Att gifta sig ung (och dum?)

As-Salamu Aleikum wa Rahmatulahi wa Barakatuh!

I väst, får man lära sig på en gång - gift dig inte förren du varit tillsammans med någon i fem år, och skaffa inte barn förren du har utbildning, jobbat i några år och är typ 30 år.

I väst får man lära sig att inte skaffa många barn (det är ju såååå jobbigt).
Och i väst blir man hjärntvättad att om man gifter sig ung så kommer det ta slut och att det inte är stor chans att kunna leva hela livet med en och samma partner. SubhanAllah!

Vet inte varför de vill att folk ska "testa" alla möjliga olika människor att vara tilsammans med osv.. Men de lyckas rätt extremt ! Visste ni att 70% av afroamerikanska kvinnor är singlar tex? Nästan alla västerländska barn har splittrade föräldrar.. Det tycks inte finnas någon harmoni kvar knappt.

Och sedan har vi islaam! Vackra underbara islaam!

I islam är det strängt rekommenderat att gifta sig ung, pga alla begär och synder man kan råka in i annars. Om man av någon anledning inte har råd att gifta sig så ska man fasta för att hålla begären så borta som möjligt. Man behöver inte ha ett fett jobb och håva in jättemycket pengar för att gifta sig. Om man har råd med  sig själv har man råd med en till.. =P Speciellt om man har egen lägenhet.

I islam är det även rekommenderat att skaffa många barn - då man vill göra umman större och starkare inshAllah. Det är nonsens att skaffa ett barn och "fokusera" på detta barnet så att den blir bra... Hur många underbara gigantiska familjer finns det?? Jättemånga!! Stora familjer har mer gemenskap och samarbete på ett annat sätt en tex en familj med en eller två barn.... Man känner sig inte ensam med stor familj och det är bara så underbart!

I islam får man alla regler, tips och kunskap för att kunna ha ett lyckligt, långt och bra äktenskap. Alhamdulilah! Desto mer man studerar religionen (och praktiserar den), desto bättre blir man som person när det gäller partner,mamma,far,dotter,son,syster,bror och främling. Ja i alla aspekter blir man bättre person och mer mogen!

Bara för att man är ung så är man INTE dum! Alltid när man hör folk prata om sin ungdom säger dem, jag var ung och dum. Det existerar inte.. Alla gör misstag, och det i hela livet! Man har inte mycket erfarenheter som en ungdom men det ger en inte rätten att skylla ifrån sig alla sina misstag att man var ung och dum. Att gifta sig är inte dumdristigt. Jag säger det igen, religionen underlättar allting och man kan alltid vara mogen för ett giftemål. Det beror bara på en själv om man studerar och praktiserar tillräckligt inshAllah.

I väst så blir mannen mogen i typ 28 års åldern eller mer.. nej 26 års åldern om de har tur. Vissa mognar aldrig, de stannar hemma heela livet. Det är en sjukdom subhanallah att vilja stanna i "tonåren" hela livet.

I islam så är man inte tonåring, det finns inte. Det är barn och vuxen. Man mognar när man kommer i puberteten, det beror på hur man uppfostrar sina barn och hur man själv väljer att vara. Om man uppfostrar sina barn och inte lär dem ansvar osv så kommer de inte att ta ansvar när de är 20. På Profetens tid(saw) så krigade 17åringar för islam, 17 åringar var de som ville kriga mest av alla och många gjorde stor skillnad. Nu sitter 17åringar framför playstation eller spelar fotboll hela dagarna..

Man behöver inte ha examen eller värsta rikedomen. Visst är det bra om man har en egen lägenhet att bo i som start, men man kan studera, ha lägenhet och vara gift på samma gång. Den som kan ta hand om sig själv kan även ta hand om en annan.

Att gifta sig i sin ungdom är någonting av det bästa man kan göra!


<3 salam aleikum
Tankar: 9.....
Lämna en kommentar | Mina Tankar | Direkt länk | 2009-09-29 @ 14:09:37|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Skilsmässan i Islam (för riktiga fatwa för ditt fall så kontakta sheikh)

Salam aleikum wa rahmatulahi wa barakatuh,

För det första - om du planerar att skilja dig så sök råd hos en sheikh eller imam.. Om det finns någonting som kan förhindra skilsmässa så måste man försöka! Och när du skiljer dig från din fru eller man så måste du göra det med respekt! Man måste vara snäll. Det är sunna att ha TVÅ vittnen så det bör du ha.Till männen : Om ni bestämmer för att skiljas från er fru någon gång i framtiden så glöm inte era skyldigheter. Ni måste försörja dem, ge dem tak och vara vänliga mot dem. Jag stör mig på dagens hemska skiljsmässor! Mannen bara struntar i sin fru och lämnar henne hos sin familj tex. Och ger henne inga av hennes rättigheter!! Även om hon inte vill bo hos dig så ska du försöka ge henne det som hon har rätt till! Frukta Allah!

"Jag gör slut" "jag skiljer mig från dig" "Du är skild" "Jag ger dig en talak" "Jag lämnar dig tillbaka till din familj, du är fri" "Gå hem till din familj"  "Jag är inte din make längre, du är fri"....
Dessa uttryck är någonting som gör att ett par blir skilda.
DE tre förstnämnda är något klarare än de andra - de andra beror på om mannen menar skiljsmässa eller inte.
Man behöver inte säga ordet talak för att skiljas, allt mannen säger till kvinnan som är menat som skiljsmässa är skiljsmässa. En lapp där det står att mannen vill skiljas, räknas också.

När mannen skiljer sig från kvinnan, så är det 3 mensperioder väntetid. Om mensen är oregelbunden tex, är sen alltid osv så ska man vänta 90 dagar(3mån). Det är mellan 61-90 dagar väntetid , det beror helt på mensen. Iallafall, under denhär väntetiden så kan mannen välja om han vill ta tillbaka frun eller inte. Han kan ta tillbaka henne enkelt utan hennes medgivande men det är eftersom han skilde sig från henne. Oftast betyder det att frun vill ha tillbaka mannen. Iallafall, under väntetiden så får inte frun gifta sig med någon annan såklart, (inte heller förlova sig). Mannen kan göra det såklart då han kan ha flera fruar samtidigt.

Mannen kan skilja sig från kvinnan TRE gånger totalt, om han gör det en tredje gång(3 talak) så kan han inte ta tillbaka sin fru under väntetiden. Och kvinnan och mannen kan inte heller gifta om sig efter väntetiden är slut om inte följande krav uppnåtts: Kvinnan har gift om sig och sedan skilt sig från den mannen, men man får ju inte gifta sig bara för att skilja sig.

Mannen kan skilja sig från kvinnan 3 gånger på en o samma gång. MEN det är haram att göra det. Det är en synd att skilja sig 3 gånger samtidigt men om man gör det så räknas det. (bevis: http://www.askimam.org/fatwa/fatwa. ) Finns däremot olika åsikter om detta.

Om en kvinna är i iddah efter att blivit skild tre gånger, så kan andra män säga till henne att de söker en fru. Vilket inte är tillåtet om man är skild 1 eller 2 talaq. Men om en kvinna är skild 3 talak så kan hon alltså få så kallade hintar av andra män om att de vill gifta sig med henne. Men den riktiga förlovningen kan inte äga rum förren iddah är helt över.

När kvinnan är i iddah efter första eller andra talaq så ska hon fortfarande bo i samma lägenhet som mannen, då han är skyldig att försörja henne under iddah. De kan leva som "normalt" förutom att de inte ska vara intima eller sova jämte varandra.. Om kvinnan är skild tre gånger så kan hon inte bo hos honom eftersom man då blir helt förbjudna för varandra, icke-mahrams.


En kvinna kan även skilja sig från mannen, hon får gå till en sheikh och berätta anledningen. Och om det är en bra anledning tex,hon inte älskar honom, han slår henne, inte ger hennes rättigheter, är orättvis osv. Så blir hon skild, det kallas för khula. Hon ska ge tillbaka brudgåvan till honom och sedan har hon en mensperiods väntetid, ca 1 månad (beror på när mensen kommer). Och då är de skilda! Mannen kan inte ta tillbaka henne under denna väntetid. De kan därefter om de vill tillbaka till varandra gifta om sig.Att skilja sig är inte en bra handling.

Ibland sker det utav okunskap,
oftast av anledningar som att paret inte trivs,
vissa skiljer sig och gifter sig hur som helst utan att bry sig egentligen.

Må ALlah förlåta mig för allt jag skrivit som varit fel!

Har inte tagit med allting när det gäller skiljsmässa, tänk på att alla har olika situationer och om någonting händer dig så ska du inte bara gå efter kanske det jag skrivit eller något annat du läser på internet. Du MÅSTE gå till en Sheikh eller Imam och få riktig fatwa..

Må Allah skydda oss från dåliga äktenskap och skiljsmässor,
Må vi alla när vi gifter oss vara de bästa partners!
Må våra äktenskap vara en stor del av det som leder oss till Paradiset!

//Er syster Amanda
Tankar: 2.....
Lämna en kommentar | Islam och Samhälle | Direkt länk | 2009-09-28 @ 01:27:00|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Coca Cola Muslim Generation


salam Aleikum wa Rahmatulahi wa Barakatuh!

En föreläsning ni bara måste se, den är så klockren, underbar och får en att tänka till lite!

Är DU mer västerländsk än du tror?

Av Bror Abdur Raheem Green
MÅ ALLAH BELÖNA HONOM MED PARADISET!

Tankar: 0.....
Lämna en kommentar | Föreläsningar | Direkt länk | 2009-09-24 @ 14:19:52|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


För att du är muslim.

As-Salamu Aleikum wa rahmatulahi wa barakatuh,

Syster du snubblade och föll, bröt ditt ben.
Men det är ditt eget fel, din kjol är för lång för att du är muslim.

Broder du gick till affären och handlade mat, du blev kallad terrorist och fick dig en smäll. Det är ditt eget fel, för att du är muslim.

Syster du blir påhoppad med ord vart du än går.
Fäll inte en tår det är ditt eget fel då du är muslim.

Broder du blev vän med en annan bror som lurade dig på pengar.
Det var ditt eget fel för du är ju muslim och han är ju muslim.

Syster du gifte dig, märkte sen att mannen var sne. Skilde dig och han hotade dig med ditt liv.
Men det är ditt eget fel eftersom att du är muslim och för han är muslim.

Syskon  vad som än händer är det ert egna fel, varför jo för att ni är muslims.

 


Ovan är inte mina personliga tankar, det är vad andra säger till en när det sker en någonting. DET ÄR DIN RELIGIONS FEL! subhanallah. Så mycket hat.

Man kan inte ens få stöd från sin pappa bara för att man är muslim. Det händer skit överallt, det finns dåliga människor överallt! Men nej, man får höra att "gift dig inte med en muslim för de gör så o så och det händer bara bajs". -.- Vadå så man ska gifta sig med en icke-troende? NO WAY IN THIS LIFETIME INSHALLAH!!!

Alla blinda människor verkar tänka på samma sätt, vara lika fördomsfulla och hatiska. Må Allah vägleda dem alla!

Men alhamdulilah, valen man gör här i livet eller saker som händer en ger erfarenhet och man tänker flera gånger innan man gör samma misstag igen.

Islam gör en stark, Islam gör en lycklig, Islam ger en svar, Islam är Perfekt!!
Muslim <3 Islam
Tankar: 8.....
Lämna en kommentar | Mina Tankar | Direkt länk | 2009-09-22 @ 23:45:28|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


The Battles of Ramadan: The Battle of Badr !

Tankar: 0.....
Lämna en kommentar | Ramadan | Direkt länk | 2009-09-18 @ 00:17:19|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Om den vackra kvinnan..

En mycket läskig och lärorik dikt...

Tankar: 4.....
Lämna en kommentar | Varningar | Direkt länk | 2009-09-16 @ 09:12:56|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Förlåt!

As-Salamu Aleikum wa rahmatulahi wa barakatuh,


Förlåt till dig min Mamma för allt ont jag någonsin gjort dig - med tal och handlingar

Förlåt till dig min Pappa för allt dåligt jag någonsin gjort dig - med tal och med handlingar

Förlåt mina småsyskon för alla de gånger jag behandlat er orättvist, varit snål (med godsaker och kunskap), och alla de gånger jag sårat er

Förlåt alla mina dyrbaraste syskon i Islam, för de gånger jag inte hälsat på er på gatan, för de gånger jag varit för blyg att dela med mig min kunskap, om jag någonsin sårat någon, om jag pratat för mycket (med de jag inte borde pratat med eller stört någon dyrbar syster) ,snälla Förlåt!

Förlåt alla mina släktingar för att jag ännu inte delat med mig av sanningen om det här livet till er alla!

Förlåt alla främlingar om ni någonsin känt något dåligt från mig, en blick, ord eller handling.

Förlåt mig allihopa som jag någonsin gjort något dåligt, allt det jag kommer ihåg och det jag inte kommer ihåg!

Förlåt mig för att jag ibland inte håller det jag lovat - sagt att jag skulle göra men inte gjort!Oavsett vad, om du känner i ditt hjärta en så stor smärta..

Att du inte kan förlåta mig, Kom ihåg att jag redan har förlåtit dig

Ord från mitt hjärta
Tankar: 4.....
Lämna en kommentar | Mina Tankar | Direkt länk | 2009-09-14 @ 17:43:47|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Laylatul Qadr

När Natten är lika värd som Ett tusen

Av Muhammad Al-shareef, översatt av mig (amanda)

Det är återberättat att under de dagarna som Musa (aleyhi Salam) gick på öknen med Bani Israel(Israels barn) så blev det en stor torka. Tillsammans, höjde de sina händer till skyn och bad för att det välsignade regnet skulle komma. Sedan, till Musas(aleyhi Salam) förvåning och alla de som var närvarande, så försvann alla de spridda molnen som fanns, och värmen steg samtidigt som torkan blev ännu mer intensiv.

Det var uppenbarat för Musa(aleyhi Salam) att det fanns en syndare hos deras klan Bani Israel som hade varit olydig mot Allah i över 40 år av hans liv. "Låt honom separera sig från gruppen," sade Allah till Musa(aleyhi Salam). "Bara då ska jag skölja er med regn."

Musa (aleyhi Salam) ropade ut till hela massan, "Det finns en person bland oss som har vart olydig mot Allah i 40 år. Låt honom separera sig från gruppen och bara då ska vi bli räddade från torkan." Den mannen, väntade, kollade till vänster och till höger, och hoppades att någon annan skulle stiga fram, men ingen gjorde det. Svett rann ner från pannan och han visste att han var den syndaren.

Mannen visste att om han skulle stanna med gruppen skulle alla dö av törst och om han steg framåt skulle han vara förnedrad för evigt.

Han höjde händerna med en ärlighet han aldrig någonsin haft förut, med en ödmjukhet han aldrig hade smakat, och samtidigt som tårarna rann ner på båda kinderna sade han: "O Allah, ha nåd över mig! O Allah, göm mina synder! O Allah, förlåt mig!"

Samtidigt som Musa(aleyhi Salam) och Bani Israel väntade på att syndaren skulle stiga fram, kramade molnen himlen och regnet porlade ner. Musa(aleyhi salam) frågade Allah, "O Allah, du välsignade oss med regn trots att syndaren inte kom fram." Och Allah svarade, "O Musa, det är tack vare den personens ånger jag välsignade Bani Israel med vatten."

Musa(aleyhi salam), ville veta vem denna välsignade man var, frågade "Visa mig honom O Allah!" Allah svarade, "O Musa, Jag gömde hans synder i 40 år, tror du att jag ska visa honom nu efter hans ånger?"

Allah uppenbarade Koranen i den mest välsignade månaden; månaden av Ramadan, månaden där Koranen kom ner.

På den mest välsignade natten, den Stora natten: Laylatul Qadr; "Sannerligen, uppenbarade Vi Koranen på natten av Qadr."

Ibn Jareer återberättar, en auktoritet av Mujahid att det var en man från Bani Israel som brukade spendera natten i bön. Sedan på morgonen brukade slåss mot fienden för Allah, tills kvällen kom och han brukade göra detta i tusen månader.  

Och så uppenbarade Allah Suran: "Sannerligen, Vi sände ner den under natten av Al-Qadr" till versen "Natten av Al-Qadr är bättre än tusen månader" Alltså betyder det att, om man står och ber under den natten är det bättre än den mannens handlingar.

Sufyan ath-Thawri berättade, en auktoritet av Mujahid (också), att natten av Al-Qadr är bättre än tusen månader betyder att de goda gärningar man gör på den, fastar på den, och ber på den är bättre än tusen månader av goda gärningar, böner och fasta.

återberättat av Ibn Jareer

Det är återberättat från Abu Hurairah att han sade:

"När månaden av Ramadan kom, sade Allahs Sändebud(saw): Månaden av Ramadan har kommit, en välsignad månad som Allah har gjort det obligatoriskt för dig att fasta; i det så öppnas Paradisets portar och Helvetets portar stängs och djävularna blir fastkedjade. I den finns en natt bättre än tusen månader, den som förlorar fördelarna med den natten har förlorat någonting oersättligt."

Återberättat av Imam Ahmad och An-Nas'i .

Det är rapporterat från autoritet av Abu Hurairah, att Allahs Sändebud(saw) sade:

Den som stod i bön under natten av Al-Qadr, i tro och hopp för en belöning från Allah, kommer få alla sina tidigare synder förlåtna."

Återberättat av Bukhari och Muslim

[Narrated by Al-Bukhari and Muslim]

.

Denna natt är mer värd än 30,000 nätter. Den ärlige troende som oroar sig dag och natt om sina synder och tider av nekan i sitt liv väntar tålmodigt på Ramadan. Under den så hoppas han på förlåtelse av Allah för sina tidigare synder, vetandes att Profeten(saw) lovade  att alla som går igenom de tio sista dagarna (ber och hoppas på belöning) ska få alla sina tidigare synder förlåtna. För att uppnå detta, kommer den troende ihåg Profetens(saw) råd i olika tal där han använder ord som "sök", "leta", "jaga" och "kämpa" för Laylatul Qadr.

Laylatul Qadr är den mest välsignade natten. En person som missar den har verkligen missat en hel del av goda ting. En Mu'min borde söka efter den under de tio sista nätterna av Ramadan, genom att spendera nätterna i dyrkan och lydnad.

För de som får möjligheten, är deras gåva att alla deras synder blir förlåtna.

Allahs Sändebud (saw) illusterade för oss några av de saker vi kan göra under denna Enorma Natt. Genom Sunna finner vi följande:BE Qiyam (Nattbönen)

Det är rekommenderat att be en lång nattbön under nätterna där Laylut Qadr kan falla. Detta är indikerat i många ahadith, så som:

"Den som står (i nattbön) under Laylatul Qadr [och det är underlättat för honom] av tro och hopp (på Allahs belöning), kommer att ha alla hans tidigare synder förlåtna."

Bukhari och Muslim

[Al-Bukhari and Muslim]Tillägget "Och det är underlättat för honom" är från Ahmad som rapporterat från Ubadah Bin as-Samit; det betyder att han är tillåten att vara blan de ärliga dyrkarna under denna välsignade natt.Göra Dua'

Det är också rekommenderat att göra mycketmycket dua på denna natt.

Aisha(ra) återberättade att hon frågade Allahs Sändebud(saw) "O Allahs Sändebud! Ocm jag visste vilken natt som var Laylatul Qadr, vad borde jag säga under den?" Och han sa till henne att säga "Allahumma innaka afuwwun tuhibbul afwa fa fu annee - O Allah! Du är förlåtande, och Du älskar förlåtelse. Så förlåt mig."

En autentisk hadith av Ahmad, Ibn Majah och at-Tirmidhi

[An authentic Hadith recorded by Ahmad, Ibn Majah and at-Tirmidhi.]

Överge värdsliga nöjen för Dyrkan

Det är vidare rekommenderat att spendera mer av sin tid i dyrkan under nätterna som Laylatul Qadr kan hamna på. Detta betyder att överge många världsliga nöjen för att säkra riden och tankarna för att endast dyrka Allah (Subhanahu wa ta'ala).

Aisha återberättade: "När de (sista) tio startade, brukade Profeten(saw) vara borta från sina fruar för att kunna ha mer tid för dyrkan, spendera hela natten vaken i bön och väcka sin familj."

Bukhari och Muslim

[Al-Bukhari and Muslim]Och hon sade: "Allahs Sändebud(saw) brukade anstränga sig ännu mer (i dyrkan) under de tio sista än på andra nätter.

Muslim

[Muslim]

Har vi bedömt Allah korrekt?

Chansen med Laylatul Qadr är inatt och under dessa sista dagar. Liver är om människor som tar vara på deras chanser att vinna Allahs kärlek, och detta är verkligen en av dessa chanser. Abu Dah Daah var en av de som fann en möjlighet och vann det som är bättre än himlarna och jorden. En vuxen följeslagare till Profeten(saw) gjorde en trädgård nära en föräldralöses egendom. Den faderlöse påstod att ett specifikt palmträd var på hans egendom och alltså tillhörde honom. Följeslagaren nekade till detta och då gick den faderlöse till Allahs Sändebud(saw) för att klaga. Men sin rättvishet, mätte Allahs Sändebud(saw) de två trädgårdarna och såg att palmträdet visst tillhörde följeslagaren. Den föräldralöse började gråta. Att se detta, så sa Profeten(saw) till sin följeslagare, "skulle du ge honom detta palmträd om det till dig kommer ett palmträd i Paradiset?" Men, i sin otro att en föräldralös kunde klaga till Profeten(saw) så missade följeslagaren tillfället och gick iväg arg.

Men någon annan såg denna möjligheten, Abu Dah Daah(ra). Han gick till Profeten (saw) och frågade, "O Allahs Sändebud, om jag köper trädet från honom och ger det till den föräldralöse, kan jag få det trädet i Paradiset?" Allahs Sändebud(saw) svarade, "Ja."

Abu Dah Daah letade efter följeslagaren och frågade, "Vill du sälja det trädet till mig för hela min trädgård? Följeslagaren svarade, "Ta den för det finns inget gott i ett träd som jag blev klagad för inför Profeten."

Omedelbart gick Abu Dah Daah  hem och såg sin fru och barn leka i trädgården. "Lämna trädgården!" ropade Abu Dah Daah, "Vi har sålt den till Allah! Vi har sålt den till Allah!" Några av barnen hade dadlar i händerna och han tog snodde åt sig dem och kastade det tillbaka in i trädgården. "Vi har sålt det till Allah!"

När Abu Dah Daah blev martyr i slaget av Uhud, stod RasulAllah(saw) och tittade på hans kropp och sade, "Hur många skuggiga palmträd har Abu Dah Daah i Paradiset nu?"

Vad förlorade Abu Dah Daah? Dadlar? Buskar? Jord? Vad vann han? Han vann ett Paradis lika stort som himlarna och jorden.

Abu Dah Daah missade inte sin chans, och jag ber till Allah att vi inte missar våra chanser att stå upp och be för Allah på Laylatul Qadr.

Kära bröder och systrar, vi lyder inte, dyrkar och vördar Allah på ett sätt som är värt lika mycket som Hans Majestät.


Allah uppenbarade:

De underskattar sannerligen Gud [som järmför Honom med bilder huggna i sten]! På Uppståndelsens dag skall jorden vara [som] en nypa [grus] för Honom och himlarna skall ligga hoprullada i Hans högra hand. Nej, stor är Han i Sin härlighet, höjd högt över allt var [människor] sätter vid Hans sida!"

[Nobla Koranen 39:67]


Allting vi har tillhör Allah. När någon dör säger vi, Inna lillahi wa inna ilayhi raji'un, Sannerligen till Allah tillhör vi och till Honom ska vi återvända. Detta är inte en bön bara för när en själ är borta. Det är en bön fr varje dålig sak som kan tänkas hända en troende, även om hans sandal håller på att gå sönder. Varför? För att allting tillhör Allah och allting ska tillbaka till Honom. Sitt ner och försök räkna alla gåvor du fått från Allah.. Har du någonsin försökt räkna stjärnorna?


"Han ger er något av allt det ni ber Honom om, och om ni ville räkna Guds välgärningar, skulle ni aldrig kunna precisera deras antal. Men människan är sannerligen alltid beredd till förnekelse och synd och djupt otacksam!"

[Nobla Koranen 14:34]Vi har inte förstått tyngden av denna Koran som vi lägger högt på våra hyllor, denna Nobla bok som sändes ner för att ge liv till de döda. För även om våra hjärtan skulle vara fast som sten skulle de smulas till marken av rädsla och hopp för Allahs straff och Nåd. Är våra hjärtan hårdare än det berget?


Om VI hade uppenbarat denna Koran för ett berg, skulle du helt säkert ha sett det rämna av fruktan för Gud. Sådana liknelser framställer Vi för människorna för att stämma dem till eftertanke."

[Nobla Koranen 59:21]Kära brödrar och systrar, när ni fyller moskén för Qiyamul Layl de sista dagarna i Ramadan, kom ihåg att Allah vill att ni ska veta:

"Ni skall veta att Gud straffar med stränghet och [likväl] är Gud ständigt förlåtande, barmhärtig."

[Nobla Koranen 5:98]


Det ska finnas en natt, någon natt i ditt liv som du ska vakna i Paradiset eller i Helvetet. Anas ibn Malik, bad till Allah på sin dödsbädd, "O Allah, skydda från natten där morgonen kommer med en resa till Helvetet." Tänk på den morgonen.

Fred skall komma på Laylatul Qadr tills gryningen. Det kanske är så att du lämnar moskén efter Fajr någon dag snart och är förlåten av Allah, Den Ärade och Den Högste!Laylatul Qadr kommer en av dessa dagarna, udda nätter... Mer vet jag inte!

Må Allah vägleda oss alla att vi ber alla dessa nätter och att vi blir förlåtna för alla våra synder!
Tankar: 3.....
Lämna en kommentar | Ramadan | Direkt länk | 2009-09-12 @ 02:28:25|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Riktigt BRA sida MashAllah!!

As-Salamu Aleikum wa Rahmatulahi wa Barakatuh!

Här är en riktigt bra sida alhamdulilah!

http://www.alghurabaa.org/

Klicka och njut! Inshalllah...

Hoppas allt är fint med er och er iman inshAllah
Tankar: 0.....
Lämna en kommentar | Produktioner av Muslimer | Direkt länk | 2009-09-11 @ 04:42:37|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Om Vi Kunde Bli Halal

 


Varenda blick som jag ger dig är haram

Varenda ord som jag ger dig är haram

Varenda stund som jag ger dig är haram

Jag är rädd för att vara där du är
för vill inte göra något till haram

Även om det kan kallas halal-kär
vill jag inte göra något till haram

Är rädd för att orden jag spiller ur min mun
inte har en islamisk grund.

Rädd för ögonen mer än min mun
att de dröjer för lång stund.


Om vi kunde bli halal skulle inget vara fel.
Då skulle man inte behöva gå runt med ånger.

Kunde tala min del och du kunde tala din del.
Kunde glatt i hjärtat sjunga kärlekssånger.

Saker är för komplicerat så ofta
komplicerat i sinnet men inte i praktiken.

Ungdomar dröjer för länge för ofta
man ser för ofta en ungdom besviken.

Men att ta det steget är så svårt för så många
att gå från haram till halal

Om saker istället blev halal
kunde inget nånsin bli till haram

En halal"kär"syster


En dikt av mig , handlar om hur många känner. Både brödrar och systrar..

Må Allah underlätta för alla brödrar och systrar som söker en partner att finna den de söker!

Salam Aleikum wa Rahmatulahi wa Barakatuh
Tankar: 3.....
Lämna en kommentar | Mina Tankar | Direkt länk | 2009-09-08 @ 23:18:51|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


The Battles of Ramadan: The Battle of Ayn Jalut

Tankar: 0.....
Lämna en kommentar | Ramadan | Direkt länk | 2009-09-08 @ 17:21:21|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Detta vill nog inte apoteken att vi ska veta!

Salam Aleikum wa Rahmatulahi wa Barakatuh!

Jag fick detta i mailen.. Detta är någonting ni alla borde dela med er inshAllah för det innehåller mycket bra grejer!!! Har ni problem med kolesterolet, övervikt, finnar, hudinfektioner, utmattning, magont eller någonting annat kanske? Nedan har ni botemedlet! Ni behöver inte längre köpa dyr medicin.. Det är bara att köpa lite honung och kanel......! ;)


Slår


vad


att


apoteken


inte


skulle


gilla


att


detta


kom


ut.أراهن أنَّ شركات الأدويَّة لا تحبِّذ إشاعة هذا الخبر.

 

 

Fakta om honung och kanel


 

Det är upptäckt att en blandning av honung och kanel botar de mesta sjukdomar. Honung produceras i de flesta länder på planeten. Vetenskapsmän idag accepterar honung som en "Ram Ban" (väldigt effektiv) medicin för alla slags olika sjukdomar. Honung används utan någon som helst sideffekt för alla sjukdomar.


Dagens vetenskap säger att även om honung är sött, om det är taget i rätt doser som medicin, skadar det inte diabetiker. Weekly World News, en tidning från Canada, har den 17 Januari,1995 gett följande lista på sjukdomar som kan bli botade av honung och kanel enligt forskningar av västländska vetenskapsmän:


حقائق عن العسل والقرفة

تبيَّن أن مخلوط العسل ومسحوق القرفة يُشفي من معظم الأمراض. والعسل يُنتَج في معظم بلدان العالم. والعلماء المعاصرون يتقبَّلون حقيقة أنَّ العسل دواء ذو فعَّاليَّة عالية ضدَّ الأمراض. ولا توجد آثار جانبيَّة في استعماله دواءً في جميع الأمراض.

يقول العلم الحديث مع أنَّ العسل حلوٌ، لكن إذا ما استُعمل دواءً بمقادير صحيحة لا يؤذي مرضى السكَّري. أوردت مجلَّة (وورلد ويكلي نيوز) الكنديَّة في عددها الصادر في 17 يناير (كانون ثانٍ) 1995 قائمة الأمراض التالية التي يمكن معالجتها بالعسل والقرفة كما أكَّدتها أبحاث علماء غربيِّبن.


HJÄRTSJUKDOMAR:

 

Gör en kräm av honung och kanelpulver, bred ut den på bröd, istället för ditt vanliga pålägg, och ät det regelbundet till frukost. Det reducerar kolestrolet i artärerna och räddar patienten från hjärtattack.  Även, de som redan haft en attack, om de gör detta dagligen så är de mil ifrån nästa attack. Regulärt användande av beskrivd process gör det lättare att andas och stärker hjärtats slag. I America och Canada, har många sjuksköterskor behandlat sina patienter med stor framgång och har kommit fram till att när du blir äldre, förlorar artärerna och ådrorna flexibiteten och blir förstoppade; honung och kanel ger liv i artärena och ådrorna igen.


أمراض القلب:

إصنع عجينة من العسل ومسحوق القرفة، وادهنها على قطعة خبزٍ بدلاً من المربَّى أو معقود الفواكه وتناولها باتنظام على الفطور. إنَّها تقلِّل الدهونات (كولوسترول) في الأوعية الدمويَّة، وتقي المرضى من النوبات القلبيَّة. وإذا ما داوم الذين أصيبوا بنوبة قلبية سابقًا على هذا النظام، فإنَّهم يبعدون إصابتهم بها مجدًّدًا مسافات طويلة. اتبَّاع هذا النظام يوميًّا باستمرار يحول دون احتباس التنفُّس ويقوَّي نبض القلب. تمَّ في عدد من بيوت التمريض (مشافٍ) في كندا والولايات المتَّحدة استعمال هذا (النظام الغذائي) بنجاح على نزلائها، وتبيَّن أنَّ  التقدُّم في العمر يُفقد الأوعية الدمويَّة والشرايين مرونتها ممَّا يعمل على انسداها، ويعيد العسل والقرفة لها حيويِّتها.


ARTRIT:

Artritpatienter kan ta dagligen, morgon och kväll, En kopp av hett vatten med två skedar honung och en tesked av kanelpulver. Om man tar det regelbundet kan även kronisk artrit botas. I en ny forskning de gjorde i Köpenhams Universitet, fann de att när doktorerna behandlade sina patienter med denna blandning av  en sked honung och en halv tesked kanelpulver före frukost, så fick de resultatet inom en vecka att , av 200 personer, blev 73 patienter totalt befriade från smärta, och inom en månad, hade de mesta patienterna som inte ens kunde gå eller röra sig pågrund av artrit börjat gå utan smärta.

العصبي:

يمكن لمصابي مرض العصبي تناول كوبٍ من الماء الساخن مخلوطٍ بملعقتين من العسل وملعقة صغيرة من مسحوق القرفة صباحًا ومساءًا. إنَّ تناوله بانتظام حتَّى من المصابين المُزمنين بمرض العصبي يشفيهم من مرضهم. في بحث حديث أُجري في جامعة كوبنهاغن، تبيَّن للأطبَّاء الذين عالجوا مرضاهم بجعلهم يتناولون ملعقة من العسل ونصف ملعقة من مسحوق القرقفة قبل الإفطار أن 73 مريضًا من أصل مائتين قد تمَّ شفاؤهم كليًّا في خلال أسبوع. وفي خلال شهر، تمكَّن معظم المرضى الذين لم يكونوا قادرين على السير أو الحركة من جرَّاء العصبي السير بلا ألم.


URIN INFEKTIONER:

 

Tag två matskedar av kanelpulver och en tesked av honung i ett glas med ljummet vatten och drick det. Det förstör bakterierna i blåsan.


التهاب المثانة:

اشرب كوبًا من مخلوطً مقدار ملعقتين من مسحوق القرفة وملعقة من عسلٍ مذابة في ماء فاتر. هذا (الشراب) يقتل الجراثيم في المثانة.


TANDVÄRK:

 

Gör en kräm med en tesked kanelpulver och fem teskedar av honung och lägg det på den onda tanden. Detta kan du göra tre gånger om dagen tills tanden slutar värka.


وجع الأسنان:

إصنع عجينة من مقدار ملعقة من مسحوق القرفة، ومقدار خمس ملعقات صغيرة من العسل، وضعها على السنِّ المؤلِم. كرِّر هذه العمليَّة ثلاث مرَّات يوميًّا إلى أن تتخلَّص من الألم.


KOLESTEROL:

Två matskedar av honung och tre teskedar av kanelpulver blandat i 5dl tevatten,ges till kolestrolpatienten och då reduceras kolesterolnivån i bloder ca 10% inom två timmar. Som det nämndes för artritpatienter, om man tar det tre gånger om dagen så blir vilken kronisk kolesterol botad. Enligt information som man fick i Said Joournal, så försvinner mycket kolesterol om man äter rent honung med maten varje dag. Förresten, om du tar kolesterolmedicin, SLUTA! De alla innehåller STATIN vilket försvagar dina muskler...inkluderat ditt HJÄRTA och  ingen medicin har visat sig att stoppa hjärtattacker eller strokes.


الدهونات (كولوسترول)

تبيَّن أنَّ تناول مقدار ملعقتين من العسل وثلاث ملاعق من مسحوق القرفة ممزوجة بستَّ عشرة (أونسة) من سائل الشاي إذا تناولها المصاب بالكولوسترول ينخفض عنده مستوى المادَّة الدهنيّة في الدم بمعدَّل عشرة من المائة في خلال ساعتين. وكما أشير على المصابين بمرض العصبي، إذا ما تمَّ تناول الكميَّة نفسها ثلاث مرَّات يوميًّا، يتمَّ الشفاء حتَّى من الكولسترول المُزمن. ومن المعلومات التي ذُكرت في مجلَّة (وورلد ويكلي نيوز) فإنَّ تناول العسل الصافي يوميًّا يخلِّص من آلام الكولسترول. توقَّف عن متايعة تناول دواء الكولسترول فهو يحتوي مادَّة 'ستاتين' التي تضعف العضلات بما فيها القلب. وتبيَّن أنَّها لا تحول دون الإصابة بنوبات القلب أو الفالج.


FÖRKYLNINGAR:

De som lider av vanliga eller allvarliga förkylningar borde ta en matsked ljummen honung  med 1/4 sked kanelpulver dagligen i tre dagar. Denna process botar den mest kroniska hostan, förkylningar, och rensar bihålan.


النزلات البرديَّة (الرشح):

الأشخاص الذين يعانون من النزلات البرديَّة المعتادة أو الشديدة عليهم تناول مزيج مقدار ملعقة من عسل فاتر وربع ملعقة من مسحوق القرفة يوميًّا لثلاثة أيَّام. هذه العمليَّة ستخلِّصهم من السعلة المزمنة والرشح، وتنظِّف الجيوب الأنفيَّة.


OROLIG MAGE:

 

Honung man tar tillsammans med kanel botar magont och fixar magsår från roten.

تلبٌّك المعدة:

تناول مسحوق القرفة والعسل يُخلِّص من آلام المعدة، ويزيل قرحات المعدة من جذورها.


GASER:

Enligt studier gjorda i Indien och Japan, är det visat att om man tar honung tillsammans med kanelpulver så blir magen fri från gas.

الغازات:

بناء على دراسات أُجريت في كلٍّ من الهند واليابان، تبيِّن أنَّ تناول العسل ممزوجًا بمسحوق القرفة يخلِّص المعدة من الغازات.


IMMUNSYSTEMET:

 

Dagligt användande utav honung och kanelpulver stärker immunsystemet och skyddar kroppen från bakterie och virusattacker. Vetenskapsmän har kommit fram till att honung har flera vitaminer och järn i stora mängder. Konstant användning av honung stärker de vita blodkropparna som slåss mot bakterie och virussjukdomar.

جهاز المناعة:

تناول العسل ومسحوق القرفة يوميًّا يقوِّي جهاز المناعة، ويحمي الجسم من النوبات البكتيريَّة والفيروسيَّة. لقد وجد العلماء أنَّ العسل يحتوي كميَّات كبيرة من الفيتامينات والحديد. تناول العسل بصورة دائمة يقوَّي الكريات البيضاء التي تقاوم الأمراض البكتيريَّة والفيروسيَّة.


MATSMÄLTNINGSPROBLEM:

Kanelpulver sprinklat på två matskedar med honung som man tar innan maten, tar bort det sura och magen smälter de mest kraftiga måltider.

سوء الهضم:

رش مسحوق القرفة على ملعقتين عسل قبل الفطور يقضي على الحموضة ويساعد على هضم أثقل الوجبات.


INFLUENSA:

En vetenskapsman från Spanien har bevisat att honung innehåller en naturlig ingrediens som dödar influensabaciller och räddar patienten från att insjukna i influensa.

إنفلونزا:

اكتشف باحث في أسبانيا أنَّ العسل يحتوي مكوِّنات طبيعيَّة تقتل جراثيم الإنفلونزا، وتقي المريض من النزلات الصدريَّة.


..LÅNGT LIV [insh'Allah]:
Te med honung och kanelpulver, när man gör det regelbundet, gör att man blir friskare och ger kroppen större chans att klara sig längre. Ta fyra matskedar med honung, en sked med kanelpulver och tre koppar med vatten och koka det som om du gör te. Drick 1/4 kopp, tre till fyra gånger om dagen. Det håller huden fräsh och mjuk och hejdar att man känner sig gammal. Livslängden ökar även [insh'Allah] och även en 100åring, kan börja göra samma sysslor som en 20åring.


طول العمر:

تناول مشروب الشاي المصنوع من العسل ومسحوق القرفة بانتظام، فإنَّه يسيطر على عوامل التلف في العمر. إصنع مشروب شايٍ من أربع ملاعق من العسل وواحدة من مسحوق القرفة، وثلاثة أكواب من الماء. إشرب رُبع كوبٍ ثلاث مرَّات أو أربع مرَّات يوميًّا. إنَّها تحافظ على الجلد أملسًا وناعمًا، وتعيق تقدُّم الشيخوخة، وتمدُّ في حياة الإنسان، وحتَّى أنَّ مَن بلغ من العمر مائة سنة تعمل وظائفه الجسديَّة وكأنَّه ابن عشرين سنة.


FINNAR:

Tre matskedar med honung och en tesked med kanelpulver tilllsammans och lägg det på finnarna innan du sover. Skölj av det nästa morgon med varmt vatten. Om man gör detta dagligen i två veckor, försvinner finnarna från roten.


البثرات الجلديَّة:

إصنع عجينة من ثلاث ملاعق من العسل وملعقة من مسحوق القرفة. ضع العجينة على البثرة الجلديَّة قبل النوم، وأغسلها في صباح اليوم التالي بماء دافئ. استعمال هذه الطريقة يوميًّا على مدى أسبوعين، يزيل البثرات الجلديَّة من جذورها.

 


HUD INFEKTION:

 

Om man lägger honung och kanelpulver på de affekterade ställena, så botar det exem, ringorm och alla typer av hudinfektioner.


الالتهابات الجلديَّة:

وضع عجينة من العسل ومسحوق القرفة على الأجزاء المصابة، تشفي من الأكزيما والقوباء الحَلقَيَّة (مرض جلدي مُعدٍ)، وكلِّ أنواع الالتهابات الجلديَّة.


VIKTMINSKNING:

 

Dagligen på morgonen en halvtimma innan du äter frukost på tom mage och på kvällen innan du sover, drick honung och kanelpulver som kokat i en kopp med vatten. Om du gör detta dagligen, reduceras vikten av även den mest överviktiga personen. Också, om man dricker denna mix dagligen så ger man inte fett chansen att samlas i kroppen även om personen kanske har en diet med hög kalorihalt.


تخسيس الوزن:

تناول كوبٍ من الماء المغلي بالعسل ومسحوق القرفة نصف ساعة قبل وجبة الفطور صباحًا، وقبل النوم مساءً يوميًّا، إذا ما أخذ بانتظام يخسِّس الوزن حتَّى في أكثر الإجسام سُمنة. الاستمرار في شرب هذا المشروب بانتظام يحول دون تجمُّع الدهون في الجسم حتَّى ولو تمَّ تناول أطعمة دسمة جدًّا


CANCER:

Ny forskning i Japan och Australien har funnit att advancerad cancer i magen och i benen botas väldigt effektivt. Patienter som lider av dessa sorter av cancer borde dagligen ta en matsked med honung med en tesked av kanelpulver i en månad tre gånger om dagen.


السرطان:

أظهرت أبحاث حديثة في اليابان وأسترليا بأنَّ الشفاء التام من سرطان المعدة والعظام المتقدِّم قد تمَّ بنجاح. المرضى الذين يعانون من هذه الأنواع من السرطان، يجب أن يتناولوا ملقعة شاي صغيرة من العسل ومثلها من مسحوق القرفة ثلاث مرَّات يوميًّا لمدَّة شهر.


UTMATTNING:

Nya studier har visat att sockret i honungen är mer hjälpsam än skadlig för kroppens styrka. Äldre invånare, som tar honung och kanelpulver i lika stora mängder, är mer alerta och flexibla. DR.Milton, som har gjort research, säger att en halv matsked med honung som man blandar i ett glas med vatten och man sprinklar kanelpulver, om man tar det dagligen efter att ha borstat tänderna och på eftermiddagen runt 15.00 när vitaliteten börjar avta. Så ökar vitaliteten av kroppen inom en vecka.

الإعياء:

أظهرت دراسات حديثة بأنَّ محتويات العسل من السكَّر هي أكثر منفعة لحيويَّة الجسم من ضررها. المسنُّون الذي يتناولون العسل ومسحوق القرفة بمقادير متساوية هم أشدُّ انتباهًا ومرونة. ويقول الدكتور ميلتون الذي أجرى البحث بأنَّ تناول نصف ملعقة من العسل تُضاف إلى كأس من الماء مرشوش عليه مسحوق القرفة في الصباح، وعند الساعة الثالثة من بعد الظهر عندما تبدأ حيويَّة الجسم بالتدنِّي يوميًّا، تزيد حيويَّة الجسم في خلال أسبوع.


HÖRSELPROBLEM:

Dagligen på morgonen och på kvällen så tar du honung och kanelpulver i lika stora mängder, återställs hörseln.


فقدان السمع:

الاستعمال اليومي للعسل ومسحوق القرفة بمقادير متساوية صباحًا ومساء يوميًّا يساعد على إرجاع السمع.

Tankar: 6.....
Lämna en kommentar | Mat, hälsa, skönhet | Direkt länk | 2009-09-07 @ 19:19:56|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Rice Krispies och Citron tårta!! Fredagsmys!

OBS, VIDEON FUNKAR INTE. Har den bara som bildgrej!

 

Salam Aleikum wa Rahmatulahi wa Barakatuh!

Hade fredagsmys igår med familjen, jag bakade en tårta.. Gillar att pröva på nya saker, blir alltid intressant alhamdulilah!


 

Recept

Botten - 4 äggvitor , 3dl socker och 3 dl Rice Krispies.

Sätt på ugnen på 125 grader. Krossa Rice Krispies i en plastpåse eller matbredare. Sedan vispar du ihop äggvitorna och sockret till ett tjockt skum. Sedan rör du i det krossade rice krispiet i den.

Nu smörar du en bakplåtsform eller lägger på bakplåtspapper bara, sedan häller du smeten på formen så det blir en rektangel. Lägg den i nedersta delen av ugnen. När det har gått 1 h så stänger du av ugnen och väntar ytterliggare femton minuter innan du tar ut botten ur ugnen. Ta helst bort botten från formen när den fortfarande är varm. Nu delar du botten i två lika stora delar. InshaALlah de blir bra!

Citronkrämen - 4 ägggulor, 1dl socker, 1 dl matlagningsgrädde, 1 msk vetemjöl, 50 g smör och så mycket färskpressad citronsaft du vill ha (beror på vad du gillar).

Rör ägggulor och sockret i en kastrull. Den ska värmas och samtidigt häller du i grädden plus vetemjölet. Lite mjöl i taget. Sjud denna blandning tills den blir riktigt tjock. Lägg i smöret. När krämen är kall så häller du i citronsaften. Nu lägger du krämen på en av bottendelarna och sätter den andra bottenbiten över.

Garnering - 4 dl vispgrädde och 50g blockchoklad.

Vispa grädden. Lägg blockchokladen i en fryspåse, lägg det i varmt vatten så att blockchokladen smälter. Lägg grädden på tårtan, klipp ett hål i fryspåsen och garnera så som du känner för!

 


 

Man kan ju göra lite som man vill med vad som ska vara på, man kan ha banan på också de är nog jättegott! InshaAllah!

Salam Aleikum wa Rahmatulahi wa Barakatuh!

 

Tankar: 1.....
Lämna en kommentar | Mat, hälsa, skönhet | Direkt länk | 2009-09-05 @ 23:01:24|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


ALLAHU AKBAR!

Tankar: 3.....
Lämna en kommentar | Produktioner av Muslimer | Direkt länk | 2009-09-03 @ 23:13:34|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Ghuraba - Strangers

As-Salamu Aleikum wa Rahmatulahi wa Barakatuh..

Jag kom ihåg denhär nasheed som jag hörde för längelänge sedan, den är så stark och så känslosam..

Mannen som sjunger i denhär videon, och alla män ni kan se bakom galler.. De blev dömda oskyldiga till döden.
Han börjar sjunga nasheed och man kan inte låta bli att bli tårögd eller falla i tårar. Männens advokat stod även där och grät subhanALlah.. Må Allah ha barmhärtighet över deras själar och ge dem alla paradis!

Efter nasheedan så kommer ett väldigt känsloladdat tal av Shaikh Ali at-Tamini som han höll innan han åkte in i fängelset oskyldigt dömd. Må Allah skänka honom och alla våra bröder som blir oskyldigt dömda starkare tro och tålamod att klara av deras prövningar!

Tankar: 3.....
Lämna en kommentar | Nasheeds & Poesi | Direkt länk | 2009-09-03 @ 01:50:54|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Nawawi Hadith nr 1 - Actions are judged by intentions

Tankar: 0.....
Lämna en kommentar | Hadither | Direkt länk | 2009-09-03 @ 00:48:20|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


En ickemuslimsk familj som vill resa runt till olika moskéer...

Salam Aleikum wa Rahmatulahi wa Barakatuh,

Hehe, lite lustigt faktiskt.. men det känns som om denhär mannen har ett riktigt gott hjärta och må ALlah vägleda honom!! Det är så at om 1 miljon tittar på det videoklippet så kommer hans familj bli sponsrad att få åka runt till olika moskéer och så ska de be fem gånger om dagen.. Vad är mer njutbart och själsligt tillfredställande än bönen?? Inget! Kanske Allah vägleder en hel familj till islam om de gör denhär resan? ^^

Klicka på länken för att bidra med 1 av 1 000 000 visningar hehe.
http://www.youtube.com/watch?v=M-UQFFsJPRM

Må Allah vägleda dem!
Tankar: 0.....
Lämna en kommentar | Ickemuslimer | Direkt länk | 2009-09-03 @ 00:47:03|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمBönetider

Video på Svenska om Profeten Muhammad
frid och välsignelser över honom

Svenska Islamiska Youtubekanaler

DawaSweden
IslamIdag
Muslimahkanalen
MuslimSe
Mussemanda
OmarIbnAlKhattab
SMSBilal
TheMuslim0
UnderTexter


Den Raka Vägen
Vill du ha evig lycka?Bismillahi Rahmani Rahim
Läs i din Herres namn, Han som har skapat – skapat människan av en grodd som sätter sig fast! Läs! Din Herre är den Främste Givaren, som har lärt [människan] pennans [bruk], lärt människan vad hon inte visste!

[Koranen 96:1-5]


Mina besökare
Online:
Idag:
Totalt: