Om vi kunde se..

Bismillah,

tänk er, om vi kunde se alla välsignelser vi fått? Skulle vi då fortfarande klaga när någonting inte blir som vi velat? Skulle vi fortfarande begära sådant som vi inte har? Jag tror inte det..

Att klaga till varandra är någonting som blivit lite av ett måste för många. Detta klagandet skulle utan tvekan avta om man bara kunde förstå ödet som Allah skrivit för en. Om vi kunde se alla välsignelser bättre. Med klara ögon! De flesta säger "Alhamdulilah" endast när någonting uppenbart bra har kommit till en. Vi måste försöka vara tacksamma oftare än så! Om vi kunde se att allt som händer oss är bra för oss.. SubhanAllah så lyckliga vi skulle bli! Inse att både det bittra och det söta som kommer vår väg, endast är gott. Att allting är bra oavsett om vi inte kan förstå just Varför då vi befinner oss i prövning.

Profeten Muhammad salAllahu alayhi wa salam sade:

"Häpnadsväckande är den troendes angelägenheter. För honom är det gott i allting, och detta är endast för den troende. När någonting tillfredsställande sker honom, är han tacksam, och det är bra för honom; och när någonting otillsfredsställande sker honom, har han tålamod, och det är bra för honom."

[sahih Muslim]

Allah subhana wa ta'ala säger i Koranen:"Så Sannerligen, med prövning kommer lättnad.

Sannerligen, med prövning kommer lättnad."

 

Vissa är så otacksamma att dem säger "Gud ger mycket men tar mycket mer!" . Subhan'Allah! Jag har sett detta med egna ögon. Hur kan man säga eller tänka på det viset? Hur?! Vad har vi i livet som Allah inte har gett oss? Ingenting! Vi får ingenting i livet som inte är från Allah. Och gissa vad! Ingenting tillhör oss, så när Allah vill ta någonting från oss så Bör Vi Inte Klaga! Allting tillhör Allah. Varenda liten sak, varenda människa.. Alhamdulilah bör vara det enda som kommer från våra läppar och tankar. Om mobilen går sönder, om en människa dör.. allting är skrivet och det är det vi måste påminnas om - gång på gång på gång! Så att vi inte blir otacksamma och högmodiga. Endast högmodiga personer säger, "varför händer detta MIG? Jag som har gjort så mycket gott".. Även det goda vi gör är med Allahs tillåtelse, det är tack vare Allah vi ens har möjligheten att göra gott! Vi gör inte Allah någon tjänst genom att göra goda handlingar. Nej.

Vi skulle inte ens kunna räkna alla välsignelser vi fått från Allah även om vi försökte..

Lyssna på denna underbara Surah inshaAllah
Detta är en påminnelse först och främst till mig själv och sedan till er alla andra.

As Salamu Alaykum wa rahmatulahi wa barakatuh
Tankar: 0.....
Lämna en kommentar | Mina Tankar | Direkt länk | 2012-05-21 @ 17:54:32|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمBönetider

Video på Svenska om Profeten Muhammad
frid och välsignelser över honom

Svenska Islamiska Youtubekanaler

DawaSweden
IslamIdag
Muslimahkanalen
MuslimSe
Mussemanda
OmarIbnAlKhattab
SMSBilal
TheMuslim0
UnderTexter


Den Raka Vägen
Vill du ha evig lycka?Bismillahi Rahmani Rahim
Läs i din Herres namn, Han som har skapat – skapat människan av en grodd som sätter sig fast! Läs! Din Herre är den Främste Givaren, som har lärt [människan] pennans [bruk], lärt människan vad hon inte visste!

[Koranen 96:1-5]


Mina besökare
Online:
Idag:
Totalt: