
Ett försök till att översätta Koranen på svenska (från Koranensbudskap.se)
[114:1] SÄG: "Jag söker skydd hos människornas Herre,
[114:2] människornas Konung,
[114:3] människornas Gud,
[114:4] mot det onda som den förrädiske frestaren
[114:5] viskar i människornas hjärtan,
[114:6] [viskar] genom [onda] osynliga väsen och [deras likar bland] människorna."
Historian bakom An-Nas, den sista suran i Koranen.


Detta är en sura som uppenbarades i den tidiga Meccaperioden. Den bevisar tawheed och lär människan att Allah är dess Ende Herre(rabb) och Gud(ilah); och säger till honom att söka skydd hos Honom mot det onda förslag/viskningar från onda människor och jinn. Den heter an-nas(människa) pågrund av den första ayah där Allah nämns som Herren över mänskligheten(an-nas).


As-Salamu Aleikum wa Rahmatulahi wa Barakatuh!
Tankar: 0.....
Lämna en kommentar | Koranen | Direkt länk | 2009-05-31 @ 13:15:53|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Hadith 1 om gott uppförande

Bismillahir Ar-Rahmanir Raheem

Tankar: 0.....
Lämna en kommentar | Hadither | Direkt länk | 2009-05-30 @ 15:53:18|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Ständigt ifrågasattAs-Salamu Aleikum wa Rahmatulahi wa Barakatuh


Enda sedan jag blivit muslim, har jag städigt blivit ifrågasatt.
Varför, Varför, Varför, Varför, Varför, Varför, Varför, Varför, Varför, Varför, Varför, Varför
Varför de varför så varför hon varför han varför se varför blablablablablablaaaaaaaaaaaaa....

Yawn*

Iallafall. Så undrar jag, ni som hela tiden måste ifrågasätta andra människor. Varför gör ni det? Varför tar ni på er kort kjol? Varför sminkar ni er? Varför går ni varje vecka och solar solarium? Varför super ni er fulla tills ni däckar? Varför är det svårt att ta ansvar redan som ung? Varför ska din mamma , som födde dig, jämt bli orespekterad? Varför har ni ingen heder i kroppen när ni blir fulla, springer runt och hånglar med vem som helst? Varför?

Och jag vet att alla inte är på detta sättet, att vissa icke-troende tom är mer som en muslim ska vara.. Än en muslim! Well, men om man talar om praktiserande muslimer så gör de allt för att försöka komma till Paradiset. Varför är det så svårt att förstå att när man är muslim så gör man allt för att dyrka Gud, lyda Gud? Varför måste ni ifrågasätta allting?

Om det är vanliga frågor förstår jag. Typ , Varför har du en slöja? Så förklarar man. MEN, sen så fortsätter de flesta med, "Det är kvinnoförtryck, det är så det är så.." -.- Då förstår man att man har och göra med en ifrågasättare. En som bara vill säga emot en vad man än säger. Som om ni kan Islam bättre än en praktiserande muslim? Tänk efter lite!

SubhanAllah, i vintras bestämde jag mig för att göra dawah till mina klasskamrater hela tiden. Så fort jag skulle få chansen, alltså varje gång det blev religionsnack som det alltid blev med mig. Och jag pratade om hadither, vetenskap om allt! De förnekade hela tiden! Det jag ville, var inte att få dem tro på Gud. Jag ville bara få dem att förstå att Islam inte var en dålig religion. Om jag talade om vetenskapliga fakta, de svarade att "Det är bara slump, han gissade bara". GISSADE?!?! WHAT???..

Hur kan jag veta att Islam är rätt? Hur kan du säga "Jag vet"? En fråga jag fick ofta.
Om man tänker efter, om man studerar, om man läser Koranen, förstår att en människa inte kunde hitta på detta, så förstår man att det är Guds ord. Och om man tänker efter, så är det absolut inte kvinnoförtryck då det är mest kvinnor som kommer till religionen.  Om man tänker efter! Detta är en religion för de som tänker!

De ville inte lära sig om Islam men ändå skulle de säga emot. Ska jag snacka om politik som att jag är ett proffs när jag inte ens har röstat en enda gång? Inte ens har läst om de olika partierna? Man ska aldrig tala om det man inte har någon aning om, man gör endast bara bort sig.

En dag så berättade jag för mina klasskamrater att "de har börjat med en grej i Salgrenska sjukhus, de tar bort smutsigt blod ur kroppen, genom ryggen." Alla bara, va! Vad coolt! Ingen hade hört talas om detta. Och så fortsatte jag, " förresten, Profeten Muhammed(saw) brukade göra detta för 1400 år sedan, exakt likadant". Många försvann så fort jag nämde Profetens(saw) namn.

En annan dag så ville jag berätta om en sak till dem. Jag började såhär: "Asså ni kommer bli helt chockade över detta jag nu ska säga till er, om ni inte tror på Gud efter detta så..." Jag blev avbruten av en tjej som sade: "Nej!!! SÄG INTE! Om det är sant, så kommer vi alla bara få mer synder om vi väljer att inte följa Islam".. Ungefär så sade hon. SubhanAllah ! Hon var RÄDD för att börja tro.

Det är nog oftast därför man blir ifrågasatt. De kämpar emot, försöker att hitta fel och vägrar tro på att det man säger är sant om religionen. It's fear of becoming a muslim. För de vet att folk ser muslimer som hemska/dåliga människor. De vet att man blir ifrågasatt pågrund av att de själva ifrågasätter.

Andra har helt enkelt inget liv. De vrider på ord, tar meningar ur sina sammanhang och gör allt för att Islam ska verka dålig. De skapar hatsidor till ingen nytta..

Varför kan man inte bara acceptera att islam är rätt och bra!
Tankar: 4.....
Lämna en kommentar | Mina Tankar | Direkt länk | 2009-05-30 @ 15:12:02|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Din Förebild
As-Salamu Aleikum wa Rahmatulahi wa Barakatuh

Har ni tänkt på att det är människans natur att se upp till någon? Att det är människans natur att dyrka?
Enda sedan man varit en liten två åring har man sugit in allting man sett och börjat härma osv. Lillebrodern/systern ser upp till det äldre syskonet och gör allt, ALLT för att få uppmärksamhet. Han slår henne, lyder hennes order, hoppar framför henne, härmar henne osv. Allt för att bli accepterad. I senare åldrar blir det kanske en kändis från tv, sin förälder eller någon annan som influerat dig mycket. Man försöker efterlikna, kanske omedvetet? Man ser åtminstonde oftast upp till någon! Om man inte är för arrogant kanske.. Se ner på alla istället, tror man är bättre, vill att folk ska dyrka en istället?

Folk som inte tror på Gud kommer ofta med påståendet att människans natur är att vilja ha någon högre makt att dyrka och känna sig trygg hos. Well.. Jag håller med! Det är vår natur att dyrka, varför ligger det i vår natur? Som att det ligger i vår natur att vilja ha roligt, vilja känna sig trygg, vilja gå med någon på natten som man känner sig trygg med, det ligger i våran natur att beskydda familjen.. Mycket ligger i vår natur. Och vad är natur egentligen? Det som känns naturligt, eller hur? Och naturligt vidare betyder alltså att det går typ inte att undvika. Man kan förneka Guds existens hur mycket man vill, men Gud finns naturligt i allas sinnen. Eftersom det är sant! Så troende, dyrkar Gud. De litar på Gud och kämpar inte emot det naturliga inom dem. Detta kallas fitra förresten. Att lita på sin inre natur.

Många kämpar emot! Iallafall, så har också människor en natur att se upp till någon annan person. Någon som man eftersträvar att vara som, någon man uppskattar väldigt mycket! Detta är extremt viktigt, bröder och systrar. För om du ser upp till fel person, efterliknar fel person, så hamnar du på fel väg. På Domedagen, hamnar man med de personer man älskat och efterliknat. Så muslim, om du gillar musik säger vi, du lyssnar på någon artist varje dag, du börjar klä dig mer som den personen och vill ta efter denna personens moral. Om det är på ännu högre nivå kan det bli shirk, hur? Jo, du går på en konsert och gråter, skriker halsen av dig och på det sättet dyrkar denna person. Shirk är många grejer!

Det är viktigt, att ha en bra förebild. Och den bästa förebilden för alla människor, är vår älskade profet Muhammed (saw). Hans beteende var utav det bästa av det bästa. Hans vänlighet, tålamod, rättvishet, hur han gjorde olika saker.. Alltid strålande. Alltid den mest bästa människan som någonsin funnits. Kristna, ta inte illa upp för Jesus(as) kvalitéer och allt som var bra med honom finns hos Profeten Muhammed (saw) också.. ^^, Alla människor kan lära utav honom!! Man kan inte bli exakt som honom, eftersom han gjorde vissa saker vi fysiskt/psykiskt inte kan klara av. Den mest fulländade människan, men vi måste ändå försöka! Och sedan finns det hans(saw) följeslagare, Mash'Allah, Abu Bakr(ra) den bästa människan efter alla profeterna(as), och sedan Omar ibn al-Khattab (ra).. Och kvinnorna sedan! Aisha (ra), Fatima(ra) osv.. Vi har så många bra exempel!!! SubhannAllah, vissa människor tror att Muhammed(saw) var en dålig människa när de inte ens har hört en enda av hans återberättelser. Eftersom de tror religionen är dålig, tror de automatiskt att Muhammed(saw) är dålig. Men Insh'Allah, ska försöka komma med en hadith varje dag när det gäller olika ämnen.. ^^

Vill du vara en bra muslim, följ Koranen och Sunna(Profetens(saw)Läror).
Om du nu tänker efter och har fel sorts förebild eller inte ens har någon förebild.. Läs om Muhammed(saw) och följeslagarna(ra), det är så mycket underbara grejer man lär sig av att läsa om dem. Allt från hur du behandlar din granne, hur du gör när du blir arg, vad du gör om du är i ett slagfält till olika läkemetoder osv..

Visste ni förresten? Att det var några ickemuslimer, kända människor, som framställde en bok som heter "Denna världens mest influerande människan" Eller någonting sådant. Iallafall en bok om den människa som influerat denna världen mest. Muhammed(saw) kom på första plats.

Må Allah förlåta mig om jag skrivit någonting felaktigt.. Må Allah vägleda oss alla!
Tankar: 0.....
Lämna en kommentar | Mina Tankar | Direkt länk | 2009-05-29 @ 19:36:02|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Allt tjat om Slöjan drives me crazyyyy

As-Salamu Aleikum wa Rahmatulahi wa Barakatuh!

Kvinnan ska täcka sig, hela kroppen, inga former ska visas, man kan visa ansiktet, om man vill följa Guds ord ännu mer så täcker man ansiktet. Slöjan är inte bara en huvudduk. Man ska inte ha parfym, smink eller plocka ögonbrynen.

Mannen ska täcka sig från knäna till naveln, byxorna får ej gå nedanför ankeln, mannen ska låta sitt skägg växa.

Att man i detta samhälle ser på kvinnan mer än på mannen har jag skrivit på mitt inlägg "sommartider, hej hej sommarsynder" , .

I Koranen, Guds nedskrivna ord, står det : "Säg till de troende männen att de bör sänka blicken och lägga band på sin sinnlighet; det leder till större renhet i deras liv. Gud är underrättad om vad de gör. Och säg till de troende kvinnorna att de bör sänka blicken och lägga band på sin sinnlighet och inte visa mer av sina behag än vad som anständigtvis kan var synligt; låt dem därför fästa slöjan så att den täcker barmen..." (Koranen 24:30-31)

Sedan finns det hadither, där kvinnans slöja förklaras mer, här kan man läsa mer : http://www.darulhadith.com/systrar/kvinnans_kladsel_islam.htm

Som en troende praktiserande muslim, är det extremt jobbigt när folk tror att man blir tvingad att ha på sig den, eller att det är tradition, eller att det är någonting som män har hittat på.

Ang Slöjan är förtryck inlägget , så tar jag det endast från ett perspektiv, och det är att se hur beslöjade kvinnor blir behandlade av icketroende här i Sverige. Det är mer förtryck av dem än av muslimska män. Men det sker inte ständigt eller på hög nivå. Ville få fram att det existerar förtryck, även om det är lite, så är lite förtryck för mycket! Och när jag talar om beslöjad kvinna så menar jag alltså helt täckt. Inte bara en liten sjal på huvudet. Det sker mest till de som också väljer att täcka ansiktet. Många jag känner får ofta fula kommentarer för att de täcker ansiktet och får lägre status av andra. Man ser ner på dessa kvinnor. OM ni tror att kvinnan blir tvingad att ha på sig detta, så hjälper inte att bli ännu mer förtryckt isånnafall. De flesta i Sverige som täcker ansiktet gör de för att de vill, och ofta är det konverterade svenskar som väljer att göra detta.

Om du inte vill ha på dig din slöja, om du känner att du inte har någon anledning att ha på den som gynnar dig.. Så ha inte på den. Om du blir tvingad, är det skäms på den som tvingar dig. Det du måste ta reda på är mer om din religion, se att Gud faktiskt sagt till oss kvinnor att täcka oss. Tänk på att denna världen inte är någonting alls. Bara en prövning! Allt är test för att se om vi vill dyrka Gud eller bli accepterade av denna världen.

Om du gör det för Guds skull, har på dig slöja, så är det bra Mash'Allah!
Om du har på dig slöja för att andra ska se att du har slöja, du vill att de ska tycka att du är bra muslim? Då är du en hycklare.

Desamma gäller killar och deras klädregler. Man ska aldrig klä sig för någon annan skull än Allahs Skull!
Tankar: 1.....
Lämna en kommentar | Kvinnor | Direkt länk | 2009-05-28 @ 22:14:07|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Vem är Guds sista sändebud?


As-Salamu Aleikum wa Rahmatulahi wa Barakatuh!

En givande och lärorik föreläsning om vår älskade Profet Muhammed, frid och välsignelser över honom..

Föreläsningen heter "Desert Rose" och föreläsaren är Muhammed Alshareef

Tankar: 0.....
Lämna en kommentar | Profeten Muhammed(saw) | Direkt länk | 2009-05-26 @ 14:34:59|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Burkini....

As-Salamu Aleikum wa Rahmatulahi wa Barakatuh!

Har bara en sak att säga om Burkini! Det är gahaofaönfadbawo=knas=dumt=mobbat=FITNA!

Det är en sak dessa burkini skapare inte förstått, att en kvinna ska inte visa en enda del av sin kropp, alltså ingenting tajt så att man ser formerna. Burkinin är ju en dykardräkt med en liten kjol.. -.- Även om man går in i vattnet med burka så när man går upp sitter kläderna tajt som bara den. Går ej att undvika. Och ÄVEN om man hittar ett klädesplagg eller någon ny burkini där man inte får se ens en del av kroppen tajt, så ska ändå inte kvinnor och män bada tillsammans. -.-
Detta är bara trams, bara fitna! De skapar något som verkar vara bra, men får en att synda ändå. Shame on all the makers of burkini!! Varför vill ni förändra religionen? Den är perfekt som den är!!! Om ni vill bada i badhus eller stränder, med andra halvnakna män och kvinnor, kan ni lika gärna gå i långa shorts, t-shirt och sjal. Samma sak som burkinin!

Kolla själva vilken skam detta är!!   http://www.aftonbladet.se/sofismode/article2606728.ab (varning för halvnakna bilder) :@

Ska gå och ta en glass nu, detta gör mig så arg...............................
Tankar: 8.....
Lämna en kommentar | Kvinnor | Direkt länk | 2009-05-26 @ 14:34:36|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Personliga Frågor om Islam..?

Har du en personlig fråga eller bara vill veta någonting om Islam? Så ska antingen en bror eller syster svara på detta genom att referera till hadith eller Koranen.

Maila då till : Dawahislam@live.se

Notera att om det är någonting riktigt personligt ni behöver fatwa på så är det bäst att vända sig till någon moské för att prata med Sheikh där.

As-Salamu Aleikum wa Rahmatulahi wa Barakatuh
Tankar: 1.....
Lämna en kommentar | Ickemuslimer | Direkt länk | 2009-05-24 @ 18:10:06|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Gud Vet

Allah Knows-Zain Bhika

Vad som än händer, vad du än gör så vet alltid Gud detta!


Tankar: 0.....
Lämna en kommentar | Nasheeds & Poesi | Direkt länk | 2009-05-24 @ 13:41:07|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


När Muhammed(saw) mötte en dam som var emot honom

Tankar: 1.....
Lämna en kommentar | Hadither | Direkt länk | 2009-05-22 @ 17:56:15|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Detta är Muhammed(saw) som ni kallar en Terrorist


Ickemuslimer som har emot Muhammed(saw), lyssna och tig.

Tankar: 4.....
Lämna en kommentar | Profeten Muhammed(saw) | Direkt länk | 2009-05-22 @ 17:55:49|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Ledsna Stunder


Bismillah, I Guds NamnÄnnu en dag har passerat i ett irrvarr av prövningar
Knappt en dag utan massa störningar
Ännu ett glåpord
på denna jord
Ännu en tår,
snart blir det en flod.


Min syster jag kan se hur du lider,
kan förstå hur det svider.
När du blir föraktad,
och blir förtalad.
De kommer med falska ord om att alla är jämlika,
de säger skit om din man och om religionen.
Du blir manipulerad att bli som dem,
se ut som dem och älska dem.
De ser dig hellre som en mister,
Må Gud vägleda dig syster!


Min bror jag kan se hur du försöker,
kan se hur du tittar på de som röker.
Kan se hur du kämpar mot sheytan,
när du går i den nakna stan.
En tjej som visar alla former och ger dig begär
media som förstör och som på dig tär!
Islam är bättre än de tror,
Må Gud vägleda dig bror!

Systrar och Bröder,
Det finns mycket i livet som sker, varje dag är det nya saker. Och ni vet säkert att Gud testar de Han älskar. Desto starkare tro du har desto svårare prövningar kommer du att få. Varför? Man kan få goda gärningar ur varenda situation. Har du tålamod om du ska städa ett hus fullt av skräp eller blir du arg och börjar svära åt alla omkring dig? Är du vänlig och lugn i en diskussion där du blir förolämpad eller tappar du kontrollen och blir värre än den du talar med? Det finns mycket att vinna. Det handlar om hur mycket du är villig att kämpa för att tjäna den som Skapat dig, din Herre!


GLÖM ett liv med jordens nöjen, tillfälliga berusningar, zina eller ens ett liv i stora rikedomar. Glöm allt detta om du vill tjäna din Gud! Att vara en tjänare, en slav, i detta livet är INGENTING jämfört med livet efteråt. Tänk dig ett liv i en evighet i Paradiset för att du har tjänat Gud
i ditt liv, stått emot frestelser, kämpat mot satan och försökt göra gott? Och tänk dig en evighet i Helvetet pågrund av att du lät dig själv bli så ledsen över allting som skett att du gett upp. Att du låtit sheytan vinna, att du inte insett vad du är värd.

Vi har ingen tid att vara ledsna, vi har ingen tid att se på tv, bli framgångsrika kirurger, bli rika och vi har ingen Anledning att vara ledsna! Förstår ni? Om du har gjort ett misstag, gör tauwba. Om en nära har avlidit, be till Allah att ha barmhärtighet över dennes själ. Man får vara ledsen men inte för länge. Att sörja flera år, gråta och tänka på allt som varit kommer bara få dig att stanna. Du måste se det du har nu, tänk Alhamdulilah!

Jag har min syn, Alhamdulilah
Jag har min känsel, Alhamdulilah
Jag kan äta, Alhamdulilah
Jag kan gå, Alhamdulilah
Jag bor i ett land utan krig, Alhamdulilah
Jag har tak över huvudet, Alhamdulilah
Jag har familj, Alhamdulilah
Jag kan be till Gud, Alhamdulilah
Jag kan recitera Sura Fatiha, Alhamdulilah
Mitt hjärta, min kropp är Islam, Alhamdulilah

Vi har så mycket att vara tacksamma över till vår Skapare.

Om du känner dig nere, tala med någon du känner. Be till Allah att underlätta för dig eller tacka Allah för att du inte fått ett enkelt liv med nöjen efter nöjen.(då dessa nöjen jag menar tar en från religionen). Ju lättare saker kommer till en, ju mindre tacksam blir man.  Om du känner dig nere, tänk på varför du är skapad. Allt känns mycket lättare då.

Om det handlar om sådant som är haram tex, behöver du påminna dig själv genom att läsa om ämnet mer så att du förstår varför detta blivit förbjudet för dig. Gud  har beodrat oss alla saker för en eller flera anledningar, allting är test till människorna för att se hur mycket vi är villiga att göra för vår Skapares skull.

Ni ska vara stolta! Allahu Akbar! Allahu Akbar! Allahu Akbar! La illa-ha ill-Allah! Gud är Större! Gud är Större! Gud är Större! Det finns ingen Gud förutom Gud!

As-Salamu Aleikum wa Rahmatulahi wa Barakatuh
Tankar: 2.....
Lämna en kommentar | Mina Tankar | Direkt länk | 2009-05-21 @ 17:01:15|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Till Muslimska Ungdomar!


Gåvan till Ungdomarna från Allah(swt)!

ALLA borde lyssna på detta!!
Allahu Akbar! Må Allah belöna brodern som föreläste! Och Må Allah belöna vårt syskon i Islam för länkningen av denna videon!

As-Salamu Aleikum wa Rahmatulahi wa Barakatuh!
Tankar: 3.....
Lämna en kommentar | Påminnelser | Direkt länk | 2009-05-21 @ 00:07:12|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Sheikh Feiz - Din sista dag på Jorden

Salam Aleikum wa Rahmatulahi wa Barakatuh!

En otroligt bra föreläsning som varenda muslim bör lyssna på...


Love Islam, Be Islam, Eat Islam, And die as Islam!Må Allah vägleda oss, hjälpa oss och stärka vår tro!
Tankar: 1.....
Lämna en kommentar | Föreläsningar | Direkt länk | 2009-05-19 @ 17:14:42|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Hur Bibeln ledde en Amerikansk Kristen till Islam...

Bismillah!

Yusha (Joshua) Evans blev uppväxt av sina morföräldrar i Greenville, South Carolina i ett väldigt strikt Methodist hem. I sina tonår, han blev väldigt involverad i kurkan och studerade i ett litet bibeluniversitet i sin hemstad och ville bli antagen i Bob Jones Universitetet. Han lärde sig att läsa bibeln på hebreiska och på grekiska, och var väldigt intresserad av textkritik i bibeln. Det var under dessa år av intensiva bibelstudier som han läste bibeln sida för sida dussintals gånger. Genom att göra detta så förstod han att det fanns många overkligheter och motsägelser. Han förstod att bibeln inte var Guds Ord som han alltid blivit lärd. Han lämnade sakta Kristendomen och sökte efter sanningen om Gud någonannanstans.

Han studerade varenda religion från Judendomen till Buddhismen, Wicca till Bushido. Medan många religioner hade vissa sanningar till dem, hade dem många fel som han inte kunde acceptera. All Ära är till en Gud, en dag pratade han med en ung muslim som bjöd in honom till Jumuah, Fredags bönen. När han såg muslimerna be, böja sig och lägga pannan på golvet, så kom alla verser från bibeln i hans huvud om hur den beskriver hur alla Profeter, frid vare dem, bad. Han frågade efter en kopia av Koranen, läste den sida efter sida under tre dagar, och sedan, som de säger är historia..

Här är hans berättelse, och varför han blev muslim!

Må Allah vägleda honom och alla andra muslimer till Paradiset! Må Allah vägleda fler icketroende till den rätta vägen!
Må Allah stärka vår tro.. Ameen

Salam Aleikum wa Rahmatulahi wa Barakatuh
Tankar: 5.....
Lämna en kommentar | Till Kristna | Direkt länk | 2009-05-17 @ 13:41:30|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Råd till oss unga muslimer!!

As-Salam Aleikum wa Rahmatulahi wa Barakatuh!

Tittade runt lite på youtube och fann ett klipp med Mutah Beale (fd Napoleon) som ger korta råd i olika ämnen! MashAllah, Må Allah belöna honom för hans dawah! Han kan säkerligen påverka många ungdomar!Enjoy!
Tankar: 5.....
Lämna en kommentar | Föreläsningar | Direkt länk | 2009-05-16 @ 18:36:52|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


The Religion of Truth!!!

Allahu Akbar, Allahu Akbar!! Allahu Akbar!!
Må Allah vägleda alla muslimer, stärka allas tro!
Må Allah vägleda alla icketroende och vilseledda till den rätta vägen!


Om Islam är så "fel"...? Hur kommer det sig att det är så många som blir muslimer varje år?
Notera att jag nu valt hur många som konverterar per år i endast två länder..


20000 koverterar till Islam varje år i Usa


70000 konverterar till Islam i Frankrike varje år.....


Konvertiter efter en föreläsning "Purpose of Life" med Khalid YasinVad är Islam? - Dr.Zakir Naik
Just Think about it?
Tankar: 2.....
Lämna en kommentar | Ickemuslimer | Direkt länk | 2009-05-13 @ 13:55:33|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Vem Kapade Islam?!?! Till ickemuslimer


Baba Ali,,, En av hans roliga och lärorika videos!

 

Hmm.. Sant? JAPP!!!
Och här är en video om Varför Baba Ali blev muslim.. :-)
Innehåller bra funderingar till ickemuslimer också .. ^^

 

Salam Aleikum wa Rahmatulahi wa Barakatuh!
Tankar: 0.....
Lämna en kommentar | Ickemuslimer | Direkt länk | 2009-05-12 @ 17:41:13|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Att vara ung och muslim är en gåva från Allah!

Salam Aleikum wa Rahmatulahi wa Barakatu!

Det är ofta jag känner mig tjatig. Ni vet, man kanske blir irriterad över att ens syskon inte bryr sig om religionen eller någon annan nära? Det känns ibland som att man bara tjatar och tjatar och försöker utan framgång! Men man kanske gör det på fel sätt. Bara massa haram! Det är så dumt när man fokuserar på vad man inte får göra hela tiden! När man borde fokusera på att dyrka vår Skapare, Allah(swt) och tänka på det som är halal! Allt det underbara halal!

Tänkte på det för ett tag sedan också, det är bättre att inte ens bry sig om sådana saker jämt eller ens nån gång per dag! Det känns mycket bättre när man bara kan ta det lugnt och njuta av Koranen osv. Fokusera på sig själv bara! Då kanske ens syskon kommer till en istället! Att vara en ung praktiserande muslim är en gåva många går miste om!

Det finns många anledningar till att vi praktiserande ungdomar ska vara stolta och känna oss lyckliga! Vi har det många ungdomar inte har! Vi har sanningen! Hur tryggt är det inte att somna och veta att du har hittat den rätta vägen! Även om man kämpar med sin iman, så vet man iallafall! Man kommer inte stå helt chockad på domedagen och dränkas i sitt svett, inshallah! Vi är unga slavar till Allah(swt) och vi måste, måste utnyttja vår tid som unga, pigga och friska!

Ett par Hadither

Abu Hurayrah(ra) sade: Allahs Profet(saw) sade: "Sju Personer kommer att få skydd av Allahs skugga på Domens Dag, då ingen skugga kommer att finnas förutom Hans skugga. De är: En rättvis ledare. En ung man som tillbringar sin ungdom i lydnad till Allah. En vars hjärta för evigt är fäst vid moskéerna. Två människor som älskar varandra för Allahs skull. En man som inbjuds till otukt av en rik och vacker kvinna men avböjer, och säger: "Jag fruktar Allah." En som ger allmosor i hemlighet utan att visa det, på ett sätt att den vänstra handen inte vet vad den högra handen har gett, och en som minns Allah i sin ensamhet så att hans ögon flödar över med tårar." Bukhari 'as-sahih'(660), Muslim 'as-sahih'(103)

Sahl bin Sad(ra) sade: En man kom till Profeten(saw) och frågade honom: 'Allahs Sändebud, säg mig något som jag kan vinna Allahs och människornas kärlek med.' Profeten(saw) berättade för honom: 'Älska inte världen, så kommer Allah att älska dig; och längta inte efter det som människorna har, så kommer de att älska dig'. Ibn Madjah 'as-sunan'(4102), al-Albani 'sahih al-Djami'(922)

Abu Hurayrah(ra) sade: Allahs Sändebud(saw) sade: "Den som Allah vill gott kommer Han att pröva, genom att utsätta honom för någon svårighet". al-Bukhari 'as-sahih'(5645)

Abu Hurayrah(ra) sade: Allahs Sändebud(saw) sade: "Ingen av er skall be om sin egen död, för om han är en god människa, är det möjligt att han kan utöka sina goda gärningar, och om han inte varit någon god människa, kan han få en möjlighet att rätta till sitt onda förflutna." al-Bukhari 'as-sahih'(5673), Muslim 'as-sahih' (2680)

Och en sista hadith som vi alla måste tänka på!

Profeten(saw) sade: "Den som gör sina föräldrar nöjda på morgonen, kommer ha två portar öppna för sig till Paradiset, och den som gör sina föräldrar nöjda på eftermiddagen kommer att få detsamma; men om han bara tillfredställer ena föräldern, kommer han ha endast en port." Profeten(saw) blev frågad: "Även om de behandlar honom orättvist?" Han(saw) upprepade tre gånger : "Även om de behandlar honom orättvist"! al-Bukhari i "Al-Adab al-Mufrad"

Ta vara på denna tiden mina systrar och bröder! Så att InshaAllah, denna Ummahn blir starkare!

Må vi alla få starkare tro!
Må vi alla få starkare tro!
Må vi en dag bli förebilder för framtidens ungdomar, InshaAllah!
Må våra böner bli accepterade!
Må våra synder bli förlåtna!
Må vi ta hand om varandra för Allahs skull!
Må vi bli utav de bästa exemplen för dagens unga muslimer!

Alhamdulilah!!!

Tack för er tid! Jazak Allahu Khajran!!! Salam Aleikum wa Rahmatulahi wa Barakatuh
Tankar: 0.....
Lämna en kommentar | Mina Tankar | Direkt länk | 2009-05-10 @ 14:08:08|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Slöjan = Förtryck!Salam Aleikum wa Rahmatulahi wa Barakatuh!

Jag ville bara säga några ord, som jag tänkt på mycket efter en diskussion med en syster.. Slöjan vi muslimer har är faktiskt förtryck! Åtminstonde här i Sverige! Andra länder vet jag inte!

Alla kvinnor med slöja blir förtryckta eftersom:
När en beslöjad kvinna går på gatan får hon hemska blickar och hemska kommentarer!
När en beslöjad kvinna söker jobb tittar dem mer på hennes slöja än på hennes CV.
När en beslöjad kvinna diskutterar med vem som helst om religion ska varje person säga någonting om hennes slöja, "hur man inte kan fatta att man gör något sådant"!
Det är förtryck eftersom beslöjade kvinnor ständigt får höra att man borde ta av sig slöjan och klä sig som alla andra svenskar!
Beslöjade kvinnor har det jättejobbigt ENDAST PÅGRUND AV ATT ALLA I SVERIGE VILL ATT DE SKA GÅ RUNT NAKNA HELLRE!

Är detta ett fritt land? NEJ , det är ett land som förtrycker kvinnor i slöja! Så skäms sönder alla ni som säger att dessa kvinnor är förtryckta av MÄN eftersom de har på sig slöja! Slöjan är ett eget val, visst är det några som har slöjan på sig pågrund av att andra säger till en. Men som sagt är Sverige ett land som hjälper dessa kvinnor ändå, de vill ju för tusan att alla ska gå runt nakna! De bryr sig inte om kvinnan blir tvingad att ha på sig slöjan, de vill bara att religionen ska försvinna! Men i Sverige, har de flesta på sig slöjan pågrund av att de VILL! DE VILL VISA ATT DE ÄR MUSLIMER, DE VILL DYRKA GUD, DE VILL INTE VISA SINA VACKRA KROPPAR FÖR NÅGON ANNAN ÄN SIN MAKE, DE ÄR KVINNOR SOM BÖR RESPEKTERAS! INTE SES NER PÅ!

Till er som tycker "synd" om beslöjade kvinnor, sluta med det! SLUTA FÖRTRYCKA MIG OCH MINA SYSTRAR!

Salam Aleikum wa Rahmatulahi wa Barakatuh! Jazak Allahu Khayr till Rahma min syster som gav mig många argument!
Tankar: 36.....
Lämna en kommentar | Mina Tankar | Direkt länk | 2009-05-09 @ 12:32:36|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Djävulens vilja - att förstöra för mänskligheten

Salam Aleikum wa Rahmatulahi wa Barakatuh! Ge tid att lyssna på detta, det är viktigare än ni tror att förstå Iblis planer.. Må vi skyddas av Allah från satans planer! Bra för ickemuslimer att se också! Speciellt del 5..

En Föreläsning som heter "When Wolves Become Shepherds", handlar om hur Djävulen försöker förstöra för oss människor, så att vi inte ska dyrka Gud osv.. Av :

Muhammad Alshareef
Denna var iallafall värt att lyssna på tycker jag!!! Må Allah belöna föreläsaren och vägleda oss alla!

Salam Aleikum wa Rahmatulahi wa Barakatuh
Tankar: 1.....
Lämna en kommentar | Föreläsningar | Direkt länk | 2009-05-08 @ 12:52:14|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Svar på ett antal frågor..

Salam Aleikum wa rahmatulahi wa barakatuh!
Har fått några frågor som jag ska försöka svara på så gott jag kan, dock är jag inte en jättelärd muslim som kan allting utantill osv, men ska svara på det jag kan!  Vissa frågor kanske jag formulerar om till kortare frågor

 1. Varför talar man som muslimer om för varandra om man inte har den rätta tron eller om man gör något fel i religionen?
  Svar: Detta är ett väldigt stort ämne! De flesta praktiserande muslimer brukar praktisera det som står i Koranen och det som Profeten Muhammed(saw) lärde ut. Det finns endast en Koran, så alla kan förstå att om man gör någonting som går emot Koranen, som är Guds ord, så gör man fel. Som muslim är det ens ansvar att berätta detta till sin broder/syster, annars blir man frågad om detta på domedagen. Varför man inte varnade personen eller sade till personen vad den gjorde fel.
  Och till Profeten(saw) som antagligen nästan alla muslimer har som förebild! Det finns någonting som kallas för hadith, i en hadith står det någonting som Profeten(saw), har sagt eller gjort. Återberättat av kanske Profetens(saw) fru eller följeslagare. Det finns speciellt två stycken hadithsamlare som man vet är autentiska källor, "Bukhari och Muslim". Så om man söker på internet "hadtih bukhari" tex så hittar man många återberättade saker som ger oss inblick i hur Profeten(saw) gjorde i olika situationer osv. Och det står i Koranen att vi ska följa Profetens(saw) läror. Den som gör detta plus följer Koranen går Insha'allah den rätta vägen! Som sagt innan är det väldigt viktigt att föra vidare sin kunskap till andra muslimer. Så att man inte blir ifrågasatt på domedagen varför man höll allting till sig själv bara!
  OK! Nu finns det olika grupper muslimer också. Men alla har samma grund som är att man ska tro på endast en Gud och att Muhammed(saw) var det sista sändebudet. Det finns endast en rätt grupp, den gruppen som följer Guds ord och följer Profeten Muhammed(Saw)! Så om det är en grupp tex som kanske säger att "vi följer bara denna Sheikh,"präst", och vad denna Sheikhen säger, ingenting annat, denna Sheikhen är högre upp än alla andra". Många grupper gör detta, och det är fel! Ingen människa har högre position än någon annan i värde, så om man säger han har högre makt än alla andra och är bättre, så är det som att dyrka denne person. Bara Gud förtjänar dyrkan. Det finns så många olika grupper och det skulle ta många sidor att skriva om bara detta. Vissa lägger till saker i religionen och vissa tar bort saker ur religionen, detta är fel. Då religionen är komplett, behövs ingen förändring. Alhamdulilah!
  Hoppas att du förstod mig hur jag menat.. :-)

 2. Varför går muslimer till olika moskéer beroende på ens tro, nationalitet osv?
  Svar: Det måste vara olika för varje person.. Men ett exempel, Shiamuslimer och Sunnimuslimer gör saker mycket olika. De har samma grund men Shia gör många saker som inte Koranen eller Profeten(saw) sagt/gjort, nu finns det också olika grupper i Shia, men denna shiagruppen jag lärt mig om är den gruppen som anser att Koranen inte är färdigskriven av någon anledning! De säger att den enda som kan Koranen helt är några Sheikher osv, de är helt enkelt helt annorlunda än Sunni. Om dessa är i samma moské, blir det kanske bråk eller någonting, vet inte faktiskt! Men det blir antagligen jobbigt. . Gud vet! Att gå till olika moskéer pågrund av nationalitet eller någonting annat är helt oförståerligt, vet inte varför folk gör detta. Kanske kultur eller någonting annat. I Moskén i min stad går alla nationaliteter till iallafall.. Det har alla moskéer jag gått till varit, många nationaliteter! Alhamdulilah! Men till Mecca åker hela världen till, så ska det vara! ^^

 3. Citerat nu från lång text : "Många muslimer beskriver sig som muslim men långt ifrån alla är inte praktiserande muslimer utan firar högtiderna osv." Och en Kristen presenterar sig inte som en kristen om man inte är riktigt troende. En som bara går i kyrkan på speciella tillfällen presenterar sig inte som kristen. Finns det något liknande när gäller Islam i Sverige? Hur arbetar man med dessa frågor?
  Svar: Nu var själva frågan/förklaringen mycket längre och jag vet inte om jag förstått frågan rätt. Men förstod som du skrev många muslimer säger att dem är muslimer utan att praktisera, kristna gör inte det. Jo, det finns många som säger att dem är muslimer utan att vara praktiserande, och jag vet inte anledningen. Kanske har de växt upp med att inte fått lära sig religionen, kanske vill de börja praktisera någon dag, kanske säger de det pga att folk ofta frågar vad ens tro är. Men det finns självfallet många muslimer som inte presenterar sig som muslimer. Jag tror inte någon bryr sig direkt? Alla får ju göra sina egna val oså. Typ, om någon gör ett brott och sedan säger att han är muslim så blir många arga pga att han ger religionen ett dåligt rykte osv. Men det är inget man går runt och tänker på direkt. Många praktiserande muslimer försöker göra dawah, alltså prata om religionen, mycket med de som inte praktiserar så att de kanske inshaallah blir praktiserande.

 4. Hur ser jag på att vi är ett folk, att kristna, muslimer och judar är kusinfolk?
  Svar: Jag ser det som att det är bra att du visste det! ^^ Då det är många kristna som nekar det totalt... Nej men det är ju bara fakta, det är vår historia! Alla Profeter, frid vare dem, som haft budskapet "tro på endast en Gud" har ju varit i samma släktträd. Vi kommer ju alla från början från Adam(as) osv.. Jag själv tycker ju att det är ett fantastiskt tecken att Muhammed och Jesus, frid vare dem, kommer från exakt samma släktgren. Det borde vara ett för kristna också, att inse att Muhammed(saw) var ett sändebud från vår Skapare! ^^

 5. Funderar på vad en del svenska ungdomar, kanske främst tjejer, saknar i sin uppväxt, som islam ger svar på. Vad har ni saknat i er uppväxt? Hur såg familjebilden ut? Hur såg mammans roll ut? Hur såg familjemönster mm ut?
  Svar: Jo för det första så är det absolut olika för varenda individ! Det finns inget speciellt mönster överhuvudtaget. Islam är kortsagt som Gud säger i Koranen, någonting för de som tänker. Islam ger svar på vad meningen med livet är, att vi är skapade till att dyrka vår Skapare! Tänk efter så är det logiskt.. När vi människor uppfinner saker här i världen, så gör vi det för att vi ska få det lättare, för att sakerna ska tjäna oss. Precis som bilen, bordet, lampan osv tjänar oss då vi uppfann dem, så ska vi tjäna Gud som skapade oss. Allting är skapat för en anledning. Förresten var frågan väldigt dum, vare sig ens föräldrar var skilda, gifta, döda så kan en ung tjej i Sverige bli muslim. När man fått sanningen och tänker till, så vem vet!

 6. Jag har en fråga angående påståendet om att islam var först. Iaf så är det så jag utläser "Islam är inte heller en ny religion, Judendomen och Kristendomen var från början Islam också tills de blev ändrade". Jag anser att judendomen var först, sen kom kristendomen och efter det kom islam. Vad grundar du dina teorier på?
  Svar: Good question! Först vill jag isånnafall att vi båda glömmer vad religionen kallas, judendomen,kristendomen,islam. Detta är endast namn. Om man tänker på alla Profeterna istället så lärde inte dem ut olika religioner som isånnfall skulle innebära att de skulle tro på olika Gudar. Vilket inte stämmer. Alla Profeter, frid vare dem alla, lärde ut exakt, exakt samma tro. "Dyrka endast en Gud". Så denna tro har funnits sedan början, sedan Adam(as), den första människan. Och sedan har denna tro haft minst en Profet i varje land, men då det blivit korruption och man börjat dyrka stenar osv igen så har grundtron försvunnit. Nu, så kallade inte Moses, Abraham eller Noah sig för Jude, frid vare dem alla . De hade sitt budskap, nothing else! Iallafall, profet efter profet har kommit. De två sista profeterne, frid vare dem, var Jesus och Muhammed. Fortfarande har de exakt samma budskap som de allra första. Jesus och Muhammed, frid vare dem, hade samma budskap, samma tro! De båda trodde på en Gud, dyrka endast en Gud! Så om Muhammed (saw) har exakt samma budskap, som alla andra Profeter, frid vare dem, är det inte en ny tro eller hur? Det är endast en fortsättning på att tala om för människorna att tro på en Gud! Muhammed(saw) blev den sista Profeten då Gud gav honom religionen fullbordad. Den religion som existerat i flera tusentals och tusentals år blev fullbordad. Det sista sändebudet! Och detta är inte min speciella teori heller, detta är bara fakta, vad religionen är.

Många ifrågasätter att Muhammed(saw) var det sista sändebudet just pågrund av att han inte gjorde mirakel osv. Men han fick det största miraklet någonsin, det största beviset på Guds existens, Koranen!

Hoppas ingen känner sig förolämpad, men detta är ändå bara vetenskaplig fakta! ^.-

Salam Aleikum wa Rahmatulahi wa Barakatuh!Tankar: 5.....
Lämna en kommentar | Ickemuslimer | Direkt länk | 2009-05-07 @ 23:10:40|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Experiment ! En anledning varför kvinnor borde täcka sig!Sant lr falskt?
Tankar: 5.....
Lämna en kommentar | Ickemuslimer | Direkt länk | 2009-05-06 @ 17:48:16|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Är du Rädd för att prata om Islam? - Khalid Yasin


Salam Aleikum wa Rahmatulahi wa Barakatu!
Mycket viktigt!!!! Vi måste bli bättre på vår dawah!

Tankar: 0.....
Lämna en kommentar | Föreläsningar | Direkt länk | 2009-05-06 @ 13:10:30|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Mitt försök till korta fakta!

Salam Aleikum wa Rahmatulahi wa Barakatuh!
Tänkte skriva lite korta fakta om Islam och om mig

Vad är Islam ?  Islam är en religion, som omfattar allt i livet. Islam är ett helt levnadssätt! Inom Islam finns det råd och regler när det gäller allting från hur man ska hälsa på andra människor, vad man gör när någon är sjuk, hur man gör i krig till hur man ber och hur man ska se ut. Många.. De flesta, tycker att det låter väldigt strängt och tråkigt, som att man inte har en egen vilja ungefär! Men som de flesta vet, så trots att alla svar finns i Koranen och i Sunna, så är det många som väljer att inte göra som det står eller som inte känner sig redo. Så trots alla regler och sådant, så har man valmöjlighet.

Islam är inte heller en ny religion, Judendomen och Kristendomen, var från början Islam också tills de blev ändrade. Däremot har det kommit mer regler och mer uppenbarat när Muhammed (saw) fick den stora äran att bli Guds sista sändebud. Allah har utvecklat religionen till vad det är nu. Alhamdulilah

Dessutom är alla dessa regler endast sådant som är bra för oss människor! Om man följer den rätta vägen, kan man inshaallah (om Gud vill) komma till Paradiset. Men endast om man gör det för Allahs skull. Islam är fred, Muslim är den som vill dyrka endast en Gud och tillbringa hela sitt liv att göra gott för Guds skull. Ingen är perfekt, till och med Muhammed (saw), Jesus(as) och Moses(as) hade sina misstag. Och vi som inte ens är Guds sändebud? Klart vi har våra brister! Men vi kan ju alla försöka vara så bra som möjligt ändå.

Vem är en muslim? Muslim är den som tror på att det inte finns någon gud värd att dyrkas än Allah den ende Guden, och som tror på att Muhammed (saw) var det sista sändebudet. Som muslim måste man tro på alla profeter! Jesus, Moses, Noah och alla som någonsin kommit med samma budskap "Dyrka endast en Gud".  Sedan finns det olika grader i ens tro som utgör vad för sorts muslim man är. Det finns en hadith som säger att den som lämnar bönen blir kaffir. Och det finns också en hadith som säger att man aldrig får kalla en som säger sig vara muslim för kaffir(icketroende). Alltså, är det svårt! Inshallah må vi alla bli rättfärdiga praktiserande muslimer! Den enda synden som inte kan bli förlåten på domedagen är att man dyrkat någon/något annat än Gud. (Shirk)

Vad för sorts muslim är jag? Jag är den muslimen som säger Ashaduanlaillaha-illallah wa Ashaduanna Muhammedin wa Rasululah (Jag bevittnar att det inte finns någon gud förutom Gud, och jag bevittnar att Muhammed (saw) är Hans sändebud) .  Att kalla mig för något annat än muslim känns fel, Muhammed (saw) sa inte att han var sunni eller shia eller sufi, bara Muslim! Allt annat är Bida'.. Att följa någonting annat än Koranen och Profeten Muhammed (saw) läror när det gäller religion är bida'. Det är kanske inte fel att kalla sig för SunniMuslim, bara för att ingen ska tro att man är med i en sekt. Jag känner mig bättre bara genom att endast kalla mig för Muslim.

Min blogg : Är till muslimska ungdomar. De mesta inlägg kan bara muslimer förstå, då jag försöker skriva ur min synvinkel när det gäller religionen. Min synvinkel är att jag vill inte lägga till eller ta bort en enda grej från Islam, då den är fulländad religion. Men jag har också inlägg under min Dawah kategori som är ämnat för icketroende, där står det mer information om Islam. Alla kan läsa min blogg, ville bara klargöra vad jag har för slags blogg!  Är inte rasist mot någon religion eller ras. Men det står i Koranen att Judarna är de fördömda och de Kristna är de vilseledda. Om jag själv tolkar det så kan det vara för att Judarna gått emot alla Profeter och inte ens följer sin egen bok, och att de Kristna är vilseledda pågrund av att deras bild av Jesus(as) blivit helt fel då Paulus tex, ändrade väldigt mycket av Jesus(as) läror. Men kan inte säga så mycket om de sakerna! Allah Vet Bäst!

Och jag vill avsluta med att det finns bara en enda väg till Paradiset. Man måste själv förstå att om man träffar en syster som kanske följer någonting helt annat än en själv så kan det inte vara något rätt. Det är därför många kristna lämnar sin religion, då alla har olika biblar, alla har olika åsikter och inget bra fundament. Inom Islam finns det endast en Koran, den har funnits i ca 1400år och har aldrig blivit ändrad. Icketroende, framstående forskare stämmer in på detta också. Kasta alla Koran i havet och ta tjugo olika Imaner från olika länder som kan Koranen utantill och ni kommer få exakt samma Koran. Det går inte med någon annan helig bok.


Allah skapade oss av en anledning. Allt är skapat för en anledning. Må alla vilseledda och alla icketroende bli vägledda till den rätta vägen! Må alla muslimer förenas i sin tro och få starkare tro! Må Allah ha barmhärtighet över våra själar på domedagen.

Salam Aleikum wa rahmatulahi wa barakatuh

Tankar: 6.....
Lämna en kommentar | Ickemuslimer | Direkt länk | 2009-05-04 @ 20:05:19|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Varför täcker sig muslimer ?

Ett kort svar på varför muslimer klär sig annorlunda! Khalid Yasin!

Tankar: 0.....
Lämna en kommentar | Ickemuslimer | Direkt länk | 2009-05-04 @ 19:07:51|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Khalid Yasin, Icke-Muslimer som ändrar Islam


Bra att veta vad som händer.Salam Aleikum wa Rahmatulahi wa Barakatu!
Tankar: 2.....
Lämna en kommentar | Föreläsningar | Direkt länk | 2009-05-03 @ 11:21:23|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Hur Islam ser på Musik, konst, fotografering och vetenskap

Av Bilal Philips.   En Bra kort föreläsning där föreläsaren berättar för oss om hur musik, konst, fotografering och vetenskap ses inom Islam. Han tar klart hadither och Koran som sin grund. InshaAllah, vi kan alla lära oss mycket..Salam Aleikum wa Rahmatulahi wa Barakatu!
Tankar: 0.....
Lämna en kommentar | Föreläsningar | Direkt länk | 2009-05-02 @ 10:28:02|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


10 000 dollar till den som kan bevisa att Jesus sa : "Jag är Gud, dyrka mig"


Kristna.. I rest my case.. Eller.. Khalid Yasin är den som talar! But still!

Tankar: 6.....
Lämna en kommentar | Till Kristna | Direkt länk | 2009-05-01 @ 20:47:59|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Välgörenhet !
Salam Aleikum wa Rahmatulahi wa Barakatu!


Visste du att:

Om inte du har råd att lägga ut pengar så finns det bra hemsidor! Där du bidrar endast genom att klicka. Nu kan du inte säga att du inte kan hjälpa! Alla kan!

[Ge ris utan att behöva betala]

[Ge mat utan att betala]


Sedan känner jag till en varmhjärtad person, på hennes blogg finns många bra grejer, all reklam på hennes blogg går till välgörenhet. Inga pengar till henne! [Sampaguita]


Salam Aleikum wa Rahmatulahi wa Barakatu!
Må Allah göra oss rika i vår tro!
Tankar: 3.....
Lämna en kommentar | Mina Tankar | Direkt länk | 2009-05-01 @ 15:40:20|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمBönetider

Video på Svenska om Profeten Muhammad
frid och välsignelser över honom

Svenska Islamiska Youtubekanaler

DawaSweden
IslamIdag
Muslimahkanalen
MuslimSe
Mussemanda
OmarIbnAlKhattab
SMSBilal
TheMuslim0
UnderTexter


Den Raka Vägen
Vill du ha evig lycka?Bismillahi Rahmani Rahim
Läs i din Herres namn, Han som har skapat – skapat människan av en grodd som sätter sig fast! Läs! Din Herre är den Främste Givaren, som har lärt [människan] pennans [bruk], lärt människan vad hon inte visste!

[Koranen 96:1-5]


Mina besökare
Online:
Idag:
Totalt: