I Sökandet efter din framtida Make

Bismillahir rahmanir raheem!

I Sökandet efter din framtida Make.

Vi lär oss som muslimer att man skall tänka framåt och inte leva livet utefter plötsliga infall baserade på inre lust. Att ”Leva livet varenda dag som om den vore den sista” är ett uttryck som används mycket i väst som betyder att man skall göra det man känner för, vad det än är, när man vill. Man skall leva i ett så kallat äventyr. Endast när man kan släppa alla oroliga tankar, sluta leva i ånger över det förflutna och bara följa sina känslor, då blir man lycklig. Inga restriktioner och ingen oro över framtiden. Det är när de blir äldre som de förstår att livet inte fungerar på detta vis. Då kan många ge upp kampen om att vara fullständigt lycklig, medan andra fortsätter desperat att uppfylla sina ungdomsdrömmar. Men detta är så fel som det kan bli.

Allah, den Upphöjde och Ärade säger i Koranen:

”Vid Al-'Asr (Tiden). Sannerligen är människan förlorad, förutom de som tror (på Islamisk Monoteism) och gör rättfärdiga goda handlingar, och råder varandra till Sanningen [dvs, säger till varandra att utföra alla sorter av goda gärningar (Al-Mar'uf) som Allah har förordnat, och tar avstånd från alla sorts synder och onda handlingar (Al-Munkar) som Allah har förbjudit.], och råder varandra till tålamod (över de lidanden, faror och smärtor som man kan stöta på i Allahs Sak när man predikar Hans religion av Islamisk Monoteism eller Jihad).”
Surat Al-'Asr, 103

Alhamdulilah att vi har Islam. Vi vet att varenda sekund är värdefull. Vi vet hur man skall använda detta uttryck, ”Leva livet varenda dag som om den vore den sista.” Det handlar om att dyrka Allah, att ständigt veta att, 'När som helst kan jag dö'. Man skall tänka på mötet med Allah, vår Skapare som kommer att döma oss utefter våra handlingar. Att man skall ta vara på tiden, inte spendera timmar i synder eller onödiga ting, utan att göra sådant som gör Allah nöjd med oss. Vi måste tänka på allting vi gör i livet! Alla framtida val måste tänkas igenom och försökas göras på bästa möjliga vis. De som inte tar vara på tiden på rätt sätt är sannerligen förlorade.

Att välja en bra maka eller make är någonting av det viktigaste i detta värdsliga liv. Majoriteten av människor tänker inte på framtiden när de väljer en partner, de tänker inte ens på att det ska hålla för alltid. Vi väljer inte en partner för att det ska hålla några månader för att sedan välja en mer mogen att spendera livet med. Innan äktenskapet måste vi tänka på allting vi vill ha i livet innan vi väljer. Om man tex inte berättar om de saker man förväntar sig av den andra personen, kommer man kanske bli olycklig. Det är dessutom viktigare att välja en religiös partner än en rik, vacker eller någon med status.

Profeten ( salAllahu alayhi wa salam) sade: ”En kvinna blir gift av fyra anledningar: hennes rikedom, hennes familj, hennes skönhet och hennes religion. Så du borde gifta den som är bättre i religion, annars kommer du bli en förlorare.” 1

Ingen av de andra egenskaperna kommer vara användbara i att bygga en stark Islamisk familj. Om du vill ha barn som älskar denna religion, bör du alltså gifta dig med någon som älskar denna religion. Kvinnor brukar oftast tänka på att mannen måste ha en bra utbildning eller ett bra jobb, andra tänker endast på utseendet – att han måste vara stark, lång, stort skägg osv. Dessa tankar gör en blind för vad som är det viktigaste, alltså hur stark muslim han är, om han går till moskén, läser Koranen mm. Arbete och utseende är viktigt också, men det är inte viktigare än religionen! För den som sköter sin religion korrekt, kommer automatiskt sköta sig när det gäller arbete och andra plikter.

Ett vackert exempel från Profetens( salAllahu alayhi wa salam) tid är när han gifte sig med Khadijah (radiAllahu anha) och frågade Umm Aiman (radiAllahu anha) om hennes son Usamah bin Zaid(radiAllahu anh) kunde tjäna honom. Hon var väldigt glad med att ge sin son till honom. Profeten(salAllahu alayhi wasalam) lade märke till hennes exemplariska karaktär, nobla beteende och rena hjärta. Han sade att den som önskade att gifta sig med en kvinna från Paradiset skulle gifta sig med Umm Aiman (radiAllahu anha)

När Zaid bin Harithah (radiAllahu anho) hörde detta uttalande av Profeten(salAllahu alayhi wa salam) började han utveckla ett gillande för henne som inte var baserat på hennes utseende utan på hennes karaktär, och var jätteglad att gifta sig med henne. Umm Aiman (radiAllahu anha) var en äldre kvinna som hade varit en tjänarinna till Profetens far, Abdullah bin Abdul Muttalib. Zaid var mycket yngre än henne men han brydde sig inte då hennes islamiska karaktär var det absolut viktigaste.

Ytterligare än hadith som visar att man ska gifta sig med någon med bra imaan och karaktär:

Allahs Sändebud (frid över honom) sade: ”När någon som vars religion och karaktär du är nöjd med ber om din dotter i giftermål, acceptera hans begäran. Om du inte gör detta, kommer det bli frestelse på jorden och omfattande korruption.”
 
Tankar: 0.....
Äktenskap inom Islam | Direkt länk | 2014-05-06 @ 14:28:41|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


Bönetider


Video på Svenska om Profeten Muhammad
frid och välsignelser över honom

Svenska Islamiska Youtubekanaler

DawaSweden
IslamIdag
Muslimahkanalen
MuslimSe
Mussemanda
OmarIbnAlKhattab
SMSBilal
TheMuslim0
UnderTexter


Den Raka Vägen
Vill du ha evig lycka?Bismillahi Rahmani Rahim
Läs i din Herres namn, Han som har skapat – skapat människan av en grodd som sätter sig fast! Läs! Din Herre är den Främste Givaren, som har lärt [människan] pennans [bruk], lärt människan vad hon inte visste!

[Koranen 96:1-5]


Mina besökare
Online:
Idag:
Totalt:
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se Religion bloggar Filosofi/Religion Bloggportal länksamling Bloggparaden

RSS 2.0