Facebook
Bismillah


as salamu aleikum wa rahmatulahi wa barakatuh,


Är facebook haram? Bra svar av Sheikh Yusuf Estes.För att förtydliga vad han sade lite för de som inte hängde med i engelskan:

Det finns många saker som är haram i facebook och andra mötesplatser (tex, olika spel,bilder,grupper lr gruppchatter osv). Men det beror helt och hållet på HUR man använder facebook. Om man som en bror tex tittar på bilder på massa tjejer i facebook, tar kontakt med tjejer, flörtar och chattar med dem osv så är detta synder denna bror gör. Men om han inte gör det utan följer de islamiska reglerna så är det helt ok för honom att använda facebook. Det är inte själva facebook som är haram/halal, det är ens handlingar, vad man gör i facebook som är halal eller haram. Sheikhen använde en kniv som exempel att man kan använda en kniv till många saker som att skära kött eller smöra mackan. Men om man börjar mörda folk med den så betyder det inte att kniven är haram. Det är handlingen som är det.

Jag vet att det finns en 'fatwa' som säger att facebook är haram, men det är bara för att frågan är så manipulerad! I frågan säger personen liknande "Facebook, där mixas tjejer o killar, lägger upp bilder där de visar sin awrah o gör massa haram grejer. Är det halal eller haram?" TYP.. Och sheikhen har ingen aning vad facebook är för någonting och säger självklart att ja det är haram att vara på såna platser där man beblandar sig med andra och gör massa synder! Men om frågan skulle ställas till honom istället, "Facebook, där finns det bröder och systrar som inte har personlig kontakt med varandra, de gör dawah och gör massa khayr. Är det halal eller haram?".. vad skulle han svara då tror ni?Facebook är ett verktyg, frågan är - använder du detta verktyg rätt eller fel?


Beblandning (mellan tjejer o killar) på fel sätt är förbjudet i islam oavsett var du än är vare sig det är internet eller skolan. Samma gäller allt annat i islam så som baktaleri, spioneri, visa sin awrah, svära, mobbning osv..

Wa Allahu Alam
Tankar: 7.....
Lämna en kommentar | Fatawas | Direkt länk | 2011-02-18 @ 21:05:21|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Alla Hjärtans Dag i Islam


Röd kärlek och döda hjärtan

Ibrahim ibn Adham  blev en gång tillfrågad; "Å Abu Is-haaq, varför är vår bön till Allah Den Upphöjde inte besvarad?" Han svarade: "Därför att era hjärtan har dött på grund av tio saker." De frågade: "Vilka är de?" Ibrahim bin Adham sa:

1 - Du känner till Allah Den Allsmäktige men misslyckas med att uppfylla Hans tillbörliga rättigheter [ordentligt].

2 - Du påstår att du älskar profeten , och ändå, har du övergett hans Sunnah (tradition).

3 - Du recitera Koranen men handlar inte i enlighet med den.

4 - Du påstår att du hatar djävulen, ändå lyder du honom.

5 - Du njuter av Allahs, Den Upphöjdes, välsignelser utan att uppfylla dess tillbörliga rättigheter.

6 - Du tror på paradiset, men du utövar inte någon ansträngning för att tillträda den.

7 - Du tror på helvetet men du söker ingen räddning från den.

8 - Du tror på döden men du förbereder dig inte för den.

9 - Du riktar din uppmärksamhet på andras brister medan du glömmer bort alla dina.

10 - Du begraver de döda men lära dig inte av dem ".

Av en tillfällighet, när en av mina elever, som hade satt en röd ros i fickan på sin tröja, frågade mig; "Varför acceptera inte Allah Den Upphöjde vår åkallan?" Jag berättade för honom denna berättelse. När jag frågade honom om den röda rosen i fickan svarade han: "Vet du inte att det är Alla hjärtans dag idag? Jag firar det genom att lägga denna röda ros i fickan på min tröja. "


Onekligen har vi alla hört talas om "den svarta natten av kärlek" och traditionen om utbyte av presenter och gratulationer, och de dåraktiga målningarna på ansikte som görs för att uppmärksamma Alla hjärtans dag. Vi vet att Väst har tilldelat en särskild dag för att fira "röd kärlek" under vilken kyskhet, renhet och blygsamhet är djupt kränkt, medan berömvärd svartsjuka dvs. riktig manlig nit, värdighet och heder slaktas.

På denna dag, sprider missledda människor slumpmässigt bortträngda önskningar - snarare djuriska begär - både negativa och positiva, som kollidera med varandra.

I själva verket, hävdar de att du inte är en man om du inte agerar som en när det gäller synder och ondska, och du är inte manlig nog för dem om du inte har en älskare som du kan ge en "röd ros" och som du kan spendera en "röd natt" med!

Du är inte en raffinerad "gentleman" om du inte önskat din älskare, fru eller kvinnlig kollega "Glad Alla hjärtans dag".

Jag tror att vi alla känner till berättelsen om Saint Valentine och varför han avrättades den 14 februari 270 CE. Från den dagen fick han titeln "helgon", eftersom han offrade sin själ för kristendomen, och att han förmodligen stödde  älskande par. Därför firar kristna hans död genom att fira Alla hjärtans dag och deras handling är motiverad enligt deras övertygelse.

I själva verket, gör amerikaner och européer denna dag som öppet hus för att hänge sig åt olagliga sexuella relationer i stor skala. Deras grundskolar, gymnasier, blandade universitet, parker och gallerior vidtar nödvändiga åtgärder för den här dagen genom att ge kondomer för män på offentliga toaletter och andra platser där par är mer benägna att mötas, för skydd mot sexuellt överförbara sjukdomar och oönskade graviditeter.

Dessutom donerar människovänner allt som kan hjälpa upphetta människors önskningar på den natten, och ökar deras lydnad till djävulen. I själva verket är Alla hjärtans dag för dem en tillåten och nästan heligt tillfälle som ger dem möjlighet att få dem närmare sin gud!

Hur kan muslimer tillåta sig att fira denna dag som är den mest avskyvärda av de kristnas festivaler? Alla hjärtans dag är den värsta högtiden för de som inte tror, det är den mest erotiska och oanständiga fest.

Vad har hänt med muslimer: våra bröder, systrar, söner, döttrar och studenter som uppfostrats till att älska profeten , och impregneras av blyghet, värdighet, stolthet och ädelmod? Varför firar de detta?

Firar de minnet av Saint Valentines död för att ha offrat sitt liv till förmån för kristendomen? Eller är det för att han brukade ge tillflykt för älskande par?

Shaykh-ul-Islam Ibn Taymiyyah sa: "religiösa högtiderna är en del av varje religion och dess ritualer, Allah Den Allsmäktige säger: " FÖR ALLA samfund [i gången tid] har Vi föreskrivit regler för förrättandet av andakten... " [22:67 ]

Till exempel Qiblah (riktningen för bön) och fastan är grundläggande aspekter av islam. Därför är det ingen skillnad mellan att fira deras högtider och att delta i deras riter. I själva verket innebär deltagande i firande av deras högtider som godkännande av deras otro eftersom högtider är de mest framstående aspekterna av någon religion. "

Alla hjärtans dag är en hednisk och kristen fest, och det är otillåtet för muslimer att fira det, att delta i firandet på något sätt, att sälja de varor som människor använder för att visa sitt firande av den dagen, eftersom detta anses som att samarbeta med dem i att begå synder, aggression och att göra en visning av de icke troendes riter. Dessutom innebär det att imitera dem och det visar godkännande av deras missgärningar och det anses som en allvarlig synd som leder till kärlek till de icke troende.

Profeten godkände inte de icke troendes firande av högtider eller det man firade under Jaahiliyyah (förislamisk tid). Anas  berättade att när profeten kom till Madeenah hade folket två dagar då de brukade ägna sig åt spel. Han frågade om dessa två dagar och sade: "Allah den Allsmäktige har gett er bättre dagar i stället: dagen av Al-Fitr och al-Adh-ha" [Abu Dawood och An-Nasaa'i]KÄLLA:
http://muslim.se/muslimenstroslara/tronadessnollstallare/48-folkligaatraditionellatroslaeror/656-alla-hjaertans-dag.html
Tankar: 9.....
Lämna en kommentar | Fatawas | Direkt länk | 2011-02-12 @ 18:39:54|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Surah 18 Al-Kahf (Grottan)

Bismillahir Rahmanir Raheem, I Allahs Namn, den Mest Nåderike, den Mest Barmhärtige!

Alhamdulilahi Rabbil Alamiin, nedan finns en video med Surat al-Kahf med svensk översättning och transliteration (förenklad arabiska) så att alla kan läsa Suran insh'Allah. Shaykhen som läser heter Khalifa at-Tunaiiji.Hadither om denna Suran:

Det är återberättat att Profeten Muhammad salAllahu alayhi wa salam sade:

"Den som reciterar Surat al-Kahf på Jumu'ah(Fredagen), kommer att ha ett ljus som kommer att lysa från honom från en fredag till nästa."

[al-Hakim -- Klassad som sahih av shaykh al-Albani och som hasan av sheykh Ibn Hajar må Allah vara nöjda med dem]

Finns en liknande hadith där det även står att alla synder blir förlåtna mellan dessa två fredagar om man läser surat al-kahf.

Det är rekommenderat att läsa den på Jumu'ah som börjar efter Torsdagens solnedgång och slutar på Fredagens solnedgång. Så det är alltså under denna tiden man ska läsa den insh'Allah för att få detta ljus!


En annan sahih hadith angående Surat al-Kahf !

Imam Ahmad rapporterade från Abu Ad-Darda' att Profeten frid och välsignelser över honom sade:

"Den som memorerar de tio första verserna av Surat al-Kahf kommer att bli skyddad från ad-Dajjal."

Detta var även rapporterat av Muslim, Abu Dawud, An-Nasa'i och At-Tirmidhi.

Källa till hadither och mer om Surat al-Kahf - http://islamqa.com/en/ref/10700/kahf


må Allah göra oss bland dem som memorerar surat al-Kahf och hela Koranen och lever våra liv utefter den , ameen
Tankar: 3.....
Lämna en kommentar | Koranen | Direkt länk | 2011-02-09 @ 23:59:00|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Att tänka på angående MSN

Bismillah!

As Salamu Aleikum wa rahmatulahi wa barakatuh kära syskon i islam..

Ville tipsa er om en bra artikel jag läste nyligen angående MSN Messenger, vad man bör tänka på när man använder programmet. Islamisk moral och regler gäller på internet precis som ute i verkligheten. Någonting som väldigt många tycks glömma bort så fort de loggar in i cybervärlden. Allt man tittar på, allting man skriver och alla man skriver till spelar roll.! Många chattar och umgås, skrattar med andra könet på facebook och msn som ingenting - när detta är början till många problem. Om man inte får bekymmer och konsekvenser pga dessa handlingar nu i dunya så kommer man definitivt få det i akhira om man inte gjort tauwba.

Du kan fråga dig själv, "Skulle jag umgås med andra könet ensam IRL?" "Skulle jag ha smink eller vara utan hijab IRL?" "Skulle jag svära och använda dåligt beteende framför religiösa vänner?"  osv... Många skulle säkert göra allt möjligt och värre saker IRL, men den stora skillnaden är att muslimer tror att det inte spelar någon roll vad de gör på internet. De tror att internet inte är på riktigt så det spelar ingen roll, men det gör det.! Om du visar dig naken framför en webkamera så får du exakt samma synd som om du skulle stå precis framför personen. Om du talar om din mor på ett dåligt sätt på msn så får du exakt samma synd om du skulle säga det till någon i telefon. Om du tittar på nakna kvinnor på youtube får du exakt samma synd som om du satt i samma rum som de nakna kvinnorna. Allting spelar roll!

Tänk på ditt uppförande, tänk på vad du gör och säger.. Om det du gör på internet är någonting du inte vill att din mamma, pappa eller religiösa vänner ska se - tror du då att det du gör är halal?


Iallafall! Här är länken till artikeln - mycket bra!

http://muslim.se/historiaacivilisation/modernteknologi/29-msn-messenger.html

 

Må Allah göra oss alla bättre och förlåta oss för våra brister och synder ameen

As Salamu Aleikum wa rahmatulahi wa barakatuh

Tankar: 1.....
Lämna en kommentar | Mina Tankar | Direkt länk | 2011-02-08 @ 22:09:48|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمBönetider

Video på Svenska om Profeten Muhammad
frid och välsignelser över honom

Svenska Islamiska Youtubekanaler

DawaSweden
IslamIdag
Muslimahkanalen
MuslimSe
Mussemanda
OmarIbnAlKhattab
SMSBilal
TheMuslim0
UnderTexter


Den Raka Vägen
Vill du ha evig lycka?Bismillahi Rahmani Rahim
Läs i din Herres namn, Han som har skapat – skapat människan av en grodd som sätter sig fast! Läs! Din Herre är den Främste Givaren, som har lärt [människan] pennans [bruk], lärt människan vad hon inte visste!

[Koranen 96:1-5]


Mina besökare
Online:
Idag:
Totalt: