Vacker Koranrecitering Surat al-LaylSheykh AbdulRasheed SoufiObs, med svensk text!
Tankar: 0.....
Lämna en kommentar | Produktioner av Muslimer | Direkt länk | 2010-12-30 @ 13:13:13|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Olika tankar

as salamu aleikum wa rahmatulahi wa barakatuh,

Tänkte dela med mig lite av några tankar insh'Allah....

Igår och idag när man läst skvallertidningen aftonbladet, så har jag läst om den nya lagen mot muslimer och även om Lars Vilks. Det får mig att fundera lite hur "passande" det har varit för just staten och Lars Vilks att det som hände i Stockholm den elfte december hände. Alltså det är bara att tänka lite in i det så ser många saker helt skumma ut med hela grejen. Det har tex gått knappt två och en halv veckor sedan händelsen och 'tada' nu den första januari kommer en ny lag som whether you like it or not är riktad mot muslimer. Det hela känns väldigt planerat. Och 'tada' Lars Vilks audhobillah har förnedrat vår dyrbara Profet salAllahu alayhi wa salam igen med nya rondellhundteckningar. Och de påstår att han har fyra livvakter runt sig dygnet runt nu på grund av händelsen i Stockholm - knappast säger jag. Det beror nog snarare på hans nya fula bilder.

Det är verkligen som om staten planerat detta i Stockholm själva. För att på något sätt få fram denna nya lag lite smidigare, när lilla sverige har utsatts för terrorism :'(.. För kände du till denna nya lagen tidigare? Jag gjorde inte det iallafall, men helt plötsligt så får man läsa om den. För er som inte vet om den nya lagen som kommit, handlar den om att den som uppmanar till "terrorbrott" eller som exempel lägger upp videos och texter som verkar uppmana till "terrorbrott" mm kan få som minst böter och som högst sex år fängelse. Läs mer om detta här: "Ny" Lag

Som jag själv hade misstänkt, kunde inte denna lagen ha beslutits så snabbt efter händelsen i Stockholm. Den utfärdades 2010-04-29 !! Och trädde i kraft den 1/12-10...... Varför läcker tidningarna ut om detta nu? Varför säger de att denna lag träder i kraft den 1/1-11? [Läs här] Det bara stinker planerat.. Typ: "Gör sveriges befolkning rädda och gör sedan lag mot muslimer och förolämpa muslimerna mer, skyll på bombningen, ingen svensk eller ens muslimer kommer vara emot eller bry sig."

Varför säger jag hela tiden att det är en lag mot muslimer? Tja.. De använder ju ordet "Terrorister". Men vi alla vet vid det här laget att de enda personer som de anklagar för att vara terrorister är muslimer. PLUS att denna lagen bara gör att de, säpo o myndigheten, kommer att ha ännu mer koll på just exakt vad alla muslimer gör och säger. Hey, det börjar bli som i USA. Där kan man bli straffad för sina åsikter om ens åsikter går emot USAs intressen och såklart mest om man är muslim och tycker att det är bra att talibanerna dödar soldaterna som kommer dit för att förstöra,mörda och våldta.

Sådana lagar är så otydliga och kan tolkas på många sätt för att få som man vill. Då det är oklart om vad som klassas som terrorism och inte. Då det enda klara med det hela är att det åtminstone måste vara en muslim inblandad. För ickemuslimer som begår liknande brott som passar in i definitionen av vad som är terrorism brukar inte klassas som terrorister. [bra artikel om ordet]. En muslim klassas som terrorist oavsett om det är en bomb, pistol, träning eller uppmaning inblandad.. ETT STORT IRONISKT LOL PASSAR HÄR....
Så muslimer som tror att den här lagen inte kommer påverka er utan "bara terrorister".....
De tog ju en bror för att han sade att han hade en sprängande huvudvärk!!! Vad tror du då dem kommer göra med dig om du av ilska,sorg eller av kärlek till dina syskon i islam som lider råkar säga någonting som tycks uppmana till terrorism? Och hur enkelt kommer det inte vara nu för dem att ta muslimer höger och vänster, anklaga och hitta på ännu mer - baserat på ens åsikter???? Hur enkelt kommer det inte att vara att sätta dit muslimer? Hur enkelt kommer det vara? Mycket enkelt.. Se bara i USA, se bara på guantanamo och gitmo och alla andra gömda ställen som muslimer tas till utan rättegång, utan bevis.. Och hur majoriteten av muslimer går på alla lögner som sprids i media.. Många skulle inte ens tveka en sekund om de såg i tidningen "Abd'Allah gripen för uppmaning till terrorism" - de skulle inte tveka att den här brodern är "terrorist" och de skulle tro blint på allting som står om honom. La illaha ill-Allah.. La hawla wa la quwwata illa-billah..


Det finns mycket annat som tyder på att det som hände i stockholm inte var den broderns egna handlande så som att nära vänner till honom har sagt att den röstinspelningen inte alls låter som hans röst mm.
Men all kunskap är hos Allah subhanahu wa ta'ala och må Allah förlåta oss och skydda oss från alla onda planer som smids emot oss ameen.
Tankar: 4.....
Lämna en kommentar | Mina Tankar | Direkt länk | 2010-12-29 @ 11:19:51|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Varför vill vissa muslimer bli martyrer?

as salamu aleikum wa rahmatulahi wa barakatuh,


Tog bort dokumentären då den är otroligt vinklad och verkligen inte visar sanningen. Den får en mycket bra broder mash'Allah att framstå som någon som säger till små barn att utföra våldshandlingar mm. Detta pga att de klipper hans föreläsning så att man inte hör vad som sägs mer.

Iallafall....!

<3
Tankar: 1.....
Lämna en kommentar | Islam och Samhälle | Direkt länk | 2010-12-26 @ 12:10:30|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Angående Julafton


as salamu aleikum wa rahmatulahi wa barakatuh,

Nya Muslimer, läs gärna det jag skrivit där nere.


 


Förbud att fira icke-muslimers högtider


F: Är det tillåtet för Muslimer att ta del i deras högtider, som Julafton?

S: Pris ske till Allah.

Det är inte tillåtet för Muslimerna att gå med icke-muslimerna i deras högtider och uttrycka lycka och glädje pga dessa tidpunkter, eller att ta ledigt från jobbet, oavsett om högtiden är religiös eller sekulär, för detta är som att härma fienderna till Allah, vilket är förbjudet, och även att medverka med dem i falskhet. Det är bevisat att Allahs Sändebud (frid och välsignelser över honom) sade: "Den som imiterar ett folk är en av dem." Och Allah säger (tolkning av mening):

“//..utan samarbeta för att befrämja fromhet och gudsfruktan, och slut er inte samman för att befrämja synd och fiendskap. Och frukta Gud! Gud straffar med stränghet”

[al-Maa'idah 5:2]

Vi råder dig att läsa boken Iqtidaa' al-Siraat al-Mustaqeem av Shaykh al-Islam Ibn Taymiyah (må Allah ha barmhärtighet över honom), för den är väldigt användbar i detta ämnet. [Översättarens notering: Denna boken finns tillgänglig på Engelska under titeln "The Right Way", publicerad av Darussalam, Riyadh].

Och Allah är källan till styrka. Må Allah välsigna vår Profet Muhammad och hans familj och följeslagare, och bevilja dem frid.

Källa : IslamQa - fråga om Julafton


 

As Salamu aleikum wa rahmatulahi wa barakatuh,
Må Allahs frid, barmhärtighet och välsignelse vara över er.

Till nya muslimer: Jag kan förstå, mycket väl då jag också är en revertit till Islam, att det kan vara svårt att säga nej till sin familj och sina vänner på Julafton (och andra högtider). För vissa kanske det inte ens är möjligt att fly undan detta även om man vill pga olika omständigheter. Det enda jag vill säga till er är att ni inte ska känna er tyngda eller ledsna över det som är svårt för er (i regler i islam). Mycket är nytt, och ingen begär av er att ni ska ändra er på en natt. Allah vet hur ni kämpar och ni ska inte lägga för mycket börda på er själva så att ni faller ihop. Ett steg i taget, bit för bit så att du blir stabil i religionen. Jag säger inte att det är tillåtet för er att fira julafton osv bara för att ni är nya muslimer. Däremot säger jag att ni får försöka så gott ni kan att inte medverka. Oavsett om det är dansen runt granen du avstår ifrån, julklappsutdelningen, kalleanka, att säga 'God Jul' eller att hitta på någon ursäkt för att du inte vill gå (men inte vill säga att det är för religionen). Man kan alltid göra någonting, det som du klarar av.! Allah är Rättvis och Barmhärtig och Vet vad vi har i vårt innersta.

 

Länken nedan är min artikel - Julafton=Shirk , som jag skrev förra året, där jag har skriver om bakgrunden av Julafton och jultomten. Mina ord kanske kan låta lite hårda men det är sanningen.

[Klicka här för min artikel om Julafton]


As Salamu Aleikum wa rahmatulahi wa barakatuh
Tankar: 11.....
Lämna en kommentar | Fatawas | Direkt länk | 2010-12-17 @ 23:07:00|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Hadith om Förtryck och Snålhet

Tankar: 0.....
Lämna en kommentar | Hadither | Direkt länk | 2010-12-16 @ 11:00:00|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Bombningen i Stockholm

as-salamu aleikum wa rahmatulahi wa barakatuh,


Jag håller med om vad som står i denna artikeln

-> http://www.ummahobserver.com/?p=3949 <-


Och det är en mycket bra artikel, därför ville jag dela den med er som läser min blogg..! Mer om detta tänker jag inte lägga upp eller skriva om då det är slöseri på tid! Speciellt när artikeln ovan redan sagt vad som behöver sägas.må Allah förlåta vår broder för sina fel och misstag, ha barmhärtighet över honom och över oss ameen
Tankar: 1.....
Lämna en kommentar | Muslim aktuellt | Direkt länk | 2010-12-16 @ 09:14:53|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Muslimsk Kalender 2011!

As-Salamu Aleikum wa rahmatulahi wa barakatuh mina dyrbara och underbara syskon i islam!

Hoppas att allting är bra insh'Allah och att alla håller humöret uppe nu i dessa kyliga tider insh'Allah <3


Ville bara tipsa om några mycket bra köp inför år 2011/1432-33 insh'Allah!

En Fick-kalender, som är islamisk! Den är mycket bra, innehåller påminnelser och såklart rutor att anteckna i för varje dag. Bra planeringsverktyg! Finns i olika format och färger. De levereras väldigt snabbt också alhamdulilah!

[Klicka här för att se de olika fick-kalendrarna och även lite större skrivbordskalendrar]

Siratt Lifebook Islamic Diary for 2011 Pocket Size Mustard Colour - SALE

 

Och Väggkalendern är från Darussalam
Innehåller vackra naturbilder med påminnelser från Koranen och Hadither

Att notera är att det kan ta 2-3 veckor att få beställda varor från Darussalam.

[Klicka Här]

Islamic Calender 2011 ( 1432/33 Hijri )

Tankar: 2.....
Lämna en kommentar | Produktioner av Muslimer | Direkt länk | 2010-12-15 @ 11:00:00|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


GLORIFIERING AV ALLAH

GLORIFIERING AV ALLAH

Quli allahumma malika almulki tutee almulka man tashao watanziAAu almulka mimman tashao watuAAizzu man tashao watuthillu man tashao biyadika alkhayru innaka AAala kulli shayin qadeerun

 

SÄG: "Gud, all makts Herre! Du skänker makten åt den Du vill och Du tar makten från den Du vill. Du upphöjer den Du vill och Du förnedrar den Du vill. I Din hand ligger det goda och Du har allting i Din makt.”

(Qur’aan: 3:26)

 

Profeten Muhammad (frid och välsignelser över honom) blev tillsagd att göra denna dua. Denna vers refererar till situationen av israeliterna. De hade kungariket, och Allah tog väck det. Israeliterna, som var en levande nation, är ändrade till en spirituellt död nation. Araberna, som var i en spirituell avgrund, sätter nu fart med liv med Islams budskap som Profeten (frid och välsignelser över honom) kom med. Allah (Subhanahu wa ta'ala) gjorde dem spirituellt döda, i politisk och finansiell konkurs, bara på grund av att dem gick ifrån Sanningen.

Å Allah, ingen kan ge gott förutom Du och ingen kan ta bort ondska förutom Du; och det finns ingen makt eller styrka förutom med Din hjälp”. (Abu Dawud, Bok 29, Nr. 3909)

 

 

Huwa Allahu allathee la ilaha illa huwa almaliku alquddoosu alssalamu almuminu almuhayminu alAAazeezu aljabbaru almutakabbiru subhana Allahi AAamma yushrikoona

 

Han är Gud; ingen gudom finns utom Han, Konungen, den Helige, Han [som skänker] fred, Han som [väcker och vidmakthåller] tron, Han som vakar [över uppenbarelsen], den Mäktige, Han som betvingar och återupprättar, Han vars storhet [ingen kan fatta]! Stor är Gud i Sin härlighet, fjärran från allt som [människor] vill sätta vid Hans sida! (Qur’aan: 59:23)

 

Tankar: 0.....
Lämna en kommentar | Du3a + må bättre | Direkt länk | 2010-12-11 @ 11:00:00|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Säg Nej till Dålig Hygien!

Nej till att försumma sin fysiska hygien och renhet i huset, och vara oorganiserad i hemmet.

 

Profeten Muhammad, salAllahu alayhi wa salam sade :

 

”Det är en skyldighet för varenda Muslim att ta ett bad (åtminstone) en gång på sju dagar, och tvätta sitt huvud och kropp.” [Sharh as-Sunnah, 2/166, Kitaab al-Hayd, baab ghusl al jumu'ah]

 

”Ta ett bad på Fredagar och tvätta era huvuden, även om ni inte är i stadiet av janaabah (orenhet som följer efter äktenskapligt umgänge), och bär parfym.”

[Fath al-Baari, 2/370, Kitaab al-Jumu'ah, baab ad-dahn lil-jumu'ah. Notera att kvinnor inte skall gå ut och lukta parfym]

 

I Islam är fysisk renhet någonting mycket viktigt. När vi gör wudoo tvättar vi oss i munnen och näsan, vi tvättar ansiktet, händerna och armarna upp till armbågarna, fötterna och även lite lätt på huvudet. Kan ni tänka er att sjukvården nyligen börjat tvätta sig upp till armbågarna och insett vikten av hygien på detta område? Och vi muslimer har tvättat oss så i 1400 år, ca fem gånger per dag och kanske mer!

 

Även efter att ett gift par har haft sexuellt umgänge, om någon har en 'våt dröm' eller efter att en kvinnas menstruation är över så är det obligatoriskt för dessa att göra ghusl – Bada eller duscha hela kroppen inkl huvudet.

 

Förutom att det är viktigt att kroppen är ren så är det även viktigt att kläderna är rena,

 

Imam Ahmad och An-Nasa'i rapporterade att Jaabir, må Allah vara nöjd med honom, sade:


”Allahs Sändebud kom för att besöka oss, och såg en man som bar smutsiga kläder. Han sade, 'Kunde inte denna person finna någonting att tvätta sina kläder med?'”

 

Profeten, salAllahu alayhi wa salam, hatade att se människor gå ut med smutsiga kläder när de hade möjligheten att rengöra dem; han drog uppmärksamhet till att Muslimen alltid bör vara ren, stilig och behaglig att titta på.

 

Någonting som många försummar är sina tänder – munhygien! Trots det faktum att Profeten Muhammad, frid och välsignelser över honom, rengjorde sina tänder ständigt! Siwaak/miswaak (en slags tandborste av trä som i sig innehåller mycket bra ämnen för tänderna), var det Profeten, salAllahu alayhi wa salam använde så fort han kom hem och läs vad Aisha må Allah vara nöjd med henne sade:

”Allahs Sändebud vaknade aldrig från en sömn på dagen eller kvällen utan att rengöra sina tänder med siwaak innan utförandet av wudoo.” [en hasan hadith återberättad av Ahmad och Abu Dawud]

 

Profetens, salAllahu alayhi wa salam, intresse för oral-hygien var så stor att han sade:

”Om det inte vore för det faktum att jag inte ville överbelasta min ummah, skulle jag ha beodrat dem att använda siwaak innan varenda bön.” [Muslim]

 

Innan vi har besök hos tandläkaren tänker vi på våra tänder extra mycket. Så att vi inte har hål eller att tandläkaren ska se hur dåligt vi sköter tänderna. Vi borde ständigt tänka på våra tänder och ha en fräsch mun.

 

Profeten Muhammad, frid och välsignelser över honom, sade:

”Den som äter lök, vitlök eller purjolök borde inte komma nära moskén, för det som förnärmar Adams söner kanske förnärmar änglarna.” [Muslim]

 

Man ska inte gå till moskén med dålig andedräkt som kan vara besvärande för sina syskon i Islam.

 

Ens hem skall inte hellehttp://www.incolo.com/wp-content/uploads/2009/09/dirty_home.jpgr vara smutsigt eller vara en enda stor röra. Detta gör att de som bor där vantrivs. Det är en faktor som gör mycket för hur man mår både fysiskt och psykiskt. Om man har orent hus så är det enklare att bli sjuk, och man trivs inte i hemmet. Det blir enklare bråk på grund av att saker inte ligger på sin plats eller för att någon stökar ner hela tiden utan att städa efter sig.

 

 

 
Svensk Föreläsning om Renhet i Islam av Sheikh AbdulHamid abu Zakariya

http://www.islamfokus.se/2007/11/21/renhet-i-islam/

 

Jag har delvist använt mig av boken ”The Ideal Muslimah” för denna text.

 

Må Allah göra oss bättre på att ta hand om vår hygien! ameen

Tankar: 1.....
Lämna en kommentar | Mat, hälsa, skönhet | Direkt länk | 2010-12-10 @ 11:00:00|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Gör era Hem en Qiblah

Vad som menas är att ta hemmet som en plats av dyrkan.


Allaah säger (tolkning av meningen): “Och Vi ingav Moses och hans broder att låta sitt folk i Egypten inrätta bostäderna [så att bönen kunde förrättas där och orientera dem] i böneriktningen och uppmana dem att förrätta bönen [i hemmen] och [befallde Moses] att förkunna för de troende det glada budskapet ["Guds hjälp är nära"].[Yoonus 10:87].

Ibn ‘Abbaas sade: “De blev beordrade att ta sina hem som böne-platser [lit. Moskéer].”

Ibn Katheer sade: “Detta – och Allah vet bäst – var på grund av intensiteten av svårigheter som de mötte från Pharaoh och hans folk. De blev beordrade att be mycket, som Allah säger (tolkning av meningen): TROENDE! Sök med tålamod [Guds] hjälp i bönen!” [al-Baqarah 2:153], och som det var rapporterat i hadithen av Allahs Sändebud (frid och välsignelser över honom), att när han var bekymrad över någonting, så brukade han be.”

Detta förklarar vikten av dyrkan i hemmet, speciellt i tider då Muslimerna är i en svag position, som händer i vissa ställen där muslimerna inte kan be öppet framför icke-muslimer. I detta sammanhang kanske vi tänker på mihraab av Maryam, vilket var hennes ställe av dyrkan, som Allah säger (tolkning av meningen): “…Var gång Sakarias besökte henne i helgedomen, fann han henne försedd med föda.…” [Aal ‘Imraan 3:37]

Sahaba (må Allah vara nöjd med dem) brukade vara angelägna över att be hemma – bortsett från de obligatoriska bönerna (vilka bads i församlingen i moskén) – och det finns en berörande historia angående detta.

Mahmood ibn al-Rabee' al-Ansaari rapporterade att Utbaan ibn Maalik – som var en av Sändebudets (frid och välsignelser över honom) följeslagare och var en av Ansaar som var närvarande vid Badr. Han kom till Allahs Sändebud (frid och välsignelser över honom) och sade:
Jag håller på att förlora min syn, och jag leder mitt folk i bön. När det regnar, blir dalen mellan mig och dem översvämmad och jag kan inte komma till deras moské för att leda dem i bön. Å Allahs Sändebud, jag skulle uppskatta om du kom och bad i mitt hem så att jag kan ta det som en plats för bön.” Allahs Sändebud (frid och välsignelser över honom) sade, ”Jag ska göra det insh'Allah
Utban sade: ”Nästa morgon kom Allahs Sändebud och Abu Bakr på morgonen. Allahs Sändebud frågade om tillåtelse att komma in, och jag gav honom tillåtelse. Han satte sig inte ned tills han kommit in i hemmet, sedan sade han, '
Var skulle du vilja att jag bad i ditt hem?' Jag visade honom ett hörn i huset, sedan ställde sig Allahs Sändebud upp, gjorde Takbeer, och vi stod på en rad bakom honom, och han bad två rakahs och sade salaam i slutet av bönen.”(Rapporterad av al-Bukhaari, al-Fath, 1/519)

Källa: 40 Rekommendationer för det muslimska hemmet

Tankar: 1.....
Lämna en kommentar | Det Muslimska Hemmet | Direkt länk | 2010-12-09 @ 11:00:00|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Fördelen med att läsa Koranen på natten när människor sover!

Pris ske till Allah.

Det är bevisat i saheeh hadith att Koranen kommer medla för dem som läste den på natten, som Ahmad (6626) återberättade från Abd-Allah ibn 'Amr att Allahs Sändebud (frid och välsignelser över honom) sade:
"Fastan och Koranen kommer medla för en person på Återuppståndelse-Dagen. Fastan kommer att säga, 'Å Herre, jag tog bort hans mat och begär under dagen, så låt mig medla för honom.' Och Koranen kommer att säga: 'Jag tog bort hans sömn på natten så låt mig medla för honom.' Sedan kommer de att medla."
[Ahmad; klassad som saheeh av al-Albaani i Saheeh al-Jaami', nr 3882]

Profeten (frid och välsignelser över honom) sade att om man läser Koranen på natten är det en välsignelse som den troende kan avundas för. Han sade: "Det finns ingen (bra) avunda förutom i två fall: en man som Allah lär Koranen, så han reciterar den under natten och under dagen, och hans granne hör honom och säger, 'Om jag kunde fått det som han har fått så kunde jag göra det han gör.' Och en man som Allah ger en förmögenhet och han spenderar allting för sanningens skull, och en man säger, 'Om jag kunde fått vad han hade fått så kunde jag göra det han gör.'"
[Återberättad av al-Bukhaari, 4738.]

Att läsa Koranen på natten räddar en från nonchalans, som Profeten (frid och välsignelser över honom) sade: "Den som läser tio verser på natten kommer inte skrivas ned som en av de försumliga."
[återberättad av al-Haakim, som sade att den är saheeh enligt med kraven av Muslim. Al-Albaani sade i Saheeh al-Targheeb wa'l-Tarheeb (640): Den är saheeh tack vare bekräftande rapporteringar.]

Och Profeten (frid och välsignelser över honom) sade:
"Den som observerar de föreskrivna bönerna konstant kommer inte bli skrivna som en av de försumliga, och den som läser hundra verser på en natt kommer bli nedskrivna som en av de gudsfruktiga."
[ Återberättad av Ibn Khuzaymah i hans Saheeh, och av al-Hakiim, som sade att den är saheeh enligt kraven av de båda (al-Bukhari och Muslim). Den var även klassad som saheeh av al-Albaani i Saheeh al-Targheeb wa'l-Tarheeb, 640]


Allah har beskrivit de troende följande (tolkning av mening):

de ägnade inte mera än en kort del av natten åt sömn
och i den tidiga gryningen bad de om Guds förlåtelse för sina synder.


[al-Dhaariyaat 51:17, 18]

Och Allah vet bäst

Källa: IslamQa.com
Tankar: 3.....
Lämna en kommentar | Koranen | Direkt länk | 2010-12-08 @ 11:00:00|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Hadith om Livet och Döden

Tankar: 0.....
Lämna en kommentar | Hadither | Direkt länk | 2010-12-07 @ 11:00:00|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Lever Iblis (Satan)?Iblis lever bland Oss Idag

 

F: Är Iblis – må Allah förbanna honom – fortfarande levande? Eller har han dött? Begraver Jinn sina döda som människor gör?


S: Allah nämner i Koranen att Iblis (Satan) frågade Allah om uppskov, och Allah beviljade det till honom. Allah citerar Iblis begäran sägandes:

 

”[Iblees] sade: "Herre! Bevilja mig anstånd till den Dag då [människorna] skall uppväckas

från de döda!" [Gud] svarade: "Du är en av dem som skall beviljas anstånd till den Dag vars ankomsttid är känd [av Mig ensam]."

[Al-Hijr 15:36-38]

 

Alltså, kommer han leva tills den kända Dagen, vilket är den Slutgiltiga Dagen då han kommer dö.

 

Angående Jinn, så är de andar som inte behöver kroppar, och de dör också och begravs i enlighet med deras sätt. Vi vet inte hur de ser ut, hur de dör, inte heller hur de begravs. De är inte som människor. Allah vet bäst.

 

Ibn Jibreen

 

Källa: Fatawa Islamiyah, vol 1, trosuppfattning

Tankar: 0.....
Lämna en kommentar | Fatawas | Direkt länk | 2010-12-06 @ 11:00:00|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Att Röra Sig i en Jämn Takt Under Bönen

 

Profeten (frid och välsignelser över honom) brukade röra sig i en jämn takt under salaah, och tillät varenda ben återvända till sin plats. (Dess isnaad (kedja) är klassad som saheeh i sifat al-Salaat, p 134, 11th edn. Ibn Khuzaymah klassade den även som saheeh som är nämnt i al- Haafiz in al-Fath, 2/308). Han beordrade dem som inte gjorde deras bön ordentligt att göra det. Han sade, ”Ingen av er har bett bönen ordentligt innan han gör detta.” (Rapporterad av Abu Dawood, 1/536, no. 858).

 

Abu Qutaadah (må Allah vara nöjd med honom) sade: “Profeten (frid och välsignelser över honom) sade: ”Den värsta sorten av tjuvar är den som stjäl från sin bön” Han(Abu Qutaadah) sade, ”Å Allahs Sändebud, hur kan en person stjäla från sin bön?” Han svarade, ”Genom att inte göra rukoo' och sujood ordentligt.” (Rapporterad av Ahmad och al-Haakim, 1/229; Saheeh al-Jaami’, 997).

 

Abu ‘Abd-Allaah al-Ash’ari (må Allah vara nöjd med honom) sade: “Profeten (frid och välsignelser över honom) sade, ”Den som inte gör rukoo' ordentligt, och pickar (nuddar flyktigt) i sujood, är som en svältande man som endast äter en eller två dadlar; det gör honom ingenting gott alls.” (Rapporterad av al-Tabaraani i al-Kabeer, 4/115. I Saheeh al-Jaami’ står det, hasan).

 

Den som inte rör sig i en jämn takt under bönen kan inte få khushoo' eftersom det är en barriär till khushoo' att skynda sig och att picka som en kråka (i sujood) är en barriär till belöning.


 

Från boken: "33 sätt att utveckla khushoo i bönen" av Muhammad Salih al-Munajjid


 

Så man ska alltså inte be som denna mannen:


hehehe... SubhanAllah, Imamen till denna bönen blev nedslagen efter bönen för att han bad så snabbt (det är han man ser i en sjukhussäng pratandes på turkiska).

Länk till annan "turbo-imam"

Tankar: 1.....
Lämna en kommentar | Bönen (Salat) | Direkt länk | 2010-12-05 @ 11:00:00|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Säg Nej till att slösa tid med ytliga människor

Nej till att slösa tid med ytliga människor och spendera timmar i onyttiga sysslor.


Man blir som man umgås.. Du kan ta en blick på dina närmsta vänner, de du umgås med och samtidigt få en inblick i vem du är. Profeten salAllahu alayhi wa salam sade att vi på Domedagen kommer hamna bland de som vi älskar. Om vi umgås med systrar som vars enda oro är mode, smink och hur människor ser på en – så kommer vi sakta och säkert förvandlas till dessa systrar. Eller om vi umgås med sådana som svär mycket, klagar, baktalar och kanske är otrevliga mot sina släktingar! Då ligger vi verkligen risigt till.. För även om vi skulle kunna hålla oss från att baktala när våra vänner baktalar, så får vi ändå synd för att vi lyssnar, står där och inte säger emot. Sunnah är att man ska gå ifrån sådant umgänge. Inte bara när det gäller att baktala, utan alla konversationer som är fyllda med dåliga samtalsämnen.

 

I dåligt umgänge blir det oftast att man inte heller gör någonting nyttigt. Man glömmer bort Allah när man är med ytliga människor – människor som lever för denna dunya. Man fikar, skrattar, skämtar, skvallrar och gör ingenting religiöst som att tex prata om Islam, sätta på en föreläsning osv. Jag har till och med sett videoklipp på systrar som umgås ute på någon gård och så skojar de, sedan helt plötsligt börjar någon eller några läsa Koranen och börja skratta mitt i läsningen som om det är något skämt!! Audhobillah man blir helt ledsen och arg att människor beter sig på det sättet att skämta med/om Koranen och efter det börja dansa osv..

 

Ännu värre är det om man umgås med icke-muslimer hela tiden. För då kanske man skäms för att säga ”Alhamdulilah”, ”Mash'Allah”, ”Insh'Allah”, ”SubhanAllah”.. Jag har personligen varit med om när jag har stoppat mig själv från att säga dessa.. Grejen är att man mår dåligt över det om man tänker på det, för man ska verkligen inte skämmas över att nämna Allah! Men om du blir van med att inte säga någonting islamiskt, ingen dhikr, och skäms framför dina icke-muslimska vänner. Katastrof.! Varför ska du ändra dig till att bli som dem? När du vet att DU är på den raka vägen? Det är dem som är på fel väg och du vill bli som dem? Ologiskt.

Tankar: 2.....
Lämna en kommentar | Varningar | Direkt länk | 2010-12-04 @ 11:00:00|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Memorera Koranen, Hifz!

As-Salamu Aleikum wa rahmatulahi wa barakatuh,

En bra video där Sheikh Wahid Abdus-Salam Baly visar en bra metod till om man vill lära sig Koranen utantill insh'Allah!

Må Allah belöna honom enormt!Viktiga punkter att komma ihåg!


1. Ha intention att memorera för Allahs skull endast och inte för någonting annat förutom för Allah, för att göra Honom nöjd, och öka din emaan.
Om du har värdsliga intentioner så kommer det bli svårt för dig, så som att vilja bli kallad hafiz av andra eller för att du vill ha pengar tex.

2. Försök ditt bästa att förstå betydelsen av vad du vill memorera.
Detta kommer att hjälpa dig ha ordning på verserna och se vart du gör fel när du reciterar.

3. Förstå VIKTEN, STORHETEN, INNEBÖRDEN och BETYDELSEN av orden.
Det du memorerar är de exakta orden från din Skapare och inte bara någon religiös bok.

4. Gå ständigt igenom det du redan har memorerat. (Muraja)

5. Ha tålamod, GE INTE upp.

6. Om det blir svårt och du inte känner dig uppmuntrad, gå då igenom fördelarna med att memorera Koranen.

7. Håll dig borta från synder.


Insh'Allah så blir vi bättre på att hålla fast vid Allahs Bok!


Må Allah välsigna oss med att få lära oss Koranen, leva utefter den och aldrig lämna den! Allahumma Ameen
Tankar: 1.....
Lämna en kommentar | Koranen | Direkt länk | 2010-12-03 @ 15:56:52|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Bästa Tiderna att göra Dua (Åkallan)


Det finns vissa tider då Du3a har mer chans att bli accepterad av Allah (SWT) som Profeten (frid och välsignelser över honom) har nämnt. Vissa av dessa tider är följande:

1. DEN SISTA TREDJEDELEN AV NATTEN

Profeten (frid och välsignelser över honom) sade: "När det är den sista tredjelen på natten, sänker Sig Allah, den Välsignade, den Överlägsna, varje natt till himlen av världen och säger, 'Finns det någon som åkallar Mig (vill någonting av Mig), så att Jag kan svara på hans bön; Finns det någon som frågar Mig om någonting så att Jag kan ge det till honom; Finns det någon som ber om Min förlåtelse så att Jag kan förlåta honom?"
(Bukhari, Volume 8, Book 75, Number 333)

2. EN TIMMA PÅ FREDAG
Profeten (frid och välsignelser över honom) sade, "På Fredag finns det en speciell tid. Om en Muslim ber och frågar Allah för någonting gott under den tiden, kommer Allah säkerligen ge honom." Sedan visade han med sin hand. Vi tror att han ville illustrera hur kort den tiden var.
(Bukhari, Volume 8, Book 75, Number 409)

Profeten (frid och välsignelser över honom) sade: "Sök tiden i vilket hopp är placerat på Fredag efter eftermiddagsbönen till solnedgången."
(Al-Tirmidhi Hadith 1360)

3. NATTEN AV QADR (ALLMAKTENS NATT)
Denna natt i Ramadan är den bästa natten av året. Den Allsmäktige Allah sade om den,
"This night in Ramadan is the greatest night of the year. The Almighty Allah (SWT) said about it,
"Allmaktens Natt är mera värd än tusen månader;" (Qur’aan 97:3)

4. BÖNEN AV EN MUSLIM FÖR HANS MUSLIMSKA BROR ELLER SYSTER
Profeten (frid och välsignelser över honom) sade "Han som ber för sin bror bakom honom (i hans frånvaro), kommer Ängeln på uppdrag (att bära dua till sin Herre) säga: 'Ameen, och för dig med".
(Muslim, Book 035, Number 6589)

5. DUA UNDER MÅNADEN RAMADAN

Profeten (frid och välsignelser över honom) sade, "När månaden Ramadan kommer, är portarna av barmhärtighet öppna, portarna av Helvetet är stängda och djävularna är fastkedjade".
(Muslim Book 6, No. 2361)

6. EN RESANDES OCH FÖRÄLDERS DUA
Profeten (frid och välsignelser över honom) sade, "Tre duas blir svarade, utan tvekan; den av fadern (lr modern om sitt barn), den av en resande och av den som blivit felad(förtryckt).
(Abu Dawud Book 8, Number 1531)
Tankar: 0.....
Lämna en kommentar | Du3a + må bättre | Direkt länk | 2010-12-02 @ 11:00:00|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


BE var du än är!

Be på jobbet, skolan, på gatan om du måste..
Skäms aldrig för att dyrka Allah!
Tankar: 7.....
Lämna en kommentar | Påminnelser | Direkt länk | 2010-12-01 @ 11:00:00|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمBönetider

Video på Svenska om Profeten Muhammad
frid och välsignelser över honom

Svenska Islamiska Youtubekanaler

DawaSweden
IslamIdag
Muslimahkanalen
MuslimSe
Mussemanda
OmarIbnAlKhattab
SMSBilal
TheMuslim0
UnderTexter


Den Raka Vägen
Vill du ha evig lycka?Bismillahi Rahmani Rahim
Läs i din Herres namn, Han som har skapat – skapat människan av en grodd som sätter sig fast! Läs! Din Herre är den Främste Givaren, som har lärt [människan] pennans [bruk], lärt människan vad hon inte visste!

[Koranen 96:1-5]


Mina besökare
Online:
Idag:
Totalt: