Arabiska.. <3

as salamu aleikum wa rahmatulahi wa barakatuh,

att lära sig arabiska kan är svårt i början men sedan blir det bara lättare o lättare alhamdulilah...

Ville dela med mig av en jättejättebra svensk sida som visar hur man lär sig arabiska :)

http://humera.de/arabiska/?url=seindex
Där visar de hur man sätter ihop bokstäver och allt, grundgrammatik och lite mer avancerad grammatik.. Och några små ordlistor..! Hoppas det kan vara till nytta insh'Allah, må Allah underlätta för er <3

Det senaste jag själv har lärt mig är att säga "Jag vill gå till affären". haha
Ana orido adhab illa souk
(man behöver egentligen inte ha 'ana' där.. men aa..

hoppas ni mår bra insh'Allah! Ska bada småshyskon nu hihi

salam aleikum (F)
Tankar: 3.....
Lämna en kommentar | Olika texter o grejer | Direkt länk | 2010-04-29 @ 16:57:16|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Döda Hjärtan

Döda Hjärtan
Imâm Ibn Qayyim al-Jawziyyah


http://sp7.fotolog.com/photo/55/57/114/lety_saxoten/1227776005021_f.jpg

 

(A’alam al-Muwaqqi’in, volym 2, sida 176)

 

Medan tusentals av muslimer blir dödade runt om i världen, och medan tio tusentals blir fängslade och torterade och torterade för att de kallar till Allahs väg och för att uppmuntra gott och förbjuda det onda, är de mesta muslimer tysta och oroar sig inte förutom för de materiella saker i livet. Deras hjärtan har blivit fyllda med kärleken för detta livet och glömskan för Efterlivet.

 

Allah says in the Qur’an:


Säkert finner du att de hänger fast vid livet mer envist än någon annan, ja, mer än de som sätter medhjälpare vid Guds sida. Var och en av dem skulle vilja leva i tusen år, men hur långt hans liv än blir, undgår han inte straffet - Gud ser vad de gör.
(Al Baqarah, 2:96).

 

 

Många muslimer idag har blivit så fästa vid deras liv att deras begär är att vara med familjen, huset, pengar och handel. De har glömt att allting om Efterlivet borde komma före allting i detta livet och att vi måste sträva att följa Allahs order, inte bara de som vi finner enkla och passande att följa. Vissa muslimer idag påstår att det är bättre att göra extra böner och extra fasta än att uppmuntra det goda och förbjuda det onda eller att försvara livet på svaga muslimer. Sådana personer kan även komma att skylla på muslimerna som strävar att göra dessa obligationer.

 

Detta är vad Ibn al-Qayyim har sagt om sådana personer:

 

“Shaytan har misslett många personer genom att försköna för dem akten av vissa frivilliga handlingar av dyrkan så som frivilliga böner och frivillig fasta medan de försummar andra obligatoriska handlingar av dyrkan som att påbjuda det goda och förbjuda det onda, till den grad att de inte ens har intentionen att göra dem när de har chansen till det. Sådant folk är för de lärda på botten av skalan i religionen: För grunden av vår religion är att göra det Allah har beodrat oss att göra.

 

Den som inte gör dessa obligatoriska gärningar är värre än den som syndar. Vem som helst som har någon kunskap om Allah, Profetens,salAllahu aleyhi wa salam, guidning, och livet av följeslagarna kan fastställa att de som blir pekade på som mest religiösa idag är de minst religiösa. Sannerligen, vad är det för fromhet i en person som ser på när Allahs helgdomar blir förstörda, Hans religion lämnad, Hans Sändebuds Sunnah undviken, och fortfarande har ett kallt hjärta och en stängd mun. En sådan person är som en stum Shaytan!

 

På samma vis är den som talar falskt en talande Sheytan. Är inte missöden i Islam pågrund av de som när deras liv och mat är säkra, inte bryr sig om vad som händer med religionen? De bästa av dem skulle ge en ledsen min. Men om de skulle bli prövade med någonting skulle deras hjärtan vara fästa vid deras pengar, de skulle göra allt för att få det tillbaka. Dessa människor, förutom att de förtjänar Allahs vrede, är drabbad av den största katastrofen utan att de ens vet om det: De har döda hjärtan. Sannerligen ju mer levande en människas hjärta är, starkare blir ilskan för Allahs skull och att vara med i att hjälpa Islam och Muslimer.”

 

[(A'alam al-Muwaqqi'in, volymm 2, sida 176).]

 

Ur, http://www.alghurabaa.org/articles/scholars/ibn-al-qayyim/dead-hearts/#more-220

 

Tankar: 3.....
Lämna en kommentar | Du3a + må bättre | Direkt länk | 2010-04-26 @ 17:56:38|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


En Vis Moder


Mash'Allah denna korta berättelsen är så fin.. :)
Må Allah öka oss i vishet och kärlek till Honom!

Tankar: 2.....
Lämna en kommentar | Kvinnor | Direkt länk | 2010-04-25 @ 23:22:24|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


En Kvinnas Skönhet

En kvinna vars ansikte sken av glädje och skönhet blev frågad;
Vad för sorts smink använder du?

Hon svarade,

Jag använder för mina läppar Sanningen,
för min röst ihågkommandet av Allah,
för mina ögon att sänka blicken,
för min hand akten av goda gärningar,
för min kropp ärlighet och rättfärdighet,
för mitt hjärta kärleken till Allah,
för mitt sinne Visdom,
för min själ lydnad till Allah,
och för luster Imaan.

Tycker denna är så vacker mash'Allah!!
Tankar: 4.....
Lämna en kommentar | Kvinnor | Direkt länk | 2010-04-25 @ 13:35:56|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Imaan VS FiqhPs! Med uttalandet "Glöm inte Dunya" så menade jag att man inte kan dyrka Allah och studera hela tiden, du måste också ge tid till din familj och till din kropp. Allah har rättigheter över dig, din familj har rättigheter över dig och din kropp har rättigheter över dig.

As-Salamu Aleikum wa rahmatulahi wa barakatuh <3

Tankar: 5.....
Lämna en kommentar | Kunskap | Direkt länk | 2010-04-24 @ 13:34:25|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


22 tips till Föräldrar

En bra text jag hittade mash'Allah.. :)


Vad krävs för att få en tonåring att bli en praktiserande muslim?

 

Sound Vision har talat med föräldrar, Imamer, aktivister och muslimer som har växt upp i Väst för att fråga om praktiska saker föräldrar kan göra för att hjälpa Muslimska tonåringar att hålla kvar sin Religion. Detta var några av förslagen:

 

Tips #1: Ta barnuppfostran mer seriöst än du tar ett heltidsarbete

Detta betyder att båda föräldrarna måste förstå att deras barn är ett ansvar från Allah, och Han kommer fråga hur de har blivit uppfostrade. Om barnen inte växer upp med att praktisera Islam pågrund av föräldrarnas försummlighet, kommer det inte bli vackert i detta livet eller i nästa.

 

Tips #2: Förminska eller ändra arbetstider och byt dem för att ha tid med familjen.

Det är bättre att ha ett heltidsarbete, färre lyxerier i huset (tex, mer bilar, dyra kläder, ett större vackrare hus) och ha mer tid med familjen, än många materiella saker och föräldrar som är borta hela tiden. Detta är för mödrar OCH fädrar. Föräldrar kan inte sätta värderingar i barnen om de inte ens finns där. Sluta på dina extra jobb på helger eller på kvällar och kör istället barnen till moskén för föreläsningar och aktiviteter. Eller byt tider så att du är hemma när barnen är det.

 

Tips #3: Läs Koranen, förstå dess mening, i fem minuter varje dag.

Bara fem minuter. Oavsett om det är i bilen under ett trafikstopp, tidigt på morgonen efter Fajr, eller innan du går och sover, läs Koranen med en översättning och/eller Tafsir. Sedan ser du snöboll-effekten. Du kommer, insh'Allah, sluta dig med Allah, och i längden, utveckla en förebild genom att hjälpa hela familjen, inte bara tonåringar, att komma ihåg Honom också.

 

Tips #4: Gå på en föreläsning veckovis

 

Byt ut att spela kort eller att titta på tvn under Söndagseftermiddagar för att gå på Föreläsning. Om du inte redan har någonting planerat innan den så hjälp Imamen med det som behövs. Gå ofra. Bonusen är att när barnen ser deras föräldrar strävandes att lära sig om Islam, kommer de på många vis bli uppmuntrade att göra samma.

 

Tips #5: Respektera din Tonåring.

 

Att respektera din tonåring betyder inte att behandla dem som små barn, utan som mognande vuxna, inte tala ner mot dem eller förödmjuka eller förolämpa dem. Detta betyder att involvera dem i användbara aktiviteter vid hemmet, fråga efter deras åsikter i viktiga ämnen.

 

Tips #6: Var intresserad av vad de gör

 

Spelar Noor hockey i tjejernas sport liga? Isådanafall, gå på hennes matcher så ofta du kan. Samlar Ihsan på frimärken? Se om du kan hitta några gamla brev från dina föräldrar i Malaysia eller Libanon och ge frimärkena till henne. Älskar Muhsin att bygga hemsidor? Besök hans sida, lägg upp uppmuntrande kommentarer och ge förslag till sidan. Ge han en bok om advancerad web design som Eid-gåva..

 

Tips #7: Ha koll på problem och tala till dem rättframt.

 

När du spenderar mer tid med dina tonåringar, kommer du se om någonting stör dem. Skaka inte bort denna känslan under mattan. Tala till dem om det. Men inte under något familjemöte eller framför andra. Gör det under nästa tips.

 

Tips #8: “Dejta” din tonåring.

 

Medans dejting är associerat med pojk-flick sociala möten, kan konceptet utvidgas till att två personer möts och lär känna varandra.

 

Det är riktigt viktigt att "dejta" dina barn på individuella nivåer när de kommer till tonåren för nu är de inte bara längre "en av barnen". De är unga vuxna som behöver uppmärksamhet och vägledning på individuell nivå. Du går ut med Sumayya när hon gått ut gymnasiet tex, när Ahmed får sitt körkort eller när du känner att någonting stör dem och du vill vara med dem i fred.

 

Tips #9: Var inte bara tonåringens förälder, var dens medarbetare

 

Att göra dem till en medarbetare menas med att ge dem ansvar inom familjen. Ta 18 åriga Amir, som har fått sitt körkort, att hjälpa hans mamma med att handla mat, få 15 åriga Jasmine, som älskar blommor, ta ansvaret för trädgården och klippa gräset.. På detta sättet, känner sig tonåringar som en del av familjen, inkluderade och behövda. Små barn gillar också att hjälpa till hemma!

 

Tips #10: Bygg en Moské hemma

 

Ta ett rum hemma, eller en del av ett rum hemma och gör det till ens hemma-moské.

 

Gör denna 'moské' helt till barnens ansvar. Få de äldre att ha ansvar för sina yngre syskon. Ansvaret betyder att hålla moskén ren, väcka upp människor för Fajr, ropa ut Adhan, osv..

 

Tips #11: Praktisera inte "männens Islam"

 

Detta betyder att man inte håller ute frugan eller döttrar från bön. När männen ber Jam'ah, så var säker på att kvinnorna också ber bakom dem eller är på kvinnornas sida. Var säker på att Imamen läser tillräckligt högt så att kvinnorna hör. Säg även till kvinnorna att be tillsammans även om det inte finns män närvarande.

 

[notering från Amanda, tror att detta handlar om icke-praktiserande familjer...]

 

Tips #12: Gör ett Islamiskt Bibliotek och välj en bibliotikarie

 

Utrusta ditt hem med ett islamiskt bibliotek med böcker, videos och audioskivor om olika ämnen i Islam, levererat till allas åldrar och intressen. Om 13-åriga Bilal gillar äventyrs böcker, tex, så ha några Islamiska böcker som är spännande att läsa.

 

Få en av dina tonåringar att vara bibliotikarien. Hon/han håller materialen organiserade och i gott tillstånd. Om man vill att någonting nytt ska komma till biblioteket så ska förslagen gå till henne/honom. Ge bibliotikarien någon slags budget att beställa nya böcker, cd osv.

 

Tips #13: Ta ut dem.... på Islamiska aktiviteter.

 

Istället för en lyxig middag på en restaurang, spara dina pengar och ta med alla på nästa muslimska aktivitet. Försök gå till sådant där många muslimska tonåringar går och där talaren är uppmuntrande.

 

Om det finns möjlighet, ta Bilal och Humayra till muslimska läger och konferenser där de kan möta andra barn i deras ålder.

 

Tips #14: Flytta till ett område som är religiöst och där det finns olika nationaliteter.

 

Om dina barn kan vara med andra muslimska barn från alla olika slags länder på en daglig basis, blir det hälsosammare för deras uppväxt. Att flytta närmare en moské är också bra.

 

Tips #15 : Hjälp tonåringarna att starta sin egna ungdomsgrupp

 

När man bott i ett muslimskt område eller gått på många muslimska aktiviteter, kan tonåringar vilja utveckla sin relation med andra muslimer i deras ålder. Låt inte det sluta där.

 

Hjälp dem att ordna en ungdomsgrupp, inte endast för att lära sig om islam, även aktiviteter som att hyra en pool och annat. Få dem att hjälpa till med att ta upp skräp runt moskén eller att hjälpa äldre muslimer. Gruppen måste ha vuxna som har koll på allt.

 

Tips #16: Ta bort Tv-n eller ha koll på vad de ser och hur länge.

 

Föräldrarnas största motståndare för deras barns uppmärksamhet är TVn. Att ha koll på vad de ser betyder att se till att de inte kollar på program som förespråkar sex, våld och oislamiska aktiviteter. Gör en lista på det som är accepterat+oaccepterat. Försök ha några muslimska tv-kanaler.

 

För att ta bort TVn från hemmet successivt. Om man inte orkar med tjat från barnen osv, och inte orkar ta bort tvn på en gång. Så gör det lite i taget. Välj en dag då ingen får sätta på tvn. Och sedan fortsätt stegvis.

 

Tips #17: Ha veckovisa familjeträffar

 

Målet: att få reda på vad som händer i allas liv och prata med familjen om viktiga ämnen. Diskuttera olika nyheter, kommunicera och ha koll på varandra, vilket blir svårare när barn blir tonåringar.

 

Detta är också tillfället att rådfråga familjen och besluta om stora ämnen som påverkar alla: flytta till en annan stad; giftermål av en familjemedlem; svårigheter med en mobbare i skolan osv.

 

Notera: Shura i familjen betyder inte att majoritetens vilja besluar vad som händer i en situation Föräldrarna bestämmer men tänker på vad barnen och tonåringarna har att säga.

 

Tips #18: Ha "Halal Kul kväll" minst en gång i månaden.

 

“Roligt är Haram” är ett skämt man hör från muslimska ungdomar ibland, då de hånar vissa muslimer som faktiskt tror och säger att allt som är roligt är haram (förbjudet).

 

Islamisk underhållning är väldigt försummad. Islamiska sånger, sketcher, brädspel osv, är någonting man kan göra. Kanske är 16åriga Jameel bra på att spela duff, när han syster, kan skriva och sjunga. Låt dem göra en sång och uppträda den till hela familjen. Eller låt någon skriva sin bästa poesi. Låt dem veta gränser mellan accepterat och icke-accepterat underhållning.

 

Tips #19: Ge dem bästa förebilderna-Vad skulle Abu Bakr ha gjort?

 

Frånsett att du är en förebild genom att praktisera Islam, försök lära dina barn om Profeten Muhammed (salAllahu aleyhi wa salam) och hans följeslagare(sahaba), både män och kvinnor. Annars kan de karaktärena de ser på tv bli deras "sahabas".

 

Diskuttera vad en sahabi hade gjort i en liknande situation som kanske din tonåring upplever. Detta ger uppmuntran och imaan.

 

Tips #20: Läs böcker om barnuppfostran i Islam

 

Det finns många bra böcker om barnuppfostran i islam.. Försök läs en och följa!

 

Tips #21: Få dem gifta tidigt!

 

Samhällena i väst är bombade med sex: på tv, reklamer, på gatorna, bussarna, filmer osv. En muslimsk tonåring som möter detta är i en svår position: följa sina luster eller försöka riktigt, riktigt hårt att inte göra det. Att få dem gifta tidigt kommer minska pressen, och de behöver inte avsluta sina studier för att göra detta. Kom ihåg, som en förälder är du delvis ansvarig om din son/dotter velat gifta sig och du stoppade dem, så de slutade med att göra zina. Och kom ihåg att såklart inte gifta din son/dotter till någon de inte skulle vilja ha.

 

Tips #22: Sist men inte minst - Gör Du3a

 

Gör Du3a. Det är Allah som vägleder och vilseleder, men om du har gjort ditt jobb som förälder, insh'Allah, att hålla dina tonåringar som praktiserande muslimer blir lättare att göra än om du inte gjort det. Gör också dua för dem framför dem, så påminns dem om hur mycket du älskar dem och bryr dig om dem. Och en förälders du3a till sina barn blir alltid accepterad av Allah, subhanahu wa ta'ala

 

Tankar: 2.....
Lämna en kommentar | Det Muslimska Hemmet | Direkt länk | 2010-04-23 @ 12:51:54|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


En cool dokumentär om muslimer i England [BBC]

As-Salamu Aleikum wa Rahmatulahi wa Barakatuh,

Mash'Allah en mycket bra dokumentär tycker jag!
Muslimer berättar om sina liv och om islam, mycket upplyftande.. Tycker alla som känner personer som har förutfattade meningar om Islam och muslimer ska visa denna dokumentär till dem insh'Allah.

Tankar: 1.....
Lämna en kommentar | Ickemuslimer | Direkt länk | 2010-04-22 @ 15:29:28|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Scones...

Är mycket sugen på  det faktiskt!!

Här är ett recept som ser bra ut mash'Allah.. x)


Du behöver

Receptet är för 4 personer.

Gör så här

Blanda mjöl, bakpulver, riven ost och salt i en bunke. Spara en matsked av osten. Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa.

Blanda ner mjölken och rör ihop till en deg, men sluta när du kan kan forma till en deg. Dela degen i sex bitar och platta ut till runda kakor, cirka 15 centimeter i diameter.

Skär två skåror i varje kaka, i ett kors. Nagga kakorna med en gaffel och strö över lite riven ost.

Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 225 grader i cirka 12 minuter. Servera nygräddade med smör och apelsinmarmelad!

Från scones.se

Tankar: 2.....
Lämna en kommentar | Mat, hälsa, skönhet | Direkt länk | 2010-04-22 @ 15:22:15|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Den Kvarvarande Smärtan av synder


Mash'Allah, må Allah belöna de som gjort videon! Mycket vacker och en bra påminnelse till oss alla!
Allahu Akbar!
Tankar: 1.....
Lämna en kommentar | Du3a + må bättre | Direkt länk | 2010-04-21 @ 19:32:30|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Tid som man inte utnyttjar..

As-Salamu Aleikum wa Rahmatulahi wa Barakatuh,

Det känns som om tiden bara flyger iväg?? Fast egentligen är det en själv som inte tar vara på varenda sekund..
Varje tyst stund, då vi egentligen kan göra Dhikr. Varje natt man kan be Qiyamul-layl, varje dag man kan lära sig mer ur den Heliga Koranen.. Våra hjärnor fastnar för mycket på dunya, må Allah göra oss bättre, må Allah göra så vi tar vara på vår tid, att vi kommer ihåg Honom, att vi strävar! Och viktigaste av allt, ya Allah må Du vara nöjd med oss på Domedagen!

Alhamdulilah för alla välsignelser som Allah gett oss, allting Han låter oss göra och uppleva!
Det är tack vare Allah som vi läser Koranen, det är tack vare Allahs Barmhärtighet vi får göra goda gärningar och förlora dåliga.. Alhamdulilah!

Förlåt oss ya Allah för våra synder, Du är den Ende som förlåter synder och ständigt Den Barmhärtige, Den Kärleksfulle!Tankar: 0.....
Lämna en kommentar | Hadither | Direkt länk | 2010-04-21 @ 12:55:36|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Ibn al-Qayyim, rahimuhullah

Den som är (riktigt) fängslad är den vars hjärta är fängslad från Allah och den tillfångatagna är den vars luster har förslavat honom.

(Ibn al-Qayyim, al-Qaabil, p,69)


Vackra, fängslande och tänkvärda ord Allahu Akbar!
Tankar: 0.....
Lämna en kommentar | Påminnelser | Direkt länk | 2010-04-20 @ 23:18:45|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Att täcka sig eller att inte täcka sig.. Till systrar


En mycket vacker föreläsning till oss systrar! Jag rekommenderar er alla att lyssna på den.. åtminstonde den första delen insh'Allah ni kommer absolut inte ångra er eller känna att det är någon slöseri på tiden <3Tankar: 0.....
Lämna en kommentar | Kvinnor | Direkt länk | 2010-04-19 @ 21:23:19|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


En konvertit-berättelse.. Från kristen till muslim.

as-salamu aleikum!

På facebook fann jag denna länk - http://www.aftonbladet.se/wendela/article6176728.ab och jag rekommenderar er verkligen att läsa den!! En kvinna som berättar om varför hon blev muslim och hur det gick till. Hon har verkligen berättat med känsla och på ett mycket vackert vis! må Allah belöna henne och bevara henne som en rättfärdig muslimah <3
Tankar: 4.....
Lämna en kommentar | Till Kristna | Direkt länk | 2010-04-18 @ 14:48:35|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Att dela upp sig i olika grupper..?

As Salamu Aleikum wa rahmatulahi wa barakatuh,


Jag förstår inte, och kommer nog aldrig förstå insh'Allah varför folk delar upp sig själva och andra i olika grupper. Det är inte bra alls, finns ingenting bra med att säga "vi hanbali" "dem wahabis" "Vi salafis" "dem sunnis", som exempel? Varför när alla har samma Aqidah dela upp sig? Finns ingen anledning, det skapar bara fitna. Jag var på en lektion som en syster gav mash'Allah må Allah belöna henne, angående Fiqh. Hon sa mycket som jag började tänka på.

Delvis sade hon, "Man ska aldrig, aldrig dela upp sig och andra pågrund av åsikter i Fiqh".. Men det är exakt det alla gör. Hon säger inte bara det, hon gav också hadither som visar att sahaba hade åsiktskillnader i vissa tillfällen. Men de delade inte upp sig själva, de blev inte 'arga' på varandra och började argumentera. Nej!

Läs denna hadithen,

Allahs Sändebud (sallallahu `alayhi wa sallam) hörde några argumentera utanför hans hem, en av dem sade, "sade inte Allah så och så?" och den andra sade, "Sade inte Allah så och så?". Så han kom ut arg och sade, "Är detta vad jag beodrade er, eller är det detta jag kommit med, att ni skulle ta en del av Allahs Bok emot andra delar?"

[Reported by Ahmad (2/178, 181 and 196), Ibn Maajah (no. 85)] Han förbjöd dem att argumentera.


Att gå med i någon specifik grupp är som att säga, "Alla andra grupper är fel, och denna gruppen har rätt i allt". Och det finns ingen garanti för detta. Bara för du kallar dig för salafi, betyder inte att allt du lär dig från en viss kunnig människa som är salafi är rätt. Man måste vara öppen. Det är just att lägga ett namn på sig, tillhöra en grupp och tro att det är den bästa gruppen? Det är fel!! Vi ska följa salafs förståelse av Koranen och Sunnah men finns ingenting som säger vi ska kalla oss för salafi eller något annat namn som finns. Om vi alla tillhör Ahlul-Sunnah wal-Jamah så låt oss kalla oss för muslimer och ingenting annat! Låt oss ha kärlek för varandra, inte säga han är sån, hon är en sån, och dela upp oss i olika grupper!

Och ingen lärd kallade sig för någonting annat än "Muslim". Varför? Jo, för det är det Allah har gett oss för namn.

Who is better in speech than one who calls (men) to Allah, works righteousness, and says, "I am a Muslim"? {Glorious Qur’an: 41:33}.


Hold fast to the Rope of Allah, and be not divided [Qur’an, 3:103].

"And be not like those who are divided amongst themselves and fall into disputations after receiving clear signs: for them is a dreadful punishment in store". [Qur’an, 03:105]


"Verily, I have left amongst you the Book of Allah and the Sunnah of His Apostle which if you hold fast, you shall never go astray." (Prophet Muhammad's Last Sermon).


Yusuf Estes om att gruppera sig!! Mycket, mycket bra tal av honom mashAllah. må Allah belöna honom.!
Khalid Yasin om gruppera sig.

Anwar al-Awlaki läser upp en hadith som inte berättar "vad man ska kalla sig", utan hur man ska vara som person för att tillhöra den gruppen som kommer vara vinnare på Domedagen. Ni kan spola till 02.35 där han börjar förklara.
Tankar: 11.....
Lämna en kommentar | Kunskap | Direkt länk | 2010-04-17 @ 15:50:58|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


USA SOLDAT - "VI ÄR TERRORISTERNA"


Ett mycket bra tal av en soldat från usa som var i iraq och i afghanistan. Han berättar sanningen verkligen!
Allahu Akbar. må Allah vägleda honom och oss ameen

Tankar: 6.....
Lämna en kommentar | Islam och Samhälle | Direkt länk | 2010-04-16 @ 21:39:25|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Allahu Akbar! ModestClothes har öppet igen!! Alhamdulilah!

as- salamu aleikum wa rahmatulahi wa barakatuh!!

Efter en riktigt lång väntan alhamdulilah så har modestclothes öppnat igen... Kanske ni redan kände till detta eller inte hehe men jag fick nyss veta Allahu Akbar!

MashAllah....!!! Må Allah belöna våra systrar som tar hand om dessa saker och ordnar så vi får vackra och anständiga kläder..!

Gå in på..

ModestClothes.se


Tankar: 0.....
Lämna en kommentar | Produktioner av Muslimer | Direkt länk | 2010-04-16 @ 19:06:31|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Mödrarna till de troende - Sawda bint Zam'a

Sawda bint Zam'a, må Allah vara nöjd med henne, var Profeten Muhammeds,salAllahu aleyhi wa salam, första fru att gifta sig med efter Khadijahs,radiAllahu anha, död.

Och hon var den första kvinnan att immigrera till Abyssinien för Allahs Skull. När hennes make dött så bodde hon hos sin gamla fader. Hon var i medelåldern, med en glad och snäll attityd, just den rätta personen att ta hand om Profetens,salAllahu aleyhi wa salam, hushåll och familj.
Muhammed, salAllahu aleyhi wa salam, lät Khawla tala till Sawda om detta(förlovning). Och Khawla gick till Sawda och sade,

"Skulle du vilja att Allah gav dig välsignelser, Sawda?"
Sawda frågade, "Och vad är detta, Khawla?"
Hon sade, "Allahs Sändebud har sänt mig till dig med ett förslag till giftermål!"
Sawda försökte behärska sin överraskning och svarade sedan i en skakad röst,
"Jag skulle vilja det! Gå till min far och berätta till honom."

Khawla gick till Zam'a, hälsade honom och sade sedan,
"Muhammad son till Abdullah son till Abdul Muttalib, har sänt mig att fråga för Sawdas hand."
Den äldre mannen utropade, "Vilken nobel matchning! Vad har hon sagt?"
Khawla svarade, "Hon skulle vilja det."
Han bad henne att hämta Sawda.
Hon kom och han sade, "Sawda, denna kvinnan påstår att Muhammad son till Abdullah son till Abdul Muttalib har bett om din hand. Det är en nobel matchning. Vill du att jag ska gifta dig till honom?"
Hon accepterade och kände att det var en enorm heder. Sawda bodde då i Muhammeds,salAllahu aleyhi wa salam, hus och tog hand om hans döttrar och hushåll.


Det var en stor överraskning i Mecka att Profeten, salAllahu aleyhi wa salam, valt att gifta sig med en änka som varken var ung eller vacker.

När hon blev äldre, var Profeten, salAllahu aleyhi wa salam, orolig att Sawda skulle bli ledsen över att behöva tävla med yngre fruar, och gav henne en chans att skilja sig om hon ville. Men hon sade att hon ville vara hans fru på Domedagen och han skilde sig inte från henne. Hon levde tills slutet av Umars khalifat och var alltid en nära vän till Aisha,radiAllahu anha.

Källa: islamwikia och kom ihåg! Om någonting jag skriver eller lägger upp som är fel så måste ni säga till insh'Allah. Jazak Allahu khayran

Tankar: 1.....
Lämna en kommentar | Följeslagare | Direkt länk | 2010-04-16 @ 18:16:06|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Etiketter för en Muslim på Fredag - Fördelarna med Fredagsbönen

Fördelarna med FredagsBönen

Abu Huraira, radiAllahu anho, rapporterade: "Allahs Sändebud salAllahu aleyhi wa salam sade,

'De fem bönerna och från en Fredags bön till (den andra) Fredagsbönen, gör att man förlorar (synderna i mellan dem) om inte stora synder har gjorts.'

[Sahih Muslim]


Belöningen som Allah har lovat i den ovanstående hadithen, är den att den personen som ber två Fredagsböner i rad kommer ha sina små synder som han gjort mellan dessa dagar förlåtna. Det måste bäras i minnet, att man måste hålla sig borta från stora synder. Denna punkt har även blivit gjord i den Heliga Koranen:

[4:31]  Om ni, som ni befallts, undviker de svåraste synderna skall Vi utplåna era dåliga handlingar och föra er in [i evigheten] genom en äreporthåll er uppdaterade insh'Allah till nästa del, "Åkallan blir accepterad på Fredagar"
Tankar: 0.....
Lämna en kommentar | Kunskap | Direkt länk | 2010-04-16 @ 17:36:43|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Att förtrycka eller döda en Muslim

Tankar: 0.....
Lämna en kommentar | Hadither | Direkt länk | 2010-04-16 @ 16:38:20|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Energi juice - Red Krypton

Innehåll:

1 rödbeta

2 morötter

2 äpplen

1 halv apelsin (stor)

1 dl frysta gröna ärtor

Lite ingefära (att garnera på toppen)


Servera med krossat is.

Blir ca, 7 dl juice

Lägg alla ingredienser i en juicepress förutom de frysta gröna ärterna, de gröna ärterna lägger du ned i en mixer tillsammans med juicen och mixar.. Sist lägger du i is och mixar det så det blir krossat.

Såhär ser det ut när man först pressar tex äpplet och sedan rödbetan
Betyg: av,
AdbulSamad al Suedi
:

Proffesionell kommentar av AbdulSamad al Suedi: Smaken i helhet är en lätt smak av äpplen och rödbetor. En riktig Eidfest i munnen.

 

av mig: 

kommentar av mig: Den smakar nyttigt och är mättande. Smakar helt OK men inte så att man skulle bli sugen på den direkt. Att den är nyttig gör att man vill dricka den.

Denna juicen är bra för :

Hjärtat, minnet, urinvägen, synen, ögonen, ger starka ben och tänder, huden.


Vad innehåller den för vitaminer, hur mycket ungefär?

Listar bara vad frukterna/grönsakerna har mest utav.

Rödbeta per 100 g: 450.0 mg Kalium , 150.0 µg Folat (Folsyra)

Morot 1 st: 780 µg A vitamin (ca 98% av RDI), 4,2 mg C vitamin (ca 7% av RDI)

Äpple 1 st: 16 mg C vitamin (ca 26% av RDI), 0,2 mg E vitamin (ca 3% av RDI)

Apelsin 1 st: 80 mg C vitamin (ca 133% av RDI), 1 mg E vitamin (ca 12% av RDI), 0,1 mg B6 (ca 11% av RDI)

Gröna ärter 1 dl: 16 mg C vitamin (ca 27% av RDI), 0,3 mg B1 (ca 25% av RDI), 40 µg Folsyra (ca 13% av RDI)


Så om jag räknar ihop så att det ska bli lika mycket som jag lade i juicen, blir det såhär mycket vitaminer per dl:
223 ug A vitamin, 14 mg C vitamin, 0,1 mg E vitamin, 16,4 ug Folsyra, 32,1 mg Kalium

Ungefär.. För jag vet inte hur mycket näring det blir när man gör det till juice, jag tror att det blir mer näring när man gör till juice men jag vet inte.. :)

Gå in på denna sidan för att veta exakt vad olika saker innehåller insh'Allah - Fineli Livsmedel


Till slut vill jag säga hur mycket detta kostar att göra om man köper det billigaste:

1 rödbeta = 1-2 kr
2 morötter = 1 kr
2 äpplen = 1-2 kr
1 halv apelsin = 2 kr
1 dl ärter = 1-2 kr
Totalt ca = 9 kronor

Tankar: 1.....
Lämna en kommentar | Mat, hälsa, skönhet | Direkt länk | 2010-04-15 @ 15:03:36|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


*.*

Tankar: 0.....
Lämna en kommentar | Hadither | Direkt länk | 2010-04-14 @ 22:16:49|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Juice-recept

as-salamu Aleikum !


Vet någon om något bra juice-recept?? Eller någon bra sida som visar vad juicen är bra till och vad för vitaminer o mineraler man får av juicen? ^^

glasses-of-juice


Jazak Allahu khayran

Tankar: 0.....
Lämna en kommentar | Mat, hälsa, skönhet | Direkt länk | 2010-04-14 @ 18:19:40|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Hur man är en slav - Boonaa MohammedAllahu Akbar, en dikt som verkligen säger sanningen!!!

Alhamdulilah att vi är slavar till Allah och inte till någonting i denna världen.. att vi inte jagar pengar, kändiskap och allt annat som alla vilsna människor jagar.. All Tacksamhet, All Pris, ALL ÄRA är Till ALLAH SOM HAR VÄGLETT OSS!!!
Tankar: 0.....
Lämna en kommentar | Nasheeds & Poesi | Direkt länk | 2010-04-13 @ 23:03:09|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Del 2. Födseln av Profeten Muhammed (Frid och Välsignelser över honom)

Bismillahir Rahmanir Raheem


Bara en liten, liten inblick av vad som skedde under Profeten Muhammeds,salAllahu aleyhi wa salam, födsel.

Muhammed, salAllahu aleyhi wa salam, Mästaren av Profeter, var född i Bani Hashim i Mekkah på en måndag morgon, den nionde Rabi' al-Awwal [finns skillnader i åsikter här], samma år som året med händelsen med Elefanten, den tjugonde eller tjugo-andra April 571 A.D., enligt den lärda Muhammad Sulaimân Al-Mansourpuri, och astrologen Mahmûd Pasha.

Det är återberättat att när mamman till Allahs Profet (Amina, dotter av Wahab bin 'Abd Munaf bin Zahra bin Kilab) blev gravid med honom hade hon en syn, och en röst talade till henne, sägandes,

"Du är gravid med mästaren av denna nationen. När han föds till jorden, måste du säga, 'Jag placerar honom under skyddet av den Ende, från förstörelse av varenda avundsjuk person.' Och du måste ge han namnet Muhammad"

Och när hon bar på barnet i sin livmoder hade hon en syn där hon såg ett ljus komma från henne vilket lös ända till slotten av Bushra i Syrien.

Vid tiden av Profetens födsel så stod en Jude på ett tak i ett hus i Medina och kallade fram det judiska folket varav de samlades runt honom. De sade "Ve på dig. Vad är det som sker?" Han sade till dem, "Denna natt har en stjärna rest sig, under vilken Sändebudet är fött."

Det var också men kontroversiellt rapporterat att viktiga föregångare kom med hans födsel: fjorton läktare av Kisras palats sprack upp och rullade ner, Magikernas 'heliga' eld dog och några kyrkor på Lake Sawa sjönk ner och kollapsade.

När hans moder hade fött Allahs Sändebud sände hon följande meddelande till hans farfar, Abdul Muttalib: "Ett spädbarn är fött till dig, kom och se honom." Den gamla mannen var överlycklig över nyheterna och måste ha kommit ihåg sin son Abdullah*. Han kom och hon berättade vad hon hört och sett under sin graviditet och namnet hon blivit beodrad att ge sitt barn. Det är sagt att hans farfar tog barnet in till Kaba och bad till Allah och tackade Honom för Hans gåva; sedan gav han honom tillbaka till sin mor och väntade vid hennes sida för kommandet av kvinnor som skulle amma barn från klanen Banu Sad så att en av dem skulle ta hand om den nyfödde, så gjorde man i Mecka.

Profeten, salAllahu aleyhi wa salam, blev omskärd på sin sjunde dag då Araberna brukade göra så. Den första kvinnan som ammade honom efter sin mamma var Thuyebah, konkubinen av Abu Lahab, med sin son, Masrouh. Hon hade ammat Hamzah bin Abdul Muttalib tidigare och senare Abu Salamah bin ‘Abd Al-Asad Al-Makhzumi.


-------------------------

*[ ‘Abdullah bin Muttalib (fadern till Profeten) var sonen som ödets pilar pekade mot att bli offrad till Kabah: Abdul Muttalib hade lovat (när han endast hade en son) att om han skulle få tio söner som växte upp till mogen ålder skulle han offra en av dem till Allah nära Kaba och hans önskning blev uppfylld: han fick tio fullväxta söner. Och när han kallade på dem att hjälpa honom med att fullfölja löftet, accepterade dem. Deras namn blev skrivet på pilar och blev gett till en väktare till en av deras idoler, Hubal. Pilarna blandades och ett namn draget. Pilen visade att Abdullah skulle bli offrad. Abdul Muttalib tog då sin son till Kaba med en kniv för att slakta pojken. Quraish, hans farbröder från Makhzum och hans bror Abu Talib, ville, försökte få honom att inte göra det. De sökte råd hur de skulle göra. Och tog dit en spåkvinna att säga hur de skulle göra. Hon sade att om Abdullahs namn skulle komma upp igen så skulle han även slakta tio kameler. Så de drog pilar tills Abdullahs namn visat sig tio gånger och han skulle offra hundra kameler. Så detta blev vad man skulle betala i blodspengar. Han slaktade hundra kameler till folket att äta och detta var vad som gjorde att han inte slaktade sin son.]

De flesta historiker säger att Abdullah dog två månader innan Muhammed,salAllahu aleyhi wa salam, föddes - snart efter giftermålet med Amina blev han sänd av sin pappa att köpa dadlar i Madinah där han dog. I en annan version åkte han till Syrien på en handlesresa och dog i Medinah på vägen tillbaka. [finns olika åsikter om detta].. Han begravdes i huset An-Nabigha Al-Ju‘di. Han dog i 25 års åldern.
Tankar: 2.....
Lämna en kommentar | Profeten Muhammed(saw) | Direkt länk | 2010-04-13 @ 10:41:54|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Barn Bakar Muffins

MashAllah!

Tankar: 0.....
Lämna en kommentar | Mat, hälsa, skönhet | Direkt länk | 2010-04-13 @ 09:11:16|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Är jag en av förtryckarna?


Dawakitt.wordpress.com
Tankar: 0.....
Lämna en kommentar | Produktioner av Muslimer | Direkt länk | 2010-04-11 @ 21:07:29|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Att Memorisera Koranen är bättre än världen och vad som är i den
Om människorna i världen tar nöje i deras värld och om folket av status tar nöje i deras status och folket av rikedom tar nöje i deras rikedom, när bäraren av Koranen är mer värd att ta nöje utav i talet av Allah som inte blir rört av dunya och allt som finns i det av temporära nöjen.

Det är återberättat från Abu Huraira (radhiallahu `anhu) att han sade: Allahs Sändebud  (sallallaahu `alayhi wa sallam) sade, “Skulle någon av er gilla, när han återvänder till sin familj, att finna där tre stora, tjocka, gravida hon-kameler?" Vi sade: 'Ja.' Då sade han: "Tre verser som någon av er reciterar i sin bön är bättre för honom än tre stora, tjocka, gravida hon-kameler." [Muslim]

 

Och det är återberättat från ‘Uqbah ibn ‘Aamir (radhiallahu `anhu) att han sade: Allahs Sändebud(sallallaahu `alayhi wa sallam) kom ut medan vi var i Suffa och sade, "Vem av er skulle vilja gå ut varenda morgon till Buthan eller al-Aqiq och ta med två stora hon-kameler utan att vara skyldiga till synd eller att skada kontakten med nära och kära? Vi sade: Allahs Sändebud, vi skulle gärna göra det." Då sade han: "Går inte någon av er ut på morgonen till moskén och lär eller reciterar två verser från Allahs Bok, den Majestätiska och Ärade? Det är bättre för honom än två hon kameler, och tre verser är bättre (än tre hon-kameler), och fyra verser är bättre för honom (än fyra hon-kameler), och till kamelernas antal."[Muslim]

 

Vad du än vill ha här i dunya, hon kameler var bara använt som exempel.. Om ni vill ha någonting i dunya, så ska ni veta att recitera Koranens verser är mer värt och bättre än detta ni vill ha.

Från- dailyreminders.org

Tankar: 0.....
Lämna en kommentar | Koranen | Direkt länk | 2010-04-11 @ 19:22:45|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Forma Hushållet - Att välja en bra fru

Att göra ett bra val när man väljer en Fru


OCH VÄLJ hustru eller man bland dem av er som är ensamstående och bland dem av era manliga eller kvinnliga slavar som är lämpade för äktenskap. Är de [som ert val faller på] fattiga skall Gud i Sin godhet sörja för deras [behov]; Gud når överallt, vet allt.”

[al-Noor 24:32 –  tolkning av meningen].


Huvudet i hushållet måste välja en rättfärdig och passande fru baserat på följande villkor som beskrivs i olika hadither:


“En kvinna blir gift för fyra anledningar: hennes förmögenhet, hennes härstammning, hennes skönhet eller hennes religion. Välj den som är religiös, må era händer bli skrubbade med damm [alltså, må ni ha framgång]!” (Muslim & Bukhari).


“Denna värld är bara tillfälliga omständigheter, och den största lyckan i detta livet är en rättfärdig fru.” (Rapporterad av Muslim, 1468).


“Låt varenda en av er ha ett tacksamt hjärta, en tunga som kommer ihåg (Allah) och en troende fru som hjälper honom med tanke på Efterlivet.”
(Rapporterad av  Ahmad, 5/282, och al-Tirmidhi och Ibn Maajah från Thawbaan. Saheeh al-Jaami’, 5231).

Enligt en annan återberättelse::  “En rättfärdig fru att hjälpa dig med värdsliga och religiösa affärer är den bästa skatten någon någonsin kan ha.”
(Rapporterad av  al-Bayhaqi. Saheeh al-Jaami’, 4285).

“Gift dig med någon som är kärleksfull och fertil, för jag kommer bli stolt framför de andra Profeterna av ert stora antal på Domedagen.” 
(Reported by Ahmad. Saheeh  al-Irwa’, 6/195).

“Jag råder er att gifta er med oskulda, för deras livmodrar är mer fräsha, deras munnar är mer söta och de är mer nöjda med lite.” Enligt en annan rapportering: “… och de är mindre benägna att bedra..”
(Rapporterad av Ibn Maajah. Al-Silsilah al-Saheeh, 623).


Precis som en rättfärdig fru är en av fyra element för lycka, så är en dålig fru en av de fyra elementen av misär, som det står i denna sahih hadith:

“En av (elementen av) lycka är en rättfärdig fru, som när du ser henne känner du dig nöjd, och när du är borta, känner du att du kan lita på henne med tanke på henne själv och dina ägodelar.

Och en av (elementen av) misär är en dålig fru som när du ser henne, känner du dig upprörd, hon fortsätter attackera dig verbalt, och när du är borta, kan du inte känna dig att du kan lita på henne när det gäller henne själv och dina ägodelar.”Å andra sidan, är det även viktigt att titta på situationen på maken som friar till den muslimska kvinnan, och att acceptera hans frieri på följande krav:

Profeten, salAllahu aleyhi wa salam, sade: "Om det kommer någon till dig vars religion och karaktär gör dig nöjd, så gift din dotter [eller syster osv] till honom, annars kan det bli fitnah och stor korruption i landet.”

Allt ovan får man veta genom att fråga de rätta frågorna, kolla så att fakta stämmer, samla ihop information och kolla källor, så att hemmet inte blir korrupt eller förstört.

Den rättfärdiga mannen och rättfärdiga kvinnan ska tillsammans bygga ett rättfärdigt hem, för:

“Ur den goda jorden spirar med dess Herres vilja [rik] växtlighet, men den magra bär inte skörd annat än med stor möda. Så förtydligar Vi budskapen för de tacksamma.…”  [al-A’raaf 7:58 – tolkning av meningen].

Håll dig uppdaterad för nästa artikel - Forma hushållet, strävan att guida ens fru
Tankar: 0.....
Lämna en kommentar | Det Muslimska Hemmet | Direkt länk | 2010-04-10 @ 13:16:24|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Surat al-Fil 105 - (Elefanten)

Bismillahir Rahmanir Raheem


Ett försök till att översätta den Heliga Koranen från Koranens Budskap

I GUDS, DEN NÅDERIKES, DEN BARMHÄRTIGES NAMN

[105:1] HAR DU inte sett hur din Herre gick till väga mot Elefantens armé?

[105:2] Han gjorde deras krigslist om intet,

[105:3] när Han sände mot dem svärm efter svärm av fåglar

[105:4] som lät [ett regn av] stenar av sijjil hagla över dem

[105:5] Och [där] lät Han dem [ligga utströdda] som de torra stråna på ett avmejat sädesfält.

 


 

Som du kan läsa insh'Allah i detta inlägget - Kommandet av Allahs Sändebud - Så står där hela händelsen kring denna Sura. Rekommenderar er att läsa den!

 

Det är en stor välsignelse som Allah gav till klanen Quraysh. Han skyddade dem och Ka'ba från förstörelse..
Denna händelse var ett tecken och en förberedelse för Quraysh att Allahs Sändebud,salAllahu aleyhi wa salam, skulle komma. För detta var sannerligen någonting som Allah påminde Quraysh om när de inte trodde. Profeten, salAllahu aleyhi wa salam, var född samma år som denna händelsen med Elefanten. Detta är den åsikten som de flesta har.

 

Ännu en gång, för att förstå denna Sura helt så hänvisar jag till ovanstående länk, där får man en riktig inblick om hur allting låg till.

 

Som jag skrev i Surat Quraysh 106 så är dessa två Surahs ihop så att säga, först nämner Allah denna händelsen och i Surat Quraysh nämner Allah vilka välsignelser Han gett till Quraysh.

 

För mer tafsir på denna sura - tafsir.com

Tankar: 0.....
Lämna en kommentar | Koranen | Direkt länk | 2010-04-10 @ 12:46:01|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


1.) Att ha andra partners vid Allah, den Mest Höge [Shirk]

Stora Synder

En bok av Imam Shamsu ed-Deen Dhahabi
Ladda ned på Engelska Här.

Den värsta stora synden är Shirk. Den finns av två sorter:

a) Att säga att Allah har en likvärdig, att någon annan partner vid Allah har skapat dig, och att dyrka någon annan med Honom. Oavsett om det är en sten, träd, sol, måne, profet, sheikh, ängel eller annat. Detta är den största shirk som Allah, den Mest Upphöjde, den Allsmäktige, sagt,

[4:116] Allah FÖRLÅTER inte den som sätter medhjälpare vid Hans sida, men Han förlåter den Han vill hans mindre synder; den som sätter medhjälpare vid Guds sida har drivit synden till dess yttersta gräns.


Sätt inte medhjälpare vid Guds sida; att sätta medhjälpare vid Hans sida är att begå en svår orätt!

[Luqman:13]


Gud utestänger den från paradiset som sätter medhjälpare vid Guds sida och Elden skall bli hans sista hemvist

[Al-Ma'idah:72]


De Koraniska verserna angående detta är många. Det är absolut säkert att den som tar en partner till Allah och dör i detta läge är en av Helvetets invånare, precis som den som tror på Allah och dör som en troende är en av invånarna i Paradiset, även om det skulle hända att man blir straffad först.

Profeten,salAllahu aleyhi wa salam, sade,
"Skall jag berätta för er om de värsta stora synderna? Att dyrka någon annan vid Allah, att visa orespekt till föräldrar, ge falska vittnesmål, och att vittna till sanningen av en falskhet." Och han fortsatte repetera det tills vi tänkte för oss själva, "Om han ändå kunde vara tyst."


och han nämnde att ta någon annan jämte Allah.
"Döda den som konverterar sin religion (islam).”


b) Skrytsamt uppträdande.

Allah, den Mest Upphöjde, säger,

Var och en som med hopp ser fram mot mötet med sin Herre skall [sträva efter att] leva ett gott och rättskaffens liv och att inte göra någon delaktig av den dyrkan som han ägnar sin Herre!                                                                                                                              [Al-Kahf:110]


alltså, inte skryter i gott arbete...

Profeten, salAllahu aleyhi wa salam sade,
"Akta för den mindre shirk." De frågade, "vad är den mindre shirk?" Han sade, "Att skryta med goda handlingar. Allah, den Allsmäktige kommer säga på återuppståndens dag till mänskligheten om deras handlingar: Gå till de som du skröt för i världen för att se hur de kan återgälda dig.."


Profeten,salAllahu aleyhi wa salam, sade att Allah subhanahu wa'tala sade,
"Om någon associerar någonting med Mig, är jag inte affekterad. Om någon associerar någon med Mig, på något sätt, förkastar Jag honom och hans agerande av associering.

Profeten, salAllahu aleyhi wa salam, sade,
"En person som gör gott för att skryta kommer ha sina fel blottade av Allah Mest Höge och en person som vars motiv är att göra gott för att visa det, kommer Allah Mest Höge behandla som en hycklare."

Profeten, salAllahu aleyhi wa salam, sade,
"Det kan finnas en som fastar men som inte får någonting ur sin fasta förutom hunger och törst."

En vis man sade, "Just som den som skryter med goda gärningar är som den som fyller sin väska med stenar och blad och ska till marknaden för att köpa mat. Om han skulle öppna den framför säljaren skulle han bli stenad med den i sitt ansikte. Han tjänar ingenting förutom folkets förfrågan om vad som fyller hans väska, inget mer. Så, den som skryter i goda handlingar kommer inte ha något värde förutom folkets sägelser att han gjorde gott och han kommer inte bli belönad i Efterlivet."

Allah, den Allsmäktige, säger,

Och Vi skall se på det som de [tror sig] ha åstadkommit och Vi skall förvandla det till stoft som skingras för alla vindar.


[Al-Furqan:23]


Allahs Sändebud, salAllahu aleyhi wa salam, sade,
"På Domedagen kommer en grupp av människor få komma nära Paradiset. När de har känt dess doft, och sett platser och välsignelser där inne, kommer de höra ett rop säga "Ta dem där ifrån, detta är inte för dem." Därför ska de återvända med stor sorg att ingen kan ha en sådan känsla. De kommer kalla på Allah, "Å Herre om vi hade kommit in i Helvetet innan vi sett vad Du förberett för Dina Vänner, hade det varit bättre." Då kommer Allah säga, "Detta är vad Jag vill. När ni var ensamna trotsade ni Mig med stora synder, men när ni mötte folk skröt ni i goda handlinga, ni respekterade endast människor inte Mig, ni stod emot saker för deras skull. Därför, idag, ska Jag straffa er svårt i tillägg till att tagit bort Min rikliga belöning."


Det var återberättat att en man frågade Allahs Sändebud, salAllahu aleyhi wa salam,
"Hur kan jag bli frälst?"
Profeten, salAllahu aleyhi wa salam, sade, "Om du inte bedrar Allah."
Mannen frågade, "Hur bedrar jag Allah?"
Han svarade, "När du gör någonting som Allah och Hans Sändebud beodrat dig men du gjorde det för annat än att göra Allah nöjd. Akta dig för att skryta, det är den mindre shirk (polyteism). På Domedagen, kommer de skrytsamma bli kallade av alla skapelser till fyra namn: Å Skrytare, Å förrädare, Å korrupterade, Å förlorare; vad ni gjorde är förlorat och era belöningar noll. Vi belönar er inte, gå och ta er belöning från den som ni spelade framför för att luras?"

En vis man blev frågad, "Vem är den ärlige?"
Han svarade, "Det är han som gömmer sina goda gärningar som han gör med dåliga gärningar."
Någon frågade, "Vad är det goda av ärlighet?"
Han sade, "När du ogillar att bli prisad av folk."

Al-Fudail Ibn Eiad, må Allah vara nöjd med honom, sade, "Att stå emot en handling för folkets skull är att skryta. Att göra någonting för deras skull är shirk (polyteism). Men ärlighet är att vara uppmärksam mot dem.

Å Allah! Låt oss vara borta från dem och förlåt oss.


Tankar: 1.....
Lämna en kommentar | Varningar | Direkt länk | 2010-04-09 @ 23:33:35|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Khadijah bint Khawaylid, radiAllahu Anha!

Bismillahir Rahmanir Raheem.


Styrkan av karaktären och nobla kvalitéer av Khadijah, radiAllahu anha, förtjänade hedern att bli hälsad av Allah genom Hans ängel Jibril,aleyhi salam.


En bild av trofasthet, integritet, sanning, ärbarhet, gott betéende och nobilitet; generös, vis och förstående, uppväxt i en natur av rikedomar och lyx. Hon var den första personen som accepterade Islam.. Hon var välsignad med att ha blivit hälsad från Allah genom Jibril, aleyhi salam. Hon var Profeten Muhammeds ,salAllahu aleyhi wa salam, första fru och han gifte inte om sig under deras giftermål. Det var Khadijah som hade friat till Muhammed,salAllahu aleyhi wa salam. De levde tillsammans i fred och harmoni i mer än 24 år. Hon fanns där alltid för Profeten, salAllahu aleyhi wa salam, och var ett riktigt stöd.

När hon dog, var Profeten, salAllahu aleyhi wa salam, förkrossad över att ha förlorat en sådan dedikerad kompanjon som stått med honom i alla svåra tider i livet.Han var noga under hennes begravning och lade ner henne i sin grav. Så slutade livet för kvinnan som var Islams största anhängare i dess tidiga år. Hon var modern till Fatimah, radiAllahu anha, den första Kvinnan i Paradiset, mormor till de älskade barnbarnen av Profeten,salAllahu aleyhi wa salam, Hasan och Hussain, radiAllahu anhuma.

Profeten Muhammeds,salAllahu aleyhi wa salam, kärlek till Khadijah var större än till någon annan fru.


Aisha, radiAllahu anha, återberättar att när Profeten,salAllahu aleyhi wa salam, talade om Khadijah,radiAllahu anha, var det i formen av högsta pris. En dag tog hennes kvinnliga svartsjuka över och hon pratade på ett nedsättande sätt om henne, undrade varför Profeten,salAllahu aleyhi wa salam, saknade henne när han var välsignad med en bättre, yngre fru av Allah, subhanahu wa'tala. Detta gjorde honom inte glad, men så tålmodig han var, så suckade han och svarade,

"Jag har ännu inte funnit än bättre fru än henne. Hon hade tro på mig när alla, till och med familjemedlemmar och klan inte trodde mig, och accepterade att jag var en Profet och Allahs Sändebud. Hon konverterade till Islam, spenderade hela sin rikedom och värdsliga varor att hjälpa mig att sprida denna tro, och detta också på en tid som när hela världen verkat vända sig emot mig och jagade mig. Och det är genom henne som Allah välsignat mig med barn."Jag vill rekommendera er att läsa om Khadijahs liv mer utförligt som finns i en bok som heter "Great Women of Islam", går att ladda ner här. Jag skulle inte kunna skriva bättre än vad som står i den boken.. :) Isådanafall skulle jag bli tvungen att kopiera allting hehe.. Jazaki Allahu khayran!
Tankar: 0.....
Lämna en kommentar | Följeslagare | Direkt länk | 2010-04-09 @ 21:43:04|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Del 4. Surat Al-Fatiha - En studie
Till del 3 av studien
Tankar: 3.....
Lämna en kommentar | Bönen (Salat) | Direkt länk | 2010-04-09 @ 15:38:48|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Etiketter för en Muslim på Fredag - Fredagen är "Dagen av Eid"

Fredagen är Dagen av Eid

Muslimer borde vara stolta över deras religion. De borde följa Allahs Order vilket är nämnt i den Heliga Koranen och i Allahs Sändebud, salAllahu aleyhi wa salam, Sunnah. De måste följa islam komplett. Allah har beodrat de troende att följa religionen helt, annars om de utesluter någonting med vilje, så går de på vägen av Shaytaan. Som Det är sagt i den Heliga Koranen:

[2:208-210] Troende! Ge er hän åt Gud i hel och full underkastelse [under Hans vilja] och följ inte i Djävulens fotspår - han är er svurne fiende. Men om ni skulle förlora fotfästet sedan ni fått se de klara vittnesbörden, skall ni veta att Gud är allsmäktig, vis. Vill de kanske vänta till dess Gud visar Sig för dem med änglarna under molnens tronhimmel? Men [när detta sker] har Guds plan fullbordats och allt har gått tillbaka till Gud.

Ovanstående verser är klara att förstå: att den troende Muslimen måste följa Islam helhjärtat; att förlora fotfästet kommer göra att han följer Shaytaan, som är den öppna fienden till de troende. Detta förlorade fotfästet kan resultera till Allahs straff. Den sanna tron i den Heliga Koranen och Allahs Sändebud,salAllahu aleyhi wa salam, Sunnah är inte att bara erkänna den vid tungan, eller följa en bit ur boken och lämna en annan. Äkta tro är att sträva för att följa allt i den Heliga Koranen och Allahs Sändebud,salAllahu aleyhi wa salam, Sunnah så bra man möjligtvist kan. Den Heliga Koranen har sagt om Folket av Skriften som följde en bit av Boken och lämnade andra delar,

[2:85-86]  Ändå är det ni som dödar varandra och jagar bort några av era egna från deras hem och ni hjälper varandra i dessa syndiga och fientliga företag. Och om ni tar några av dem [som ni förföljer] till fånga, tar ni lösen för dem, fastän det var förbjudet för er att jaga bort dem. Tror ni på vissa delar av Skriften och förnekar andra? Vilken lön förtjänar de bland er som begår sådana handlingar om inte skam och vanära i denna värld? Och på Uppståndelsens dag skall de utlämnas till de strängaste straff. - Gud förbiser ingenting av vad ni gör.De som byter bort den eviga glädjen mot det [goda] i detta liv, för dem skall straffen inte lindras och ingen hjälp skall nå dem.

De förtjänar det som versen visar, för de följde en del av Boken och lämnade eller nekade den andra delen. Detta bevisar att det är viktigt för varenda Muslim att följa Islam fullt ut till det bästa av hans abilitet, och han kan inte lämna någonting utav det, om han är kapabel att göra så.

Muslimer måste tro på att det finns tre Eids i Islam, nämligen:


Men vissa Muslimska bröder och systrar har introducerat ett antal Eid som de firar tillsammans med dessa; detta är helgdagarna som firas av icke-muslimerna. Allahs Sändebud, salAllahu aleyhi wa salam, sade:

Ibn Umar rapporterade att Allahs Sändebud, salAllahu aleyhi wa salam, sade,

"Han som liknar ett folk är en av dem."

Denna hadith visar att Muslimer inte borde följa traditionerna från ickemuslimer, annars ska de bli återuppstådda tillsammans med dem. Därför, måste de acceptera endast dessa tre Eids i Islam, och de borde vara stolta att fira dem.

Det följer några återberättningar där 'Fredag' är nämnt som 'Dagen av Eid'.

Aboo Ubayd sade, "När jag bevittnade Eid med Uthman ibn Affan, och det var på en Fredag. Så bad han bönen innan predikan, och sade, 'Oh människor! Idag har du två Eid(helgdagar) tillsammans, så den som vill vänta på Jumu'ah Bönen, han kan vänta, och den som vill återvända hem har fått min tillåtelse att göra så'".

Abu Hurayrah återberättade att Profeten, salAllahu aleyhi wa salam, sade,

"Två Festivaler (Eid och Fredag) har synkroniserats på denna dag. Om någon inte vill be Fredags bönen, är Eid bönen tillräckligt för honom. Men vi ska be Fredags bönen."

Ibn 'Abbas rapporterade att Allahs Sändebud, salAllahu aleyhi wa salam, sade,

"Sannerligen är detta Eid dagen. Allah har skrivit denna till Muslimerna. Så, han som kommer för att (be) Jumu'ah Bönen låt honom ta ett bad och, om parfym finns tillgängligt, borde han applicera lite av det och (ha i tankarna) att tand-borsten (miswaak) är viktig för dig."


Enligt ovanstående återberättningar, är 'Fredag' en av de tre Eids av Islam.Den andra punkten att förstå, är att det inte är nödvändigt att be Fredags bönen för de som ber Eid bönen. Men de är inte fria från att be Dhuhr bönen. Detta är den starkaste åsikten bland de lärda.


Håll dig uppdaterad insh'Allah för del 3, "Fördelarna med Fredags Bönen"
Tankar: 0.....
Lämna en kommentar | Kunskap | Direkt länk | 2010-04-09 @ 13:29:12|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Att Älska AnsarNotera att Bukhari & Muslim är Autentiska källor som TILL och Med ickemuslimer har forskat om och erkänt att haditherna är autentiska.
Tankar: 0.....
Lämna en kommentar | Hadither | Direkt länk | 2010-04-09 @ 12:54:23|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Del 1. Kommandet av Allahs Sändebud

Med Allahs hjälp ska jag insh'Allah få upp artiklar om Profeten Muhammeds(salAllahu aleyhi wa salam) sira(liv).. Det är viktigt alhamdulilah att få veta om Profeten Muhammed(salAllahu aleyhi wa salam) eftersom detta ger oss insikt i historian och högre imaan.. Det hjälper en bara vidare i sitt kämpande i denna värld..
Detta är historian om Elefantens folk, snabbt, och sammanfattat.

Det har redan blivit nämnt i historian av Dikets folk att Dhu Nuwas, den sista kungen av Himyar, en polyteist -- var den som beodrade dödandet av Dikets folk. De var kristna och deras mängd var ungefär tjugo tusen. Ingen av dem förutom en man vid namn Daws Dhu Tha'laban rymde. Han rymde till Ash-Sham där han sökte skydd hos Caesar, härskaren av Ash-Sham, som även var kristen. Caesar skrev till An-Najashi, kungen av Etiopien (Abyssinia), som var närmare till hemmet av mannen. An-Najashi skickade två guvernörer med honom:

Aryat och Abrahah bin As-Sabah Abu Yaksum, tillsammans med en stor armé. Armén kom in i Yemen och började söka genom husen och plundrade i sökandet av kungen av Himyar (Dhu Nuwas). Dhu Nuwas var senare dödad genom att drunkna i havet. Därför, var etiopierna fria att härska i Yemen, med Aryat och Abrahah som deras guvernörer. Fast, de brukade ständigt vara oense om olika saker, attackerade varandra, slogs mot varandra och krigade mot varandra, tills en av dem sade till den andra, "Det finns ingen anledning till att våra arméer slåss. Istället låt oss slåss (i en duell) och den som dödar den andra blir ledaren över Yemen."

Den andra accepterade kampen och det blev en duell. Bakom varje man fanns en kanal av vatten (för att hindra någon från att fly). Aryat fick övertaget och träffade Abrahah med sitt svärd, splittrade hans näsa och mun, huggandes på hans ansikte. Men 'Atawdah, Abrahas vakt, attackerade Aryat och dödade honom. Därför återvände Abrahah skadad till Yemen där han blev behandlad för sina skador och återhämtade sig. Han blev kommendör av den Abyssianska armén i Yemen.

Sedan skrev kungen av Abyssinia, An-Najashi till honom, skyllde på honom om vad som hänt mellan honom och Aryat, och hotade honom, svor att han skulle trampa på jorden i Yemen och hugga av hans panna. Därför, sände Abrahah ett bud med gåvor och vackra objekt till An-Najashi för att lugna och smickra honom, och en säck med jord från Yemen och en bit av hans klippta hår från pannan. Han sade i sitt brev till kungen, "Låt kungen gå på denna jord och fullfölja sin ed, och detta är mitt klippta hår från framsidan av mitt huvud som jag sänt till dig." När An-Najashi fick detta, var han nöjd med Abrahah och gav honom sitt godkännande.

Sedan skrev Abrahah till An-Najashi och sa att han skulle bygga en kyrka för honom i Yemen, sorten som aldrig blivit byggt förut. Därför, byggde han en enorm kyrka i San'a', hög och vackert byggd och dekorerad på alla sidor. Araberna kallade den Al-Qullays tack vare dess höjd, och för att om man kollade på den, skulle hans mössa vara i fara att ramla av då han lutade sitt huvud bakåt. Sedan beslutade sig Abrahah al-Ashram att tvinga Araberna att göra deras pilgrimsfärd till deras magnifika kyrka, så som de brukade göra pilgrimsfärd till Ka'bah i Mekkah. Han annonserade detta till sitt kungadömme (Yemen), men det var förkastat av Arab-klanerna av Adnan och Qahtan.

Quraysh var ilskna av detta så mycket att en av dem åkte till kyrkan och gick in i den en kväll. Han visade sig i kyrkan (naken) och sprang sedan iväg (flyendes från folket). När dess väktare sett vad han gjort, rapporterade de till sin kung, Abrahah, och sade; "En av Quraysh, har gjort detta i ilska över deras Hus i vars plats du har utnämnt denna kyrka." Av att höra detta, svor Abrahah att han skulle marschera till Huset av Mekkah (Ka'bah) och förstöra det sten för sten. Muqatil bin Sulayman nämnde att en grupp av män från Quraysh hade gått in i kyrkan och startat en eld. Så kyrkan fattade eld och kollapsade till marken.

Pågrund av detta, förberedde sig Abrahah och gick ut med en enorm och kraftfull armé så att ingen skulle kunna hindra honom från att fullfölja sitt uppdrag. Han tog med sig stora, kraftfulla elefanter som hade enorma kroppar som aldrig setts förut. Denna elefant kallades Mahmud och var sänd till Abrahah från An-Najashi, kungen av Abysinnien, speciellt för denna utflykt. Det har också blivit sagt att han hade åtta andra elefanter med sig; deras number har också rapporterats vara tolv, plus den stora, Mahmud - Och Allah Vet Bäst. Deras intention var att använda elefanterna att förstöra Ka'bah. De planerade att göra detta genom att fästa kedjor till pelarna av Ka'bah och placera de andra ändarna på elefantens nacke. Sedan skulle de få elefanten att dra dem så att Ka'bahs väggar skulle ner på en och samma gång.

När Araberna fick höra om Abrahas expedition, såg de det som en extremt viktig sak. De höll det som en obligation för dem att försvara det Heliga Huset och stå emot vem som helst som ville göra någonting mot det. Därför så, den noblaste mannen av folket av Yemen och den mäktigaste av deras ledare gick ut för att möta honom (Abrahah). Hans namn var Dhu Nafr. Han kallade sitt folk, och den som svarade på hans kall bland Araberna, att gå till krig mot Abrahah och slåss i försvar till det Heliga Huset. Han kallade folket till att stoppa Abrahahs plan att förstöra och ta ner Ka'bah. Folket svarade honom och de gick med i slaget mot Abrahah, men han vann över dem. Detta var Allahs vilja och Hans avsikt att hedra och ära Ka'bah.

Armén fortsatte på sin väg tills den kom till landet av Khath'am där den blev konfronterad av Nufayl bin Habib Al-Kath'ami med sitt folk, Shahran och Nahis klanerna. De slogs mot Abrahah men han vann över dem och fångade Nufayl bin Habib. Först ville han döda honom, men han förlät honom och tog honom som sin guide för att visa honom vägen till Al-Hijaz.

När de kom nära området av At-Ta'if, gick dess folk - folket av Thaqif - ut till Abrahah. De ville lugna honom då de var rädda om sin plats av dyrkan, vilket de kallade Al-Lat. Abrahah var vänlig mot dem och de sände en man vid namn Abu Righal med honom som en guide. När de kom till platsen Al-Mughammas, vilket är nära Mekkah, började de vila och satte upp läger. Sedan sände han sina trupper på plundringståg för att fånga alla djur från Mekkah, kameler och andra djur. Då fick de tag i ca tvåhundra kameler som tillhörde Adbul-Muttalib.

Ledaren av denna expedition var en man vid namn Al-Aswad bin Mafsud. Enligt vad Ibn Ishaq nämnde så, brukade några araber göra satir av honom (pågrund av delen han spelade i denna historiska händelse). Sedan skickade Abrahah en emissarie vid namn Hanatah Al-Himyari att gå in i Mekkah, beodrade honom att ta Quraysh överhuvud till honom. Han beodrade honom även att informera honom att kungen inte skulle slåss mot folket av Mekkah förutom om de skulle försöka hindra honom från att förstöra Ka'bah. Hanatah gick till staden och blev ledd till Abdul-Muttalib bin Hashim, som han gav Abrahahs meddelande till. Abdul-Muttalib svarade, "Vid Allah! Vi har ingen önskan att slåss mot honom, inte heller är vi i position att göra det. Detta är det Heliga Huset av Allah, och huset av Hans Khalil, Ibrahim, och om Han önskar att hindra honom (Abrahah) från att förstöra det, är det Hans Hus och Hans Heliga plats (att göra så). Och om Han låter honom närma sig det, vid Allah, vi har ingen anledning att försvara det från honom."

Så Hanatah sade, "Kom med mig till honom (Abrahah)."
Då följde Abdul-Muttalib med honom. När Abrahah såg honom, var han imponerad av honom, för Abdul-Muttalib var en stor och vacker man. Abrahah gick ned från sin stol och satte sig med honom på mattan på marken. Så bad han sin översättare att säga till honom, "Vad behöver du?"

Abdul-Muttalib svarade till översättaren, "Jag vill att kungen ska ge tillbaka mina kameler som han tagit ifrån mig som är två hundra i nummer."

Abrahah sade till sin översättare att säga till honom, "Jag var först imponerad av dig när jag såg dig, men nu drar jag mig tillbaka från dig efter att du talat med mig. Du frågar mig om tvåhundra kameler som jag tagit ifrån dig och lämnar ämnet om ett hus som är (grunden) för din religion och religionen av dina förfäder, som jag har kommit för att förstöra och du talar inte med mig om det."

Abdul-Muttalib sade till honom, "Sannerligen, är jag herren över mina kameler. När det gäller Huset, har den sin Herre Som ska försvara den."

Abrahah sade, "Jag kan inte bli förhindrad (från att förstöra den)."

Abdul-Muttalib svarade, "Så gör det då."

Det är sagt att ett antal av Arab ledarna följde med Adbul-Muttalib och försökte ge Abrahah en tredjedel av klanen Tihamahs rikedomar om han skulle gå tillbaka från Huset, men han vägrade och återvände Abdul-Muttalibs kameler till honom. Abdul-Muttalib återvände till sitt folk och beodrade dem att lämna Mekkah och söka skydd i bergens toppar, rädd över skadorna som kan bli pågrund av armén som var emot dem.

Sedan tog han tag i metallringen av Ka'bahs dörr, och tillsammans med andra i Quraysh, kallade han på Allah att ge dem vinst över Abrahah och hans armé. Abdul-Muttalib sade, lutandes på ringen till dörren av Ka'bah,
"Det finns ingenting som är mer viktigt nu för någon man just nu än försvaret av hans boskap och ägodelar. Så, O min Herre! Försvara Din ägodel. Deras kors och deras listighet vinner inte över din listighet vid tiden morgonen kommer."
Enligt Ibn Ishaq, så släppte Abdul-Muttalib ringen sedan, och de lämnade Mekkah och kom till bergstopparna. Muqatil bin Sulayman nämnde att de lämnade ett hundra djur (kameler) fästa nära Ka'bah och hoppades att några av armén skulle ta några utan rätten att göra så, och därför få hämnden från Allah på sigsjälva.

När morgonen kom, förberedde sig Abrahah att gå in i den heliga staden av Mekkah. Han förberedde elefanten som hette Mahmud. Han satte sin armé i rörelse, och de satte Elefanterna i riktning mot Ka'bah. Vid den stunden så kom Nufayl bin Habib till den och ställde sig nära den, och tog den vid dess öra, han sade, "Knäböj Mahmud! Sedan vänd tillbaka och återvänd dit du kom ifrån. För du är sannerligen, i den Heliga Staden av Allah." Sedan släppte han tag i elefantens öra och den knäböjde, efter att Nufayl bin Habib gått, och skyndade sig till bergen. Abrahahs män slog elefanten för att få den att resa sig, men den vägrade. De slog den på huvudet med yxor och använde stavar för att försöka få den ur dess ställning och få den att stå, men den vägrade. Så de vände honom mot Yemen, då reste han och gick snabbt. De vände honom mot Ash-Sham och han gjorde samma. De vände honom till öst och han gjorde samma sak. Sedan vände de honom till Mekkah och han knäböjde igen.

Sedan skickade Allah fåglar från havet mot dem, som svalor och hägrar. Varje fågel bar tre stenar av storleken av kikärtor och linser, en i varje klo och en i näbben. Alla som var träffade med dem blev förstörda, alla blev inte träffade. De flydde i panik längs vägen och frågade var Nufayl var så han kunde visa vägen hem. Nufayl var på toppen i bergen med Quraysh och Araberna av Hijaz och tittade på vreden som Allah hade fixat att gå ner på elefantens folk. Nufayl sade sedan, "Var ska de fly när den Ende Äkta Guden är Förföljaren, för Al-Ashram är slagna och inte i vinst."

Ibn Ishaq berättade att Nufayl sade dessa ord av poesi vid denna tid,
(på engelska för orkar inte översätta denna delen)

"Didn't you live with continued support We favored you all with a revolving eye in the morning (i.e., a guide along the way). If you saw, but you did not see it at the side of the rock covered mountain that which we saw. Then you will excuse me and praise my affair, and do not grieve over what is lost between us. I praised Allah when I saw the birds, and I feared that the stones might be thrown down upon us. So all the people are asking about the whereabouts of Nufayl, as if I have some debt that I owe the Abyssinians.'' `Ata' bin Yasar and others have said that all of them were not struck by the torment at this hour of retribution. Rather some of them were destroyed immediately, while others were gradually broken down limb by limb while trying to escape. Abrahah was of those who was broken down limb by limb until he eventually died in the land of Khath`am. Ibn Ishaq said that they left (Makkah) being struck down and destroyed along every path and at every water spring. Abrahah's body was afflicted by the pestilence of the stones and his army carried him away with them as he was falling apart piece by piece, until they arrived back in San`a'. When they arrived there he was but like the baby chick of a bird. And he did not die until his heart fell out of his chest. So they claim.

This event is one of the favors Allah did for the Quraysh. He saved them from the People of the Elephant who had tried to tear down the Ka`bah and wipe out all traces of its existence. Allah destroyed them, defeated them, thwarted their plans, made their efforts in vain and sent them back routed. Although they were people who were Christians, and thus, their religion was closer to the True Religion (Islam) than the idolatry of the Quraysh, this event was a means of giving a sign and preparing the way for the coming of the Messenger of Allah . For verily, he was born during that same year according to the most popular opinion. So the tongue of destiny was saying, "We will not help you, O people of Quraysh, because of any status you may have over the Ethiopians (Abyssinians). We are only helping you in order to defend the Ancient House (the Ka`bah), which We will honor, magnify, and venerate by sending the unlettered Prophet, Muhammad , the Finality of all Prophets.''


Ibn Ishaq sade att när Allah sände Muhammed med profetskap, bland de saker han kunde nämna till Quraysh som välsignelser var att Allah hade favoriserat dem med Sina välsignelser, Han försvarade dem från Abysiniernas attack. Därför kunde de (Quraysh) vara säkra i Mekkah i en period. Allah sade,

1. HAR DU inte sett hur din Herre gick till väga mot Elefantens armé? 2. Han gjorde deras krigslist om intet, 3. när Han sände mot dem svärm efter svärm av fåglar. 4. Träffade dem med stenar av Sijjil. 5. Och [där] lät Han dem [ligga utströdda] som de torra stråna på ett avmejat sädesfält. [Quran -Surah 105]

1. SÅ ATT Quraysh kunde förbli enade och trygga, 2. enade och trygga vad gäller såväl deras vinter- som deras sommarfärder– 3. Därför skall de tillbe Herren till denna Helgedom,, 4. som har gett dem föda när hungersnöden hotade och trygghet när fruktan hade fått makt över deras [sinnen].. [Quran – Surah 106]


Källa: Ibn Kathir


--------
Det har rapporterats i de två Sahihs att på Dagen av besegringen av Mekkah, sade Allahs Sändebud,salAllahu aleyhi wa salam, "Sannerligen, Allah förhindrade elefanten från Mekkah, och Han har get Sitt Sändebud och de troende autoriteten över den. Och sannerligen så har dess helighet återvänt just som när det var heligt igår. Så låt de som är närvarande informera de som är borta."

Från facebook gruppen: Islamic Awareness for the youth
Tankar: 1.....
Lämna en kommentar | Profeten Muhammed(saw) | Direkt länk | 2010-04-08 @ 18:19:22|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Vägar till Paradiset


As-Salamu Aleikum wa rahmatulahi wa barakatuh,

För alla som har svag imaan eller som bara vill ha en imaan boost!!! Mycket stark, känslosam och bra föreläsning som ger oss alla uppmuntran att fortsätta vidare insh'Allah.


Tankar: 0.....
Lämna en kommentar | Domedagen, tecken, det osedda.. | Direkt länk | 2010-04-07 @ 22:50:31|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Goda Gärningar är Aldrig Förlorade...

En Fin kort video som visar hur goda handlingar går runt.. :)

<3

Tankar: 0.....
Lämna en kommentar | Produktioner av Muslimer | Direkt länk | 2010-04-04 @ 20:39:03|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Konferensens nästa stopp - Malmö

Bismillâh.

Klistrar nedan in information om SIF:s konferens som kommer att hållas i Malmö in sha Allah:

"Assalamu 'aleykom wa rahmatulLahi wa barakaatuh kära bröder högt ärade samt respekterade systrar!

Hoppas detta når er i god hälsa och hög Iman.

Sveriges Imam Förbunds (SIF) lyckade konferensturné som går under namnet "Vad är Islam?" fortsätter och har nu nått Malmö. Konferensen kommer ha temat "Den sanna kärleken" och kommer bjuda på en fullspäckad helg med föreläsare från Uppsala, Norrköping, Göteborg och självklart Malmö. Vi gästas även av revertiteter som delar med sig om deras kärlek och väg till Islam. Programmet innehåller även underhållning i form av Acapella Anasheed av hög klass. Det kommer även hållas två föreläsningar av systrar för systrar!

Det är fri Entré och dessutom bjuder SIF sina deltagare på mat samt fika!

Det slutliga schemat kommer att skickas ut nästa vecka in sha Allah.

Datum: 17-18 april 2010
Plats: Garaget
Lönngatan 30
205 80 Malmö

Håll dig uppdaterad på:
www.imamforbund.se
www.muslim.se

Erhåll belöning från vår Herre och Skapare och sprid detta vidare!
OBS! En affisch är bifogad som ni kan skicka till era nära och kära men även hänga upp på olika föreningar och moskéer!

MISSA INTE DETTA!

Tankar: 3.....
Lämna en kommentar | Produktioner av Muslimer | Direkt länk | 2010-04-03 @ 13:02:08|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Etiketter för en Muslim på Fredag

Fredag och dess bön är nämnt i

den Heliga Koranen,


Den heliga Koranen och Profetens, salAllahu aleyhi wa salam, sunnah nämner fördelarna med Fredag och dess bön.

[62:9] TROENDE! När böneutroparen kallar till fredagsbönen, lämna då handel och köpenskap och skynda er dit där Guds namn åkallas; detta är för er det bästa - om ni [bara] visste!


Anledningen bakom Fredagsbönen

Islam uppmuntrar dess följare att göra deras sociala liv ett synligt uttryckande för Gud-medvetande. Bönen är det mest effektiva sättet att utveckla denna fördel hos människan. Detta är anledningen till varför det har varit viktigt för Muslimer att be de obligatoriska bönerna i församling. Jumu’ah är ett steg frammåt i detta ämne. Anledningen bakom den är för att ge möjligheter till större nummer av Muslimer, att gå på stora församlingar i moskén i en atmosfär av religiös fromhet. Förutom bönen, så är predikan också en del av Jumu’ah Bönen. Imaamen ger en föreläsning och instruerar folket i deras religion. Han förklarar för dem om de dagliga problemen i ljuset av Islaam. Fredag är huvudsakligen dagen av att samlas. Notera skalorna av social kontakt för Muslimer om de följer de visa påbuden i deras tro:

1. Varje individ kommer ihåg Allah för sig själv fem eller mer gånger per dag i hemmet, arbetsplatsen, lokala moskén, eller uppe i luften, som det kan vara ibland.

2. Varje vecka på Fredag, finns det ett lokalt möte i den centrala moskén i varje kommun, om det är i en by, stad eller eller en stor stad.

3.Vid de två Eid varje år, så möts alla på en stor lokal/moské.

4.Åtminstone en gång i sitt liv, om möjligt, så är Muslimen med i pilgrimsfärden, den största av alla islamiska mötesplatser i världen.


Varför nedanstående verser uppenbarades kan man se i Profetens, salAllahu aleyhi wa salams, Sunnah.

[62:11]  [Men om] människorna blir varse [ett tillfälle att göra] en vinst eller [att få en stunds] förlustelse, bryter de upp [från bönen] och lämnar dig [Muhammad] stående [i predikstolen]. [Varna dem och] säg: "Det som [väntar er] hos Gud är bättre än ytlig förströelse eller [ett tillfälle att göra] en vinst; ingen sörjer bättre [för de sina] än Gud!"

Jaabir ibn ’Abdullah rapporterade: Allahs Sändebud, salAllahu aleyhi wa salam, gav Khutbah på Fredag i en stående position när en karavan av varor från Syrien kom till Medinah. Följeslagarna av Allahs Sändebud, salAllahu aleyhi wa salam, skyndade sig till den tills det bara var tolv personer kvar med honom, inkluderat Abu Bakr och ’Umar. Det var i denna situation som denna vers blev uppenbarad: [62:11]

Detta var inte en villig olydnad av Följeslagarna, de var riktigt fästa vid Allahs Sändebud, salAllahu aleyhi wa salam, att man inte kan tänka en sådan grej. De var faktiskt inte, helt förstådda med vikten av Fredags predikan. Vidare, vid denna tid av torka och hungersnöd, var fler folk i svält. Därför, sprang de till platsen av karavanen för att få provision av mat innan det förbrukats. De var säkra på att de skulle hinna tillbaka till bönen. Men Allah visade Sitt ogillande genom att informera dem det, att vad som finns med Allah är bättre än sport och varor. De borde, därför, lita på Honom Endast för uppehälle. Denna vers hade en effekt, som det står i den Heliga Koranen:

[24:37-38]  av dem, vilkas tankar varken handel eller köpenskap kan avvända från åkallan av Gud och förrättandet av bönen och plikten att hjälpa de behövande; [människor] som fruktar den Dag då [det kommer att kännas som om] hjärtana ville sprängas och då ögonen skall stirra [med tom blick]; de [som hoppas] att Gud skall belöna dem för det bästa som de har gjort och i Sin godhet ge dem mer [än de förtjänar] - Gud skänker Sitt goda i överflöd till den Han vill.


I dessa verser, har Allah prisat de gudsfruktiga människorna generellt och speciellt Följeslagarna till Allahs Sändebud, salAllahu aleyhi wa salam, som gav prioritet till ’ihågkommanden, bönen och givandet av välgörenhet’ framför bytes och sälj handeln. De gjorde detta för att de visste att framgången i Efterlivet ligger i bönen. Rikedom och affärer kommer inte hjälpa dem på Uppståndelsedagen, hellre, hoppades de på belöning som Allah lovat dem i dessa verser.
Läs nästa del av "Etiketter för en Muslim på Fredag" - 'Fredagen är dagen av Eid'
Tankar: 1.....
Lämna en kommentar | Kunskap | Direkt länk | 2010-04-02 @ 19:46:12|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Allah gömmer och förlåter den troendes synder!

Tankar: 0.....
Lämna en kommentar | Hadither | Direkt länk | 2010-04-02 @ 12:45:30|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Hur Kan Vi Konfrontera Intellektuella Attacker

Av:
Shaykh `Abdul `Aziz ibn Baz


Vi måste konfrontera dessa intellektuella slakter presenterade i radio, böcker, tidningar, nyheter och skrivelser som de Muslimska samhällen i vår tid har blivit prövade med. Den Muslimska mannen och kvinnan spenderar mest av deras tid med sådant, trots faktan att de innehåller dödligt gift och missledande propaganda mesta tiden. Därför, att konfrontera detta är ett väldigt viktigt ämne om vi vill skydda Islam och den islamiska kulturen från konspirationer och ondska.


Daees(de som gör dawah) och beskyddarna av Islaam måste tillbringa sin tid i att skriva nyttiga forskningar, artiklar, insändare och ge dawah. De borde svara till olika typer av kulturella attacker och exponera deras brister och klargöra deras falskhet. Fienderna har samlats och förbereder med allt de har och möjligtvis kan för att etablera olika organisationer och olika sätt för att smida planer och verk mot Muslimer och lura dem.


Därför måste vi svara tillbaka på attackerna från våra fiender. Vi måste motbevisa dem och inte gå med på deras nätvärk, exponera dem och presentera Islam som en religion, tro, legalt system och ett moralt system. Detta borde göras på ett sätt som gör att folket lär sig det, genom goda metoder anpassade för olika åldrar, och med visdom och goda tillrättavisningar, argumentera på det bästa sättet. Vi borde använda alla dessa metoder av media, enligt det som finns att använda och våra möjligheter.


Religionen av Islam är en komplett religion, vilket innehåller allt gott. Det är källan till lycka för hela mänskligheten, och hjälper oss att nå rättfärdig framgång, logisk fortgång, säkerhet, lugn och ett nobelt liv och seger i detta liv och i Efterlivet.
Tankar: 0.....
Lämna en kommentar | Islam och Samhälle | Direkt länk | 2010-04-01 @ 21:17:26|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Kedjebrev..

As-Salamu Aleikum wa rahmatulahi wa barakatuh,

Jag har fått väldigt mycket kedjebrev/sms.. Eller... Det är mer än vad jag vill få iallafall.. Ni kan ju dömma själva om dessa saker är halal eller haram:

Dessa olika slags kedjebrev och kedjesms där det står liksom "skicka till ett viss antal personer så händer detta" eller liknande - är Bid'a! Med stort B! Och "Svarta Maddam" är även shirk... Man måste akta sig väldigt mycket så man inte sprider vidare någonting som är bid'a eller till och med Shirk!!!! Och jag får dessa kedjebrev+kedjesms från systrar... Om ni får något sådant så är Det Er PLIKT att skriva tillbaka och berätta att sådana saker inte har stöd i religionen och är haraam. Jag har fått jättemycket subhanAllah (fattar inte!??!), har försökt skriva tillbaka till de flesta men ibland glömmer man såklart.

Det sker för ofta, må Allah skydda oss från shaytans viskningar och våra egna onda tankar, må Allah skydda oss från att sprida bida' och shirk, må Allah förlåta oss för våra synder för vi har felat så många gånger! Ameen... Allahumma ameen
Tankar: 1.....
Lämna en kommentar | Mina Tankar | Direkt länk | 2010-04-01 @ 13:06:38|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


*.*

Tankar: 1.....
Lämna en kommentar | Hadither | Direkt länk | 2010-04-01 @ 01:03:41|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمBönetider

Video på Svenska om Profeten Muhammad
frid och välsignelser över honom

Svenska Islamiska Youtubekanaler

DawaSweden
IslamIdag
Muslimahkanalen
MuslimSe
Mussemanda
OmarIbnAlKhattab
SMSBilal
TheMuslim0
UnderTexter


Den Raka Vägen
Vill du ha evig lycka?Bismillahi Rahmani Rahim
Läs i din Herres namn, Han som har skapat – skapat människan av en grodd som sätter sig fast! Läs! Din Herre är den Främste Givaren, som har lärt [människan] pennans [bruk], lärt människan vad hon inte visste!

[Koranen 96:1-5]


Mina besökare
Online:
Idag:
Totalt: