BUKHARI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

As-SAlamu Aleikum wa Rahmtaulahi wa barakatuh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

EN JÄTTE BRA SIDA ALHAMDULILAH

http://www.sahihalbukhari.se/translations.aspx?volumeID=1&langID=1

ALHAmdulIILAh!!!!
Tankar: 5.....
Lämna en kommentar | Hadither | Direkt länk | 2009-08-31 @ 10:58:48|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Vanliga misstag under Ramadan

As-Salamu Aleikum wa Rahmatulahi wa Barakatuh!

Jag har tagit mig lite tid att översätta en lista skriven av Sheikh Ahmad Musa Jibril, må Allah belöna honom,
där han tar upp de vanliga misstagen under Ramadan.. Mycket lärorikt alhamdulilah! Den är väldigt kortfattad och man kan se en mycket mer specifik lista på turban bloggen just nu alhamdulilah!Bismillah Wasalatu wasalam A'la Rasulillah. Ama Ba'ad

Vanliga misstag under Ramadan:

1) Fokusera på mat; till den längd att folk börjar oroa sig mer om maten än om fastan. Detsamma gäller att spendera jättemycket pengar på Iftars (maten efter maghreb), även om en person inte behöver så mycket mat.

2) Att äta Suhr (maten innan Fajr) långt innan Fajr. Vissa människor äter Suhr några timmar efter Tarawih eller Isha bönen, detta är fel. Det borde ätas nära tiden för Fajr.

3) Människor gör inte Niyyah (avsikt) att fasta inför Ramadan. Detta är någonting hjärtat gör och behöver inte vara verbalt. Det behövs även bara göras en gång, i början av Ramadan och inte varenda dag.

4) Om du får veta sent att Ramadan har börjat, ska du sluta äta och börja fasta den dagen, och fasta om den dagen efter att Ramadan/Eid är över.

5) Många människor tror att man inte kan be Tarawih på första natten av Ramadan. De tror att man börjar be den efter första dagen man fastat. De glömmer att den Islamiska kalendern går efter månen, maghreb är början av varje dag.

6) Många tror att om du råkar äta eller dricka av misstag så bryts fastan. Detta är falskt, om du gör detta av misstag så ska du fortsätta fasta och du behöver inte fasta om den dagen.

7) Vissa har åsikten att om de ser att någon äter eller dricker ska de inte påminna personen att den fastar. Enligt Shaykh Bin Baz(ra), är detta fel för att Allah har beodrat oss att sprida det goda och förbjuda det onda. Alltså berättar man personen, för vi förbjuder det onda på detta sätt. [anteckning av Amanda: Men man ska berätta när personen svalt det den ätit och inte medan personen äter.]

8) Många systrar tror att man inte kan använda Hennah medan man fastar. Detta är fel, de kan använda det under Ramadan.

9) Några tror att när man lagar mat så får man inte smaka på maten för att se om den är rätt kryddad/smaksatt. Detta är falskt, och det är tillåtet i Islam sålänge personen som lagar mat inte äter maten. [anteckning av Amanda: se till att skölja munnen efteråt så att ingenting råkar hamna i magen!]

10) Många tror att du inte kan använda Miswak eller tandborste under Ramadan. Detta är falskt, Profeten (saw) brukade använda miswak under Ramadan. Och du Kan använda tandkräm; anledningen är att Miswak har smak, alltså är tandkräm okej att använda (sålänge du inte sväljer det).

11) Vissa gör adhan till Fajr tidigt. De gör så för att människor ska sluta äta innan Fajr och inte bryta fastan. Detta är fel och är ingenting vi borde göra.

12) Vissa gör Maghreb Adhan sent. Detta är så att människor ska äta senare utifall Maghreb inte har kommit in ännu. Detta är också fel och ingenting vi borde göra.

13) Många många tror att du inte kan ha samlag med din partner under hela månaden av Ramadan. Detta är falskt, du kan bara inte göra det under fastetimmarna. Mellan Maghreb och Fajr är det tillåtet.

14) Många kvinnor tror att om deras period har slutat och de inte har gjort Ghusl, så kan de inte fasta den dagen [om den slutat under kvällen, och de gick och sov utan Ghusl, vaknade utan att ha en chans att göra det innan fajr]. Detta är inkorrekt, om en kvinna inte har gjort Ghusl kan hon fortfarande fasta.

15) Många män tror att om de haft samlag med sin fru och inte gjort Ghusl [liknande som innan] så kan han inte fasta nästa dag. Detta är också inkorrekt för han kan fasta trots att han inte gjort Ghusl.

16) Vissa ber Duhr och Asr bönena tillsammans under Ramadan. (mestadels i Arabländer ) Detta är fel och borde undvikas.

17) Några tror att man inte kan äta förren Muadhthin är färdig med Maghreb Adhan. Detta är fel, så fort han börjar kan man bryta sin fasta.

18) Många tar inte chansen att göra Dua innan de bryter sin fasta. Detta är en av tre tillfällen då Allah accepterar en tjänares Dua.

19) Många gör misstaget att spendera sista tiden av Ramadan för att preparera för Eid, samtidigt som man struntar i Ramadan. Detta är så fel och dessa människor förlorar vad Ramadan handlar om.

20) Många föräldrar låter inte sina barn fasta under Ramadan (unga barn). Detta är inte bra för barnen. Om man tillåter sitt barn fasta så växer barnet upp med att han måste göra detta.

21) Många tror att Ramadan handlar om att inte äta och glömmer att kontrollera ilskan och ha koll på vad de säger. Egentligen är det meningen att vi ska kontrollera vår ilska och munnar alltid och ännu mer under Ramadan.

22) Människor slösar ofta sin tid under Ramadan. De går och lägger sig på dagen och får ingenting gjort. Vi borde ta vara på denna heliga månad genom att göra extra ibada'.

23) Vissa reser inte eller går på utflykter under Ramadan. De tror att man måste bryta sin fasta om man reser. Detta är faktiskt valbart, om du vill bryta din fasta när du reser kan du ta igen det senare, och om du inte vill bryta den så fortsätt fasta!

24) Många muslimer som har möjlighet gör inte itikaf i moskén. Vi borde ta vara på vår goda hälsa och spendera mycket tid i moskén, speciellt de 10 sista dagarna av Ramadan. .

25) Vissa tror att man inte kan klippa sitt hår eller naglar under Ramadan. Detta är även falskt.

26) Vissa säger att du inte kan svälja sitt saliv under Ramadan. Detta är också falskt. Däremot kan du inte svälja slem. 

27) Vissa människor säger att man inte kan använda doftoljor eller parfym under Ramadan. Detta stämmer ej.

28) Vissa tror att om man blöder under Ramadan så bryts fastan. Detta är inte sant.

29) Några tror att om du utan vilje spyr så bryts din fasta. Inte sant, men om du spyr med vilje så bryts fastan.

30) Vissa tror att du inte kan ta vatten i munnen och näsan när man gör woudo under Ramadan. Detta är falskt! [anteckning av Amanda: När man tar in vatten i näsan ska man försöka att inte ta det för långt in så att vattnet inte råkar komma in i kroppen.]


Hoppas den gav någon nyttig information hehe... xD  Vet ni några andra misstag som brukar göras under Ramadan ?

Salam Aleikum!!! <33
Tankar: 4.....
Lämna en kommentar | Ramadan | Direkt länk | 2009-08-31 @ 10:58:15|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Ka'ba Mirakel!!!

Salam Aleikum systrar och bröder, det här är helt fantastiskt! SubhanAllah,Finns INGEN Makt Mäktigare eller Större än Allahs!

Nedanstående text taget från DawaSweden i Youtube, det är deras beskrivning av filmen.

"Otrolig fakta om Kaba som finns i den Heliga staden Makkah, denna fakta var publicerad på NASAs hemsida men blev sedan borttagen efter 21 dagar. Programmet sändes på den islamiska kanalen al-Majd i 16 Januari 2005 och var undre rubriken: "En timmes dialog." Personen som presenterar dessa fakta heter: Dr. Abdel-Baset Sayyid, som är en välkänd egyptisk forskare och vetenskapsman. Han är även medlem i den internationella organisationen som behandlar vetenskapliga mirakel i Koran och Sunnah.

Text av: Bror Keiwan "Tankar: 2.....
Lämna en kommentar | Islam och Samhälle | Direkt länk | 2009-08-29 @ 13:28:40|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


THE BATTLES OF RAMADAN !!

As-Salamu Aleikum wa Rahmatulahi wa BARAKATUH! :D

Ya Allah, må Du aldrig låta mig bli trött på att söka kunskap!!

Jazak Allahu Khayran för MuslimYTEmirates på youtube och för alla som sprider kunskap..I don't know about you, but I LOVE JIHAD HISTORY OF ISLAM!
<3
Tankar: 1.....
Lämna en kommentar | Ramadan | Direkt länk | 2009-08-28 @ 12:54:02|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Skyll inte på Sheytan!!!

As-Salamu Aleikum wa Rahmatulahi wa Barakatuh systrar och bröder....!!

Om ni inte har läst mitt inlägg på turban.se, så tänkte jag säga att jag gjort det hehe..

Det handlar så som titeln säger, "Skyll inte på Sheytan". Så Tryck bara på det här inlägget och du får läsa om ni vill!

Må Allah acceptera er fasta och få era själar närmare och närmare Jannah!
Tankar: 1.....
Lämna en kommentar | Ramadan | Direkt länk | 2009-08-27 @ 15:28:04|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Dag 6 i Ramadan! -Hellfire and Paradise is a place on earth-Tankar: 0.....
Lämna en kommentar | Ramadan | Direkt länk | 2009-08-27 @ 15:21:32|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Sheytans sista viskningar innan han blir fastkedjad!


Här kan ni se exempel på vad Sheytan kan lura in i ens tankar precis innan Ramadan.Han vill inte se oss trogna till Allah, vår Skapare!
Men vi ska insh'Allah bli de bästa tjänarna i vår tid!

Tankar: 2.....
Lämna en kommentar | Ramadan | Direkt länk | 2009-08-25 @ 17:21:06|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Dag 4 i Ramadan! -Perfection-

Tankar: 4.....
Lämna en kommentar | Ramadan | Direkt länk | 2009-08-25 @ 05:37:12|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


En underbar sida!!!

As-Salamu Aleikum wa Rahmatulahi wa Barakatuh!

Har hittat en jättebra sida mash'Allah, må Allah belöna de alla som sprider sanningen om dethär livet!

http://www.fastramadan.com/

Och må Allah acceptera alla er fasta och ge er en starkstarkstaaark tro!!!
Tankar: 2.....
Lämna en kommentar | Ramadan | Direkt länk | 2009-08-22 @ 15:06:51|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Fasting Makes Me Stronger!3Av Muhammed Alshareef!

Han presenterar även lite av sin heart wheel journal!
Alhamdulilah!
All ära och tacksamhet tillhör Allah!

Må Allah acceptera alla muslimers fasta och skänka oss alla starkare tro..


Tankar: 0.....
Lämna en kommentar | Ramadan | Direkt länk | 2009-08-22 @ 14:18:09|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Underbar Koransida

As-Salamu Aleikum wa Rahmatulahi wa Barakatuh!

Ville även tipsa om en underbar Koransida!!

QuranFlash

Må Allah ge er stor lycka när ni läser Koranen och få er att gråta och rysa av Hans vackra ord!
Ameen
Tankar: 0.....
Lämna en kommentar | Koranen | Direkt länk | 2009-08-19 @ 17:48:39|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Frågor om Ramadan

av: Shaikh Muhammad Salah från Huda ChannelMå Allah belöna honom med Paradiset!
Tankar: 0.....
Lämna en kommentar | Föreläsningar | Direkt länk | 2009-08-19 @ 16:40:36|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Fasting and the Furious! =)Fasting and Furious by Muhammed Al Shareef


As-Salamu Aleikum wa Rahmatulahi wa Barakatuh!!

God morgon, idag när jag öppnade min e-mail så hade jag fått denna videon nedanför i min mail!
Alhamdulilah!
Det är en inbjudan till oss alla att ta del av live föreläsningar av Muhammad Alsharef. Men vet inte om vi riktigt kan ta del av dessa , insh'Allah så kommer de även ut på youtube!

Och här är en länk till att komma till sidan så att man insh'Allah kan ta del av dessa föreläsningar!

http://www.almaghrib.org/ilminar/

*Snabb uppdatering*
Man kan även höra föreläsningarna på paltalk i rummet
[ Fasting and Furious by Muhammed Al Shareef ]
Och det är föreläsning idag!!!
På new York tid är det klockan 18.30..  Vilket hmm gör att för oss är föreläsningen om jag inte har fel..
Klockan 12.30 eller.. Klockan 00.30 !
*uppdatering över*

Må ni alla ha en underbar dag som kommer vara bra för er iman!

Tankar: 1.....
Lämna en kommentar | Föreläsningar | Direkt länk | 2009-08-17 @ 08:26:14|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Ramadan Påminnelser


Av:
Sheikh Yusuf Estes

Sheikh Yusuf Estes
Må Allah belöna honom med Paradiset!!
Tankar: 1.....
Lämna en kommentar | Föreläsningar | Direkt länk | 2009-08-16 @ 23:02:56|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Lite små påminnelser

As-Salamu Aleikum wa Rahmatulahi wa Barakatuh!

Idag vill jag insh'Allah påminna er om andra bra bloggar och sidor.. Ofta när jag själv har skrivkramp så läser jag mer av andras bloggar och det är underbart alhamdulilah! Så mycket kunskap och kärlek som växer för religionen när man läser om den..

Turban - Muslimers röst - En otroligt bra sida där vår dyrbara syster Belma (Hanumica) gör ett underbart jobb! Hon har lagt ut många lärorika artiklar om Ramadan redan och kommer insh'Allah lägga ut fler. Mash'Allah! Må Allah belöna henne för hennes enormt bra arbete!

Meddies Blogg - En bra blogg av vår kära syster Meddie. Hon skriver om islam och tar upp nyhetsfrågor ibland mash'Allah. Det är en mycket fin blogg mash'Allah.. Må Allah belöna henne för hennes vackra arbete!

My Road Trip
- Ny syster i islam , välkommen och mycket kärlek till syster Jennifer! Hon har i sin strävan efter att finna sanningen om dethär livet omfamnat islam och är snabb med att sprida sin kärlek för islam i sin blogg. Mash'Allah, Må Allah belöna henne för hennes starka strävan och arbete!

Stolt Muslima - En blogg jag nyligen börjat läsa! Den är så bra! Mash'Allah! Vår stolta och älskade syster R gör ett riktigt bra jobb, hon skriver om religionen och man lär sig så mycket Alhamdulilah. Må Allah belöna henne rikligt!

Det finns så otroligt många bloggar om islam, det finns många systrar och bröder som sprider sanningen och gör sitt bästa alhamdulilah. Må Allah belöna dem alla.. Ni får gärna skriva och tipsa om era egna bloggar eller andras bloggar.. Insh'Allah.

En annan bra sida jag vill påminna er om, er som gillar att läsa böcker...
är:
Kalamullah  , böckerna är på engelska och det finns i alla olika möjliga kategorier.. Bara att ladda ner och lära sig Alhamdulilah! Sidan har även jättemånga underbara föreläsningar Alhamdulilah!

Och till alla som älskar föreläsningar, så finns det många bra sidor alhamdulilah..
Islam.nu
Islam Fokus
Dawah Sweden
Khalifa Klothing

Må Allah belöna er alla för att ni söker kunskap!!
Må Allah belöna er alla som strävar efter rättfärdighet!

Ameen

As-Salamu Aleikum wa Rahmatulahi wa Barakatuh!
Tankar: 5.....
Lämna en kommentar | Produktioner av Muslimer | Direkt länk | 2009-08-15 @ 14:22:59|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Att använda Siwaak(Miswak) under Ramadan..

Av:

Dr. Zakir Naik

Dr. Zakir Naik
Må Allah belöna honom med Paradiset!
Tankar: 0.....
Lämna en kommentar | Ramadan | Direkt länk | 2009-08-15 @ 13:43:20|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


VARFÖR BER DU INTE?!

As.Salamu Aleikum wa Rahamtulahi wa Barakatuh!!

Systrar, bröder och alla andra, jag vet att jag lägger ut många föreläsningar och det kanske inte är så "jättekul" när man vill läsa saker eller sådant.. Men !!! Jag bara måste dela med mig av det jag fått höra och ta del av. Alhamdulilah, denna föreläsningen kanske de flesta har hört, men det är bara bra alhamdulilah. Visa den till nära och kära, till de ni älskar och till de ni vet har lite problem med bönen. Insh'Allah! Jag hade sett en kort bit av denna för ett tag sedan, och så visade en syster hela föreläsningen för mig igår Alhamdulilah Må Allah belöna henne, så jag bara måste lägga ut den till er alla!!

Riktigt bra föreläsning, med svensk text och ni kommer definitivt bli påverkade av Shaykh Muhammad Hussein Ya'qobs starka tal! Må Allah belöna honom rikligt.. Ameen

Och så var den slut! Alhamdulilah jättebra föreläsning!!

Annan fakta är att det är många många som blivit bättre på att be och som börjat be efter de har sett denna videon...
Om ni vill ha den hemskickade till er på DVD så kan ni kontakta dawasweden@gmail.com !!

As-Salamu Aleikum wa Rahmatulahi wa Barakatuh
Tankar: 3.....
Lämna en kommentar | Bönen (Salat) | Direkt länk | 2009-08-13 @ 23:35:46|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Heart Wheel Journal!!

As-Salamu Aleikum wa Rahmatulahi wa Barakatuh!!!

Jag är glad att presentera en grej jag fick på mailen igår av Muhammad alShareef!!

The Heart Wheel Journal!!

Det är en dagbok där man i 30 dagar får ett slags schema och roliga aktiviteter att följa så att man förbättrar sin iman och hjärtetillstånd! Alhamdulilah! ^^ Det är jättebra verkligen!!

Här är en bättre beskrivning av vad det är :
Koranen guidar oss till de specifika ingridienserna för ett rent hjärta. Heart Wheel Journal låter dig fokuser på åtta bitar av ditt hjärta, som är direkt från Koranen och Sunnah. Om man följer programmet helt, får man se ett grafiskt exempel på hur rikt ens hjärta är. Detta sätt är en gåva för den som är medveten. Du får lära dig var ditt hjärta är nu och vad som gäller för  att hjärtat ska kunna växa sig närmare rättfärdighet för Allah (swt).
Taget från en sida där man kan köpa boken om man vill- > lulu.com


Man kan även ladda ner den till sin dator och sedan skriva ut den om man vill! Jag gjorde det igår Alhamdulilah, den verkar jättebra... Här kan ni ladda ner den - > HeartWheelJournal.com

Må Allah belöna vår bror för att han kämpar för vår ummah!
Må Allah belöna alla våra syskon som kämpar för att uppnå stark iman och stor kunskap..
Ameen

Take Care of your iman!

AS-Salamu Aleikum wa Rahmatulahi wa Barakatuh!
Tankar: 1.....
Lämna en kommentar | Produktioner av Muslimer | Direkt länk | 2009-08-13 @ 13:52:23|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Dua När man bryter Fastan!Må Allah belöna vår bror/syster som lagt upp denna videon på Youtube med Paradiset!
Må Allah belöna alla som söker kunskap och kämpar med att göra allt som de lär sig med Paradiset!Tankar: 2.....
Lämna en kommentar | Ramadan | Direkt länk | 2009-08-12 @ 15:41:20|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Inför en fantastisk Ramadan!


Av:  Muhammad Alshareef

Muhammad Alshareef
Må Allah belöna honom med Paradiset!!
Tankar: 4.....
Lämna en kommentar | Föreläsningar | Direkt länk | 2009-08-11 @ 22:37:07|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


EN STOR SYND - ATT INTE FASTA UNDER RAMADAN


av:
Abu Usama

Abu Usama
Må Allah belöna honom med Paradiset!
Tankar: 2.....
Lämna en kommentar | Varningar | Direkt länk | 2009-08-10 @ 12:23:36|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Ramadan Fiqh !


Av:  Salim al-Amry

Salim al-Amry

del1


del2


del3


del4


Må Allah belöna honom med Paradiset!!!!!
Tankar: 4.....
Lämna en kommentar | Föreläsningar | Direkt länk | 2009-08-08 @ 13:21:13|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Undvik SPEL och TV

As-Salamu ALeikum wa Rahmatulahi wa Barakatuh!

Förlåt att jag varit så långsam! Det har hänt så mycket det senaste jag hoppas ni förlåter mig.. :)

Weell! Under Ramadan, den heliga månaden! Så vill jag råda er alla att undvika Spel... Och vad är spel nu då ?
Tvspel,dataspel, sällskapspel, kortspel osv.. All slags spelande! Om det inte är något Koranspel eller något sådant såklart !

För när man spelar, eller när JAg spelar har jag märkt att tiden bara springer iväg från en. Sheytan tar bort all hunger så att man inte går och äter, Sheytan gör en seg i huvudet så att när någon pratar med en eller vill någonting så orkar man inte lyssna för man är för upptagen. Eller så hör man inte pågrund av ens koncentration på det. Man glömmer bort tiden, Sheytan gör så att det känns som att man inte suttit en lång tid. Så när man kollar på klockan blir man chockad!

Och TVn är ännu värre! Vad har vi på tvn just nu, Simpsons, Family Guy, 2 & ½ men, top model, real homewives , dr phil, oprah, jerry springer, huvudduk och klackar mm.. Bara massa strunt!!! Vissa kan verka harmlösa som tex dr phil eller doctors för man "lär sig" saker. Nej , man lyssnar på folks privatliv, man snokar, man skrattar åt andra, man kanske råkar säga dumma kommentarer osv. Dessutom handlar det ofta om ytliga grejer och aldrig någonting som har med islam att göra. SubhanAllah. TV är Sheytans största vapen. Även om du kollar på muslimsk dokumentär på kanal fyra så på reklamen ser man halvnaket, det spelas musik, de gör reklam för coca cola och mc donalds osv. Det är onödigt. Varför ska vi se på en dokumentär som en icke-troende producerat? De vinklar grejer hur de vill SubhanAllah!

TV är bara synder. Man har tur om man inte syndar när man kollar på tv.

Iallfall, När man spelar spel och tittar på tv går så många timmar åt ingenting. Man sitter flera timmar och fyller sin hjärna med skräp eller om man är som jag, glömmer man bort allt på en gång efteråt. Flyktig glädje kallas det, en tillfällig glädje som inte kommer att göra någon nytta på domedagen.

Må Allah få oss alla att sluta med dessa grejer och få oss lyssna på föreläsningar, läsa om islam, läsa Koranen och göra nyttiga saker! Ameen..

Under Ramadan, ska man undvika allt som tar en bort från religionen. Man ska ägna sig åt dyrkan, Koranläsning och goda gärningar. Ramadan är den bästa månaden på hela året och det är viktigt att vår fasta blir godkänd. Tror ni att om vi spelar spel och tittar på tv kanske 1 - 5 timmar om dagen att vår fasta blir accepterad ? Det är osäkert.. Och man bör hålla sig på den säkra sidan eller hur? Alhamdulilah för islam!

Och det är bäst att sluta helt med dessa saker eftersom man inte lär sig någonting alls och slösar bort sin tid. Vem vet om vi dör imorgon? Kanske släpps en dödlig gas ut, kanske råkar man snubbla i duschen och bli förlamad i hela kroppen.. Vi har inte tid att slappa, att roa oss, att sluta bry oss i några timmar.. Vill vi verkligen ta den chansen? Man kan ha halalroligt också haha! Genom att umgås med bröder och systrar.. Det är alltid roligt! Och att lyssna på föreläsningar och att lära sig någonting nytt i religionen ger en sån underbar lycka. Det är så underbart när man känner att man blivit lite starkare i sin tro..

Ett råd från mig er syster i islam, är att ni bör undvika spel och tvn. Och ja då räknar jag med serier och filmer man har på datorn. Det gör oss till bättre muslimer insh'Allah!

As-Salamu Aleikum wa Rahmatulahi wa Barakatuh!

Tankar: 8.....
Lämna en kommentar | Varningar | Direkt länk | 2009-08-06 @ 23:56:53|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Vår bästa Ramadan

As-Salamu Aleikum wa Rahmatulahi wa Barakatuh!

Vad kan få oss att göra denna Ramadan till vår 'bästa' Ramadan ?
Ge mig tips!!

Vi vet alla att vi ska försöka läsa mer Koran, och studera mer religion. När vi vet detta.. Vad behöver vi veta mer ?

Vi behöver veta vad vi måste försöka undvika. Allt som tar en ifrån religionen.. Men vad är det? Varför alla dessa frågor? Hehe..

Let me introduce to you... "What to be avoid series".. På svenska -  "Serien - Vad som skall undvikas" (ungefär) ! Och när får vi veta mer om dethär ? Senare på kvällen kommer del 1 av den serien insh'Allah! Må Allah ge oss alla någon slags lärdom av vad som skall komma , Ameen..

Och Må Allah belöna er alla för alla era duas, alla era böner och alla era goda gärningar. Ameen
Tankar: 1.....
Lämna en kommentar | Varningar | Direkt länk | 2009-08-03 @ 15:49:04|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمBönetider

Video på Svenska om Profeten Muhammad
frid och välsignelser över honom

Svenska Islamiska Youtubekanaler

DawaSweden
IslamIdag
Muslimahkanalen
MuslimSe
Mussemanda
OmarIbnAlKhattab
SMSBilal
TheMuslim0
UnderTexter


Den Raka Vägen
Vill du ha evig lycka?Bismillahi Rahmani Rahim
Läs i din Herres namn, Han som har skapat – skapat människan av en grodd som sätter sig fast! Läs! Din Herre är den Främste Givaren, som har lärt [människan] pennans [bruk], lärt människan vad hon inte visste!

[Koranen 96:1-5]


Mina besökare
Online:
Idag:
Totalt: