"Facebook" för muslimer

Bismillah,

Jag rekommenderar alla muslimer att gå med i denna 'facebook' sida av följande skäl:

1. Inte jude-ägd (Rasistiskt?? Nej.. Med detta menar jag att facebook supportar Israel i allt dem gör mot palestina.)
2. Inte lika mycket bevakning. Som kanske dem flesta vet just nu så är det mycket bevakning på facebook, man kan inte posta upp någonting (bilder,kommentarer) utan att dem sparar det för alltid typ, och sedan bevakar dem vad man går in på för andra sidor när man till och med är utloggad från facebook. Man har helt enkelt inte rätt till något privatliv.
3. Inga krångliga sekretess-inställningar som är svårt att förstå sig på.
4. Mindre Fitna!!
5. Finns inga hat-sidor på den muslimska sidan, däremot finns det jättemånga hatiska sidor på facebook där dem förolämpar allt muslimer älskar och står för.

Bli medlem nu - http://millatfacebook.com

Sidan kanske verkar tråkig för att inte alla dina vänner är medlemmar.. Men om man är envis med att få alla sina vänner att gå med så blir det genast mycket roligare. Sidan är inte lika 'proffsig' som facebook och laddar lite mer kanske, men hellre det än att bli kontrollerad i varenda klick man gör av muslim-hatare. Vill du verkligen att facebook ska styra ditt liv? Det är just det som håller på att hända.
-man kan inte kommentera aftonbladet utan facebook
- man kan inte använda spotify utan facebook (även om just spotify inte är relevant för oss så är det sjukt)
Det blir bara värre och värre...

Bli medlem nu - http://millatfacebook.com

as salamu aleikum wa rahmatulahi wa barakatuh
Tankar: 6.....
Lämna en kommentar | Produktioner av Muslimer | Direkt länk | 2011-09-29 @ 17:35:00|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Regler angående mens och avslag

Regler angående det naturliga blodet från kvinnor
Tankar: 3.....
Lämna en kommentar | Kvinnor | Direkt länk | 2011-09-28 @ 12:02:56|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Visa Ord

 

Tankar: 0.....
Lämna en kommentar | Påminnelser | Direkt länk | 2011-09-27 @ 14:10:24|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Villkoren av La illaha ill-Allah

Bismillah!
Här är en jättebra kort föreläsning som ALLA behöver lyssna på insh'Allah..!

Tankar: 1.....
Lämna en kommentar | Föreläsningar | Direkt länk | 2011-09-25 @ 10:01:28|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Surah 100 Al-Adhiyat [Stridshästarna]

Bismillah


Översättning/tolkning av Koranen på Svenska från Koranens Budskap:

I GUDS, DEN NÅDERIKES, DEN BARMHÄRTIGES NAMN
[100:1] SE de frustande stridshästarna!
[100:2] Se hur deras [hovar] slår upp gnistor
[100:3] när de galopperar till anfall i den tidiga morgonen
[100:4] [och] hur de river upp moln av damm
[100:5] när de stormar fram i stridsvimlet!
[100:6] MÄNNISKAN är sannerligen djupt otacksam mot sin Herre -
[100:7] om detta vittnar hon själv -
[100:8] och visar sin kärlek till rikedom i ivern [att samla mer].
[100:9] Vet hon inte [att] då det som göms i gravarna strös omkring
[100:10] och det som människorna har dolt i sina hjärtan uppenbaras;
[100:11] den Dagen [skall det bli uppenbart att] deras Herre var väl underrättad om dem.

Tafsir av Shaykh Ibn Kathir må Allah ha barmhärtighet över honom och vara nöjd med honom ameen.!

Allah den Upphöjde svär vid hästarna som galloperar in i strid i Allahs Väg, där dem springer och det flämtande ljudet de gör när de springer.
<100:2> - De slår sina hovar på stenar, vilkat orsakar gnistor av eld att flyga från dem.
<100:3> - Alltså räden som görs i den tidiga morgonen. Detta är hu Allah Sändebud (salAllahu alayhi wa salam) brukade utföra räder i den tidiga morgonen. Han brukade vänta för att se om han hörde kallelsen till bön från folket (som skulle attackeras). Om han hörde det, brukade han lämna dem ifred, och om han inte hörde kallelsen till bön (Adhan), så brukade han atackera dem.
<100:4> Damm på stridsfältet med hästarna.
<100:5> Alltså att dem alla samlas vid den punkten.
<100:6> Detta är ämnet (människan) som det är svuret på. Meningen är att i gentjänst för Allahs välsignelser som Han ger människan, är människan otacksam och glömsk. Al-Hassan sade: (Kanud) är den som glömmer de förtjänster som Allah givit honom och räknar endast svårigheterna som fallit över honom. Ibn Abi-Hatim rapporterade att Abu-Umamah sade: Allahs Sändebud (salAllahu alayhi wa salam) sade, "(Kanud) refererar till den som äter ensam, slår sin slav och inte låter honom vila".
<100:7> Allah är den All-Vittnande till detta. Det kan även refereras till människan själv; då skulle meningen bli: "Mannen vittnar emot sig själv att han är Kanud, alltså att det faktum att han är otacksam är tydligt i sina uttalanden och gärningar.'
<100:8> Det finns två åsikter angående betydelsen av denna vers, den första är att han älskar att få förmögenheter extremt mycket, och den andra är att på grund av hans överdrivna kärlek för rikedom, är han så snål, och båda åsikterna är korrekta. Man uppmuntrar till avhållsamhet från livet i denna värld och sporrar till att sträva efter Efterlivet, och man upplyser sinnen till vad som kommer hända efter livet på denna värld och skräcken som människan utan tvekan kommer möta.
<100:9-10> Alltså på Återuppståndelsedagen kommer jorden kasta ut alla dem som begravts innuti och det som alla och hela mänskligheten ville dölja i sina mest djupa hemligheter, och kommer då bli öppet känt.
<100:11> Allah kommer att dömma alla rättvist, utan att fela honom det minsta, även till vikten av en atom.

Slut på Tafsir Ibn Kathir förkortad version.
Tankar: 1.....
Lämna en kommentar | Koranen | Direkt länk | 2011-09-24 @ 11:11:33|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Vinnaren av tävlingen är....

Trodde att minst en av alla läsare skulle vilja tävla :) Men tydligen inte.! Kheyr insh'Allah, vet att vissa sa att dem inte skulle ha någon chans för att de var "dåliga" på att skriva dikter.. Men men så är det ;)
må Allah ge er det bästa i dunya och i akhira <3
Tankar: 2.....
Lämna en kommentar | Muslim aktuellt | Direkt länk | 2011-09-22 @ 20:14:28|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Är frugans bön giltlig om hon ber för sig själv framför sin make eller jämte honom när han ber?Fråga: Jag vill veta om en make ber sina sunnah böner och frun sina fard böner i samma rum för sig själva, är det fortfarande nödvändigt för frun att stå bakom honom som tex andra raden? Eller om hon är 1-2 steg bakom är ok? Eller kan hon stå jämte honom men lite längre bort?

Svar: Om dem båda ber för sig själva, så kan hon stå var hon än vill, jämte sin make eller framför honom eller bakom honom, för det finns inget samband mellan deras böner.

 

Men om hon följer honom i bön, så bör hon stå bakom honom som indikeras i Sunnah. Al Bukhaari (380) och Muslim (658) återberättade från Anas (Må Allah vara nöjd med honom) att hans mormor Mulaykah bjöd Allahs Sändebud (välsignelser och frid av Allah över honom) att äta lite mat som hon hade. Han ät lite av det, sedan sade han: "Upp så leder jag dig i bön." Anas ibn Maalik sade: Jag gick till en röd matta vi hade som hade blivit svart av lång användning, och skvätte lite vatten på den, sedan ställde sig Allahs Sändebud (välsignelser och frid av Allah över honom) på den, och den föräldralöse och jag stod bakom honom, och den gamla damen bakom oss, och Allahs Sändebud (välsignelser och frid av Allah över honom) ledde oss i bön två rak'ahs, sedan gick han.

 

Om maken och frugan båda ber bakom samma imam, eller om män och kvinnor ber bakom en imam, är sunnah för kvinnorna att vara bakom männen. Men om kvinnan i detta fall ber parallelt med mannen (vid sidan om), är bönen giltlig för alla enligt majoriteten av lärda, för det finns inget bevis att indikera att den är ogiltlig.

 

Samma för andra män och kvinnor.

 

Hanafi-skolan är av åsikten att om en kvinna ber jämte män utan en barriär, så blir bönen ogiltlig för tre av männen: en från hennes höger, en från hennes vänster och den tredje bakom henne, enligt de krav som de nämnt. Men deras åsikt är inte giltlig för det finns inget bevis för det, så som förklarats i svaret till fråga nummer. 79122

 

Men scenariot här har inga olika åsikter, för den som ber för sig själv följer inte sin make, och de följer inte heller någon annan imam. Så det finns ingen åsiktsskillnad från de lärda angående giltligheten av bönen av båda, även om hon står framför maken eller jämte honom.

 

Och Allah vet bäst
Islam Q&A källa: http://islamqa.com/en/cat/59/ref/islamqa/156199


Tankar: 0.....
Lämna en kommentar | Fatawas | Direkt länk | 2011-09-22 @ 11:26:01|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Resan i vårt liv

Bismillah.

En syster i islam dog nyligen, kände henne inte men hade henne på facebook. Kanske skrivit några kommentarer till varandra sådär, läst hennes inlägg någon gång eller två.. Men det känns ändå skakande. Jag vet inte hennes dödsorsak, har mina misstankar om vad det kan vara men jag låter dem vara just nu för vill inte sprida något slags rykte. Iallafall, så var det som att Allah väckte till mig lite ur min slummer. Döden är verklig! När som helst kan jag dö! När som helst kan min mamma eller make dö??? Jag känner mig maktlös, vilket jag verkligen är. Har tänkt ibland att jag inte kommer dö just nu iallafall för jag är bara hemma och gör ingenting. Men subhanAllah vad vet jag?! Ingenting, jag kan sätta i halsen även om jag försöker tugga försiktigt.. Läste om någon som till och med dog av en nysning! La illaha ill-Allah! Allah har makten över våra liv och vi har ingen aning när vår tid är slut.

Vi måste ta hand om varandra, om oss själva. Vår syster dog kanske helt deprimerad wa Allahu Alam, vet inte.. Vet bara att hon hade en svår tid innan sin död. Har jag någonsin frågat henne hur hon mår? På riktigt? Nej.. Man kan inte ha ansvar för alla systrar och bröder, men vi måste försöka göra vårt bästa att hjälpa varandra mer, finnas där för varandra. Detta påminde en syster om idag. Vi måste sluta vara kalla..

Och inte bara det. Vi måste se till att vi gör bra handlingar, innan döden överraskar oss. Vill du dö när du super, baktalar eller tittar på någonting olämpligt? Eller vill du dö när du läser Koranen, ber eller gör dhikr? SubhanAllah, man vet aldrig när man dör. Det känns overkligt att dö. Känns som att döden är för andra människor och inte en själv. Det är därför man är lat, därför man inte gör det man borde göra! Men så är det inte, döden är för oss alla och vi måste vara förberedda för den. Vi vill väl alla möta Allah med bra handlingar?

Se denna videon nedanför, den är bara två minuter.. Egentligen är den riktad till icke-muslimer, men många muslimer kan ta bra nytta av den.Det gäller att ta vara på Islam! Vänta inte med att bli muslim, vänta inte på att börja praktisera!
Gör rätt val just nu!

As salamu aleikum wa rahmatulahi wa barakatuh
Tankar: 3.....
Lämna en kommentar | Påminnelser | Direkt länk | 2011-09-11 @ 23:42:22|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Hajj 2011

http://www.hajj-nordic.eu/

Tankar: 1.....
Lämna en kommentar | Muslim aktuellt | Direkt länk | 2011-09-03 @ 15:55:54|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Frågor om Islam?

Bismillah..

Ställ en fråga om Islam så besvarar jag insh'Allah så snabbt jag kan.
Vissa frågor kan kräva ett bättre svar. då får jag kolla upp ordentligt insh'Allah..
Muslimer som icke-muslimer får fråga. ^^

OBS, svarar ej på personliga situationer som handlar om skiljsmässa osv (sådana saker får ni gå till en Sheykh till insh'Allah )


Tankar: 5.....
Lämna en kommentar | Frågor och Svar | Direkt länk | 2011-09-01 @ 21:14:52|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Tävling !


Bismillahir Rahmanir Raheem!

Vinn två islamiska böcker genom att skriva en dikt!

Hur går det till?
Du ska skriva en dikt som handlar om den muslimska kvinnan, sedan skickar du den genom kommentarsformuläret på detta inlägg, tillsammans med din mail (andra kommer inte se din kommentar).
Sedan väljer jag ut av de finaste dikterna och så blir det utlottning av dem insh'Allah, den som lottas fram Vinner två böcker!

OBS! Endast en dikt per deltagare!

Vilka böcker?


The Ideal Muslimah -> (klicka på bilden för att läsa mer om boken)  The Ideal Muslimah
The excellence of Aisha - > ~.~  The Excellence of Aaishah The Mother of the Believers


Lämna ditt bidrag senast den 18de September

&

Vinnaren utses den 20de September (20/9) insh'Allah !


Må Allah underlätta ! <3
Tankar: 1.....
Lämna en kommentar | Muslim aktuellt | Direkt länk | 2011-09-01 @ 01:31:39|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمBönetider

Video på Svenska om Profeten Muhammad
frid och välsignelser över honom

Svenska Islamiska Youtubekanaler

DawaSweden
IslamIdag
Muslimahkanalen
MuslimSe
Mussemanda
OmarIbnAlKhattab
SMSBilal
TheMuslim0
UnderTexter


Den Raka Vägen
Vill du ha evig lycka?Bismillahi Rahmani Rahim
Läs i din Herres namn, Han som har skapat – skapat människan av en grodd som sätter sig fast! Läs! Din Herre är den Främste Givaren, som har lärt [människan] pennans [bruk], lärt människan vad hon inte visste!

[Koranen 96:1-5]


Mina besökare
Online:
Idag:
Totalt: