Rökning borde förbjudas

As Salamu Aleikum wa rahmatulahi wa barakatuh,

när jag är ute, påväg till affären, till spårvagnen eller hem tex så är det så frustrerande när det går någon framför en som röker. Om man vill undvika att andas in rök måste man typ gå extra sakta, ta en annan väg eller som jag brukar göra oftast - hålla andan. -.- Min personliga åsikt är att rökning på offentlig plats borde förbjudas. Det är så skadligt för hela omgivningen! Varken människor, djur eller naturen kan befinna sig nära en rökare utan att bli skadade. Tänk de som får lugncancer bara för att andra personer röker i deras närhet. Man blir förgiftad på gatan utan att människan som förgiftar en får ta konsekvenser. Det är även bevisat att den rök som redan åkt in i rökarens lungor och sedan blåses ut är farligare/smutsigare än röken från cigaretten(som även den är skadlig!).

Jag förstår inte hur det kan vara tillåtet att gå runt och skada andra människor på detta viset.. Jag bryr mig inte vad folk vill göra hemma, på sin balkong, i sin trädgård eller på någon plats där inte andra människor drabbas. Rök 50 cigaretter, förstör lungorna, döda dig själv långsamt - men låt detta drabba dig och endast dig! Varför förstöra andras lungor, hälsa och liv?

Video om hur rökning skadar alla:
Video som visar hur cigaretter påverkar kroppen:

Andra bra anti-rök videos som visar den dåliga effekten på rökning:

http://www.youtube.com/watch?v=WL0ArTNBafs&feature=related


http://www.youtube.com/watch?v=mf3bsB-L8DU&feature=related


http://www.youtube.com/watch?v=SfAxUpeVhCg&feature=related
Ps, jag skrev även detta inlägget för att bevisa att det finns mycket värre, skadliga saker som borde förbjudas istället för ett niqab-förbud på 100 kvinnor i sverige som varken skadar användaren eller den som är nära. -.- Och cigaretter som används av säkert hundratusentals människor skadar både användaren och de som är nära.
Tankar: 2.....
Lämna en kommentar | Mina Tankar | Direkt länk | 2010-10-28 @ 21:15:00|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


En Guide till nya muslimer

Bismillah,

Bok på engelska för den nya muslimen.

This is a gift for all the new Muslims who currently know the right path to Allah. This is a means to strength and preserve their belief. In this book Sheikh Jamaal al-Din Zarabozo shows the fruits of becoming a Muslim, the excellent features of Islam and all aspects of Islam. Sheikh Jamaal illustrates the pillars of faith on which one’s belief is based and the pillars of Islam which contain the best practical deeds (e.g. prayer) and the best deeds of the heart i.e. the monotheism. As Islam is a social religion, Sheikh explains the Muslim’s behavior towards all individuals in the society, old or young, whether they embrace Islam or not. Afterwards he puts up some notice about both of the permissible and prohibited financial dealings. He also mentions the factors which increase the one’s belief and help the Muslim to abide by Allah’s commands. He refers to the obstacles (e.g. lust, misconception and ignorance) in the path of the Muslims prevent him from continuing his way to Allah. He also shows the prerequisites of the sincere repentance which is between the person and his God without a mediator. Finally, he gives a word for the new Muslim.


Tankar: 1.....
Lämna en kommentar | Islam | Direkt länk | 2010-10-27 @ 23:49:42|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Kvalitéer av den som känner trons sötma

Tankar: 0.....
Lämna en kommentar | Hadither | Direkt länk | 2010-10-25 @ 19:02:00|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Trevlig kvinna

As Salamu Aleikum wa rahmatulahi wa barakatuh,

idag när jag och min mor gick i affären kom en kvinna fram till oss och berättade att hon stöttade oss för hur vi klär oss. :) Det kändes bra alhamdulilah att man kan få lite positiva kommentarer ibland.! Det är ju väldigt enkelt att själv få fördomar att alla hatar en eller andra negativa ting då dem som väl pratar med en säger negativa saker. Det är ju verkligen inte så att alla har negativ inställning egentligen, majoriteten av alla icke-muslimer bryr sig inte om ens slöja eller niqab och vill inte heller tvinga de kanske 100 kvinnorna i sverige som bär niqab att ta av den. Men det är ju alltid så att de negativa människorna syns mer än de positiva/neutrala. I vilket sammanhang man än tar det så kan 1 bråkstake ställa till det för 1000 andra eller fler! Det var iallafall trevligt att få ett positivt bemötande..

Jag tror faktiskt inte att det är många som vet hur man kan bli behandlad/bemött pga hur man klär sig. Det känns lite ibland som att världen utanför är en stor skolgård där de som är annorlunda blir mobbade och varken den som blir mobbad eller den som ser på vågar ta ställning riktigt. Därför är det extra viktigt att alla som är annorlunda, ser annorlunda ut, får stöd ute i samhället- att det kommer fram en modig kvinna som säger att: "Det är helt OK, jag stöttar dig och tycker att det är fel att du ska bli kritiserad för någonting som du valt själv". Det får ju inte de elaka människorna att sluta attackera de som väl är annorlunda, men det är alltid skönt att höra att inte alla hatar en. Många som känt sig utstötta på något sätt kan nog relatera till detta.
http://www.100percentpeople.com/wp-content/uploads/2007/10/bullying2.jpg

Det stämmer verkligen, det som Allahs Sändebud, salAllahu aleyhi wa salam, sade.. Att denna världen är som ett fängelse för den troende. Jag känner verkligen hur jag vill komma ut ur denna 'skolgård' där man inte kan få leva i lugn och ro med sin religion utan att bli mobbad, retad eller i vissa fall misshandlad och kanske mördad.

Iallafall! Det är enkelt för mig att bara spåra ur när jag skriver såhär av mina tankar. Det var iallafall mycket trevligt att få träffa den trevliga kvinnan. :)

as salamu aleikum wa rahmatulahi wa barakatuh
Tankar: 2.....
Lämna en kommentar | Mina Tankar | Direkt länk | 2010-10-25 @ 02:43:40|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Är detta din sista bön?

Bismillah

Det är återberättat att Abu Ayyoob sade att Allâhs Sändebud [må Allâhs frid och välsignelse vara över honom] sade,

 

”När du står för att be, be likt mannen som tar farväl. Säg ingenting som du måste be om ursäkt för. Och ge upp hopp om vad andra människor har.”

 

Återberättad av Ibn Maajah 4171. Klassad som saheeh av Shaykh al-Albaani i al-Silsilah al-Saheehah 401.

 

Och det är återberättat att Ibn ’Umar sade att Allâhs Sändebud [må Allâhs frid och välsignelse vara över honom] sade,

 

”Be likt en man som tar farväl, be som om du kunde se Honom, för även om du inte kan se Honom så ser Han dig, och bekymra dig inte över vad andra människor äger så kommer du leva ett rikt liv. Akta dig för handlingar som man behöver be om ursäkt för.”

 

Återberättad av al-Bayhaqi i Kitaab al-Zuhd (Boken om Asketism) 2/210.

 

Från : Revertit.se

Tankar: 0.....
Lämna en kommentar | Bönen (Salat) | Direkt länk | 2010-10-23 @ 17:31:06|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Råd till gifta bröder...

Bismillah, as salamu aleikum wa rahmatulahi wa barakatuh!

Detta klipp av Khalid Yasin ger pyttelite råd till gifta bröder, taget från en föreläsning som heter "some advice to muslim women" (en föreläsning som snart finns med svensk text insh'Allah).

Svensk textat.Må Allah göra oss alla bättre ameen
Tankar: 1.....
Lämna en kommentar | Det Muslimska Hemmet | Direkt länk | 2010-10-23 @ 02:48:33|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Stolthet

Stolthet
av Shaykh Abdullah Azzam


http://shapiroberezin.com/images/shapiroberezin---quotation%20mark.jpgOch ettiketerna fyller dina fickor. Varenda ficka är märkta med en karaktärsbit eller titel; denna ficka är fylld med ettiketter som säger 'Kaffir', och varenda gång du ser någon du inte gillar, ger du honom en ettikett. En annan ficka är fylld med etiketter som säger 'Innovatör', och en tredje ficka är fylld som säger 'Feg', och en annan säger 'Ignorant', osv. På detta vis, har du gett allihopa en ettikett från alla dina ettiketter...


Det finns familjer i Peshawar som inte kan hitta nog med Clorox blekmedel i handeln, så de åker till Islamabad för att köpa blekmedlet, så att de kan använda det för att rena sina kläder och familjens kläder. Du, är också i behov att söka efter blekmedel; du behöver framgång i att finna det som skall rena ditt hjärta och dina insidor. Om du är med i någon Islamisk grupp, akta dig då att anta att all sanning ligger i denna grupp, och att all falskhet ligger med alla andra, som några av de tidigare ivriga människor sagt: "Alla våra uttalanden är korrekta, med en möjlighet att ha fel, medan alla andras uttalanden är felaktiga, med en möjlighet att vara korrekt." Detta är den destruktiva typen av lojalitet! Hur många grupper har slitits sönder, och hur många människor har varit nära varandra som splittrats pågrund av ett sådant tankesätt?!


Var uppmärksam till ditt hjärta, akta dig från att höja dig själv över andra, och akta dig från att nedsätta andra. Hur många av dessa människor har givit för Religionens skull - men har hållt det hemligt mellan dem och Herren över Världarna - jämfört med han vars uttalande har klassats ned och hans utséende förlöjligad, och han kanske har gett mer för denna Religion än en jord full av människor som du aldrig gjort? Så var vaksam över dig själv, och må Allah ha Barmhärtighet över en människa som vet hans gränser och stannar inom dessa gränser. De gudsfruktiga människorna är de som erkänner dygder av människor med dygd, speciellt de lärda, och speciellt de som är gammal i ålder, och speciellt föräldrarna...

 

Min bror, det är nog att dina goda gärningar tillintegörs för att du ska titta på dina handlingar som om de är stora, som Allah Sade:

 

“OLYCKLIGA de som snålar med mått och vikt, de som vid köp kräver fullt mått, men som vållar förlust [för andra när de säljer] genom att mäta och väga upp snålt!” [al-Mutaffifin; 1-3]

 

Så om han nämner sig själv, nämner han bara sina goda handlingar, och om han nämner andra, nämner han endast deras misstag, som Profeten (salAllahu aleyhi wa salam) sade: "En av er ser en liten fläck av smuts i ögat av din broder, men misslyckas att se den stora biten av smuts i ert egna öga." ['at-Targhib wat-Tarhib'; 3/236]…

 

Bara för att du är med i någon speciell grupp betyder inte att du är bättre än folket. Bara för att du läser en speciell bok betyder inte att du är bättre än folket. Det finns en del gott med Ikhwan, och det finns en del gott med Tabligh, och det finns en del gott med Salafiyyah; alla av dem har en del av det goda, så, försök - om du kan - samla allt det goda från dessa grupper. De har studerat från en stor grupp av de lärda, så, hans Hadith-instruktör är annorlunda från hans Tafsir-instruktör, och hans instruktör i spirituell fostran är annorlunda från hans Arabiska instruktör. Ta från Tabligh deras uppträdande...och föreställ er om vi följde deras väg i att respektera människor, och deras sätt med de lärda... Tabligh har väldigt bra tal, då de får fram vad de säger och kommer in i allas hjärtan med deras beteende, och orsakar att all avund som kanske finns mot dem att försvinna. Ta från Ikhwan deras historiska steg och revolutionära idéer, och ta från Salafiyyah deras trosuppfattning. Samla för dig själv allt som är gott, bli en student, och begränsa inte sanningen till din egna shaykh... Ta från denna person, och ta från denna personen; respektera människorna, och ge dem beröm för vad dem förtjänar, och sätt dem i deras rätta kategorier... http://cdn.worldcupblog.org/italy.worldcupblog.org/files/2010/07/Right-quotation-mark.jpg

 

 

[Från en khutbah med titel "an-Nas Asnaf" (Människor är av Olika Sorter), given den 26 September 1986]

Källa: http://www.alghurabaa.org/articles/islam/tazkiyah/pride/#more-10

Tankar: 1.....
Lämna en kommentar | Kunskap | Direkt länk | 2010-10-20 @ 21:53:08|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Få mycket belöning

Bismillah,

As-Salamu Aleikum wa rahmatulahi wa barakatuh,

Ge en kopia av Koranen till någon och varenda gång de läser från den kommer du få belöning.
Donera en rullstol till ett sjukhus och varenda gång en sjuk person använder den, får du belöning.
Lär någon en vers från Koranen eller en dua så får du belöning.
Plantera ett träd, varenda gång en person eller ett djur sätter sig under dess skugga eller äter från den så får du belöning.

Hjälp till att utbilda ett barn, dela en dua eller CD med Koranen.


Delta ekonomiskt eller fysiskt i ett moskébygge.

Ta med dig massa frukt till moskén och ge till dina syskon.
Ge någon en gåva eller hjälp någon som behöver det.

Dela denna text med någon. Om en person gör någonting av dessa saker så får du belöning.

Det finns mycket handlingar som du kan göra som kan nytta dig enda till Domedagen insh'Allah!

http://www.rolfsbild.se/Odlade%20vaxter/Apple/970920-02%20appeltrad.jpg

Tankar: 0.....
Lämna en kommentar | Påminnelser | Direkt länk | 2010-10-19 @ 22:35:08|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Glöm inte!

as Salamu Aleikum wa rahmatulahi wa barakatuh! :)

Glöm inte att kolla in det senaste från Muslim.se insh'Allah!

Tankar: 0.....
Lämna en kommentar | Produktioner av Muslimer | Direkt länk | 2010-10-19 @ 19:35:58|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Surah 103 Al-Asr [Den Flyende Tiden]


Bismillahir Rahmanir Raheem,

as-Salamu Aleikum wa Rahmatulahi wa Barakatuh kära syskon i islam,


Surah al-Asr med shaykh Khalifa Tunaiji med transliteration. Han reciterar med tajweed och ett barn repeterar efter. Det är mycket vackert och bra för alla som vill lära sig insh'Allah.Översättning från Koranensbudskap

I GUDS, DEN NÅDERIKES, DEN BARMHÄRTIGES NAMN

[103:1] VID DEN flyende tiden!
[103:2] Människan förbereder helt visst sin egen undergång,
[103:3] utom de som tror och lever ett rättskaffens liv och råder varandra [att hålla fast vid] sanningen och råder varandra [att bära motgång med] tålamod.Tafsir /förklaring-tolkning av Shaykh Ibn Kathir må Allah vara nöjd med honom

Den var uppenbarad i Makkah.

At-Tabarani återberättade att när två män från Följeslagarna av Allahs Sändebud (frid och välsignelser över honom) brukade träffas, gick de inte från varandra förrän någon av dem hade reciterat Surat Al-Asr till den andra, och någon av dem hade gett fredshälsningen till den andra. Imam Ash-Shaffi sade: "Om människor skulle reflektera över denna surah, skulle det sannerligen vara tillräckligt för dem."

Al-Asr refererar till tiden av dagen då människor har fullt upp i dagliga sysslor, må det vara gott eller ont. Allah, den Upphöjde svär vid denna tid på dagen att mannen är förlorad, <Utom de som tror (på Islamisk Monoteism) och lever ett rättskaffens liv> Allah befriade dem från förlust som vars hjärtan trodde och vars lemmar gjorde goda och rättfärdiga handlingar. <och råder varandra [att hålla fast vid]
sanningen>,
vilket refererar till att de gör handlingar av lydnad och håller sig undan från det förbjudna, <och råder varandra [att bära motgång med] tålamod.> alltså när man möter eländen, svårigheterna som är föreskrivna för dem, och skadan av dem som de rekommenderar att utföra alla möjliga goda gärningar (Al-Ma'rûf) som Allah har påbjudit, och att avstå från alla möjliga av synder och onda gärningar (Al-Munkar) som Allah har förbjudit.

Slut på Tafsir Ibn Kathir
Några vackra ord av en bror Sayid Qutb må Allah vara nöjd med honom när han reflekterar över Surat al-Asr i "In the Shade of the Quran",
han talar om Imaan, Tro, och hur detta påverkar oss till att vilja göra goda gärningar.

"Att göra det rättfärdiga är den naturliga frukten av tro.
Det är en spontan påverkan som alstras när verkligheten av tro
sätter sig i det mänskliga hjärtat och sinnet.
För tro är ett positivt och aktivt koncept som, när det har
genomsyrat sig i människans samvete, skyndar att reflektera sig till världen
utanför genom goda gärningar. Detta är den Islamiska vyn på tro.
Den måste vara dynamisk. Om den inte är det, är den antingen
falsk eller icke-existerande,
precis som en blomma inte kan hålla tillbaka sin doft som naturligt sprids.
Annars, finns den inte i blomman alls."

http://www.worldwidehealth.com/ecards/6341_tn_beautiful%20flower.jpg
Tankar: 0.....
Lämna en kommentar | Koranen | Direkt länk | 2010-10-17 @ 04:04:37|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Hadith om Vänlighet mot Djur

Tankar: 1.....
Lämna en kommentar | Hadither | Direkt länk | 2010-10-13 @ 13:31:22|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Tips angående Städning i Köket!!!

As Salamu Aleikum wa Rahmatulahi wa Barakatuh,

Detta är tips, råd till alla som har ett kök. Har fått lära mig dessa saker genom min uppväxt, min kära mor har lärt mig mycket som jag vill dela med mig. :) Detta är råd för att underlätta för din partner, förälder eller vem det än är som diskar. När man diskar så brukar man vara på olika typer av humör, men humöret förändras snabbt negativt på grund av många små saker som gör att det är jobbigare och tar längre tid att diska. Den som diskar brukar oftast göra rent på bänken och spisen också.

Ofta kan det finnas små grejer som ens förälder, partner eller rumskamrat inte säger till om som irriterar. Hur irriterad personen kan bli beror på dens tidigare humör och hur många irritationsobjekt som finns.


http://www.clipartguide.com/_named_clipart_images/0511-0811-1015-4057_Housewife_with_Dirty_Dishes_clipart_image.jpg


Låt oss alla underlätta genom att följa dessa råd insh'Allah! Det kommer definitivt vara uppskattat och göra jobbet mycket enklare!


1. När du lagar mat, bakar eller tex gör några mackor eller kokar te

2. Allmänna råd angående disken


3. Till den som städar/diskar


4. Till dig som bor hos föräldrarna.


Alla har olika familjer, levnadssätt och regler i hemmet. Hos vissa kanske det bara är en som diskar, hos andra kanske alla turas om att diska osv.. Oavsett vad ni har för regler hemma hos dig underlättar det mycket om man följer några eller alla tips jag skrivit ovan. Vissa kanske tycker att om man följer alla dessa tips så blir det ingenting kvar att diska för den som diskar. Men vanligtvist så är det mamman, pappan eller den som är hemma mest som diskar oftast och denna person brukar även städa och göra många andra hushållssysslor om dagarna. Jobbar eller studerar. Så om det blir lite mindre arbete vid disken uppskattas det stort. :-)

Och kom ihåg:

Allah Säger:

[99:7] Och den som har gjort så litet som ett stoftkorns vikt av gott skall se det,


Abu Hurayra rapporterade att Profeten, må Allah välsigna honom och ge han frid, sade, "Allah kommer befria den som befriar en troende från en prövning i denna världen, en av svårigheterna av Återuppståndelse Dagen. Allah kommer underlätta i denna värld och i Nästa för den som underlättar en svårighet för en annan. Allah kommer täcka den som täcker en annan Muslim i denna värld och Nästa. Allah hjälper Sin slav så länge Hans slav hjälper sin bror." [Muslim]

Abu Safwan 'Abdullah ibn Busr al-Aslami rapporterade att Allahs Sändebud, må Allah välsigna honom och ge han frid, sade, "De bästa av människor är den sim lever ett långt liv och som vars handligar är goda" [at-Tirmidhi]


Så ser det ut såhär nästan hela tiden
! ^^ (obs, inte mitt kök! Bilden är från google..)
http://www.rent2010.net/i/Listing1650/Luxury-North-Vancouver-Condo-Kitchen.jpg
Tankar: 2.....
Lämna en kommentar | Det Muslimska Hemmet | Direkt länk | 2010-10-12 @ 19:40:37|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Vill du BLI LYCKLIG?


FRÅGA: Vill du vara lycklig? Nästan alla människor om inte ALLA människor vill vara lyckliga. Vad är lycka? Hur blir man lycklig? Hur tillfredsställer du ditt inre, din själ?

SVAR: se videon.

Tankar: 0.....
Lämna en kommentar | Ickemuslimer | Direkt länk | 2010-10-11 @ 22:01:10|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Positivism: Den Rätta Mentaliteten

Positivism: Den Rätta Mentaliteten

Med Allahs Namn, den Mest Nåderike, den Mest Barmhärtige

Av: Bror Ibrahim Abu Khalid

 

När vi har kunskap, vet vi att prövningarna i livet kan klaras av, eftersom Allah inte lägger en större börda på oss än vad vi kan bära. Med kunskap, vet vi att dessa prövningar, väl passerade, kommer bära frukter i formen av att tillfredsställa vår Skapare, höjer oss i rankerna mot Honom, renar våra synder, och stärker vår Iman mer...

 

Allahs Sändebud (salAllahu aleyhi wa salam) sade: "Speciellt är vägarna av en troende då det är gott i alla hans affärer. Detta är inte fallet med någon annan förutom för en troende. För om någonting bra händer honom, tackar han (Allah, genom att säga Alhamdulilah), och det är bra för honom. Och om han hamnar i problem och har tålamod, är det bra för honom.”
[Saheeh Muslim]

 

Det finns en sjukdom som äter entusiasmen av våra ungdomar, beslutsamheten av våra äldre, glöden av våra mödrar. Det är en sjukdom som verkligen har tagit fotfäste i detta århundrade, och växt snabbt. Det är sjukdomen av pessimism.

 

Konsekvensen av vår pessimism är att vi har engagerat oss mer till att gnälla än att handla. Många av våra föreläsningar, artiklar, Khutbahs och lektioner verkar handla om hur dåligt Väst behandlar oss. Hur de inte riktigt förstår vilka vi är. Hur vi blir diskriminerade. Denna känslan av förfrämlingande av Väst är störande med tanke på att som läsare och följare av Koranen, kommer denna behandling inte som någon överraskning och är ett karaktärsdrag av de sanna följarna av Allahs religion.


Naturen av att Vara Muslim

 

Islam tog ett förtryckt folk ut från orättvisor och spirituella fattigdom till den största makten världen någonsin har sett. Men denna heder och vinst kom med ett pris, då allting som har värde i Allahs Ögon har ett pris. Följeslagarna betalade det priset med deras pengar och deras blod. De mötte förföljelse från deras egna familjer, och bar modigt på hunger.

 

Följande incidenter ger en användbar insikt till de positiva attityder som Profeten (salAllahu aleyhi wa salam) visade och hans följeslagare tog efter.


1- En nära kompanjon till Profeten (salAllahu aleyhi wa salam) Abu Talha, hade en son som var väldigt sjuk. Abu Talha brukade komma hem varje dag och fråga hans fru om sonens hälsa. En dag så dog sonen, och Abu Talha var inte hemma den tiden. När frun såg att han var död, tvättade hon honom och virade in honom och lade honom någonstans i huset. När Abu Talha kom, frågade han om sonens tillstånd, och frun sade att han hade ro.

 

Abu Talha hade umgänge med frun den natten. Och hans fru informerade honom om sonens död på morgonen. När Abu Talha sade till Profeten vad som hade hänt dem, sade Allahs Sändebud (salAllahu aleyhi wa salam), "Må Allah välsigna er natt (alltså må Allah välsigna er med bra barn). Och sannerligen, välsignade Allah Abu Talha och hans fru med nio söner, vilka alla blev hufaz av Koranen [Saheeh Bukhary].

 

Denna berättelse visar tålamodet som följeslagarna hade. Frugan bar på sonens död med tålamod, och höll kunskapen om hans död gömd från fadern till en mer lämplig tid. Denna handling var välsignad av Allah, med barn som blev välsignelse för deras föräldrar i Efterlivet.


2- En kvinnlig följeslagare hade en make som hon älskade mycket. Han dog och hon var väldigt deprimerad över hans död. Så hon sökte råd från Profeten (salAllahu aleyhi wa salam), som lärde henne att recitera en Du'a att fråga Allah att byta hennes förlust med någonting bättre än det. Hon gjorde som Profeten(salallahu aleyhi wa salam) sade, och Allah svarade på hennes kall, genom att ge henne en make bättre än någon annan kvinna kunde ha - Profeten (salAllahu aleyhi wa salam)!


3- Kanske kom en av de största historier om optimism efter att Profeten(salAllahu aleyhi wa salam) fått stenar kastade på sig i Ta'if. Blödandes och emotionellt skadad, blev han besökt av en ängel av bergen som omringade Ta'if. Han fick ett val att ha dessa människor som nekat hans budskap att krossas. Han(salAllahu aleyhi wa salam) vägrade att ge dem destruktion, och sade att deras barn kanske skulle bli troende. Och det blev så i framtiden.


Den Garanterade Vinsten

 

Som troende, är vi garanterade vinst oavsett vad som händer oss, och det är vad som gör oss speciella. Om vi blir sjuka, faller våra synder bort från oss som löv faller från ett träd. Om vårt barn dör, kommer han eller hon vänta på oss i Efterlivet och prata för oss tills vi kommer in i Paradiset. Om vi krigar, kommer vi antingen vinna, eller dö som martyrer, som är en större vinst i sig själv.

 

Så frågan måste ställas, varför är då Muslimer så pessimistiska?

 

Självklart kommer detta från att man har för lite kunskap och tillit hos Allah. För när vi har kunskap, vet vi att prövningarna i livet kan passeras, då Allah inte lägger en större börda på oss än vad vi kan bära. Med kunskap, vet vi att dessa prövningar, väl passerade, kommer bära frukter i formen av att tillfredsställa vår Skapare, höjer oss i rankerna mot Honom, renar våra synder, och stärker vår Iman mer... Tilliten till Allah kommer göra oss säkra att ingenting är förlorat med Allah, ingen rädsla kommer upplevas, eller smärta, sorg, ångest eller depression.

 

Allah Säger nämligen, " Sannerligen med varenda prövning, kommer lättnad". Detta betyder att det måste komma svårigheter, oavsett hur det kommer, i död, förlust av tillgångar, skiljsmässa, jobbiga släktingar, eller förföljelse.


Tid att Agera

 

Om denna Ummah fortsätter med att klaga istället för att agera, kommer vi ingenvart. Vi vet redan att ickemuslimer hatar oss, och vi har vetat det i århundraden, och vet att de aldrig kommer gilla oss. Om dessa människor förföljde sina Profeter, varför skulle de inte förfölja oss idag? Allah har redan varnat oss för deras känslor om oss: "Och sannerligen kommer judarna och de kristna inte bli nöjda med er tills ni följer deras religion."

 

Och detta ska vi komma ihåg i alla aspekter i livet, för om följeslagarna hade gett upp för prövningarna i livet, hade de aldrig lyckats.

 

Snarare, bör vi känna glädje över tron vi har omfamnat, kämpa i vår kamp att sprida och etablera Allahs Ord på denna jorden oavsett konsekvenserna, och när sorg slår oss, kom ihåg hadithen:
“Konstig är vägarna av en troende, för det är gott i varenda händelse, och detta är inte för någon annan än för den troende. För om något gott händer honom, tackar han (Allah), och det är bra för honom i det, och om han hamnar i problem och underkastar sig (och har tålamod), så är det bra för honom i det.”översatt från -> missionislam.com
Tankar: 0.....
Lämna en kommentar | Du3a + må bättre | Direkt länk | 2010-10-10 @ 21:46:26|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Lär dig om Kvinnan i Islam

Bismillah


Lär dig om den muslimska kvinnan ur Islams synsätt. Lär dig inte om den muslimska kvinnan av hur tex vissa iranier eller pakistanier behandlar dem. Vad Islam säger och vad vissa män säger/gör är helt olika saker.

Länkar till böcker om kvinnan i islam på svenska:

http://apg.blogg.se/2010/october/den-...

http://www.islaminfo.se/about-islam/v...

Andra små häften om islam och missförstånd:

http://www.scribd.com/doc/37685006/Mi...

http://www.scribd.com/doc/34460956/Va...


Här är en länk till en bra youtubekanal på engelska som har allt möjligt om islam - http://www.youtube.com/user/khalifahk...

en föreläsning på engelska om kvinnan i islam och ryktet som går att hon blir förtryckt- http://www.youtube.com/watch?v=eRs7Us...

<3

Tankar: 0.....
Lämna en kommentar | Ickemuslimer | Direkt länk | 2010-10-10 @ 21:35:18|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Den Muslimska Kvinnan - Kvinnan i Islam

Bismillah, as-salamu aleikum wa rahmatulahi wa barakatuh..

Denna bok är mycket bra för alla som vill lära sig om den muslimska kvinnans roll i islam.
Boken tar bland annat upp jämställdhet och förtryck.

Lär dig om kvinnan i islam genom att läsa denna bok som tar all fakta från Koranen, hadither (Profeten Muhammeds salAllahu aleyhi wa salams läror) och historiska händelser.

"Muslimah" av: Sabrin Jaja
Muslimah

Den muslimska kvinnan idag och hur hon kanske behandlas idag, speglar inte vad Islam lär om behandlingen av kvinnan.
Tankar: 0.....
Lämna en kommentar | Kvinnor | Direkt länk | 2010-10-07 @ 22:55:12|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Verser om Allahs Sista Sändebud Muhammad frid och välsignelser över honom


Bismillahir Rahmanir Raheem

Allah, ärad vare Han, presenterar det Nobla Sändebudet, salAllahu aleyhi wa salam på följande vis:


“Vi har sänt dig [Muhammad] enbart av nåd till alla folk.”

[al-Anbiyah, 107]“Profet! Vi har sänt dig som ett vittne för sanningen och som förkunnare av ett glatt budskap om hopp och som varnare, och som den som på Vårt uppdrag kallar [människorna] till Gud, och som en ledfyr [för de vilsegångna].”

[Al-Ahzab, 45- 46]“I GUDS Sändebud har ni ett gott föredöme för alla som [med bävan och hopp] ser fram mot [mötet med] Gud och den Yttersta dagen och som ständigt har Gud för ögonen.”

[Al-Ahzab, 21]
“Helt visst kommer din belöning att vara i evighet. Ditt liv och ditt handlande är ett lysande [exempel]”

[Al-Qalam, 3-4]


“Troende! Lyd Gud och lyd Sändebudet och låt inte era [goda] handlingar gå förlorade!”

[Muhammad, 33]“De som lyder Gud och Sändebudet skall få en plats vid sidan av dem som Gud välsignar med Sina gåvor - profeterna och de sanningsenliga och de som [med sina liv] vittnat om sanningen och de som gjorde det goda och det rätta - en ädel skara!”

[An-Nisa, 69]“Gud och Hans änglar välsignar Profeten; be Gud välsigna honom, ni troende, och hälsa honom med en vördnadsfull hälsning!”

[Al-Ahzab, 56]

Tankar: 0.....
Lämna en kommentar | Profeten Muhammed(saw) | Direkt länk | 2010-10-06 @ 05:03:59|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Om att vara vänlig mot sina grannar

Tankar: 0.....
Lämna en kommentar | Hadither | Direkt länk | 2010-10-04 @ 17:16:52|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


I am a Muslim Woman

Feel free to ask me why

When I walk, I walk with dignity

When I speak, I do not lie

I am a Muslim woman

Not all of me you'll see

But what you should appreciate

Is that the choice I make is free

 

I'm not plagued with depression

I'm neither cheated nor abused

I don't envy other women

And I'm certainly not confused

 

You often stare as I walk by

You don't understand my veil

But peace and power I have found

As I am equal to any male!

 

I am a Muslim woman

So please don't pity me

For ALLAAH has guided me to truth

And now I'm finally free!http://muslimmatters.org/wp-content/uploads/2009/07/niqabimosque.jpg


Tankar: 0.....
Lämna en kommentar | Kvinnor | Direkt länk | 2010-10-04 @ 15:19:32|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Har du koll på nyheter som rör muslimer?

as salamu aleikum wa rahmatulahi wa barakatuh!

Glöm inte att kolla in Ummah Observer, som försöker lägga upp aktuella nyheter, händelser som rör muslimerna. En mycket bra sida!


Senaste nyheter därifrån:

Judar i staden Nablus i Palestina vill riva moské

Tio muslimska ungdomar dödade i Kashmir

Flicka slogs ner för sin slöja

Lagförslag mot att definiera kriminell som ”Muslim”

Koran-brännare åtalasMan kan även tipsa dem om nyheter genom att skicka mail till - admin@ummahobserver.com

Tankar: 0.....
Lämna en kommentar | Muslim aktuellt | Direkt länk | 2010-10-03 @ 23:41:18|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


The Message (1977) - "Budskapet"

as salamu aleikum,

För alla som är intresserade av att lära sig lite om Islams början, är denna film riktigt bra!

Detta är den enda film om Islam som verkligen visar sanningen. Det sägs att det kommer att komma en ny version av denna film år 2012, det kan man läsa mer om där -> http://www.qatarvisitor.com/index.php?cID=412&pID=1586

~.~

När de spelade in the message gjordes två versioner, en där alla talade engelska och en annan där alla talade arabiska. I länken nedan så är det den där de talar engelska. Alla repliker, scener och händelser är exakt lika i båda versioner. Det är bara språket och vissa skådespelare som är annorlunda. I den engelska versionen är Anthony Quinn med!

Tryck på länken för att komma till filmen och se den online - http://stagevu.com/video/yomuhvvkprkg
Om du inte har divx så måste du ladda ner den först men det går snabbt insh'Allah..


http://www.kvisionbooks.com/images/message.jpgTankar: 0.....
Lämna en kommentar | Islam | Direkt länk | 2010-10-03 @ 23:33:16|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Profetens Budskap

as salamu aleikum wa rahmatulahi wa barakatuh,

Ville tipsa om en jättevacker sida som handlar om Allahs Sista Sändebud, Muhammad frid och välsignelser över honom.!

Bra för både icke-muslimer och muslimer att få lära sig om vem han var. Finns så många lögner som sprids på nätet om honom och islam. Här får ni alla veta exakta sanningar insh'Allah!http://www.profetensbudskap.se/site/hem.php

De kommer uppdatera med nytt insh'Allah så mycket de kan!
Och den som vill hjälpa till med material dit kan bara kontakta dem..
Har även lagt upp pdf-böcker om Profeten Muhammad salAllahu aleyhi wa salam i sidan "Svenska Böcker om Islam" .. :)

Till de som gillar att se action på min blogg får förlåta mig att jag inte är så aktiv. Så brukar det vara, ibland mycket, ibland lagom och ibland väldigt lite!

as salamu aleikum wa rahmatulahi wa barakatuh //er syster
Tankar: 0.....
Lämna en kommentar | Profeten Muhammed(saw) | Direkt länk | 2010-10-01 @ 23:36:24|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمBönetider

Video på Svenska om Profeten Muhammad
frid och välsignelser över honom

Svenska Islamiska Youtubekanaler

DawaSweden
IslamIdag
Muslimahkanalen
MuslimSe
Mussemanda
OmarIbnAlKhattab
SMSBilal
TheMuslim0
UnderTexter


Den Raka Vägen
Vill du ha evig lycka?Bismillahi Rahmani Rahim
Läs i din Herres namn, Han som har skapat – skapat människan av en grodd som sätter sig fast! Läs! Din Herre är den Främste Givaren, som har lärt [människan] pennans [bruk], lärt människan vad hon inte visste!

[Koranen 96:1-5]


Mina besökare
Online:
Idag:
Totalt: