Kampanj - Hjälp till och få slut på fattigdomen i Afrika


BismillahKommentar av de som lade ut filmen

In the Name of Allah, The Most Beneficent, The Most Merciful.
All praise is due to Allah.
May Allah send His peace and blessings upon the beloved Messenger (SAW) and upon his companions, his family, and all who follow his guidance until the Day of Judgment.

Brothers and Sisters, please donate whatever you can to one of the Islamic charities listed below and re-upload this video.

To download Right-Click and "Save Target As", or "Save Link As" for those using Firefox......

http://islamicemirate.com/Videos/Camp...

Islamic charities:

http://www.islamic-relief.com/Emergen...

http://www.muslimhands.org/en/gb/appe...

http://www.uwt.org/site/country_detai...

http://www.islamichelp.org.uk/servepa...

http://www.lifeusa.org/site/PageServe...


och såklart är det inte endast våra bröder och systrar som svälter..
Den man kan hjälpa ska man hjälpa!
Tankar: 1.....
Lämna en kommentar | Islam och Samhälle | Direkt länk | 2009-10-31 @ 11:49:07|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Min Moské Dagbok

As-Salamu Aleikum wa rahmatulahi wa barakatuh, följande kommer från vad jag skrivit när jag var i moskén tidigare idag..

Jag har tillbringat största delen av dagen i moskén. Vaknade tyvärr försent för att hinna till fredagsbönen. Men Alhamdulilah, kom fram vid halv två och väntar nu på maghreb. Har läst ut en bok alhamdulilah, mycket kunskap ur den "hemliga boken"..! Föreläsningarna idag blir inshallah lika bra som dem igår. Enda skillnaden är att idag har jag en penna med mig - beredd att anteckna allt inshaAllah!

NU är det adhan!!

Har bett färdigt och allt nu... Älskar lugnet i moskén, helt underbart Alhamdulilah! På ett sätt hoppas jag att inte många fler kommer idag. Anledningen= det kom massa igår som pratade under hela föreläsningarna. Distraherande indeed! Men såklart, om folk kommer för att lyssna.... Välkomna!

I väntan på föreläsningen kom några systrar och haffade mig, de tog mig upp till andra våningen till någon kurs! Fick slänga på mig niqab och lyssna på AdbulHamid, må Allah belöna honom.! Vi går igenom en bok som heter "99 frågor & svar om Aqidah (trosuppfattning)". Ordet Aqidah använde man inte förr i islam då alla följde samma. Men nu finns det så många olika trosuppfattningar, så man måste lära sig om vad den äkta, sanna Aqidah är. Mitt i denhär kursen så gick jag och en syster iväg för att lyssna på den andra föreläsningen som pågick.

Föreläsning nummer 1 - Meningen med livet (missade talarens namn)

Meningen med livet - dyrka Allah.

Han gick igenom hur icketroendes liv är och hur de aldrig kommer att bli nöjda med oss muslimer. De kommer aldrig bli nöjda tills vi blir som dem. De tar oss sakta, sakta ifrån islaam - med tal, kläder, tankar osv. De påverkar oss på små sätt, men det borde vara tvärtom! Att vi muslimer påverkar dem. Med vårt bra betéende, hur vi ser ut och olika handlingar.
Han berättade hur  icketroendes liv bara handlar om underhållning, de fördriver bara sin tid hela tiden så att de inte blir uttråkade. Med filmer, fest, tv, drickande osv. Bara underhållning och de har inget högre mål i livet. Det är våra fel att människor inte vet någonting om islaam. Tron på Allah finns hos 80% av svenskarna, de har sin egna specialdesignade tro.. De flesta tror att islam är som kristendomen, vi måste få folk att förstå att det inte är samma! Det är vårt uppdrag att ge dem svaret på vad meningen med livet är!

Föreläsningen är slut nu, började prata om hur jag kom till islam till några systrar.

Ishaa
Äta fika och umgås..

Föreläsning 2 av AbdulHamid, ämne - Fritt val.

Han frågade oss om vilket ämne vi ville ha.. Det blev lite om Profeten Muhammed(saw), vilket i sig är hundratals timmar av prat! Det var lite om hans vackra betéende.. Och bland annat om hur man skall vara med sina föräldrar och lite allmänt hur man skall vara i en familj. Det var väldigt blandat mashallah!

Lärde känna flera systrar Alhamdulilah, en av dem var en svensk konvertit mashallah! Hon blev muslim i somras, Allahu Akbar! Må Allah alltid vägleda henne, oss alla och vägleda ännu fler till islaam! Man kunde se hur hennes ansikte lyste av Allahs Barmhärtighet.. Det är så underbart att lära känna systrar, ta del av deras historier och bara känna hur stor Barmhärtighet och Visdom Allah har! Ens imaan blir starkare Alhamdulilah!

Nu sitter jag ensam och väntar på att min underbara mor skall hämta mig. Det har helt klart varit en lyckad moské vistelse, Alhamdulilahi Robbil Alamiin <3

//Er syster som älskar er alla
var ni än kommer ifrån och hur

ni än ser ut!

Tankar: 4.....
Lämna en kommentar | | Direkt länk | 2009-10-30 @ 22:08:39|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Föreläsningningning! x)

As-Saaalamu Aleikum wa rahmatulahi wa baarakatuh!
OKEJ, jag kom tillbaka torsdag istället på fredag... är inte så bra att hålla mig borta från skrivandet.

Mashallah, Alhamdulilah, Subhanallah!!! ALLAHU AKBAR!
Älskar föreläsningar, speciellt när dem är bra..Och idag var dem bra! Alhamdulilah, må Allah belöna föreläsarna Ebrahim Abu bilal Al Gambi, Abdul Samad Al Suedi och alla systrar o bröder som delar sin kunskap med ännu mer kunskap, ännu mer kärlek till Allah och den största belöningen Paradiset.!
Här är förresten AbdalSamad al Suedis blogg - > http://islamgbg.wordpress.com/ , om ni har lust att höra på hans föreläsning inshallah.! Jag tror dock att bådas hamnar på internet någonstans inshallah, imorgon är det också föreläsning samma tid för de som vill komma! I know I will inshallah...

Iallafall! Första föreläsningen handlade om att älska Allah och bli älskad av Allah. Brodern gav bra råd om hur man ska inshallah öka sin kärlek för Allah så att man blir älskad tillbaka. Ska nämna några här, hann skriva ner 8 av de 10 han sa, då mitt minne slarvade bort de två andra råden..... Om någon vill ge förslag så SKRIV DET!

 1. Att läsa Quran
 2. Att göra Dhikr
 3. Göra Tauwba
 4. Reflektera över Allahs gåvor
 5. Vara ödmjuk inför Allah - Det Allah beodrar följer jag
 6. Vara ensam med Allah på natten - Qiyam ul Layl
 7. Umgås med de rättfärdiga - ta nytta av deras kunskap
 8. Lämna varje orsak som tar dig bort från Allah - tex, dålig vän, tv osv..
 9. -
 10. -

  Han förklarade alla dessa punkter på ett fint sätt som ni inshallah får höra om det läggs upp på internet. Troligtvist isådannafall på ungifokus.se..!

Andra föreläsningen handlade om Dawah, hur man ska gå tillväga när man möter folk som vill veta om islam. Vad man ska göra och inte göra. Mycket bra att veta alhamdulilah. Några punkter jag kunde få ihop var dessa:

Vad man skall göra!
+ Var vänlig
+ Använd Visdom i ditt tal
+ Var inte över personen, alltså tryck inte ned personen!
+ Tala om sådant du har kunskap om
+ Använd alltid fraser som Inshaallah, Mashallah osv. (Skäms inte)
+ Ha bra beteende och se ut som en muslim (om folk ser att du är bra och dessutom ser att du är muslim, leder till frågor inshaallah)

Vad man inte skall göra!
- Attackera inte personens nuvarande tro, tex kristendomen eller ateism.
- Prata inte flera samtidigt med personen (detta är så förvirrande)
- Prata inte om komplicerade ämnen eller gå ifrån det simpla.
- Lämna inte bara en person i sticket som vill bli muslim eller vill lära sig om islam.(ge inte bara en bok om islam och good bye)

Jaaa... Det är mycket mer än så och här kan du själv höra föreläsningen men en annan version -> Dawahföreläsning.

Det var en bra dag alhamdulilah..Btw, såg ett program idag som hette "Världens konflikter" på svt 2. Det skulle handla om Afghanistans historia och varför det varit krig och fortfarande är det osv. SubhanAllah! Tänkte se om det var ett bra program, neutralt eller islamhat. Det var islamhat. Vad ska man göra... -.-   Först berättade de hur England invaderat tre gånger och att de slutligen gav upp. Sen gick det över till "RADiKAla muslimer" (så får man se kvinnor i burka och män med skägg i en tråkig marknad) som ville ha sharia-lagar, och kommunister (som dansade, sjöng och rökte cigarr). Ja, de målade upp muslimerna som riktigt hemska. . Intervjun de hade med en kommunist Afgan här i sverige.. "Vi hade många kommunistiska böcker men vi var rädda för islamisterna, så vi fick använda dem som ved".. Vad ska man förvänta sig ! Och vad visar de sen då??? USAMA bin LADEN och Twintowers! Och Bush som pratar om det ena o de andra. En massa av propaganda emot islam. Inte ett bra program subhanallah.
http://svt.se/2.118586/1.1736381/


Meeen, Alhamdulilah Alhamdulilah! Ska inte klaga mer, föreläsningarna och systrarna jag träffade idag, att jag bad alla böner prick i tid ... Är så underbart!

As-Salamu Aleikum wa rahmatulahi wa barakatuh
Tankar: 3.....
Lämna en kommentar | Föreläsningar | Direkt länk | 2009-10-29 @ 22:57:36|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Salam Aleikum mitt i natten men en timma för tidigt.

Salam Aleikum wa rahmatulahi wa barakatuh
kära systrar, bröder och andra välkomna gäster till bloggen.

Först vill jag säga ett ord och det är , respektera. "MEN blablabla" Nej! Respektera. Bara respektera, okej?


Vaknade idag, en timma innan Fajr tänkte jag.. Skulle läsa lite Quran och göra nattbön, dua nu tredjedelen av natten alhamdulilahi Robbil alameen.! Hehe, märkte att det är Vintertid vilket gjorde mig smått förvirrad men mycket glad! Ännu längre tid att göra dessa saker jag ville göra, därför blir mitt inlägg inshallah kortfattat! ***NOtering, haha jag tänkte heeelt fel där, bara för att tiden ändrades så betyder inte att Fajr plötsligt blev en timma senare... eee vad ska man göra!! Min hjärna är mycket seg****


En annan sak, älskar hur man säger ordet Nam.. Låter så fint, Nam... Nam... x) Iallafall!

Till själva ämnet, ville bara svara kort på en kommentar jag fick av en gäst i min blogg. Välkommen, för det första! För det andra, när man går in i diskussion ska man inte börja aggressivt, it's not good. Jag säger inte nu att du är islam och muslim-hatare, men de flesta muslim-hatare är alltid så aggressiva! Liksom, ta det lugnt.. Man kan säga sitt utan att visa noll respekt.

Hans kommentar:
Amanda; Du klagar på oenighet bland kristna. Men förklara då varför muslimer som bekänner sig till Sunna respektive Shia dödar varandra, har olika syn på hur Koranen skall tolkas. I Iran är avbildningar av människor tillåtet medan det är förbjudet i andra delar av den muslimska världen.

Med din egen retorik måste väl detta också innebära att Islam är korrupt. Inte sant.

Judendomen och Kristendomen är oerhöt mycket äldre än Islam. Gud sa att Du skall inga andra gudar hava vid sidan av mig. Men ändå tillber ni muslimer Muhammed närmast som en gud. Ni ger honom gudomlig status när ni vill döda de som tecknade karikatyrer av Muhammed. Ni är avgudadyrkare, vilket är ett brott mot Guds ord.

Ni förordar död och förintelse. Enligt sura 9:5 skall muslimer döda kristna var helst ni finner oss. Och sedan kräver ni att vi skall respektera er. Man tar sig för pannan.

Jag gissar att detta inlägg kommer att censureras precis som min kommentar på Turban.se. Du får leva med ditt samvete och att du bryter mot Guds ord. Straffet för din illgärning får du bära ensam.."

Mitt svar då jag är på svarshumör ^^: Att islam har delats upp i flera sekter är ingenting man kan neka, SubhanAllah, Allah har sagt det själv genom Muhammed(saw) som sade att Judendomen skulle delas i 71 sekter och en av dessa skulle träda in i Paradiset, att Kristendomen skulle delas upp i 72 sekter och att en skulle in i Paradiset, och att Islam skulle delas upp i 73 sekter och endast en skulle få träda in i Paradiset. Ska inte gå in i detalj på denhär hadithen just nu, men de som följde den riktiga "judendomen" enda till Jesus tid kommer med Allahs vilja in i Paradiset, de som följde Jesus(as) riktiga läror efter att Jesus kommit ska med Allahs vilja in i Paradiset. Och sedan de som följer Muhammed(saw)s läror och Koranen efter att de kommit ska med Allahs vilja in i Paradiset. Enligt vad som står i vår religion, islaam, så har den alltid existerat.

Alla regler som kom med Muhammed(saw) osv fanns inte tidigare, då mänskligheten ännu inte var beredda. Men det har alltid varit samma äkta religion från samma gud, den ende Guden! Alla profeter och sändebud, frid vare dem alla, kommer självfallet från Gud! Från Allah(Allah=Gud på arabiska). Och man ska alltid följa det som kommit till sist till en, om det nu är äkta sändebud som kommit så ska man följa dem! Och bevis på att Muhammed(saw) var det sista sändebudet från Allah, behöver jag inte ta nu.

Alla religioner har blivit på flera sätt "korrupta" men på olika sätt. Tex, Jesus(as) läror, blev ändrade jättesnabbt, nästan så fort han kom upp till Allah, så började det. Om man studerar, så förstår man att Jesus(as) inte var någon gud eller gudsson. Om man studerar alla olika biblar, så ser man hur det står olika i varenda bibel. Subhanallah, om man som ny kristen, vet man inte vilken som är sann, vilket som stämmer, man bara väljer bibel och "ja detta får det la bli". Inte konstigt att kristna inte kan komma överens om någonting då ingen bibel är samma. För att ta en bagatell: "Min bibel säger att det är år 6 Jesus föddes" "Det stämmer inte min bibel säger att det var år 4". Subhanallah, inte ens en sån liten sak är alla biblar överens om.

Däremot Koranen, är samma överallt. I iran som du nämnde och överallt. Inte ett enda ord är annorlunda. Översättningar litar vi inte på till hundra procent för man måste gå tillbaka till dess ursprungsspråk för att förstå helt och hållet. Få alla vackra budskap som inte riktigt kan översättas rakt av. Det är en sådan vacker linguistik i det hela, mycket vackert. Det är inte samma sorts korruption förstår du? Kristna har ingenting som håller. Ingen bibel som säger sanningen, för de har alla blivit ändrade.

Att islam ändå delas upp i olika sekter hit o dit, är inte för tolkning av Koranen så sätt. Det är mest okunskap och heder som gör att folk bråkar. Hur många gånger har man inte hört, "Mina förfäder trodde på detta, det måste vara sant"!. SubhanAllah! Många bryr sig inte ens OM att kolla hur mycket saker de säger stämmer, lära sig historian från början, lära sig lära sig. Nej, de lyssnar bara på sina föräldrar eller nära - blint. Många sekter, ja, de flesta sekter jag känner till, de går till en Sheikh så som vissa kristna går till sin Präst. De säger "ya sheikh, hur ska jag göra med detta o detta jag har syndat" Sheikh svarar "Gör så och så och du blir förlåten". Bara Allah har makten att förlåta. Inte bara det, folk går bara till en sheikh utan att ens vilja ha bevis på det sheikh säger.

Människor hittar bara på saker, de tar bort det från religionen som de vill och lägger till det de vill för att det ska bli bra för dem. Sedan bara för att man är sheikh tex, så lyssnar vissa på personen blint. Ja ja ja allt du säger är sanning vi har ingen kunskap osv. Det är strunt, man måste lära sig. Lär Koranen, läs hadither, läs tafseer(förklaring av Koranen, historian bakom varje ayat osv), lär dig islaam från grunden. Så som en konvertit får lära sig tex. Genom att lära sig grunden först och sedan bygga på. Och för att gå till grunden så kan man börja med att bara säga första pelaren i islam. "Jag bevittnar att det inte finns någon gud värd att dyrkas förutom Allah(Den ende Guden), och att Muhammed(saw) är hans slav och sista Sändebud." Överallt står det, följ Koranen och följ Profetens (saw) läror. Alltså kan man inte sitta och ta vilken källa som helst, man måste veta att det man läser verkligen är sanning. Det är enkelt att förstå om man studerar att vissa hadithböcker som 'Bukhari' och 'Muslim' tex, är mycket bra källor när man vill veta om Profetens(saw) läror.

Vi dyrkar inte Muhammed(saw), vi älskar honom extremt mycket. Vi älskar honom, försöker älska honom mer än oss själva. För det är omöjligt att inte älska honom när man lär sig om honom och historian. Och det är sant, vi vill inte att Muhammed(saw) avbildas, alla sorters avbildningar är fel. Det gäller inte endast Allahs sista sändebud(saw), det gäller alla slags avbildningar på det sättet. Stenstatyer och målningar på människor och djur är inte bra. Men det är inte som att bara för att vi älskar Allah och dyrkar Allah att vi är något hot. Vi är alla människor hot mot oss själva bara. Tänk på dig själv och din framtid, tänk på dig själv och vad du gör nu. Vi måste alla ändras till det bättre, hela tiden. Alla, de praktiserade muslimer strävar efter att vara goda människor, för det är vad vi är beodrade till att vara. Det finns tex, en hadither om grannar som säger att om grannen inte har mat, ge den, om du köper en present till din son, köp till grannens barn också så att det inte uppstår avundsjuka, och om grannen är rädd för dig! Ay , inte bra! Man kan inte ta en Koranvers och tro att man kan allting. Om det verkligen var så som du säger, så skulle ingen troende muslim sitta stilla, alla skulle ut och mörda oskyldiga människor. Läs själv historian från en pålitlig källa, hur var det egentligen? Det stämmer absolut inte att vi ska ge oss ut och döda alla kristna vi ser.

Man får inte det.

Iallafall, texten blev längre än jag ville. Alltid så när jag börjar skriva, men ni andra läsare får gärna lägga till det jag missat för nu ska jag dyrka Allah, Skaparen till allting.

Och de som har lust att ge svar på en av hans andra kommentarer tryck här - X
Salam Aleikum wa rahmatulahi wa barakatuh!
Tankar: 6.....
Lämna en kommentar | Ickemuslimer | Direkt länk | 2009-10-25 @ 05:33:51|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


VAD ÄR ISLAM?

 

Salam Aleikum bröder och systrar

Denhär videon visar skillnaden mellan islam och shiaislam.
Nu, så är det inte alla shia som tror/utövar sin religion på det vis som visas i videoklippet.
Dessutom, om man ändrar på sektnamn och kanske "huvudkaraktär" så kan man finna i många sekter att de gör exakt så som just dessa shiamuslimer gör.

KRAFTFULL VIDEO!

Tankar: 2.....
Lämna en kommentar | Olika texter o grejer | Direkt länk | 2009-10-24 @ 15:37:47|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Ya La Qowmie Min Nufoos


av Abu Alivet att jag är lite knasig som lägger upp nasheeds jag inte ens vet vad de handlar om..

Kan någon hjälpa mig säga vad de sjunger eller vad titeln står för inshallah?
Kanske min hayatsyster kan hjälpa mig ;)

Salam Aleikum wa Rahmatulahi wa Barakatuh
Tankar: 0.....
Lämna en kommentar | Nasheeds & Poesi | Direkt länk | 2009-10-20 @ 21:19:41|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


TEMAHELG I GÖTEBORG - ISLAMOFOBI: IGÅR, IDAG OCH IMORGONasalamu aleikum wa rahmatullah 

Islamic Info Sweden anordnar en konferens under namnet "Islamofobi: igår, idag och imorgon"

Den internationellt kända föreläsaren och debattören, Shabir Ally (från Kanada) samt en av sveriges kunnigast islamologer, Mattias Gardell, deltar på konferensen. Även bror Ahmed Saddiq deltar. 

Tid: 
24 Oktober, kl: 13,00-20,30
25 Oktobber, kl: 13,00-18,00

Plats:
Kongressalen på Folketshus, Järntorget, Göteborg.

För att se titlarna på föredragen och tider etc. Se nedastående affischer.
http://www.gratiskoran.se/images/gbg_konferens.pdf
http://www.gratiskoran.se/images/konferensprogram.pdf

Alla är välkomna, så kom och delta och sprid ordet inshaAllah!

Tankar: 1.....
Lämna en kommentar | Muslim aktuellt | Direkt länk | 2009-10-20 @ 01:21:04|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Om din Imaan var stark, så kommer även detta ljus vara det....Starkt och Ljust och Upplysande...
Assalamu’alaikum Warohmatullohi Wabarakatuhu...
Bismillaahirrohmaanirrohiim


Av Daniya Khatib

översatt av mig (Amanda)


Du sitter bekvämt i ditt eget rum när plötsligt, elektriciteten försvinner. Det blir totalt svart. Du kan inte se en enda sak. Även om det är ditt eget hus, kommer livet till en obekväm, fullständig hållplats.

Det är för att du inte kan se någonting! Du vågar inte röra dig av rädslan att slå ner någonting på golvet eller värre, du kanske snubblar och slår dig själv. Obehagligt och nervöst, är det inte?

Nu fastspolar vi till en okänd tid i framtiden.....när det blir mörkt som detta och mycket värre....
när du...och jag....och hela mänskligheten....blir samlade i mörkret, framför en bro......
en bro som är vassare än ett svärd och tunnare än ett hårstrå....
en bro kallad as-Siraat.....bron över Helvetet.

När följeslagarna frågade om denna bron, sade han(Sal Allaahu Alaiyhi wa Sallam) : 'Den är hal och det finns klämmor och (krokar som) törnar som är breda på en sida och smala på den andra och som har böjda ändar.. Några av de troende kommer passera bron lika snabbt som ett ögonblinkning, andra så snabbt som blixten, en stark vind, eller snabba hästar eller hon-kameler. Vissa blir räddade utan skada; Vissa blir räddade efter att ha fått några rivsår, och vissa kommer falla ner i Helvetet. Den sista personen kommer komme över bron genom att bli dragen.."
[Bukhari]

Och sedan, kommer vi bli befallda att passera bron. Och vi har inget annat val än att lyda orden från Herren över Världarna. Men det kommer vara mörkt, mörkare än något mörker någonsin...

Och på denna skräckslagna Dag, kommer mänskligheten vara desperat... Desperata att göra vad som helst, vad som helst, att ha ett slags ljus som skulle hjälpa dem att se vägen och guida dem över Siraat.
Och sedan....kommer ett ljus.

Men, vet du vad? Detta ljus kommer vara i enlighet med ditt ljus av imaan som du hade i ditt hjärta under din tid på jorden.

Om din Imaan var stark, så kommer även detta ljus vara det....Starkt och Ljust och Belysande. Och om din Imaan var svag, kommer även ljuset vara svagt, suddigt, tveksamt och dunkelt.

Ibn Kathir rapporterade i sin Tafseer: "De kommer passera över Siraat i enlighet med deras gärningar. Vissa kommer ha ett ljus stort som ett berg, några som ett dadelträd, vissa som en stående storväxt man. Det minsta ljuset kommer vara så stort som ett pekfinger, det är tänt ibland och släckt i andra stunder.'' (Ibn Abi Hatim and Ibn Jarir).

Ibn al-Qayyim säger: "För en person, kommer ljuset vara som solen, för andra som månen, stjärnorna eller en lampa. För andra, blir ljuset stort som tåspetsarna; det kommer lysa, sen släckas. För så som hans ljus varit i denhär världen, så kommer det vara när han passerar bron. Det är samma ljus han hade förr. Men, en hycklare har inget äkta ljus i denhär världen, eller kanske har det funnits ett ljus utåt men ingenting innuti, så skall det även vara på den dagen, utgående ljus som kommer försvinna i mörkret och bli förlorat."

Om du levde ett rättfärdigt liv med Taqwa, ett liv i enlighet med Islaam, i dyrkan till Allah och i ånger till Honom, i lydnad av Hans order, i hopp av Hans Nåd och i rädsla av Hans Vrede, i försök att inte göra fel mot Honom så mycket du kan, så finns det goda nyheter för dig, O Muslim. Allah kommer belysa din väg över Siraat precis som han belyste ditt hjärta i Dunya med vägledning och rättfärdighet.

"Den Dagen (kommer säkerligen komma) när du ska se troende män och troende kvinnor med deras ljus springande framför dem och på deras högra händer, (det kommer bli sagt till dem): 'Goda nyheter för dig denna Dag. Du skall leva för evigt i Trädgårdar där floder rinner underifrån! Det är verkligen en mäktig seger."
(Surah Hadeed: 12)

MEN,
Om du vågade att inte lyda Herren av Världarna, om du följt dina infall och begär, förtjänat haram, ljugit, lurats och baktalat, varit involverad i alla sorters synder och glömt Akhira, så svagt och dunkelt blir ditt ljus i enlighet med gärningarna som DU valt att göra.

Föreställ dig desperationen, förtvivlan och hopplösheten hos en människa i en sådan situation!
Komplett mörker... och en bro, som han måste komma över... en bro så vass och hal och så tunn, med krokar...som sträcker sig över Helvetet... och han kan inte se någonting! Må Allah rädda oss!
Skulle inte han ge vad som helst, vad som helst för ett starkt och lysande ljus....
Ett ljus som kan belysa hans väg över Siraat....
Ett LJUS SOM KAN TA HONOM TILL JANNAH?!?!!!
Tyvärr... för honom, kommer det vara försent....

MEN, det är inte för sent för DIG. Du har fortfarande tid. Du har fortfarande chansen att göra ditt ljus stort och starkt. ALLT du behöver göra är att underkasta dig till Allah och ångra dig ärligt. Lyd vad Han säger till dig och Håll dig undan allt Han förbjuder dig. Ha Taqwa till Allah i allt du säger och allt du gör och Wallahi, Han kommer lysa upp ditt hjärta och din Imaan, belysa ditt liv här på Dunya och din väg över Siraat påväg till Jannah.

"Troende! Vänd er i uppriktig ånger [över era synder] till Gud! Kanske skall er Herre ur er [bok] utplåna era dåliga handlingar och föra er till lustgårdar, vattnade av bäckar, den Dag då Gud inte låter skam komma vid Profeten och dem som följde honom i tron - ljuset [av deras tro och deras goda handlingar] skall lysa framför dem och till höger om dem [och] de ber: "Herre, låt vårt ljus lysa allt klarare och förlåt oss våra synder! Du har allt i Din makt!"
Sura Tahrim 66:8

Tankar: 1.....
Lämna en kommentar | Varningar | Direkt länk | 2009-10-18 @ 12:31:59|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Små men gigantiska goda gärningar

Enkla och belönande Bra gärningar för oss att göra varje dag!


Profeten Muhammed (frid och välsignelser över honom) sade: "Är någon av er okapabel att förtjäna tusen Hasanah(Belöningar) per dag?" Någon från mötet frågade, "Hur kan någon av oss förtjäna tusen Hasanah?" Profeten Muhammed(frid och välsignelser över honom) sade: lovprisa Allah hundra gånger genom att säga "SubhanAllah" och goda gärningar blir skrivna för dig, eller så blir tusen synder bortsvepta."
[Muslim 4:2073]


Hadhrat Abu Dharr [Ra] återberättade att Rasulallah (frid och välsignelser över honom) sade: "Borde jag inte berätta för er om en skatt av obegränsade skatterna i Paradiset?" Jag svarade glatt "Å Rasulallah det skulle vara en sån ära!" Rasulallah(frid och välsignelser över honom) sade: "Den sällsynta skatten är LA HAWLA WA LA QUWWATA ILLA BILLAH."(Det finns ingen förändring eller kraft förutom hos Allah)
[Ibn Majah]


Hadhrat Jaa'bir [Ra] återberättade att Rasulallah (frid och välsignelser över honom) sade: "För personen som säger Sub-han'Allah Hil Azeem wa Bi-Ham'dihi, [ren och perfekt är Allah i sin ära och pris], - kommer en dadelpalm bli planterat för denne i Paradiset."

[Tirmidhi]


Hadhrat Abu Sa'eed [RA] återberättade att Rasulallah (frid och välsignelser över honom) sade: "På Domedagen, kommer en bagge komma och bli satt mellan Paradiset och Helvetet. Det ska sedan bli slaktat. Människorna från Paradiset och från Helvetet kommer se detta hända [en scen av döden]. Om det fortfarande skulle vara möjligt att dö, skulle befolkningen i Paradiset ha dött av glädje och lycka. Om det var möjligt att dö, skulle Helvetets folk föredragit att dö i bedrövelse och sorg."
[Tirmidhi]


Hadhrat Mu'az [RA] återberättade att Rasulallah(frid och välsignelser över honom) sade: "Invånarna i Paradiset kommer inte att vara ledsna eller ångerfulla över något de gjorde i sitt liv i jorden förutom för tiden de spenderade utan att göra Dhikr-ihågkommelser av Allah(swt)
[Tab'raani]


Över en biljon belöningar på bara några sekunder:
Återberättat av Ubaadah att Allahs Sändebud(frid och välsignelser) sade: "Den som söker förlåtelse för de troende männen och de troende kvinnorna, kommer Allah skriva en god gärning för varje troende man och troende kvinna."
[Tabarrani, klassad som hasan av Albani]


Mycket viktigt!

Återberättat av Abu Huraira, så sade Allahs Sändebud(frid och välsignelser över honom) : " Den som säger hundra gånger per dag:

“La ilaha illal-lah wahdahu la sharika lahu, lahu-l-mulk wa lahu-l-hamd wa huwa ‘ala kulli shai’in qadir,” {”Ingen har rätt att bli dyrkad förutom Allah, den Enda Som inte har några partners, till honom tillhör herraväldet och till Honom är all ära, Han har makten över allting.”,} 

kommer få samma belöning som ges till den som befriar tio slavar; och hundra goda gärningar kommer bli skrivet för honom, och hundra synder kommer att tas bort från honom,och att säga detta kommer få en sköld från Satan på den dagen till natten, och ingen kommer kunna göra en bättre handling förutom den som gör mer än honom."
[Bukhari,Book #75, Hadith #412]

Förlåtelse för alla synder även om de är lika många som skummet från havet:

Återberättat avAbu Huraira: Allahs sändebud (frid och välsignelser vare honom) sade, “ Den som säger ‘Subhan Allah wa bihamdihi, {Allah är fri från alla fel och Hans är äran}. hundra gånger per dag, blir förlåten för alla sina synder även om de var så mycket synder som skummet på havet.
[Bukhari,Book #75, Hadith #414]

Fyra fraser som är tyngre i skalor än en Hel Morgon med Dhikr: 

Modern av de troende, Juwairiyah bint Al-Harith återberättade att Profeten(frid och välsignelser över honom) gick ut ur lägenheten på morgonen när jag var upptagen med att be gryningsbönen. Han kom tillbaka på förmiddagen och såg mig sitta där. Profeten(frid och välsignelser över honom) sade: "Är du fortfarande på samma position som när jag lämnade dig." Jag svarade ja. Därefter sade Profeten, " Jag reciterade fyra fraser tre gånger efter att jag lämnat dig. Om dessa fraser skulle vägas med allt du reciterat sedan i morse, skulle dessa fraser vara bättre. Dessa är:

Subhan-Allah wa bihamdihi, ‘adada khalqihi, wa rida-a nafsihi, wa zinatah ‘arshihi, wa midada kalimatihi
{Allah är fri från alla fel och till Han tillhör all ära, så många gånger som Allahs skapelser finns i antal, i likställighet med Hans Goda Njutning, lika som bläcket som används genom att skriva ord (för Hans ära).”
[Muslim]

En fras som kommer med belöningar värt miljoner:

Abdullah ibn ‘Umar sade att Profeten (frid och välsignelser över honom)sade,”Den som går in i en marknad och säger:

Laa ilaaha ill Allah waHdahu laa shareeka lah, lahul mulku wa lahul Hamdu yuHyi wa yumeetu wa huwa Hayyun laa yamoot, bi yadihil khayr, wahuwa ‘alaa kulli shay’in qadeer’ 
{Det finns inget värt att dyrka förutom dyrkan till Allah, Han är ensam utan partner, Till Honom är all herravälde och pris, Han ger liv och död och Han är den Levande som aldrig kommer att dö. I Hans hand är allt gott, och han är kapabel till allting.} 

Allah kommer skriva för honom en miljon goda gärningar, radera en miljon av hans dåliga gärningar och bygga honom ett hus i Jannah. ”

Allah kommer bygga ett hus i Jannah är utbytt i en annan hadith som är klassad som hasan till, "och han kommer bli upphöjd en miljon gånger." 
[Tirmidhi,classed as Hasan by Albani]

Vacker bön för förlåtelse:

Shaddad bin Aus (ra) sade:  Profeten (frid och välsignelser över honom) sade, “Den bästa bönen för att söka förlåtelse är att säga: `Allahumma Anta Rabbi, la ilaha illa Anta, khalaqtani wa ana `abduka, wa ana `ala `ahdika wa wa`dika mastata`tu, a`udhu bika min sharri ma sana`tu, abu‘u laka bini`matika `alayya, wa abu‘u bidhanbi faghfir li, fa innahu la yaghfirudh-dhunuba illa Anta.

(O Allah! Du är min Herre. Det finns ingen äkta gud förutom Du. Du har skapat mig, och jag är Din slav, och jag håller mitt avtal för Dig så mycket jag kan. Jag söker skydd hos Dig från allt ont jag gjort. Jag erkänner all hjälp Du har skänkt mig, och jag erkänner mina synder. Förlåt mig, för ingen har kraften att förlåta förutom Dig.).’

Han som gör denna bönen under dagen med stark tro på den och dör samma dag (innan kvällen), han kommer vara en av Paradisets invånare; och om någon ber denna under kvällen med stark tro på den och dör innan morgonen, kommer han vara en  av Paradisets invånare."
[Al-Bukhari]Jag hoppas att detta hjälper er alla lika mycket som det hjälpt mig inshallah. Man får så mycket starkare tro när man försöker lära sig dessa olika uttryck, och sedan får man ytterliggare starkare tro när man försöker säger dessa varje dag! Alhamdulilah! Allahu Akbar!!

Allahu Akbar!

Må Allah skänka oss alla den glädje vi vill ha i nästa liv!
Må Allah ge oss den styrkan vi behöver för att klara av våra prövningar!
Må Allah ge oss den fruktan vi behöver för att inte synda!
Må Allah förlåta oss alla för våra synder och göra så att vi strävar mer för goda handlingar!
Ameen
Tankar: 6.....
Lämna en kommentar | Du3a + må bättre | Direkt länk | 2009-10-16 @ 19:41:37|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


The Pious Husband - av okänd författare

Tankar: 1.....
Lämna en kommentar | Islam och Samhälle | Direkt länk | 2009-10-15 @ 11:34:58|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Allahu Akbar! - Gud är Störst!

Allahu-Akbar

By Khalid Baig
översatt av Amanda (mig)


Allahu-Akbar.Gud är störst.

Dessa ord är de första ett muslimskt barn hör när han kommer in i världen. Fadern ropar till bön i hans eller hennes öron som ett välkommen-till-denna-värld meddelande. Samma rop hörs var än det finns muslimer, fem gånger per dag. Bönena börjar också med Allahu Akbar. Detta är en symbol för den muslimska tron. Det finns ingen kraft i världen som är lik kraften hos den Ende Guden. Allah är störst.

Detta har varit ett Islamiskt budskap redan från början. Den allra första Suran som uppenbarades till Profeten Muhammed, Sall-Allahu alayhi wa sallam, var sura Mudathir. Och den innehåller följande order:  "
Och prisa din Herres majestät!." Det arabiska ordet är kabbir. Uttala Allahu Akbar. Säg att Allah är Störst.

Araberna gillade det inte. Judarna och de Kristna var inte glada över det heller. Ironin är att de på samma tid lärde ut sin tro på samma sätt. Araberna trodde på många gudar, men de trodde på att Allah var störst. De gav autoritet till de mindre gudarna men sa aldrig att någon var större än Allah. Judar och kristna trodde klart på Gud, Skaparen och Herren över universum. Med undantaget den lilla gruppen av ateister, som finns ännu mer idag, som USAs dollar säger till hela världen: "In God we trust." Frågan är, isådanafall, varför skulle någon ha problem med Allahu-Akbar? Varför känna sig obekväm med det eller känna sig hotad av det? Är det inte att säga samma sak som de redan håller med om? Svaret ligger i det Islamiska konceptet av Gud.

I den västerländska litteraturen, är Gud presenterad som en vis man. (För feministerna är Han alltmer än Ho
n). För den matematiska filosofen, är Han kanske en supermatematiker eller till och med en differens ekvation. För vetenskapsmannen, är Han den Första anledningen, som plötsligt startade automobilen för detta universum som nu sköter sig självt. För dem alla, är Han en bra sak som hobby men det är irrelevant när det gäller våra dagliga vanor och affärer. Som en vetenskapsman sade: "Jag går med i Einstens religion. Det är en havskänsla; det finns dendär stora mäktiga saken där ute som är väldigt fantastiskt." Saken?Thing?

Einstein,som sa att han var spirituell men inte religiös, sade: "Jag vill veta hur Gud skapade denna världen." Slutsatsen är att Han gjorde det en gång. Jag studerar och tar över Hans universum just nu. Men för intellektuella syften skulle det vara bra att lära sig mer om honom. "Han kanske skapade naturens lagar men sedan skapelsen har Han lämnat dem väldigt ensamna. Han kommer inte in och rycker i dem längre."

Ett folks koncept av Gud är det första stället att titta på, för att få en idé om hur mycket deras religion blivit korrupt. Nu kan vi jämföra ovanstående förvirringar med Islams deklaration av en All Vetandes,Al Kraftfull Gud som skapade universum och som sköter den varje sekund. Hans attribut beskrivs bäst i den välkända ayatul-kursi. Titta på denna fantastiska ingående förklaring, det är bortom människans förståelse att deklarera om man inte har förmågan att känna:

"GUD - det finns ingen gud utom Han, den Levande, skapelsens evige Vidmakthållare. Slummer överraskar Honom inte och inte heller sömn. Honom tillhör allt det som himlarna rymmer och det som jorden bär. Vem är den som vågar tala [för någon] inför Honom utan Hans tillstånd? Han vet allt vad [människor] kan veta och allt som är dolt för dem och av Hans kunskap kan de inte omfatta mer än Han tillåter. Hans allmakts tron omsluter himlarna och jorden. Att värna och bevara dem är för Honom ingen börda. Han är den Höge, den Härlige."  [Al-Baqarah 2:255]

Vilken enormt kraftfull tro! Från det minsta till det största, allting i universum är beroende av Honom. Han behöver ingen. Alla andra krafter är illusioner. Hans är den enda äkta Kraften. När Han är på vår sida, behöver vi inte vara rädda för någon. Om Han inte är nöjda med oss, kommer inte hela världens hjälp vara till nytta. Världsliga krafter försöker manipulera människor genom att säga dem vad krafterna kan göra för dem och vad de kan göra för krafterna.

Men en person som känner till Allahu Akbar kommer inte bli frestad av den första och inte bli rädd för den andra. Kraften av "världskrafterna" avdunstar framför Allahu Akbar! Det finns faktiskt inte möjlighet till annat än denna tro, och inte kan man förslava andra folk med det (så som världsmakterna vill förslava) ! Vi kan se varför de som har makt i denna världen blir hotade av islam.

Vilken enormt befriande tro! Den befriar oss från slaveri till våra begär också. Hans kunskap är obegränsad. Vår är extremt begränsad. Vad kan vi göra förutom att följa Hans order? Han vakar över oss hela tiden. Vi kan inte komma undan med olydnad pågrund av Hans syn. Han kommer dömma oss och ingen kommer kunna komma imellan för vår skull förutom Hans tillåtelse. Vi kan märka varför de som är rädda för att bli dömda känner sig hotade av det.

Vad en enormt ödmjuk tro! Den påminner oss om vår ödmjuka station i livet med respekt till Gud. Som Koranen säger i Sura Ghafir, ayat 56,

"
Hjärtana hos dem som utan grund, utan bevis, sätter Guds uppenbarelser i fråga, är fyllda av högmod, [ett högmod så stort att] de aldrig kan tillfredsställa det. Tag därför din tillflykt till Gud - Han är Den som hör allt, ser allt."

Vi kan se varför de högmodiga kanske blir hotade av detta.

Detta inkluderar det arroganta i vetenskapen. Vi ser det i vetenskapsmännen som deklarerar att det inte behövs en spirituell hand av Gud då allting är rationellt. Eller den medicinske doktorn som tycker att han har kontroll över biologiska processer. (Titta på alla förklaringar av "genetic engineering pundits, euthanasia advocates oh population control gurus")


Men å den andra sidan, en vetenskapsman som sjukligt tittar på detta universum; den stora designen; den enorma anledningen till varje kreation; så finner han sig tvungen att säga : Subhan-Allah.

Allahu Akbar. All ära till Allah. Allah är störst.

Allahu Akbar är vapnet so ger oss modet att kämpa emot allt underkuvande, politiskt och intellektuellt. Det får oss att vända vår uppmärksamhet till Skaparen och ignorera andra kreationer som oss själva. I jihad som i Afghanistan, Kahmir, eller Bosnien, som var som helst, så känns kraften av detta vapen på båda sidor av konflikten. I varje konflikt, blir förtryckarnas hjärtan rädda av ropen Allahu Akbar! Det höjer moralen av mujahideen med nya nivåer av hopp och mod. Och det är så det borde vara också eftersom Allah är störst!


Är inte så bra på att ta pauser! Roligt att läsa diskussioner som kommer när man är borta iallafall! ^^

Må Allah ge oss styrkan att vinna över våra nafs och få oss alla att leva efter Allahu Akbar!

As-Salamu Aleikum wa rahmatulahi wa Barakatuh <3
Tankar: 2.....
Lämna en kommentar | Islam och Samhälle | Direkt länk | 2009-10-14 @ 11:13:26|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Vacker Jihadhistoria!

 

Må Allah öka vår iman till den nivån dessa ädla krigare hade!

Må vi alla få uppleva en död där vi antingen dyrkar Allah eller Strider för Allah!
Där vi dör för Allahs skull!

Må Allah göra generationerna som kommer starkare och starkare istället för svagare!

Må vi ständigt hållas på den raka vägen och få stiga in i Paradiset!

v

Tankar: 1.....
Lämna en kommentar | Islam och Samhälle | Direkt länk | 2009-10-08 @ 23:24:03|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Virtues of Islam


Av:

Sheikh Yasir Qadhi

Sheikh Yasir Qadhi
Må Allah belöna honom med Paradiset!


Tankar: 0.....
Lämna en kommentar | Föreläsningar | Direkt länk | 2009-10-02 @ 20:05:49|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Mina Brownies med chokladglasyr...! ^^

OBS, VIDEon FUNKAR INTE LÄNGRE :) Har den kvar som bildgrej bara!

 

Recept

Brownies: 200 g mörk blockchoklad, 200 g smör, 4 ägg, 4 dl socker, 150 g hasselnötkärnor, 4dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver

Chokladglasyr: 200 g mörk blockchoklad och 50 g hasselnötkärnorFörst
sätter du ugnen på 200 grader! Smält chokladen genom att lägga det i en plastpåse som sedan läggs ned i varmt vatten. Smält smöret. Vispa äggen och sockret pösigt. Lägg ner smöret och chokladen i äggsmeten. Vispa. Hacka nötterna och rör in i smeten. Vispa ned mjölet och bakpulvret i smeten (lite i taget). Bred ut smet på bakplåtspapper eller en smörad bakplåt.

Grädda 25 minuter.

Glasyren är enkel.. Bara att smälta blockchokladen så som man gjorde med första. Sedan breder man ut den över kakan när den är kall. Strö över de hackade hasselnötterna på chokladen innan den smälter. När chokladen har stelnat så skär du kakan i fyrkantiga bitar.


Sedan har du en mycket lycklig familj..! Eller jättemycket gott till dig själv haha!

As-Salamu Aleikum wa rahmatulahi wa barakatuh !

 

Tankar: 2.....
Lämna en kommentar | Mat, hälsa, skönhet | Direkt länk | 2009-10-01 @ 01:14:22|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمBönetider

Video på Svenska om Profeten Muhammad
frid och välsignelser över honom

Svenska Islamiska Youtubekanaler

DawaSweden
IslamIdag
Muslimahkanalen
MuslimSe
Mussemanda
OmarIbnAlKhattab
SMSBilal
TheMuslim0
UnderTexter


Den Raka Vägen
Vill du ha evig lycka?Bismillahi Rahmani Rahim
Läs i din Herres namn, Han som har skapat – skapat människan av en grodd som sätter sig fast! Läs! Din Herre är den Främste Givaren, som har lärt [människan] pennans [bruk], lärt människan vad hon inte visste!

[Koranen 96:1-5]


Mina besökare
Online:
Idag:
Totalt: