Överge inte Koranen

Jag har inte lagt upp allt ILoveAllah har lagt upp men Alhamdulilah!

DAG 4 MOTIVERANDE INLÄGG om "Bli en Bättre Muslim" projektet:


Övergivandet av Koranen: Är Vi Skyldiga till Detta?


Allah den Mest Upphöjde säger:

"Och Sändebudet sade 'Å Min Herre, mitt folk har lämnat - att handla efter eller lyssna - på Koranen."
[al-Furqaan: 30]


Så Allah informerar oss om Hans Sändebud och Profet Muhammad, frid och välsignelser över honom, att han sade : {"Och Sändebudet sade 'Å Min Herre, mitt folk har lämnat - att handla efter eller lyssna - på Koranen.} och det är för att idol-dyrkarna inte brydde sig om eller lyssnade på Koranen, som Allah säger: {De som nekar tron sade, ' lyssna inte på Koranen men gör ljud så att du kan överta det.}

När Koranen lästes till dem brukade de göra ljud och högt tal så att de inte skulle höra Koranen. Men, det är ett av sätten att överge Koranen.

Precis så är det även att överge Koranen att inte tro på den eller lita på vad som står i den. Att inte reflektera över den, att inte försöka förstå den, inte handla utefter den, inte lyda vad som står och avstå vad den förbjuder, vända sig till någonting annat än den - poesi, nyheter, musik, nöjen eller andra former av tal och ta en väg som är bort ifrån Koranen.... Alla dessa är sätt att överge Koranen.

Vi ber Allah - den Nåderike Givaren, Den Ende som har Kraften att göra vad Han vill - att ta oss bort från det Han ogillar och använda oss i det Han är nöjd med, från att memorisera, förstå Koranen och etablera vad som krävs - genom dagen och natten - på ett sätt som Han älskar och gillar för sannerligen är Han den Mest Nåderike, Givaren.

[En Varning att lämna Koranen]

Shaykh Muhammad Jameel Zeeno

How To Understand the Qur'aan

© 1998 Call to Islam Da`wah Centre]

Tankar: 0.....
Lämna en kommentar | Koranen | Direkt länk | 2010-06-29 @ 18:56:41|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Kort illustrerad guide för att förstå Islam

Till alla som vill lära sig mer om islam, se vilka vetenskapliga ting som står i Koranen, lär dig vad Islam handlar om!

En kort illustrerad guide för att förstå Islam Denna bok är en kort guide för att förstå islam
Tankar: 0.....
Lämna en kommentar | Ickemuslimer | Direkt länk | 2010-06-29 @ 17:48:56|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Punkter om Barnuppfostran

Från revertit.se! En pdf-bok till alla att läsa mash'Allah
21 Punkter Om Barnuppfostran - Svenska
Tankar: 0.....
Lämna en kommentar | Det Muslimska Hemmet | Direkt länk | 2010-06-29 @ 17:39:22|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Ja till Att Läsa Bra Böcker

Ja till att läsa användbara, intressanta och nyttiga böcker.

 

Nu när du läser detta.. fundera på om du hellre vill sätta dig och läsa en 'Frida' tidning eller någon deckare istället.. Visst skulle det kännas konstigt att byta ut att läsa om Allahs Religion, påminnelser och sådant som uppmuntrar dig till att läsa om kändisar, skvaller eller påhittade historier som inte kommer hjälpa dig på något sätt? Meningen med att läsa användbara, intressanta och nyttiga böcker, handlar om att läsa böcker om islam. Vad är användbart – böcker om bönen, du3a, hadither, Koranen, fatawa, fiqh osv. Vad är intressant – alla har olika smak men tex, Profeten Muhammeds frid och välsignelser över honom liv, sahaba, Koranen, profeterna, hadither osv. Vad är nyttigt – Alla islamiska böcker egentligen. Alla böcker inom islam kan nog passa in i alla dessa kategorier. Men huvudsaken är att du försöker ta tag i din läsning och tid.

 

Slösa inte din tid flera timmar i sträck på att titta på serier, filmer, komedi och läsa onödiga veckotidningar eller serie-tidningar! Det bästa du kan läsa, är Koranen! Läs Koranen eller någon annan islamisk bok och du kommer må bättre på alla sätt och vis. Gillar du inte att läsa länge? Vem säger att du måste sitta flera timmar i sträck?


Värm lite chokladmjölk, smöra någon smörgås med ost och sätt dig bekvämt och läs i en halvtimma bara. Gör det idag eller så fort du märker att du slösat flera timmar på ingenting! Skjut inte upp det bara.. Gör det helst nu.


English BooksQuran & Tafsir (Tafseer)Learn ArabicThe Final Prophet & MessengerFiqh _ Fatawa _ LawFamily_Women_Marriage
Tankar: 0.....
Lämna en kommentar | Påminnelser | Direkt länk | 2010-06-29 @ 12:24:28|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Blogg-Tävling!Bismillah,
As Salamu Aleikum wa Rahmatulahi wa Barakatuh!

Detta är min allra första bloggtävling och tävlingen kommer vara öppen tills 29 Juli insh'Allah. Det tar inte så lång tid att finna svar, hitta bok och skriva en motivering till varför man vill ha den boken - men det är så att fler ska ha möjlighet att tävla!

Jag vill att ni insh'Allah, svarar på kommentarsfältet. Kommentarerna kommer inte att publiceras automatiskt så ni behöver inte oroa er om att folk ska se era svar insh'Allah. ^^1 - Svara på frågor

 1. Berätta 3 Saker som tar en Ut Ur Islam  [du kan finna det i Kategorin- at-tauhid, trosuppfattning]


 2. Vad betyder 'Bismillahir Rahmanir Raheem' ? [du kan finna det i Kategorin - bönen]

 3. Skriv ned/kopiera en hadith angående ens lydnad till sina Föräldrar [Du kan finna det i kategorin - Det Muslimska Hemmet]

 4. Hur kan man tjäna 1000 hasanat(belöningar) på en dag? [Svaret hittar du i Kategorin - du3a+må bättre]


 5. Vilka verser ur Koranen läste Umar ibn al-Khattab som gjorde hans hjärta mjukt så att han brast i tårar? (Och sedan blev muslim?)  [Svaret finns i Kategorin - Följeslagare]


 6. Vilka är Islams 5 grundpelare och 6 trospelare? [Svaren kan du finna i Kategorin - Islam]

 7. Vad heter Surah 105 i Koranen? [Svaret kan du finna i Kategorin - Koranen]

 8. Kopiera in en Koranvers eller en hadith som du fann i Kategorin - Kunskap - som påverkade dig.

 9. Berätta någon hadith eller någon egenskap som ni älskar med Profeten Muhammad, frid och välsignelser över honom.


  2. Välj en Bok du vill ha

  Gå in på DarusSalam.com och välj en bok för högst 10£ och säg till mig vilken det är du vill ha.


  3. Motivera Varför du vill ha just den boken!


Må Allah underlätta för er och belöna er med det bästa i detta liv och i nästa!
Tankar: 0.....
Lämna en kommentar | Muslim aktuellt | Direkt länk | 2010-06-29 @ 11:50:49|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Föreläsningar till Systrar


Föreläsningar i Göteborg!
Finns även föreläsningar på PalTalk av en syster till systrar på Lördagar från 21.00-22.00 med ämnet Aqidah! Det är lösenordsskyddat så att endast systrar kommer in dit. Om ni vill vara med på lektionerna så kontakta mig insh'Allah så att jag kan ge er mer information insh'Allah.

Tankar: 0.....
Lämna en kommentar | Kvinnor | Direkt länk | 2010-06-29 @ 11:14:19|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Ja till Bra Vänskap!

Ja till vänskap med bra kvinnor/män som fruktar Allah, älskar Islam och respekterar höga värderingar.

 

Du är som du äter och du är som du umgås. Det spelar ingen roll hur stark du tror att du är, du kommer att påverkas av dem du umgås med. Är du med ett dåligt umgänge, kommer du själv bli ett dåligt umgänge. Har du någonsin umgåtts med en icke-muslim? Har du märkt hur ni inte pratar om Allah och Hans religion och pratar om värdsliga saker? Hur han börjar prata om den där snygga tjejen eller den där nya låten? Hur hon börjar prata om sin pojkvän, fester och börjar baktala? Vad gör du då? Säger du till henne att ”jag vill helst inte prata om detta..” eller sitter du bara och lyssnar..? Vi vet att vi oftast sitter och lyssnar... för vi vågar inte kanske eller pga andra saker.

http://farm2.static.flickr.com/1235/1341785856_5044718f48.jpg

Umgås med dem från moskén! Umgås med dem som du kan se är intresserade av islam och vill leva fullt ut som muslimer. Då kommer du märka hur din imaan växer och hur du kanske omedvetet blir en bättre person. Var inte rädd att byta ut dina gamla vänner som drar ner dig till de som hjälper dig att må bättre inombords och uppmuntrar till gott. Varför inte ringa idag eller imorgon till en muslim du vet försöker leva islamiskt och som du sett har ett bra uppförande? Ring, smsa eller på något sätt ta kontakt med någon, hon kommer bara älska att du ringde och kommer inte se dig som någon börda.. må Allah underlätta för dig och ge dig ett bra sällskap i detta liv och i nästa!

Tankar: 0.....
Lämna en kommentar | Islam och Samhälle | Direkt länk | 2010-06-29 @ 10:48:15|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Ja till Hijab!

 

Ja till anständighet och hijab som är påbjudet av Allah, vilket är en anledning för att skydda sig själv.

 

Att vara anständig.. Detta är någonting som försvinner mer och mer här i Sverige. Här i Sverige är det bra att vara oanständig, det kallas att vara fri och våga släppa loss.. Om man inte vill ha på sig tajta kläder, sminka sig, gå på fester, bli full, dansa, flörta osv, kallas man för fegis, tråkmåns eller så mår man själv dåligt för att man inte känner sig bekväm i att göra dessa saker. Man vill våga.. Man vill få bort sin blyghet – som att det är någonting dåligt. Att vara blyg, anständig.. är någonting vackert. Om bara systrar och bröder med för den delen kan förstå detta så kommer ni hata nakenhet, för Allahs Skull.

 

Hijab är någonting vackert.. Tänk er, tänk er om ni tar på er hijab för Allahs skull så får ni Jannah? Ya Allah! Om ni ser hijab som någonting som kan ta er till Paradiset, blir det då inte det vackraste ni någonsin kan tänka er att bära? Att vara anständig handlar inte endast om hijab. Det handlar om ens hela personlighet! Är du en clown på gatan som gör allt för att få killars uppmärksamhet eller är du gudfruktig och försöker gå så långt bort som möjligt från ställen som är beblandat? Att vara blyg är så vackert! Må Allah göra oss alla mer blyga! Men man måste veta vad detta är för blyghet.. Det handlar inte om att man inte vågar stå emot orättvisa eller säga sin åsikt! Det handlar om att inte springa runt, dra till sig uppmärksamhet, umgås med andra könet osv. Det är ett skydd.

 

Hur blir man egentligen skyddad av att vara anständig och att bära hijab? Först och främst är det ett skydd från Helvetet! För om du är anständig, aktar dig från sådant som är oislamiskt, så betyder det att du aktar dig från sådant som är förbjudet och alltså synder. Den som inte bryr sig om anständighet gör vad han vill. Gapar som en apa, hoppar runt och leker. För han bryr sig inte om hur han beter sig bland människor. När du bär en korrekt hijab, kommer inte fel människor att dra sig till dig. Klart om du är oanständig och samtidigt bär hijab så kommer fel människor till dig ändå på grund av din personlighet. Men om du har både anständighet och hijab kommer de inte vilja gå till dig och du är därmed skyddad från deras vilse-ledning.

Läs mer om hijab här insh'Allah

http://clouddragon.files.wordpress.com/2009/02/abaya-couture-niqab.jpg

Tankar: 1.....
Lämna en kommentar | Kvinnor | Direkt länk | 2010-06-28 @ 23:28:56|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Nyhetssida för Muslimer

På svenska!

Denna sidan är riktigt underbar mash'Allah.. Man får nyheter som rör oss muslimer och den muslimska världen.. Och inte bara det.. Idag lade de upp en artikel om en fejk ex-muslim som många kanske känner till haha som är sjukt dålig på att ljuga alhamdulilah.. så iallafall, här har ni den!


http://www.ummahobserver.com/

Tankar: 1.....
Lämna en kommentar | Muslim aktuellt | Direkt länk | 2010-06-26 @ 15:10:15|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


I LOVE ALLAH Utmaning: Bli en Bättre Muslim [Intro]

(från bloggaren, jag hittade detta på facebook mash'Allah, ska göra mitt bästa att uppdatera av vad de lägger upp)


Vad?
En utmaning för att disiplinera våran nafs (själ); lämna synder, engagera oss i mer goda gärningar och tävla mot Förlåtelse och Barmhärtighet av Allah (SWT)

Utmaningen

I femoton dagar, låt oss utmana oss själva att SLÄPPA några synder och LÄGGA TILL några goda gärningar i våra liv.

Vi är alla annorlunda, vi möter olika prövningar i livet mot vårt nafs.

Vi känner oss själva bäst. Vi vet vilka synder vi faller in i.

Låt oss reflektera över vilka synder vi gör och de många goda gärningar vi önska att vi gjorde.

Första Delen av Utmaningen:

SLÄPP Synder:

-Olydnad till Föräldrar
-Ber inte
-Dricker
-Röker (Ja, vattenpipa räknas!)
-Baktal
-Inte bära Ordentlig Hijab
-Tittar på Pornografi
-Onödig frimixning
-Flörtande
-Svordomar
-Ljuga
-Lyssna på Musik
-Spela [hasard] (satsa pengar)
-Förtryck
-Riya (skryta)
-Spionera
(vad för synd du än vet att du gör, sluta med den! Stor som "liten"
)


TID ATT LÄMNA DEM!!!

Motivation: “Förutom de som ångrar sig och tror (på Islamisk Monoteism), och gör rättfärdiga handlingar; för dem, ska Allah ändra deras synder till goda gärningar, och Allah är Förlåtande, Mest Barmhärtig.

Och den som ångrar och gör rättfärdiga goda handlingar; då verkligen, ångrar han sig till Allah med sann ånger.”


[al-Furqaan 25:70-71]

Andra Delen av Utmaningen:

LÄGG TILL Goda Gärningar

-Vara Lydig till Föräldrarna
-Läsa Koranen
-Dhikr Under Dag och Natt
-Fasta
-Be Sunnah-böner
-Välgörenhet (Även om det är lite)
-Hjälpa Andra Muslimer
-Söka Kunskap
-Närvara på Föreläsningar
-Be i Moskén
-Memorisera Koranen och Förstå den
-Ångra sig/Söka Förlåtelse (tawba)
-Hjälpa Samfundet
-Korruktera sig Själv och Familjen
-Implementera Koranen/Hadither (leva efter vad som står)


TID ATT ENGAGERA I DEM!!

Motivation: “Den som arbetar rättfärdigt - man eller kvinna - när han (eller hon) är en sann troende (av Islamisk Monoteism) så ska Vi verkligen ge honom ett gott liv (i detta liv med respekt, nöjdhet och laglig provision), och Vi skall betala dem med en belöning i proportion till det bästa som de brukade göra (alltså, Paradiset i Efterlivet)”

[al-Nahl 16:97]

Förslag på Goda Gärningar: Här eller Här

Är du med på utmaningen?

VI KAN GÖRA DET!

SYNDER ATT LÄMNA!

GODA GÄRNINGAR ATT LÄGGA TILL!!

Om du är med på utmaningen, gör ett löfte för dig själv:

Jag, ____, ska gå med "I LOVE Utmaningen": Bli en Bättre Muslim. Jag ska försöka mitt BÄSTA att lämna synder jag gör och engagera mig i goda gärningar som jag kan göra oavbrutet nästa månad (och insh'Allah många mer månader efter det).

Du behöver inte visa synderna eller de goda gärningarna. Det är mellan dig och Allah! Ett löfte mellan dig och din Rabb.

Under denna tid skall vi posta motiverande artiklar, böcker, föreläsningar och videor för att hjälpa dig och uppmuntra dig att vara stabil och säker!

Är DU redo?

Låt Utmaningen Börja!!


BarakAllahu Feekum

Wa'Salaamu Alaiakum wa Rahmatullahi wa Barakatu


Om du vill få våra artiklar varje dag via email så var vänlig och prenumerera till vår Email Klubb. Enkelt genom att skriva din email adress Här.

[jag kommer nog inte lägga upp ALLT från denna facebookgruppen men insh'Allah lite! Och vill du gå med i deras Facebookgrupp så klicka HÄR)
Tankar: 1.....
Lämna en kommentar | Du3a + må bättre | Direkt länk | 2010-06-26 @ 12:06:16|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Ja till Islamisk Uppfostring!

Ja till att uppfostra dina barn med Islam, lära dem Sunnah och guida dem till vad som nyttar dem.

 

Att uppfostra dina barn islamiskt är det bästa du kan göra för dina barn. Annars kommer du bli frågad på Domedagen, ”varför lärde du inte islam till dina barn?”.. Det finns många bra böcker angående hur man kan uppfostra sina barn i enlighet med islam. Några tips som jag har hört är följande,

 


 

Finns antagligen tusentals fler råd angående detta som inte jag kommer ihåg.! Må Allah underlätta för oss alla att uppfostra våra barn på rätt sätt och må Allah göra våra barn rättfärdiga och ge dem ett bra slut. Ameen

Tankar: 1.....
Lämna en kommentar | Det Muslimska Hemmet | Direkt länk | 2010-06-26 @ 11:29:45|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Ja till Dhikr

Ja till att komma ihåg Allah mycket och be om förlåtelse, göra mycket du'a och vara ärlig i sin ånger.


 

Att komma ihåg Allah betyder att när du ska göra en handling, tänker du på Allah. Är detta någonting Allah gillar eller ogillar? Och även när du är tyst för dig själv, att du gör dhikr. Alltså du säger tex, subhanAllah – ärar Allah, eller säger Alhamdulilah – Tackar Allah, eller säger Astaghfiroulah – ber om förlåtelse till Allah osv. Eller när du har en ledig dag, kväll eller lov och du ska bestämma vad du ska göra. Ska du se på film, chatta, umgås och skratta, shoppa eller ska du sitta ner och läsa Koranen, ska du be på natten? Genom att komma ihåg Allah, så betyder det att man kämpar med att försöka göra Allah nöjd och man låter inte flera veckor gå utan att man läser Koranen, ber sunnah, fastar eller ber på natten tex.Olika verser ur Koranen:

 

”Därför, kom ihåg Mig (genom att be, ära). Jag ska komma ihåg er, och var tacksam till Mig (för Mina otaliga välsignelser till er) och var aldrig otacksam till Mig.”
[2:152]


”Och kom ihåg din Rubb med din tunga och inom dig själv, ödmjukt och med rädsla och utan höga ljud i ord, i morgnarna och i eftermiddagarna, och var inte bland de som är vårdlösa.”

[7:205]


Sannerligen, Muslimerna (de som underkastar sig till Allah i Islam) män och kvinnor... (fram till)..Och de män och kvinnor som kommer ihåg Allah mycket i deras hjärtan och tungor. Allah har förberett för dem förlåtelse och en stor belöning (alltså Jannah).”

[33:35]

 


 

En vacker hadith om att komma ihåg Allah den Mest Barmhärtige..


Abu Hurairah, må Allah vara nöjd med honom, rapporterade: Allahs Sändebud, frid och välsignelser över honom, sade,


Allah den Upphöjde säger: 'Jag är som min slav förväntar Mig att vara, och Jag är med honom när han kommer ihåg Mig. Om han kommer ihåg Mig inom sig, kommer Jag ihåg honom inom Mig, och om han kommer ihåg Mig i en samling, ska Jag komma ihåg honom i en bättre samling (i en samling med änglar).”

[Bukhari & Muslim]Kommentar om hadithen av Imam an-Nawawi, må Allah vara nöjd med honom.


” 'Jag är som min slav förväntar Mig att vara' betyder att man ska ha en övertygelse att Han accepterar ånger, förlåter, lättar på människors svårigheter och tar dem från deras problem. Med denna övertygelse borde man göra goda gärningar som gör Allah nöjd och undvika sådana handlingar som blivit förbjudet av Honom. Med detta uppförande, ska man hoppas från det bästa av Allah.


Detta närmande är liknande till bonden som plöjer sitt land, sår några frön, vattnar det, tar hand om det så gott man kan, och sedan hoppas för en bra skörd. Det kan även länkas till önskningarna av en person som vill bli en lärd, eller en fysiker eller ingenjör. Det första och viktigaste han måste göra för att uppfylla sin dröm är att studera de böcker där han kan få den kunskap som behövs. För varje arbete man vill göra, måste man först göra en grund och sedan fixa det som krävs för det. Bara då kan man hoppas att nå sitt mål.


Liknande är det när man associerar goda förväntningar av Allah. Om inte en person fixar grunden av sin tro och goda gärningar för den, blir det ovist att associera goda förväntningar av Allah. En slav som istället för att tjäna sin mästare, springer iväg eller irriterar honom och fortfarande hoppas att hans mästare som är så snäll inte ska ge honom någon uppgift för sina ansträngningar skulle kallas dum av människorna.


Samma är sant med Allah, som sannerligen är den Mest Nåderike, den Mest Barmhärtige och Förlåtande. Men för vem är Han det? Svaret är till Hans troende och lydande slavar och inte till de som är följare till Satan. För Satan och hans följare, är Allahs Beslut att: ”Jag ska fylla Helvetet med dig (Iblis) och de av dem (mänskligheten) som följer dig, tillsammans.” (38:85) ”


 


 

 

Genom att komma ihåg Allah blir vi medvetna om vad vi gör.. Därför är det viktigt att vi söker Hans förlåtelse varje dag för 'minsta' grej. Följeslagarna såg en liten synd som gigantisk, de såg det som om det var kört för dem. Vi? Vi gör små små synder hela tiden utan att tänka på det ens. Vi får vara tacksamma om vi är medvetna om dem! Vad för synder gör vi, dagligen kanske stora som 'små'? Tittar på tv, stirrar på män/kvinnor och deras aura, hör musiken från filmen kanske om inte värre – lyssnar på musik istället för Koranen, vi förbannar vädret och alltså Qadr Allah, har ingen respekt för föräldrarna, slänger mat, slösar pengar, försenar böner, skakar hand med andra könet osv...


 

Låter det som mycket? Ser det kört ut? Kom ihåg hadithen som nyss förklarats. Allah är Förlåtande, Rättvis, Barmhärtig, Kärleksfull och Nåderik! Be om förlåtelse, ärlig ånger – utan tvekan blir du förlåten! Den som uppfyller kraven för den som ångrar sig blir förlåten. Vad är kraven? Enligt de lärda är det:


 1. Att hata att ha utfört det.

 2. Att vara ledsen över att ha utfört det.

 3. Att besluta att inte göra om det.
  Men om synden har med en annan människas rättighet att göra, finns ett fjärde krav,

 4. Att rätta till det med människan. Om det handlar om en egendom, lämna tillbaka det till dess rättfärdiga ägare. Om det är förtal eller baktal, borde man be om förlåtelse till den man gjort det till.

 

Hadith angående att ångra sig, att göra tauwba. Tauwba betyder att återvända till Allah från synder.


Abu Musa al-Ashari, må Allah vara nöjd med honom, rapporterade: Profeten, frid och välsignelser över honom, sade, ”Allah, den Upphöjde, fortsätter att sträcka ut Sin Hand i natten så att syndarna från dagen kan ångra sig, och fortsätter att sträcka Sin Hand på natten så att syndarna från natten kan ångra sig, tills solen reser sig i väst.”
[muslim]


Kommentar av imam an-Nawawi, må Allah vara nöjd med honom:


Denna hadith konfirmerar ett viktigt Attribut av Allah, alltså Handen som Han sträcker ut när Han önskar utan att dra någon liknelse till det, eller förklaring. Sådan var attityden av de rättfärdiga efterträdarna angående alla de viktiga Attributen hos Allah. Det är förstått av denna hadith att om någon gör en synd under vilken tid på dagen eller natten, borde han söka förlåtelse omedelbart som ett resultat.”


 

Abdullah bin Umar bin al-Khattab, må Allah vara nöjd med honom, rapporterade att Profeten, frid och välsignelser över honom, sade, ”Allah accepterar en slavs ånger så länge den senare(slaven) inte är på sin dödsbädd (alltså, precis innan själen av den döende personen når halsen).


[at Tirmidhi – hadith hasan]


 

Anas bin Malik al-Ansari, må Allah vara nöjd med honom, tjänaren av Allahs Sändebud återberättade: Allahs Sändebud, frid och välsignelser över honom, sade, ”Sannerligen, är Allah mer glad över ångern från Hans slav än en person som förlorat sin kamel i öknen och sedan plötsligt finner den.”


[al-Bukhari & Muslim]


http://msmwestmidlands.files.wordpress.com/2009/05/sujud-2.jpg

 

Förutom att be om förlåtelse så är det mycket bra att göra mycket du3a.. Be om allt möjligt till Allah!


Några hadither om att göra åkallan.


 

Abu Hurairah, må Allah vara nöjd med honom, rapporterade: Allahs Sändebud, frid och välsignelser över honom, sade, ”En slav kommer närmast sin Rubb när han är i sujood. Så öka åkallan under nedfall(sujood).”

[muslim]


 

Abu Hurairah, må Allah vara nöjd med honom, rapporterade: Allahs Sändebud, frid och välsignelser över honom, sade, ”Åkallan av varenda en av er blir besvarad om han inte blir otålig och säger (till exempel): 'Jag har bett till min Rubb men min bön har inte blivit besvarad.'”

[al-Bukhari & Muslim]


 

Abud-Darda, må Allah vara nöjd med honom, rapporterade: Allahs Sändebud frid och välsignelser över honom, sade, ”Åkallan av en muslim för hans (muslimske) broder i hans frånvaro blir definitivt besvarad. Varje gång han ber om gott för sin bror, säger ängeln som har denna uppgift: 'Ameen! Må det vara för dig, med'.”

[muslim]


 

Abu Hurairah, må Allah vara nöjd med honom, rapporterade: Allahs Sändebud, frid och välsignelser över honom, sade, ”Tre åkallelser blir besvarade utan tvekan. Åkallan av den förtryckte, åkallan av den som reser, och åkallan av föräldern till sin son.”

[at-Tirmidhi och Abu Dawud]


 

Gör mycket dua och tappa aldrig hoppet om att de ska bli besvarade.. Om du lägger din tillit hos Allah så kommer allt bli så mycket bättre insh'Allah.


Tankar: 0.....
Lämna en kommentar | Du3a + må bättre | Direkt länk | 2010-06-25 @ 20:21:21|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


_


Tankar: 9.....
Lämna en kommentar | Mina Tankar | Direkt länk | 2010-06-25 @ 19:54:19|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Människan med Förstånd

bismillah,
as salamu aleikum wa rahmatulahi wa barakatuh!

Till dig syster,bror eller ickemuslim som besöker bloggen - är du en människa med förstånd?

Har du hört massa GOJA om att Koranen har misstag i sig osv? Varför har du hört detta och sedan trott på det? För att du inte har orkat bry dig om att söka sanningen! Om du verkligen är en ärlig människa, mot dig själv och livet.

Läs då denna fina bok av Harun Yahya (på engelska),

Miraklen i Koranen -  http://www.harunyahya.com/miracles_of_the_quran_01.php
och
för mer böcker av honom, angående skapelsen av universum, miraklen i våra kroppar, på jorden osv, vetenskapliga böcker och böcker som bevisar att Islam är den rätta religionen att följa, titta då in denna länk
http://www.harunyahya.com/en.m_download_list.php?typeId=1&langId=4&pg=1&order=nameAsc

Vågar du ta möjligheten att veta sanningen om livet?
Vill du motbevisa allt jag har skrivit? Tja.. läs då hans böcker och försök hitta någonting som inte stämmer i överens med vetenskapen och se själv om du ens KAN göra det. Lita på mig, du kan inte hitta ett enda fel. Människor som sprider propaganda om Koranen och Islam att de har fel osv, de vill bara att folk ska gå vilse och inte veta sanningen.

Jag hoppas att du insh'Allah(med Guds vilja), verkligen läser ordentligt om islam AV muslimer som verkligen har kunskap om islam och går emot stolthet och andra hinder så att du kan bli muslim.

as salamu aleikum wa rahmatulahi wa barakatuh
Tankar: 0.....
Lämna en kommentar | Ickemuslimer | Direkt länk | 2010-06-25 @ 14:32:17|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Råd angående era föräldrar

Brödrar och systrar i Islam, sträva hårt med att ta till dessa råd i ditt liv, och vid Allahs Vilja, blir du en av dem som är vänlig mot dina föräldrar.

 • Fråga dina föräldrar ömt om du behöver någonting, tacka dem alltid om de ger till dig, och ursäkta dem om de inte gör det, och insistera aldrig om en sak om de vägrar ge dig någonting.


Det finns inte en enda "religion", "kultur" eller något samhälle som blir lärd att behandla sina föräldrar så bra som muslimerna blir! Profeten Muhammad, frid och välsignelser över honom, gav oss de bästa exemplen för att vara de bästa söner och döttrar!h Och folk kallar muslimer för "bakåtsträvande" bland massa annat... Se bara hur Islam lär moral och det bästa sättet att leva, medan alla andra går runt och är helt hemska mot sina föräldrar och bara förstör sina liv på många sätt och vis.


Alhamdulilah att vi är muslimer! Alhamdulilah för våra föräldrar, även om inte våra föräldrar skulle vara muslimer måste vi ändå respektera dem och lyda dem i det som inte går emot Islam. Må Allah göra oss till bättre barn och välsigna våra föräldrar med det bästa i detta liv och nästa <3
Tankar: 0.....
Lämna en kommentar | Det Muslimska Hemmet | Direkt länk | 2010-06-25 @ 00:01:43|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Ja till att läsa Koranen!

Ja till att sitta med Koranen, recitera den, reflektera över dess mening och handla utefter dem, och ångra sig och söka förlåtelse.

 

Ya Allah.. vad är bättre än vår Herres mest Vackra och Visa Ord?

Och hur ofta glömmer vi bort att det är Koranen som är det bästa vi kan sysselsätta oss med? Detta stärker vår iman, gör oss gladare, lugna och lyckliga.

 

Några uppmuntrande hadither:

 

Aisha, må Allah vara nöjd med henne, rapporterade: Allahs Sändebud frid och välsignelser över honom, sade,

Den som är noga med reciterandet av Koranen kommer vara med de hedersfulla och lydiga (änglarna) och han som reciterar Koranen och har svårt att recitera, och gör sitt bästa i att recitera så bra som möjligt, kommer att ha dubbel belöning.”

[al-bukhari & muslim]

 

Ibn Masud, må Allah vara nöjd med honom, rapporterade: Allahs Sändebud, frid och välsignelser över honom, sade,

”Den som reciterar en bokstav från Allahs Bok, kommer att få en god gärning, och en god gärning får en tiodubbel belöning. Jag säger inte att Alif-Lam-Mim är en bokstav, utan Alif är en bokstav, Lam är en bokstav och Mim är en bokstav.”

[at-Tirmidhi]

 

Abdullah bin Amr bin al-As, må Allah vara nöjd med honom, rapporterade: Profeten, frid och välsignelser över honom, sade, ”Den som varit aktiv med att läsa Koranen kommer bli sagd på Återuppståndelsedagen: 'recitera och höj dig (i ranker) så som du reciterat när du var i världen. Din rank(nivå) kommer att vara vid den sista Ayah som du reciterar.'”

[Abu Dawud & at-Tirmidhi]

 

Kommentar av Imam an-Nawawi, må Allah vara nöjd med honom, om den sista hadithen:

Denna hadithen nämner nöjet för den som lär sig hela Koranen eller en bit av den i minnet. Ordet 'höj dig' här menas att höjas i rankerna i Jannah. Desto mer man lär sig av Koranen, ju mer klar och distinkt hans recitation är av den, ju högre blir hans status som han kommer få av dess välsignelser. Därför, visar hadithen att om man memoriserar Koranen och läser den ofta är ett sätt att få högre rank i Jannah.

 

Och man får inte glömma att handla efter vad Koranen lär också! Att leva sitt liv i enlighet med Koranen och Sunnah är det enda sättet man kan bli lycklig och få frid i både detta och nästa liv.

 

När du läser Koranen, tänk också då på varenda mening – reflektera! Då kommer orden in djupare i ditt sinne. Ett exempel, när du läser : ”Å du som tror! Var rädd för Allah, och var med dem som är sanna (i ord och gärningar).” (9:119)

 

Ta då varenda mening och reflektera över dem. - Å du som tror – Allah talar till oss, det är vi som tror!

- Var rädd för Allah – Vi måste frukta Allah, vara rädda över Hans straff och vrede.. hur fruktar man Allah? Genom att hålla sig borta från det Han förbjudit och göra det Han påbjudit. Gör jag det? Håller jag mig borta från haram? Gör jag det obligatoriska i Islam? Ber jag? Om jag inte ber så fruktar jag då Allah? Nej.. Jag måste i så fall börja frukta Allah och göra det Han sagt till mig!

-och var med dem som är sanna (i ord och gärningar). - Allah säger till mig här att jag ska vara med ett bra umgänge som är sanna i ord och i gärningar. Vad menas med detta? Jo vilka är sanna, självklart de troende.. Det är dem som har sanningen och följer Allahs religion, då är det dem som är sanna i det dem gör.. Umgås jag med dem? Jag borde börja umgås med bättre umgänge istället för dem som tar mig bort från ihågkommandet av Allah.

 

Ungefär så kan man reflektera över Allahs Ord i Koranen.. Detta ger insikt och i de verser som handlar om naturen, rymden, jorden, paradiset osv blir man helt upprymd om man reflekterar. När man reflekterar, får man imaan och fruktan, och det leder till att man ångrar sina synder och ber om förlåtelse.

 

Gör det nu! Ta fram din Koran och läs, om så bara i tjugo minuter! Om du kan titta på en film helt khushoo(koncentrerad) i två timmar kan du läsa Koranen i tjugo minuter.. <3

 

Tankar: 3.....
Lämna en kommentar | Koranen | Direkt länk | 2010-06-23 @ 14:31:40|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Ja till Välgörenhet!

Ja till acceptabel välgörenhet som bringar glädje till de fattiga och matar de hungriga.

 

Att ge i välgörenhet är en handling som man kanske ständigt glömmer bort. Välgörenhet ger stor belöning, den tar bort synder och gör andra glada. Det behöver inte vara mycket! 50 kronor har nästan alla i Sverige råd att ge.. Så gör det! Gå in på någon islamisk välgörenhets-sida och känn hur bra du kommer att må efter att du donerat några kronor.
Välgörenhet är även ett botemedel som endast kan finnas i Islams apotek.

 

En man frågade Imam 'Abdullah ibn al-Mubarak: ”Å Abu 'Abd ar-Rahman, jag har haft ett sår på mitt knä i sju år. Jag frågade läkarna om det och har försökt alla möjliga mediciner, men ingenting har funkat.”

Ibn-al Mubarak sade till honom: ”Gå och leta efter ett ställe där människorna är i behov av vatten, och gräv en brunn där, och jag hoppas att när vattenbubblorna dyker upp slutar ditt knä att blöda.” Mannen gjorde detta och blev botad.

 

Detta är ingen överraskning då Allahs Sändebud, frid och välsignelser över honom, sade:

Behandla de av era sjuka med välgörenhet,”

och även sade han:

Välgörenhet släcker vreden av Herren och tar bort ett dåligt slut.”

 

Allahu Akbar!

Tankar: 0.....
Lämna en kommentar | Mat, hälsa, skönhet | Direkt länk | 2010-06-23 @ 14:18:09|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Ja till Vänlighet!

Ja till dina vänliga ord som etablerar vänskap som är tillåtet i Islam och tar bort fientlighet.

 

Abu Hurairah, må Allah vara nöjd med honom, rapporterade: Allahs Sändebud, frid och välsignelser över honom, sade, ”Vid Honom Vars Hand har mitt liv! Ni kommer inte komma in i Jannah förrän ni tror, och ni kommer inte att tro förrän ni älskar varandra. Skall jag informera er om något som, om ni gör, kommer ni älska varandra? Sprid hälsningar till varandra.”

[Muslim]

 

Kommentar av Imam an-Nawawi, må Allah vara nöjd med honom:

”Iman är ett behov för att komma in i Jannah. Ömsesidig kärlek bland muslimerna kompletterar detta, och denna kvalité kan endast finnas genom att ta till den sociala karaktären av den Islamiska formen av att hälsa, alltså genom att säga, 'As-Salâmu 'Aleikum.”

 

Var alltid vänlig mot din familj, dina syskon i islam och främlingar. Vet att dina ord har stor påverkan. Om du till exempel ser att din syster i islam har en vacker abaya på sig, säg då till henne ”mash'Allah vilken vacker abaya du har”.. Detta kommer stärka ert band mer än du tror och kommer göra henne glad också.

 

Idag, försök och gör detta! Vad? Jo ge en komplimang, säg någonting snällt till en syster – via sms, samtal eller om ni möts.. Och när du går ut på en promenad till affären eller annat så hälsa till de syskon som du möter. Du blir gladare och kommer att känna hur din iman blir starkare! 'As-Salamu Aleikum'.. Och känn dig inte bekymrad om personen inte hälsar tillbaka för vet då att en ängel hälsar tillbaka till dig - Allahu Akbar!

Tankar: 0.....
Lämna en kommentar | Islam och Samhälle | Direkt länk | 2010-06-23 @ 14:16:19|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Ja till att le!

Ja till ditt vackra leende som sänder ett meddelande av värme och vänskap till andra.

 

Att le är någonting som Allahs Sändebud, frid och välsignelser över honom, har uppmuntrat muslimerna att göra!

 

Abu Dharr, må Allah vara nöjd med honom, rapporterade : Allahs Sändebud, frid och välsignelser över honom, sade, ”Se inte ner på en god gärning, (oavsett hur liten den ser ut) även om det är att möta din (muslimske) bror med ett glatt ansikte.”

[Muslim]

 

Kommentar om hadithen av Imam an-Nawawi må Allah vara nöjd med honom,

Varje gärning som är tillåtet i shariah ses som gott och belönande. Hur litet människor kanske ser det, får det inte ses från en vinkel högt upp. Även att möta människor glatt är en av de Islamiska fördelar, trots att det kan ses obetydligt för vissa människor.

 

Genom att le gör vi inte bara andra människor glada, utan vi blir själva glada av detta. Har du någon gång känt dig nere och så plötsligt möter du en människa du inte känner, som ler till dig? Någon som är glad och kanske hälsar till och med? Gjorde det inte dig på bättre humör? Därför le hela tiden, få belöning och sprid värme, vänskap och glädje!

 

Försök nästa gång du går ut, att le till en syster(om du är en syster) du går förbi och tänk på hadithen ovan! Alltså även om du inte skulle få ett leende tillbaka så var ändå glad, för du vet att du fått belöning insh'Allah.

http://elegantchic.files.wordpress.com/2009/10/3d_-_smiles.jpg

Tankar: 0.....
Lämna en kommentar | Du3a + må bättre | Direkt länk | 2010-06-23 @ 14:00:51|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Hadith om Profetens,salAllahu aleyhi wa salam, generositet

Tankar: 0.....
Lämna en kommentar | Hadither | Direkt länk | 2010-06-22 @ 20:27:07|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


2 bra föreläsningar

bismillah,

as salamu aleikum wa rahmatulahi wa barakatuh,

jag har TVÅ föreläsningar som jag måste tipsa er om Allahu akbar, två islamiska föreläsningar på svenska som ni kommer att älska.. Eller ja, den ena är översatt till svenska och den andra är på svenska. Det handlar om det som miljontals människor runt om i världen försöker undvika och som de inte vill uppleva...

Döden


Båda föreläsningar är på MUSLIM.SE och här har ni länkarna till dem.. Om ni har imaan, kommer ni gråta insh'Allah, så var koncentrerade och verkligen lev er in i föreläsningarna! Påminnelser som vi alla behöver..

Tryck här för att se en föreläsning med svensk text som är en kort inledning om döden Av sheikh Muhammad Hassan, må Allah belöna honom med det bästa!

Tryck här för att se en föreläsning om döden på svenska av bror Anas Khalifa, må Allah belöna honom med det bästa!


Ni som inte vill lyssna på dessa föreläsningar, alltså ni missar verkligen någonting speciellt och bra.. Att påminnas om döden är någonting vi borde bli påminda om varje dag så ni kommer inte ångra er av att lyssna.!

må Allah ge oss ett bra slut...! ameen
Tankar: 2.....
Lämna en kommentar | Föreläsningar | Direkt länk | 2010-06-21 @ 21:16:28|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Snart Ramadan!!!!!


Alltså wiiiiiiiiiiiii... jag kan inte förstå att det snart är Ramadan Allahu Akbar! må Allah göra att vi får uppleva denna ramadan.. Å mashAllah Allahu Akbar Alhamdulilah SubhanAllah älska älska älska älska älska ÄLSKA ramadan!!!

Ett tips syskon, fasta nu! Ta en måndag eller torsdag då det är sunnah att fasta och fasta insh'Allah! Förbered kroppen lite, smaka lite på sötman av Ramadan... Jag är bara så exalterad!

Tankar: 0.....
Lämna en kommentar | Muslim aktuellt | Direkt länk | 2010-06-21 @ 21:02:34|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Ja!

Ja till ditt vackra léende som sänder ett meddelande av värme och vänskap till andra.

 

Ja till dina vänliga ord som establerar vänskap som är tillåtet i Islam och tar bort fientlighet.

 

Ja till acceptabel välgörenhet som bringar glädje till de fattiga och matar de hungriga.

 

Ja till att sitta med Koranen, recitera den, reflektera över dess mening och handla utefter dem, och ångra sig och söka förlåtelse.

 

Ja till att komma ihåg Allah mycket och be för förlåtelse, göra mycket du'a och vara ärlig i sin ånger.

 

Ja till att uppfostra dina barn i Islam, lära dem Sunnah och guida dem till vad som nyttar dem.

 

Ja till anständighet och hijab som är påbjudet av Allah, vilket är en anledning för att skydda sig själv.

 

Ja till vänskap med bra kvinnor som fruktar Allah, älskar Islam och respekterar höga värden.

 

Ja till att hedra sina föräldrar, hålla i sina släktband, hedra sina grannar och att bry sig om föräldralösa.

 

Ja till att läsa användbara, intressanta och nyttiga böcker.


ur boken "you can be the happiest woman in the world" av Dr. Aid al-Qarni köp den här

Tankar: 0.....
Lämna en kommentar | Påminnelser | Direkt länk | 2010-06-21 @ 13:07:41|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Råd till en Person som visar Olydnad

bismillah,

as-salamu aleikum wa rahmatulahi wa barakatuh..

en till artikel om föräldrar i islam, detta är ett råd till den som är olydig mot sin förälder och inte respekterar dens rättighet. ur boken "how to be kind to your parents" av författaren Ibrahim ibn Saaleh al-Mahmoud.


" Ignorera inte dina föräldrars rättigheter, visa inte heller otacksamhet till dem, inte heller någon oartighet. Din lydnad till dina föräldrar är obligatoriskt för dig, så var vänlig mot dem och försumma dem aldrig. Du söker Paradiset, medan den är under din moders fötter (refferar till en hadith av Profeten frid och välsignelser över honom). Hon bar dig i nio månader, med svårigheter och födde dig, med svårigheter; hon ammade dig, tvättade din smuts och föredrar dig framför henne själv. Hon använde sitt knä som en säng till dig, och överöste dig med kärlek, omtanke och vänlighet. Om du blev sjuk, blev hon orolig för dig och gick sömnlösa nätter, vid din sida. Hon tog dig till läkaren och spenderade sina pengar så att du skulle må bra.

Hon offrade sitt liv så att du kunde leva. Alla dessa offringar gjordes, ändå behandlar du henne med kaxighet och otacksamhet. När hon blir gammal och behöver dig, förkastar du henne; du nöjer din apetit medan hon går hungrig; du föredrar din fru och dina barn, och försummar henne. Du blir arg över hennes närvaro och väntar bara på hennes död. Du överger henne vid en tid då hon behöver dig som mest. Allah, subhanahu wa ta'ala, har förbjudit dig att visa henne orespekt, eller att visa henne tacksamhet. I denna världen blir du straffad av dina egna barns olydnad, och i Efterlivet kommer du långt från Herren av Universum. Allah den Upphöjde, kommer kalla på dig, {det är för vad dina händer kommit med, och sannerligen, är Allah inte orättvis mot sina slavar}(adh-Dhahabi, "Kitaab al-Kaba'ir").

http://i43.tinypic.com/2r54wsm.jpg


Profeten frid och välsignelser över honom, sade: "Allah har förbjudit er att vara olydiga mot era mödrar.."
[Bukhari]


Profeten, frid och välsignelser över honom sade,
"Behandla era föräldrar med vänlighet så kommer era barn behandla dig med vänlighet; var kyska och era fruar kommer vara kyska också."
[at-Tabarani]


Profeten, frid och välsignelser över honom, sade,
"Två synder blir straffade omeddelbart i denna världen: Orättvisa och olydnad till sina föräldrar."
[al-hakim, sahih enligt Albani]Så var snälla mot era föräldrar och var snabb med att be dem om förlåtelse om ni gjort dem någonting illa. Även om de skulle behandla dig orättvist eller dåligt så är de dina föräldrar och ni har fortfarande ingen rätt att behandla dem dåligt eller bråka med dem. Om de bråkar med dig, var bara tyst och svara så snällt som möjligt.


För att leka med era föräldrar är som att leka med Elden.
Tankar: 1.....
Lämna en kommentar | Det Muslimska Hemmet | Direkt länk | 2010-06-21 @ 12:46:48|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Svenskt bokförlag

as salamu aleikum wa rahmatulahi wa barakatuh,

ville bara tipsa lite snabbt om en mash'Allah mycket fin webshop, där du kan beställa islam / muslim böcker på svenska online!

http://tasnim.se

Där finns det även barnböcker!

Och jag vet att författaren till alla böcker (tror jag) är en Sheikh från göteborg som man kan lita på!
Shoppa loss ;)


Må Allah belöna de som har hand om denna sida och hjälper till att göra dawah i detta frusna land!
ameen!
Tankar: 0.....
Lämna en kommentar | Produktioner av Muslimer | Direkt länk | 2010-06-21 @ 12:22:47|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Vägen till Paradiset är väldigt svår

Paradiset är väldigt högt, och att få ståtliga ställen tar stora ansträngningar. Vägen till Paradiset är fyllt med saker som går emot människans önskningar och viljor. Detta kräver en stark beslutsamhet och viljekraft. I en hadith återberättad av al-Bukhari och Muslim av Abu Hurairah,radiAllahu anho, sade Allahs Sändebud, salAllahu aleyhi wa salam,

 

“Helvetet har blivit täckt med begär, och Paradiset har blivit täckt med [omringat med] svårigheter."

LAST WAY TO PARADISE ........................ ( the reprise with cut out) by nespyxel


an-Nasaa’ee, at-Tirmidhi, och Abu Dawud rapporterade från Abu Hurairah (radiAllahu anho) att Allahs Sändebud (salAllahu aleyhi wa salam) sade, "När Allah skapade Paradiset, sade Han till Jibreel, "Gå och titta på det". Så han gick och tittade på det, kom tillbaka och sade, "Vid Din Ära, ingen kommer att höra om det utan att gå in i det." Så Han omringade det med svårigheter och sade, "Gå och titta på det". Så han gick för att titta på det, återväde och sade, "Vid Din Ära, jag är rädd att ingen kommer gå in i det'" [Jaami al-Usool, 10/520, 8068]

an-Nawawi kommenterade på den första hadithen:

 

“Detta är ett exempel på det vackra, eleganta och koncisa talet som Profeten (salAllahu aleyhi wa salam) var kapabel till, i vilken han ger en vacker analogi. Det betyder att inget kommer hjälpa dig att nå till Paradiset förutom genom att gå igenom svårigheter, och ingenting kommer leda dig till helvetet, förutom luster och begär. Båda är täckta som beskrivet, och den som tar sönder täcket kommer nå vad som finns bakom. Täcket av Paradiset tärs ner genom att gå igenom svårigheter och täcket av Helvetet tärs ner genom att ge efter för luster och begär. I svårigheter ingår det att sträva konstant och med tålamod i sin dyrkan, hålla tillbaka sin ilska, förlåta, ha tålamod, ge i välgörenhet, vara snäll mot de som behandlar dig dåligt, kämpa emot fysiska begär, osv"  [Sharh an-Nawawi 'ala Muslim, 17/165]

 

 

källa: http://dailyreminders.org/way-to-paradise-is-very-hard/

Tankar: 0.....
Lämna en kommentar | Domedagen, tecken, det osedda.. | Direkt länk | 2010-06-20 @ 23:30:27|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Åsikter - rösta i demokratiska val

bismillah,
as salamu aleikum wa rahmatulahi wa barakatuh,

har lagt upp några inlägg idag för att jag ska, om inte Allah vill annat, inte ha internet på en eller två veckor.. :)
Så det kommer att vara ganska lite aktivitet på bloggen därför får ni kika runt lite oså..!

*


Iallafall, jag kommer inte ha tid att översätta texterna angående de två olika åsikterna om man får rösta i demokratiska val eller inte i islam. Alltså om vi får rösta nu tex i det svenska valet 2010.

Men jag ska länka er vidare där ni kan läsa om båda åsikterna på engelska,

1# - Det är tillåtet att rösta om det kan gynna muslimerna. Kortfattat, om det finns två partin och den ena vill mer dåligt än det andra partiet är det tillåtet att rösta på det andra partiet för att det ska bli mindre skada för muslimerna. Men man kan måste gå från land till land och val till val och se hur omständigheterna är där.

Läs mer ingående om detta här: http://islamqa.com/en/ref/3062/vote och http://islamqa.com/en/ref/125853/vote


2# - Det är shirk att rösta oavsett hur omständigheterna ser ut i landet. Demokrati i sin helhet är en religion och att rösta är som att välja annat än Allahs religion.

Läs mer ingående om detta här: http://muslimsagainstvoting.wordpress.com/Alltså, personligen kan jag inte säga vilken av dessa två åsikter ni bör lyssna på eller följa. Jag själv känner att åsikt nr 1 verkar mest logisk - för som det står i en av länkarna är det inte att välja demokrati för att man röstar, det är för att hjälpa muslimerna. Tex, det fanns ett helt land, alltså muslimerna, som följde åsikt nr 2, ingen röstade och då vann ett islamhatande parti och muslimerna fick det verkligen hemskt. Kommer inte ihåg detaljer men kan återkomma med det insh'Allah. Då kan man ifrågasätta om denna åsikt (2) är logisk?

Allahu 'Alam

jazak Allahu khayr
/er syster i islam
Tankar: 0.....
Lämna en kommentar | Islam och Samhälle | Direkt länk | 2010-06-14 @ 15:07:23|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Tio Tankar att Reflektera över

http://kristinaosophia.files.wordpress.com/2009/06/diamonds.jpg

1. Kom ihåg att din Herre förlåter de som ber Honom om förlåtelse, och Han accepterar ångern av den som ångrar sig, och Han accepterar de som kommer tillbaka till Honom.

 

2. Visa barmhärtighet till de svaga och du kommer vara lycklig; ge till de behövande och du kommer må bra; bär inte på dispyter och du kommer vara hälsosam.

 

3. Var optimistisk, för Allah är med dig, och änglarna ber om förlåtelse för dig, och Paradiset väntar dig. (insh'Allah)

 

4. Torka bort dina tårar, tänk bra om din Herre, och jaga iväg dina oroligheter genom att komma ihåg välsignelserna som Allah har givit dig.

 

5. Tänk inte att denna världen någonsin är perfekt för någon. Det finns ingen på hela jorden som får allt han vill eller som är fri från alla sorters sorger/prövningar.

 

6. Var som det höga trädet med höga mål; om en sten blir kastad på den, så låter den bara sina frukter falla.

 

7. Har du någonsin hört att sorg tar tillbaka det som blivit förlorat, eller att oro rättar till misstag? Så varför sörja och oroa sig då?

 

8. Förvänta dig inte prövningar och dåliga saker, istället förvänta dig fred, säkerhet och god hälsa, om Allah vill.

 

9. Släck flammorna av hat från ditt hjärta genom att förlåta de som sårat dig.

 

10. Ghusl, wudu', siwak och att vara organiserad är effektiva mediciner för alla sorters olyckligheter och oro.

 

- av Dr.A id al-Qarni-

 

ur: dailyreminders.org

Tankar: 1.....
Lämna en kommentar | Påminnelser | Direkt länk | 2010-06-14 @ 14:37:11|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Föräldrar i Islam - Berättelser

bismillah, tänk på dessa valda berättelser ur boken "How to be kind to your parents"!!!


Detta är om en dålig son..


"Detta är om en av dem som blivit influerade av Västerländska samhället. Han åkte till väst för att sluföra sina studier, men återvände till sitt hemland som en annorlunda person. Hans natur var ändrad, hans uppförande och moral var korrupterade. Han behandlade sina föräldrar med otacksamhet och förkastelse.

Hans far var glad att välkomna honom hem. En dag bjöd han hem sina vänner till sin faders hem. Hans far välkomnade dem och behandlade dem bra; han kom med dricka och mat medan hans son skrattade och pratade med sina vänner vänner. När hans far gick  till köket för att hämta mer dricka, frågade en av vännerna sonen: 'Vem var mannen som välkomnade oss och gav oss dricka?' Sonen svarade: 'Han är en tjänsteman som jobbar i vårt hem.'"

http://www.lebjournal.com/newz/wp-content/dead-rose.jpg

En bra son...

Al-Ma'mun sade: "Jag har aldrig sett någon  mer vänlig till sin far än al-Fadl Ibn Yahya'. Hans vänlighet nådde sin högsta punkt när de var i fängelset. Hans far brukade göra woudo med varmt vatten endast. En gång, under en kall natt, slutade fängelsevakten ge dem ved; så när hans far gick för att sova, fyllde al-Fadl en bägare med vatten och höll den nära elden i lampan, för att värma det. Han satt i den positionen, vaken till gryningen, så att han far kunde göra woudo med varmt vatten; så han gick igenom allt det av vänlighet till sin far.


må Allah göra att vi blir bättre mot våra föräldrar <3
Tankar: 1.....
Lämna en kommentar | Det Muslimska Hemmet | Direkt länk | 2010-06-14 @ 14:17:54|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Hadith om när det är tillåtet att ljuga

Tankar: 0.....
Lämna en kommentar | Hadither | Direkt länk | 2010-06-14 @ 14:05:41|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Att säga på morgon & kväll

Tankar: 1.....
Lämna en kommentar | Du3a + må bättre | Direkt länk | 2010-06-12 @ 15:57:25|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


*.*

Tankar: 0.....
Lämna en kommentar | Produktioner av Muslimer | Direkt länk | 2010-06-10 @ 20:55:36|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Lämna det som inte angår dig!

Några visa ord från Shaykh Mohammad ibn Salih al-'Uthaymeen;

"Det är viktigt för studenten av kunskap att skydda sin tid från slöseri av den. Och att slösa bort tiden förekommer på ett antal olika sätt:

För det första; Att en person lämnar memorering och inte granskar det han läser.

För det andra; Att man sitter med sina vänner och hänger sig åt meningslöst och tomt prat som inte medför någon nytta.

För det tredje, och detta är den mest skadliga utav dem för en student av kunskap; Att han inte har några problem med att föra vidare människors uttalande med han sa detta och han sa det och vad som hände och vad som sker i en fråga som inte angår honom.

Och det finns ingen tvekan att detta är en form av svaghet av [hans] Islam, eftersom Proefeten [må Allâhs frid och välsignelse vara över honom] sade, "En del av en persons goda Islam är att han lämnar det som inte angår honom."

Att vara upptagen med qila wa qala och överdriven utfrågning är slöseri med tiden. Och i verkligheten är det en sjukdom, och när den kommer in i en människa - Vi ber Allâh om hälsa - blir det hans största oro. På grund av detta kan han t.o.m. visa fiendskap ['ada] till den som inte förtjänar fiendskap, eller visa lojalitet [wala] till den som inte förtjänar lojalitet, p.g.a att han är upptagen med dessa saker som i sin tur håller honom borta från kunskap, under förevändningen att "kämpa för sanningen", medans detta inte är sant! Utan detta är en del av att vara upptagen med saker som inte angår honom. Hursomhelst, om en nyhet kommer till dig utan att du jagat efter eller sökte efter den, alla människor får nyheter, men de är inte upptagna med det och de blir inte heller deras största bekymmer. Därför att detta uppehåller studenten av kunskap, korrumperar hans angelägenheter; och öppnar upp dörren till trångsynt partianda [hizbiyyah], vilket splittrar vår Ummah."

http://revertit.se/
Tankar: 0.....
Lämna en kommentar | Kunskap | Direkt länk | 2010-06-10 @ 11:41:52|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Föräldrar i Islam - Rädsla att inte lyda dem

bismillah,

ur boken "how to be kind to your parents" av Ibrahim ibn Saaleh al-Mahmoud.

Tänkte lägga små artiklar om Föräldrar i Islam.. Första artikeln blir om att ni måste lyda era föräldrar!!

Allah säger i Koranen:

Er Herre har befallt, att ni inte skall dyrka någon annan än Honom. Och [Han har anbefallt er] att visa godhet mot [era] föräldrar. Om en av dem eller båda uppnår hög ålder i din vård, var då inte otålig eller sträng mot dem, tillrättavisa dem inte, och tala alltid hövligt och vänligt till dem. Och sänk ödmjukt [ömhetens] vinge över dem och be: "Herre! När jag var liten vårdade och fostrade de mig [med kärlek]; förbarma Dig [nu] i Din nåd över dem!"
surah al-Isra: 23-24

Gud har anbefallt människan [att visa godhet och lydnad] mot sina föräldrar; [hon bör tänka på att] modern har burit sitt barn genom det ena svaghetstillståndet efter det andra, [fött det] och ammat det under två år. Tacka Mig och dina föräldrar [och minns att] Jag är målet för er färd! Men om de vill förmå dig att sätta vid Min sida något som du står främmande för, skall du inte lyda dem. Omge dem i detta liv som sig bör [med dina ömma omsorger], och följ samma väg som de som vänder tillbaka till Mig i ånger [över sina synder]. Till Mig skall ni föras åter och Jag skall låta er veta vad era handlingar [var värda].

surah Luqman: 14-15Detta är Allah som säger till oss! Och denna vänlighet och lydnad gäller era föräldrar även om de är icke-muslimer.. Så länge de inte vill att ni går emot Allah och Hans Sändebud salAllahu aleyhi wa salam.

Profeten Muhammed salAllahu aleyhi wa salam har sagt:
"Allah har förbjudit er att visa olydnad till era mödrar, att hålla kvar(från vad du ger) eller kräva (det du inte förtjänar), och att begrava era döttrar levande. Och Allah ogillar att ni talar mycket om andra, frågar för mycket (om religion), eller slösar era ägodelar." (sahih bukhari)

Han har även sagt,
"De största synderna är: att dyrka andra tillsammans med Allah, att vara olydiga eller ovänliga till sina föräldrar, att döda en själ som Allah förbjudit att döda och att ha falskt vittnesmål." (sahih bukhari)

även har han sagt: "Allah förbannar den som förbannar sina föräldrar..."

Och den sista hadithen jag lägger upp angående detta är när Profeten Muhammed salAllahu aleyhi wa salam har sagt:

"Han som nämner tjänster han gjort, han som är olydig mot sina föräldrar, och han som är beroende av vin kommer INTE in i Paradiset."

Klassad som sahih av sheikh albani, rapporterad av från an-Nisa, Tirmidhi, darami


Så systrar och bröder i Islam, VAR FÖRSIKTIGA... om ni leker med era föräldrar så leker ni med elden..
Påminn varandra om detta för vi behöver alla dessa påminnelser som vi ofta glömmer men som är SÅ viktigt!

Jag vet att här i väst så finns inte denna respekt för föräldrar. Här gör barnen och ungdomarna som de vill men Ni måste visa att ni är bättre än så! Härma inte ickemuslimerna i dessa hemska ting!

må Allah underlätta för oss alla och göra oss bättre mot våra föräldrar
Tankar: 1.....
Lämna en kommentar | Det Muslimska Hemmet | Direkt länk | 2010-06-07 @ 11:45:02|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Den som direkterar någon till en god gärning...


...får samma belöning som den som gör handlingen.!


Bild som var med artikeln


Bismillah,


Från autoriteten av Abi Mas'ood Uqbah bin 'Amr al-Ansaaree al-Badaree - må Allah vara nöjd med honom - sade han: Allahs Sändebud -sallahu ‘alayhi wasallam- sade: Den som direkterar någon till gott, så kommer han få lika belöning som den som gjorde handlingen. Muslim (1893)

 

Ash-Sheikh ‘Abdullah bin ‘Abdur Rahman Al-Bassaam -må Allah ha barmhärtighet över honom-säger: det som är extraherat ur hadithen:

 

[Taget från: Towdeeh al-Ahkaam min Bulooghil Maraam av Ash-Sheikh 'Abdullah bin 'Abdur Rahman Al-Bassaam.

 

Kompilerad och översatt av: Abu Fouzaan Qaasim]

 

1- Att den troende är någon som är ett exempel och en ledare i att vara rättfärdig och utövar gott, den Mest Höge säger: “och de som ber: "Herre! Låt våra hustrur och barn skänka oss glädje och gör oss till föredöme för de gudfruktiga!".” (25:74) Och den Mest Höge säger: och Vi gjorde dem till ledare som ledde [människorna] enligt Våra befallningar…. (21:73)

 

Ur en hadith i Muslim (1017) av Jarir bin ‘Abdillah -må Allah vara nöjd med honom- att Profeten -sallahu ‘alayhi wasallam- sade: "Den som introducerar en god handling i Islam som var följt efter honom (av folk) så kommer han ha belöning som den som gjorde det, utan att deras belöning blir förminskad alls.*

 

2- Hadithen i detta kapitel indikerar att en person som direkterar någon till gott, oavsett om det är gott som handlar om det Värdsliga Livet eller Efterlivet: kommer han ha liknande belöning som den som utförde den utan att belöningen förminskas av den som gjorde handlingen, det är en full belöning för att han är en god förebild och gott exemplar i att göra nyttiga, främjande ting.

 

3- Av den mest excellenta av rättfärdiga handlingar som syns som att vara nyttigt/bra (till mänskligheten) och frukterna av dessa handlingar är kvar: Kunskap som Nyttar; vilket är (kunskap) lagstiftning från Allah den Mest Höge, om dess grunder och underkategorier och vad än som hjälper en att förstå den (lagstiftningen av Allah)

 

Så den som sprider ut denna kunskap har uppriktigt deltagit i att vara ett gott exempel, och en guide mot den raka vägen och han har tagit bort folk- av Allahs den Mest Höge tillåtelse- från mörkret av ignorans till ljuset av kunskap, rätt vägledning och fullständighet av uppförande.

 

Och han har fått av detta en mäktig belöning från Allah Den Mest Höge, för sannerligen han -sallahu ‘alayhi wasallam- har sagt: Sannerligen om Allah vägleder en av er är det bättre för er än de röda kamelerna.
Bukhaari (3009) och Muslim (2406)

 

Taget från: Towdeeh al-Ahkaam min Bulooghil Maraam av Ash-Sheikh ‘Abdullah bin ‘Abdur Rahman Al-Bassaam.
Kompilerad och översatt av: Abu Fouzaan Qaasim


*Komplierarens notering: Ash-Sheikh Muhammad Al-’Uthaymeen nämner i sin förklaring av denna hadith som det kommer i Riyaad as-Saaliheen: “Avsikten av ‘introducerar en god handling i Islam’ referrerar till den som börjar med att handla efter denna sunnah som blivit bortglömd och inte den som lägger till någonting i religionen. För den som lägger till någonting i religionen som inte är från det kommer vara nekat och är inte någonting gott. Men meningen med 'introducera någonting' betyder: Han är först med att göra det efter att den blivit lämnad av folket.

 

Så Kortfattat, den som introducerar i Islam en god handling (oavsett om det är en återuppväckelse av en lämnad Sunnah eller bara goda handlingar i Islam), och det finns ingenting som en god handling i Islam förutom det som lagstiftningen kommit med, så ska han ha belöningen av den och belöningen av den som gör den efter honom.”

 

 

Ur: http://dailyreminders.org/whoever-directs-someone-to-a-good/

 

Tankar: 0.....
Lämna en kommentar | Påminnelser | Direkt länk | 2010-06-07 @ 10:24:14|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Om Profeten Muhammed, frid och välsignelser över honom, Kortfattat

as salamu aleikum wa rahmatulahi wa barakatuh,

här är en video som handlar extreeemt kortfattat om Profeten Muhammed salAllahu aleyhi wa salam, som kom som en barmhärtighet till hela mänskligheten. Det är en översatt version av den engelska videon som gjordes av några muslimer mash'Allah inför "draw/honor muhammad(saw) day".. Har glömt publicera videon men det är inte försent för det!! Det är en bra video mash'allah som ni kan dela med era syskon i islam och icke-muslimska vänner som inte kan så bra engelska.

Tankar: 0.....
Lämna en kommentar | Produktioner av Muslimer | Direkt länk | 2010-06-07 @ 09:38:49|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


9 krav för bönen

De nio kraven för bönen

Det finns nio krav eller behov för bönen:

På Arabiska, är kraven kallade Shuroot, plural av Shart, vilket lingustiskt betyder ett tecken. Vidare, i Shairah, har den en annan mening: När den inte finns kräver det icke existens, men när det existerar, behöver det inte ha existens. Mer enkelt sagt, om det inte finns renhet, så finns det ingen bön, men om man är ren, så behöver inte fallet vara att han måste be (just den tiden). Och med kraven för bön, refererar vi till de krav som är hur rätt ens bön är.

De Nio Kraven För Bönen:

1) Islam, det motsatta av detta är otro (kufr). Ickemuslimens handlingar är förkastade, det spelar ingen roll vilken handling han gör, för Allah den Allsmäktige säger:

[9:17] DET ÄR inte rätt att de som sätter medgudar vid Guds sida och som vittnar mot sig själva att de förnekar sanningen, gör besök i moskéerna, Guds hus, eller befattar sig med deras underhåll. Allt vad dessa människor har strävat efter har gått om intet och Elden skall bli deras eviga boning.

Och i en annan vers, säger Allah den Allsmäktige:

[25:23] Och Vi skall se på det som de [tror sig] ha åstadkommit och Vi skall förvandla det till stoft som skingras för alla vindar.

Den ende bönen som är accepterad är Muslimens bön, en verklighet som bevisas av denna vers:

[3:85] Om någon vill anta någon annan religion än Islam kommer detta att vägras honom, och i nästa liv skall han stå bland förlorarna.

(En notering, om någon blir förtryckt blir dennes bön hörd om det inte innehåller shirk)

2) Bra Mental hälsa, motsatsen är klart galenskap eller dålig mental hälsa. Pennan höjs för den galne människan, vilket betyder att han inte hålls ansvarig för sina handlingar tills han kommer till sitt förnuft. Allahs Sändebud salAllahu aleyhi wa salam sade:

3) Åldern av insikt, motsatsen är tidig barnålder. Tiden då man kan urskilja olika ting är ungefär vid sjuårsåldern, tiden som ett barn blir beodrat att be, för Allahs Sändebud,saw, sade:

4) Att man tar bort Hadath, och det finns två typer av Hadath; (i) Den större, (ii) den mindre. Den första innebär menstruation och sexuellt umgänge; man renar sig själv från dessa former av Hadath genom att utföra Ghusl. Ett exempel på den andra är att man fiser, och denna typ av Hadath tas bort genom tvagning; Allahs Sändebud, saw, sade:

Han sade även:

5) Att man tar bort orenheter av tre: från ens kropp, från ens kläder, och från stället man ber i.

Rena ersjälva från urin för sannerligen, är det den mest vanliga orsaken för straffet i graven.

6) Att man täcker sin Awrah (den del av kroppen som måste bli täckt.) med kläder som inte visar ens form, hud eller hudfärg. Allahs Sändebud, saw, sade:

Folket av kunskap, säger att om man har möjlighet att bära kläder, men ber naken istället, så är bönen ogiltlig. Awrah för mannen, eller delen av kroppen som måste vara täckt under bönen, är mellan hans navel och knän (och axlarna), och samma för kvinnoslaven. Awrah av fria kvinnan är hela hennes kropp förutom ansiktet. Och även detta måste vara täckt om hon är bland främmande män. I en Hadith relaterad av Salmah bin Al-Akwa’, så beodrade Allahs Sändebud honom att täcka sig själv, även om han bara hade ett plagg. Och Allah den Allsmäktige säger:

Det menas, till bönen.

7) Bönetidens entré. Beviset för detta är från hadith Jibril, aleyhi salam, där han ledde Profeten i varje bön, en gång i början av tiden för varje bön, och sedan på slutet av dess tid. Han sade,  ” Å Muhammed, bönen är mellan dessa två tider,” Allah den Allsmäktige säger:

8 ) Att man möter Qiblah:

Ofta har Vi sett dig [Muhammad] vända ansiktet mot himlen [i väntan på ledning], och Vi skall låta dig vända dig i en böneriktning som skall göra dig nöjd. Vänd alltså nu ditt ansikte mot den heliga Moskén; ja, var ni än befinner er, vänd era ansikten mot denna [Moské].

9) Intentionen: det ligger i hjärtat och dess yttrande är en innovation. Profeten, saw, sade:

Tagen från:Prayer (excerpts taken from Explanation of Important Lessons For Every Muslim)
av Abdul-Aziz bin Abdullah bin Baz

Tankar: 0.....
Lämna en kommentar | Bönen (Salat) | Direkt länk | 2010-06-06 @ 15:47:45|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Vad som än sker...!

At-Tariq (Den nattliga Besökaren)I GUDS, DEN NÅDERIKES, DEN BARMHÄRTIGES NAMN

[86:1] VID himlen och vid den nattliga besökaren!
[86:2] Och vad kan låta dig förstå vad den nattliga besökaren betyder
[86:3] [Det är] den stjärna vars ljus lyser upp [det djupaste mörker].
[86:4] Ingen människa [har lämnats] utan den som vakar över henne.
[86:5] LÅT människan betrakta det som hon är skapad av!
[86:6] Hon är skapad av flöden,
[86:7] som väller fram ur [mannens] länder och ur [kvinnans] bäckenring.
[86:8] Han [som har skapat henne] har helt visst makt att återskapa henne
[86:9] den Dag då [hjärtats] innersta vrå skall granskas
[86:10] och då hon varken kan lita till [sin egen] styrka eller till andras hjälp.
[86:11] Vid himlen som ger regn
[86:12] och vid jorden som öppnar sig [för att ge plats åt det som spirar]!
[86:13] [UPPENBARELSENS ord] är ord som avgör [vad som är sanning och vad som är lögn],
[86:14] det är inte [fråga om] skämt eller upptåg.
[86:15] [Förnekarna] smider planer,
[86:16] men [även] Jag smider planer.
[86:17] Låt dem därför hållas, dessa förnekare, låt dem hållas [ännu] en liten tid!


http://www.desktoprating.com/wallpapers/nature-wallpapers-pictures/sea-at-night-wallpaper.jpg
Tankar: 0.....
Lämna en kommentar | Ickemuslimer | Direkt länk | 2010-06-05 @ 12:55:14|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Hadith om att visa barmhärtighet

Tankar: 0.....
Lämna en kommentar | Hadither | Direkt länk | 2010-06-05 @ 12:23:28|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


ÖgonVittne


Här är en video på ett ögonvittne av händelsen den 31 maj då ship to gaza aktivister blev attackerade..
tyvärr är videon på engelska, 30 min lång :)ISRAEL - EXPOSED

Tankar: 1.....
Lämna en kommentar | Islam och Samhälle | Direkt länk | 2010-06-04 @ 10:43:35|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Vad hade du gjort?

Bismillah, fick ett vackert e-mail mash'Allah tänkte dela med mig av lite därifrån insh'Allah.. :)


En dag under Jummah

bönen, var en 1,000


personers samling

överraskad över att se

två män komma in,

båda täckta från huvud

till tå i svart och

bärandes sub-maskin

pistoler.

En av männen sade,


"Den som är villig att ta

en kula för Allah stanna

där du är."


Ommedelbart flydde

samlingen, och från de

1000 personerna var

det runt 20 kvar.

Mannen som talat tog

av sin luva,


tittade på Imaamen och

sade,

"Okej Maulana, Jag har

fått bort alla hycklare.

Nu kan du börja ditt

tal."

Sedan gick de två

männen ut."


Vet inte riktigt hur sann historian ut liksom varför stanna inte dem på fredagsbönen? xD


Men den var bra på det viset att man får tänka till liksom, hur stark muslim är jag? Hade jag stannat kvar tack vare min starka tillit och tro på Allah eller hade jag sprungit av rädsla att dö? Tror inte man kan säga att alla som sprang var hycklare liksom, det är skillnad om det är hot.. Allahu Alam :)


salam aleikum

Tankar: 2.....
Lämna en kommentar | Påminnelser | Direkt länk | 2010-06-03 @ 14:41:07|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Tårar

SubhanAllah man får verkligen tårar, tårar av glädje av att se att människor bryr sig om gaza.. Att nu skickas det många konvojer från många länder då israel äntligen är utblottade. Förr var det inte tillräckligt många som trodde på att israel var som dem är.. Om man sa något kallades man för anti-semist eller vad det kallas (Orka), men nu är hela världen emot dem nästan alhamdulilah för de fattar hur elaka dem är..

Kanske gazaborna ska få bli fria snart insh'Allah? Ya Allah underlätta för dem och fria dem ur dessa förtryckare!

FREE GAZA!


Tankar: 0.....
Lämna en kommentar | Muslim aktuellt | Direkt länk | 2010-06-03 @ 10:12:40|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Israel & Gaza konvojen

as salamu aleikum wa rahmatulahi wa barakatuh,

de allra flesta vet nog om vad som har hänt nu de senaste dagarna. Efter att israeliska soldater attackerat dessa människor på fartygen(som var på väg med hjälp till Gaza), så har det varit många demonstrationer/manifestationer runt om i världen. De som inte var emot Israel förr, har antagligen blivit emot Israel nu. Och jag har sagt det tidigare och säger det igen - den som fortfarande tycker att Israel är bra och har rätt att göra allt det dem gör, är helt sjuk i huvudet!

Friska människor inser alhamdulilah att israels regering är störda och bryr sig inte om människoliv.
Men en sak tycker jag ändå är väldigt udda. Väldiiigt skumt.. Det är hur nyheterna, media alltså också är emot israel. Liksom det är bra att de är emot dem, men det är första gången jag hör nyhetsankare tala om israel och dess regering på det vis de gör nu. På ett sätt känns det skumt att de inte går med på regeringens fula dåliga ursäkter att "det var självförsvar" och att de "hittade massa vapen i skeppen".. Annars har de alltid varit på israels sida, t.om när Gaza blev sönderbombat och oskyldiga människor dog dag efter dag.. Deras ursäkt var då "vi har fått nog av deras bomber så vi ska försvara oss själva, vi ska ta terrorister.. lalala" , Och inte såg media deras ursäkter så som de ser deras ursäkter idag. Då var det ok(typ) men inte nu alls.

De visade inte i svensk media hur israel använt sig utav förbjudna vapen, hur de bombade gazaborna med syra och de visade inte hur det verkligen såg ut.. Så att inte alltför många skulle ha sympati med gaza. Det är svårt att tro men det finns de som tyckte det var rätt åt palestinierna och att israel gjorde rätt. De hade inte tyckt samma om de fått se & veta sanningen.

Läste nyss att israels usa-ambassadör jämför israel-gaza "kriget" med andra världs kriget! Det är patetiskt! Som om det är likt över huvud taget... ajoo förutom att det är Israel som är tyskland och gaza som blir behandlade som judarna blev behandlade av tyskarna. De är så störda alltså man blir bara så irriterad av att höra deras äckliga ursäkter. "Israels USA-ambassadör: ”USA agerade liknande när de stred mot tyskar under andra världskriget” ur dn.
Som om Israel är "usa" och palestina är "tyskland"?? Helt sjukt! Vem är det som förtrycker vem här? Vem är det som bombar vem här? Vem är det som stänger gränser här? Vem är det som vill utrota vem här? Jo precis, det är israel som är en stor terroristbov och det är gazaborna som är oskyldiga. Det är sjukt att judarna inte kan se att de gör exakt samma mot gaza som tyskland gjorde mot dem under andravärldskriget. Titta själva på dessa jämförande bilder - http://frittliv.wordpress.com/2010/01/26/det-israel-gor-mot-palestinerna-ar-exakt-vad-nasisterna-gjorde-mot-judarna/

Andra världskriget,tyskar skrattar åt jude...........NU, israelit skrattar åt palestinier......... Någon skillnad?


De flesta länder har nog sådan press på sig nu eftersom nu har ju inte Israel attackerat palestinier utan européer(vilket är mycket värre). Men på något sätt känns det ändå som om israel kommer undan detta vansinniga påhitt också. Allahu Alam...

Vi får väl se vad som sker med Irlands skepp som snart närmar sig Gaza.. Både irland och turkiet har ju hotat israel att inte röra deras skepp och skada människorna. Får se insh'Allah om turkiet nu ska fullfölja sitt hot eller om det var tomt och om israel vågar sig på att storma irlands skepp också.

Vad kan jag säga mer... israel säger att de fraktar alla förnödenheter till gaza nu men jag litar inte en enda sekund på dem. Israel alltså jag hatar dem och hoppas alla länder börjar kriga mot dem.. men det vet vi att det inte kommer ske!

Alhamdulilah vi vet iallafall att innan domedagen kommer israel förlora stort! Och Alhamdulilah att för en gångs skull världens blickar är på äckliga israel istället för på oskyldiga muslimska länder!

salam aleikum wa rahmatulahi wa barakatuh.


Ett litet tillägg.. här är en sjuk video där israeliterna firar attacken

Tankar: 1.....
Lämna en kommentar | Mina Tankar | Direkt länk | 2010-06-02 @ 13:29:31|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Hadith om Den troendes drömmar

Tankar: 0.....
Lämna en kommentar | Hadither | Direkt länk | 2010-06-02 @ 12:53:11|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمBönetider

Video på Svenska om Profeten Muhammad
frid och välsignelser över honom

Svenska Islamiska Youtubekanaler

DawaSweden
IslamIdag
Muslimahkanalen
MuslimSe
Mussemanda
OmarIbnAlKhattab
SMSBilal
TheMuslim0
UnderTexter


Den Raka Vägen
Vill du ha evig lycka?Bismillahi Rahmani Rahim
Läs i din Herres namn, Han som har skapat – skapat människan av en grodd som sätter sig fast! Läs! Din Herre är den Främste Givaren, som har lärt [människan] pennans [bruk], lärt människan vad hon inte visste!

[Koranen 96:1-5]


Mina besökare
Online:
Idag:
Totalt: