Chatt-sida för systrar

Bismillahir Rahmanir Raheem

Här är en ny sida endast för systrar där man kan chatta och lyssna på påminnelser.
Om man vill kan man själv hålla påminnelser där mash'Allah.!

http://muslimahprat.blogg.se
Lösenordet måste man be om på sidan så kontaktas man insh'Allah..
Publicera inte lösenordet på någon sida eller på facebook tex så att obehöriga (bröder lr andra än systrar)
kan komma in.!
Dela endast med systrar du litar på insh'Allah :)
Tankar: 2.....
Lämna en kommentar | Produktioner av Muslimer | Direkt länk | 2011-07-28 @ 14:20:00|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


2 # Fundera över Allâhs skapelse, och öka din îmân (tro)!


GEPARDEN


Visste du att geparden är det enda kattdjuret på jorden som inte kan dra tillbaka sina klor? Det snabbaste djuret i världen behöver ha sina klor utfällda för att kunna upprätthålla den fart som den är beroende av i sin jakt. Farten är viktigare för detta djur än själva “smygandet”.

Geparden kan erhålla en toppfart på 112-120 km/h, och den kan accelerera från 0 till över 100 km/h på bara TRE sekunder. Sobhân Allâh!

۞ För dem som har visshet i tron finns tecken [på Allâhs allmakt överallt] på jorden, och inom er själva. Varför inte [öppna ögonen och] se. ۞
[Koranen, kapitel adh-Dhâriyât, 51:20-21]

Av syster: Fatimah Um AbdAllah från facebook.
Tankar: 0.....
Lämna en kommentar | Emaan | Direkt länk | 2011-07-27 @ 12:43:09|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Sh. Salih al-Fawzan

Bismillah.!

Två fatawas av Sh. Salih al-Fawzan. Den första är om att kalla andra människor för ikhwani, qutubi osv. Den andra handlar om att man ger sig själv titeln 'Salafi'.Och

Tankar: 2.....
Lämna en kommentar | Fatawas | Direkt länk | 2011-07-25 @ 18:43:43|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Hur ska vi ta emot Ramadan?

Tankar: 1.....
Lämna en kommentar | Ramadan | Direkt länk | 2011-07-20 @ 17:09:03|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Does he have to make up the days he missed of Ramadan before he became Muslim?


Pris ske till Allah.

Han behöver inte fasta de dagar som varit innan han blev en Muslim, då under den tiden som kommandot att fasta inte var riktat mot honom. Han var inte en av de människor som var skyldiga att fasta så han är inte skyldig att fasta igen dem. Slut på citat.

Shaykh Ibn ‘Uthaymeen (må Allah ha barmhärtighet över honom)


Al-Ijaabaat ‘ala As’ilat al-Jaaliyaat, 1/8
Tankar: 0.....
Lämna en kommentar | Fatawas | Direkt länk | 2011-07-19 @ 11:08:00|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


1 # Fundera över Allâhs skapelse, och öka din îmân (tro)!

Bismillah


MOLNENS VIKT

Visste du att moln (som ser så fluffiga och lätta ut) kan väga oerhört mycket?
Ett åskmoln kan innehålla upp till 300 000 TON vatten! Faktumet att en vattenmassa på 300 000 ton kan hållas uppe på en sådan höjd är helt enkelt fantastiskt.

Allâh säger:

”Det är Han som låter blixten [blända] er [och inge er] fruktan såväl som hopp, och det är Han som driver fram de TUNGA regnmolnen.” [Koranen, kapitel ar-Ra’d, 13:12]

Det är väldigt få av oss som (trots att vi har tillgång till så mycket forskning och vetenskaplig kunskap) vet att molnen faktiskt är tunga. Tänk er då att Profeten Mohammad ﷺ och hans följeslagare kände till detta för över 1400 år sedan, då Allâh uppenbarade denna information i Koranen, vilket var långt innan den moderna vetenskapen skulle komma att upptäcka detta.

۞ För dem som har visshet i tron finns tecken [på Allâhs allmakt överallt] på jorden, och inom er själva. Varför inte [öppna ögonen och] se. ۞
[Koranen, kapitel adh-Dhâriyât, 51:20-21]


Av syster Fatimah Um AbdAllah från Facebook
Tankar: 1.....
Lämna en kommentar | Emaan | Direkt länk | 2011-07-18 @ 18:13:00|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Att fasta igen förra årets Ramadan-fasta under andra halvan av Sha'baan


Fråga:
Jag hade många dagar kvar av Ramadan-fasta på grund av graviditet och förlossning, vilket sammanföll under Ramadan. Jag har fastat igen dem, pris ske till Allah, förutom de sista sju dagarna.
Jag fastade tre av dem i andra halvan av Sha'baan, och jag vill göra resten innan Ramadan börjar.
Men jag har läst på er sida att det inte är tillåtet att fasta under andra halvan av Sha'baan, förutom för en person som vanligtvist fastar. Snälla rådgör med mig, må Allah belöna dig. Jag vill veta om jag bör fasta igen dessa dagar jag är skyldig, eller inte. Om svaret är nej, vad säger då regelverket angående de tre dagar jag redan fastat - behöver jag fasta om dem eller inte?

Svar: Pris ske till Allah.

Det var bevisat att Profeten (fric och välsignelser över honom) sade: "När Sha'baan är halvt gången, fasta inte."
Återberättat av Abu Dawood (3237); Ibn Hibaan (1651); klassad som saheeh av al-Albaani i Saheeh al-Tirmidhi.

Det finns några undantag från detta förbud, som följer:

1 –En som har för vana att fasta, så som en man som vanligtvist fastar Måndagar och Torsdagar, som han även kan göra efter Sha'baan är halft gången. Beviset för det är Profetens ord (frid och välsignelser över honom), "Börja inte Ramadan genom att fasta en eller två dagar innan den, förutom för en man som fastar regelbundet, som bör utföra sin vanliga fasta." Återberättat av al-Bukhaari, 1914; Muslim, 1082.

2 – En person som startade fasta innan halva Sha'baan, och kopplar vad som kommer efter halva till vad som kom innan. Detta är inte inkluderat i förbudet heller. Beviset för det är orden av Aisha (må Allah vara nöjd med honom) som sade: "Allahs Sändebud (frid och välsignelser över honom) brukade fasta hela Sha'baan och fasta hela förutom lite." Återberättat av al-Bukhaari, 1970; Muslim, 1165. Denna version är återberättad av Muslim.

Al-Nawawi sade: “Han brukade fasta hela Sha'baan och fasta hela Sha'baan förutom lite." Andra frasen är en förklaring av den första, punkterar att 'hela' menas med 'mesta'.

Denna hadith indikerar att det är tillåtet att fasta andra halvan av Sha'baan, men endast för den som för ihop det som kom innan halva tiden.

3 – Ett undantag för detta förbud är även för den som fastar igen missad Ramadan-fasta.

Al-Nawawi (må Allah ha barmhärtighet över honom) sade i al-Majmoo’ (6/399):

Våra följeslagare sade: det är inte korrekt att fasta på "dagen av tvivel" precis innan Ramadan, och det finns ingen skillnad på lärdas åsikter på denna punkt. Men om en person fastar den för att fasta igen en missad dag eller för att fullfölja ett löfte, eller som en soning, är det acceptabelt. Eftersom om det är tillåtet att att fasta frivilligt på den dagen, är det mer troligt att det är tillåtet att observera en obligatorisk fasta. Och om en person behöver fasta igen en dag av Ramadan, så måste han fasta den, eftersom tiden för honom att fasta igen den har blivit mycket kort.

"Dagen av tvivel" är den trettionde av Sha'baan om det inte har varit möjligt att se månen av den trettionde pågrund av moln, dimma, osv. Den är kallad "dagen av tvivel" för det finns tvivel angående den - är det sista dagen av Sha'baan eller första dagen av Ramadan?

Sammanfattat:

Det finns ingenting fel i att fasta igen missad Ramadan-fasta i den sista halvan av Sha'baan. Det är inte inkluderat i förbudet av Profeten (frid och välsignelser över honom) gällande att fasta efter halva Sha'baan är förbi..

Så din fasta av de tre dagarna är giltlig, och du måste fasta de kvarvarande dagarna innan Ramadan börjar.

Och Allah vet bäst.

Islam Q&A
Tankar: 0.....
Lämna en kommentar | Fatawas | Direkt länk | 2011-07-17 @ 13:08:20|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Muslim

Tankar: 0.....
Lämna en kommentar | Olika texter o grejer | Direkt länk | 2011-07-15 @ 21:24:12|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Barn Fiqh för Android-mobiler

as salaamu aleikum wa rahmatullah!

Här är en mycket bra 'sak' jag stötte på idag..! Det är en app för android-mobiler som lär alla nybörjare fiqh. Åtminstone grunderna.. ^^ Gjort för barn men är nog någonting användbart för de flesta insh'Allah.. Må Allah belöna de som skapade detta ameen!http://myfiks.org
Tankar: 0.....
Lämna en kommentar | Produktioner av Muslimer | Direkt länk | 2011-07-10 @ 22:10:37|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Brödraskap i Islam

Tankar: 0.....
Lämna en kommentar | Påminnelser | Direkt länk | 2011-07-04 @ 23:32:00|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Är Din Hälsa Redo för Ramadan?

Bismillah
As Salamu aleikum wa rahmatulahi wa barakatuh.!

Här är några tips inför Ramadan som vi alla insh'Allah kan tänka på för att vara så redo som möjligt.
Ca 1 månad kvar och om man strävar efter att göra det som står på denna listan är det utmärkt insh'Allah för vi behöver all energi vi kan få.! Dessa små tips kan hjälpa oss mycket insh'Allah, jag vet själv att jag behöver detta!

Tips nummer...
  1. Bästa sättet att höja din kondition på kortaste tid är med intervall-träning. Du behöver inte ens några verktyg. Pröva detta: "Mountain Climbers" i 30 sekunder och en snabb paus. Repetera 8 gånger på raken. Det kommer vara riktigt bra 4 minuter av din dag som ger dig mer energi! Länk till hur man gör "Mountain Climbers"- http://www.youtube.com/watch?v=KI8u58hPam4&feature=youtu.be

  2. Börja dricka vatten på kvällen NU. Börja dina middagar med att äta dadlar, salladen eller grönsakerna först. Detta kommer bli en bra vana och under Ramadan blir ditt första intag efter fastan automatiskt det mest nyttiga. Det tar ca 20-40 dagar att skapa en vana beroende på vem man är så börja aktivera dig nu insh'Allah.

  3. Våra kroppar kan absorbera och använda ca 2-3 dl vatten på 20 min så det är bra att dricka ofta. Ha en flaska med vatten vid dig hela tiden och drick, drick, drick! Det är bättre att dricka lite i taget ständigt än att glupska i sig  allting vid ett tillfälle. Tänk på att din kropp behöver mycket vatten per dag! Ett bra riktvärde för att veta hur mycket vatten man minst "ska" får i sig per dygn är att ta 30ml/kg kroppsvikt. Så om man tex väger 60kg så blir det 30x60=1800ml/dygn (1,8 liter).

  4. Under Ramadan är det ganska troligt att man förlorar muskler då man går in i svältningstillstånd när man inte äter på så många timmar under dagarna. Börja bygga lite muskler nu så att du har lite på lager..! Styrketräna, gör 30 armhävningar per dag! Desto mer fysisk styrka vi har desto enklare blir det för kroppen att gå igenom fastan.

  5. Om du är en "gottegris" som äter godis, chips, choklad mm och dricker läsk eller söta mangodrycker varenda dag så kan det vara en mycket bra idé att börja avvänja dig från dessa ting. Why??? Om du är beroende av massa sött varenda dag så kommer du vara ÄNNU mer sötsugen under Ramadan och därav stoppa i dig massa onyttigt på kvällarna. Detta leder till att man går upp i vikt. Börja nu med att äta mindre och mindre om du har svårt att sluta med allting på en gång. Du kommer att må så mycket bättre av det!

  6. Sedan har vi detta med filmer, serier, dator/tv-spel och TV-tittande. Under Ramadan så är det enklare att sluta med sådana vanor och tidsfördriv men för många som kanske är totalt beroende och spenderar mycket tid om dagarna med det är det svårare. Minska på dessa saker också insh'Allah, kämpa emot din nafs med allt du har och gör någonting vettigare. Om du inte har kommit till den nivån att du orkar byta filmer till tex Koranläsning eller Dhikr så är det ändå bättre för dig att bara ligga ner och vila istället för att sätta på den där filmen.! Jihad al-Nafs! Kämpa mot dina inre (dåliga) luster och ersätt dina ovanor till gott insh'Allah. Om du är svag.. Börja med att minska ditt tidsfördriv (vad det än är -tv, spel?) 30 minuter första två dagarna, sedan med 1 timma, sedan med 1,5 timma osv. Må Allah underlätta för dig ameen

  7. Sist, och viktigaste för hälsan.. Någonting som jag och vi alla behöver förbättra oss i är -> Koranläsning. Kämpa med Koranen, läs på arabiska och engelska översättningen (eller det språk du förstår bäst).. Det är viktigt för våra hjärtan, vår emaan, vår relation med Allah och vårt slutgiltliga mål! Ofta kan det vara att man är som mest aktiv med Koranen under Ramadan och resten av året är den dammig på hyllan. Insh'Allah så kan du börja nu istället så att Koranläsning inte bara blir en "Ramadan-grej". För er som redan läser regelbundet så kan jag bara säga - Mash'Allah må Allah välsigna er och ge er seger i dunya och i akhira!! Det är verkligen bra alhamdulilah..

OK, Detta var mina tips inför Ramadan.. Kämpa, gör du3a att vi blir bättre och må Allah underlätta för oss ameen..

Are you with me?

As-Salamu Aleikum wa rahmatulahi wa barakatuh
Tankar: 3.....
Lämna en kommentar | Ramadan | Direkt länk | 2011-07-01 @ 03:11:22|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمBönetider

Video på Svenska om Profeten Muhammad
frid och välsignelser över honom

Svenska Islamiska Youtubekanaler

DawaSweden
IslamIdag
Muslimahkanalen
MuslimSe
Mussemanda
OmarIbnAlKhattab
SMSBilal
TheMuslim0
UnderTexter


Den Raka Vägen
Vill du ha evig lycka?Bismillahi Rahmani Rahim
Läs i din Herres namn, Han som har skapat – skapat människan av en grodd som sätter sig fast! Läs! Din Herre är den Främste Givaren, som har lärt [människan] pennans [bruk], lärt människan vad hon inte visste!

[Koranen 96:1-5]


Mina besökare
Online:
Idag:
Totalt: