Niqab/burka förbud = bakåt i "utvecklingen"

as salamu aleikum wa rahmatulahi wa barakatuh,

Europa! Hyllat för att vara så utvecklat och inne i framtiden!
Europa! Hyllat för att man ger människan rättigheter att utöva sin religion(nästan)!
Europa! Hyllat för att ha yttrandefrihet och för att man inte diskriminerar individer!
Europa! Hyllat för att man befriar kvinnan från att göra mannen nöjd!

....

Hmm det är NÅGONTING som inte stämmer...?

1. Utvecklat och inne i framtiden? Sedan när blir det utveckling att förbjuda ett klädesplagg? ETT religiöst klädesplagg? Var det inte så förr i Europa att kvinnor förbjöds bära vissa kläder? Jo det är sant det var det..!

2. Ger människan rättigheter att utöva sin religion.. Undrar då varför muslimer i flera skolor runt om i Europa inte får BE eller bära sin slöja? Undrar då varför det nu ska förbjudas niqab/burka i två europeiska länder? (Och flera andra länder diskutterar det just nu?)... Undrar då varför det sker mer och mer av dessa förbud just mot muslimer runt om i Europa?

3. YTTRANDEFRIHET? ICKE DISKREMINERING? WOooow... Titta i belgien där muslimer inte ens får demonstrera emot deras beslut att förbjuda niqab/burka! ETT FÖRBUD SOM GÅR EMOT DEN SÅKALLADE RELIGIONSFRIHETEN! Se denna nyhet bara - http://www.dn.se/nyheter/varlden/protest-mot-burkalag-forbjods-1.1108905

4. Befriar kvinnan från att vara en "slav" till sin man.... Varenda LOGISK tänkande människa ser att det är totalt tvärtom. Kvinnan är ingenting annat än en slav till mannen här i väst. Varför säger jag så? För titta bara på hur kvinnorna klär sig! De visar sina kroppar, de fixar sitt hår, sminkar sig och allt bara för att mannen ska tycka hon är vacker/sexig eller för att hon ska bli accepterad! De vill ta bort blygheten som vi människor föds med, de vill att alla kvinnor ska gå runt praktiskt taget nakna. Därför hatar de niqab och slöjan för där går en kvinna som täcker sin vackra kropp! DÄR ÄR EN KVINNA som INTE vill vara en slav till modevärlden, männen och alla blickar. DÄR GÅR EN KVINNA som inte låter folk komma med kommentarer om hennes kropp!

De kallar det för befrielse... Fråga alla kvinnor i europa och i USA om hur de mår. Deras självförtroende. Om de tycker att de är vackra, om de är nöjda med sig själva?! Vid Allahs NAMN majoriteten mår dåligt. Majoriteten jämför sig själva med någon annan(modell/superstjärna eller annan), de vill ha mindre det och ha större det och ha längre det ooosv. Hur kan man KALLA det för befrielse? När det bara leder till dåligt självförtroende?
Ni vet vad jag menar.. ni vet så förneka inte.

Franska regeringen och Belgiska regeringen har beslutat ett niqab/burka förbud.. jag känner på mig alltså.. jag känner på mig att vi muslimer som vill praktisera vår religion.. snart inte kommer kunna befinna oss någonstans i Europa.. Niqab/Burka?? Det är bara början, sen är det slöjan de ska gå på.


Allah har sagt det i Koranen : [2:120] Men du kommer inte att vinna vare sig judarnas eller de kristnas välvilja, om du inte följer deras väg
Tankar: 0.....
Lämna en kommentar | Islam och Samhälle | Direkt länk | 2010-05-22 @ 14:23:47|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Yttrandefrihet - ett skämt

När du attackerar mörka människor,
kallar de det för rasism.
När du attackerar Judar, kallar de det
för anti-semetism.
När du attackerar kvinnor, kallar de det
för sexism.
När du attackerar homosexuella, kallar de det
för intolerans.
När du attackerar ditt land, kallar de det
förräderi.
När du attackerar en religiös grupp, kallar de det
hat-tal.!

MEN när du attackerar Profeten Muhammed(frid över honom), islam och muslimer SÅ KALLAS DET FÖR YTTRANDEFRIHET!

ETT SKÄMT
Hyckleri
Dubbelmoral

Tankar: 4.....
Lämna en kommentar | Mina Tankar | Direkt länk | 2010-05-20 @ 16:08:10|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Profeten Muhammed frid och välsignelser över honom karaktär
Hans salAllahu aleyhi wa salams sista tal innan han dog <3
(ett svar till ''draw muhammed saw (muhammad) day" och till "hedra muhammed saw dagen"
Tankar: 2.....
Lämna en kommentar | Muslim aktuellt | Direkt länk | 2010-05-20 @ 14:07:39|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Att Älska Profeten Muhammed frid och välsignelser över honomBismillah

Jag har gjort några jättekorta videos och lagt upp på två youtubekanaler som ni insh'Allah får dela med er till andra -antingen genom att ladda ner o ladda upp själva eller bara länka.. :) För att hedra vår älskade Profet Muhammed salAllahu aleyhi wa salam insh'Allah och försvara honom..

Youtubekanal 1
Youtubekanal 2

må Allah förstöra för alla dessa människor som förnedrar/förolämpar Hans Sändebud salAllahu aleyhi wa salam!
Tankar: 2.....
Lämna en kommentar | Du3a + må bättre | Direkt länk | 2010-05-20 @ 01:04:24|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Vill du ha 1000 hasanat?

http://worldthrumyeyes.files.wordpress.com/2010/02/gold_coins_22.jpg

As Salamu Aleikum wa Rahmatulahi wa Barakatuh

Allahs Sändebud salAllahu aleyhi wa salam sade:

"Har någon av er svårt att tjäna tusen Hasanah (belöningar) på en dag?"

Någon från samlingen frågade, "hur kan någon av oss tjäna tusen Hasanah?"
Han sade,

"Ära Allah 100 gånger och 1000 Hasanah blir skrivet för dig, eller så blir tusen synder bortsvepta."

[Muslim 4/2073]


Du skulle arbeta riktigt hårt för tusen kronor på en dag, så varför inte Ära Allah 100 gånger och bli belönad? Med någonting MYCKET bättre än 1000 kronor..

Och hur ärar vi Allah subhanahu wa ta'ala ? Genom att säga ett enkelt och vackert ord

SubhanAllah

Tankar: 0.....
Lämna en kommentar | Du3a + må bättre | Direkt länk | 2010-05-17 @ 14:05:58|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Döma/dömma

i ordboken stavas det att 'döma', när man dömer någon alltså.
http://g3.spraakdata.gu.se/saob/
Att döma någon vad betyder det? Du kanske dömer någon efter dess utséende. tex han ser ut som en hårdrockare så du tror att han är elak - detta är ett sätt att döma någon. Alltså att döma någon efter utsidan.
Ett annat sätt att döma någon är att du dömer dens handling som orättfärdig tex, du ser någon tjuva ett äpple och anser denna person vara en snål människa. så du dömer någon efter hans handling.
När det gäller Islam och hur man är som muslim när det gäller att döma någon. Så finns det vissa kriterier för att man ska kunna säga någonting om någon annan. Om det är någon som gör shirk eller bida' och efter att du visat sanningen till denne och han fortfarande gör detta , kan du säga till honom du är missledd osv. Du dömer denna person att vara vilseledd. Men du gör det inte offentligt och pekar ut massa muslimer hit o dit, du kan säga det till honom som gör felet. Och speciellt om han inte gjort en handling som tagit honom ut ur islam kan du inte säga ett enda ting om honom för alla syndar och vi vet inte alltid allting om alla handlingar.
De enda som har rätten att "hänga ut" en annan muslim är lärda. Lärda kan om det är en annan person med makt som vilseleder folk ut ur islam , berätta till alla att håll er borta från honom för detta o detta...
Att döma någon.. Du ser någon göra en synd säger vi, då ska du inte tänka illa om ditt syskon ändå. Du ska tänka att han inte har kunskap om detta ämnet och du ska tänka att du har kunskap om mycket men syndar ändå! Och vem är värre, den som syndar utan kunskap eller den som syndar med kunskap? Man ska ALltid ALLTID ALLTID ALLTID tänka det bästa om sitt syskon i islam!!! Klart det beror på om han gjort någonting som är tydlig kufr osv.
Frågan är, är det att döma någon genom att säga till personen att inte baktala en annan muslim?
Är det att döma någon när man säger till personen 'frukta Allah du borde inte göra såhär' (plus visar bevis och fatwas från kunniga om detta ämnet). Är det att döma? NEJ. DEt är Att påbjuda det goda och förbjuda det onda! Det är att ge råd och plus om man säger någonting TILL en person så är det knappast att man dömer den.
Det är skillnad om man säger "Du är okunnig" "Du är en *beeep*" "Du är det ena o de andra"
och att säga "du borde inte göra såhär för tänk på detta o detta".

Det första är att döma någon, speciellt om man gör det helt utan kunskap om ämnet. Man kan inte bara uttala sig och kunna några hadith och sedan inte veta resten. Säg inte "han har fel" när du inte ens har läst och kollat upp ordentligt. Vad säger de lärda om ämnet? Vad säger majoriteten?
Sen är frågan, kan du döma att någon gör fel om det finns klara åsiktsskillnader mellan de lärda om detta?
NEJ.
Han kanske ber på ett sätt du inte vet om men du kan inte säga att han gör fel utan kunskap om ämnet. Du kan inte alltid anta att du har rätt och döma alla andra som gör olika eller går efter en annan åsikt. För när det finns olika åsikter så är det oftast så att det inte blir någon synd för vilken åsikt han än följer.
Som en syster till mig skriver på sin blogg - kunskap före tal och handling. det är viktigt subhanAllah , speciellt om du ska gå runt och säga "DEtta är fel" eller "denna personen gör fel" . När sanningen är att du inte alls vet och kanske inte ens har ens någon sheikh som säger samma som du. Man kan inte gå efter sina känslor och efter enstaka hadither man läst. Man ska inte lyssna på såna som talar om andra muslimer. Lärda gör inte detta.
Man ska inte säga "den sheikhen är så och den sheikhen är så" "den sheikhen kan inget.." eller tala om vanliga muslimer som oss..? För vem är du egentligen att ens uttala dig om någon sheikh? Ska du lyssna på vad någon på youtube säger? ska du lyssna på de som talar illa om massa sheikher? tänk på att de talar bara illa om sheikher för att de har olika åsikter. inte för att den sheikhen gör shirk lr bida, inte för att han har gjort kufr eller liknande. Bara pga åsiktskillnader och det är FEL FEL FEL. tänk på allt bra sheikhen gjort? Ska du strunta i det bara för en sak som du inte tycker samma? tror du sheikher inte har studerat under större lärda? Oftast man tar den åsikten som de lärda man studerat under.
Tänk så här oavsett vad Din åsikt är. Tänk såhär "tänk om denna personen jag talar illa om eller sprider saker om är närmare Allah än mig och alla jag känner? Tänk om han/hon får mina goda gärningar på domedagen? tänk om jag hade fel och sen ska jag stå framför Allah och säga "jag trodde.."..."????

Bättre att vara tyst eller hur?
Man ska inte döma folk liksom det är så sant. Men det jobbiga är när många. inte En utan Många - säger "du dömer inte det är Allah som dömer" osv. När man inte ens har dömt någon! Man undrar om personen vet vad ordet betyder? Och ett RÅD är att sluta använd dessa meningar till människor. Jag har märkt att det för det första INTE är ett bra sätt att göra dawah till sin syster/bror om det är någonting man vill säga. För det andra så kanske man använder ordet helt fel bara för att man spelar duktig. För det tredje  om du är en sådan som går efter sådant du hör på internet bara och inte kollar upp saker - säg inget alls.
Och när man talar om att det är Allah som dömer, ja det är Allah som dömer oss. På Domedagen så ska Allah döma våra handlingar om vi haft ihklas om vad vi har gjort är bra/dåligt och kommer döma oss om vi ska få straff eller belöning. Och när man skriver till någon "det är Allah som dömer inte du" så måste man verkligen ha bevis på att denne person har sagt någonting som bara Allah Vet.  Så om någon har sagt "han ska få straff" eller "hans handling var inte islamisk" så måste denne personen ha BRA ÄKTA bevis för detta han sagt. Det första uttalandet tror jag inte alls någon någonsin kan veta om det inte är så att någon har dött med shirk osv.
iallafall... lär er vad det betyder att döma någon..
salam aleikum
Tankar: 7.....
Lämna en kommentar | Mina Tankar | Direkt länk | 2010-05-15 @ 22:57:22|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Titta på Tv

as salamu aleikum wa rahmatulahi wa barakatuh,

att titta på tv är någonting jag många gånger har lust att göra när jag är uttråkad.. Alhamdulilah så har jag ingen tv så lockas inte så ofta. Men jag vet att de flesta har tv i sitt hem och att det kan vara svårt att hålla sig borta från den. Vi vet ju att tvn inte är annat än sheytans låda som endast gör reklam för anti-islamiska ting. Sådant förstör ens imaan och tar bort ens kunskap ---Sakta men Säkert!

Jag ville dela med mig till er en mycket underbar sida Allahu Akbar må Allah belöna alla som bidragit till detta på alla möjliga sätt o vis.. Där har de samlat många muslimska tv-kanaler för oss alla.. Vill du se en dokumentär, vill du lyssna på föreläsning, vill du att ditt barn ska se på muslimsk tecknat, vill du lära dig arabiska, vill du lyssna på hadith, lyssna på Koranen??? osvosv... Det finns kanaler på Arabiska och på Engelska Alhamdulilah.!

Klart är inte muslimsk tv som den tv vi är van vid, men det är såå mycket bättre! Bli van med denna slags tv istället för tv3,kanal 4, kanal 5, MTV (AUDHOBILLAH) osv...

- Presenterar för er -

Muslim Video

Enjoy..!
Tankar: 0.....
Lämna en kommentar | Produktioner av Muslimer | Direkt länk | 2010-05-14 @ 18:44:33|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


10 Saker som tar en Ut ur Islam

Det som tar en ur Islam

Författare: Imaam `Abdul-`Azeez bin Baaz
Källa: Nawaaqid-ul-Islaam
Producerad av: Al-Ibaanah.com


 

Vet O Muslimske broder att Allah har gjort obligatoriskt till alla sina tjänare att vara i Islam, att hålla fast hårt vid det och att akta sig från det som går emot det. Och Han sände Sin Profet, Muhammed (sallAllaahu `alayhi wa sallam), att kalla folket till det, informerade oss att den som följer honom är vägledd, men den som vänder sig bort från honom är vilseledd. I många ayaat (verser) i Koranen, har Han varnat oss om de saker som gör en till avfälling och de olika typer av Shirk(sätta någon vid Allahs sida) och Kufr (otro).

 

De lärda, må Allah ha nåd över dem, har nämnt i deras kapitel i "regler om en avfälling", att en muslim kan gå ur Islam genom olika typer av Nollställare (av tro), vilket orsakar att hans liv och rikedomar blir tillåtet (att ta) och som tagit honom ut ur Islam.

 

Och från de mest farliga av dem som händer mest ofta är tio nollställare som vi ska nämna till er i följande, i ett sammanfattat vis, så att du kan akta dig för det och varna andra för det, hoppandes att Allah kommer skydda och säkra oss från dem. Vi nämner även lite korta förklaringar om dem

 

Först: Shirk (att ta andra som partners) i dyrkan till Allah.

Allah Säger:
[4:116] GUD FÖRLÅTER inte den som sätter medhjälpare vid Hans sida, men Han förlåter den Han vill hans mindre synder; den som sätter medhjälpare vid Guds sida har drivit synden till dess yttersta gräns.

Och Han säger:

Gud utestänger den från paradiset som sätter medhjälpare vid Guds sida och Elden skall bli hans sista hemvist. För [dessa] syndare finns ingen hjälpare.
[Surah Al-Maa'idah: 72]

Vad som faller i denna kategori är tex att be och åkalla de döda, söka deras hjälp, lova dem saker och offra djur till dem.

 

Andra: Den som sätter en medlare mellan sig själv och Allah, frågar dem att be åt dem, och lägger sin tillit på dem, har utfört otro enligt enhälliga beslutandet av de lärda.

 

Tredje: Den som inte säger att polyteister(eller ickemuslimer) är icke troende, eller är tveksam över deras otro eller tycker att deras sätt och trosuppfattningar är korrekta, har gjort otro.

 

Fjärde: Den som tror på att någon vägledning förutom Profetens (sallAllaahu `alayhi wa sallam) är mer komplett än hans vägledning och att någon annans dom är bättre än hans dom, som de som hellre tar domen av Tawagheet (folk av taghoot; falska gudomar/religioner), är en icke-troende.

 

Femte: Den som hatar någonting som Sändebudet kom med, även om man följer det , har gjort otro, baserat på Allahs ord:

 

" Det är för att de ogillat vad Allah sänt ned, så Han nollställde deras (goda) gärningar."
[Surah Muhammad: 9]

Sjätte: Den som förlöjligar eller gör narr av någon del av Sändebudets religion eller dess belöningar och straff han gjort en handling av otro. Beviset är Allahs ord:


"Om du frågade [dem vad de menade med vad de sade] skulle de säkert svara: "Vi bara skämtade." Säg: "Då var era skämt alltså riktade mot Gud, Hans budskap och Hans Sändebud? Kom inte nu med [tomma] ursäkter! Ni har förnekat den tro som ni förut bekände ”
[Surah At-Tawbah: 65-66]

Sjunde: Magi, vilket inkluderar magiska trollformlar som orsakar en person att hata eller älska något/någon. Den som utför detta eller är nöjd med att detta är gjort, har gjort otro. Beviset för det är Allahs ord:

 

"Och ingen av dessa två (änglar) lärde någon förren de först sagt till dem: 'Vi är endast en prövning (för folket), så utför nu inte otro.'"
[Surah Al-Baqarah: 102]

Åttonde: Att supporta och hjälpa polyteisterna mot Muslimer. Beviset för detta är Allahs Ord:

 

"TROENDE! Välj inte judar och kristna till era bundsförvanter - de stöder och skyddar varandra - och den av er som söker deras stöd och skydd blir en av dem. Gud vägleder inte de orättfärdiga."
[Surah Al-Maa'idah: 51]

Nionde: Den som tror att det är tillåtet för vissa människor att vara fria från (fullbordandet av) Sharee'ah(uppenbarade lagar) av Muhammed (alltså islam), då är han en ickemuslim, enligt Allahs Ord:

 

Om någon vill anta någon annan religion än Islam kommer detta att vägras honom, och i nästa liv skall han stå bland förlorarna.
[Surah Aali `Imraan: 85]

Tionde: Att vända sig bort från Allahs Religion, inte lära sig den eller förstå den (är en akt av otro). Beviset för detta är Allahs Ord:

 

"Och vem är mer orättfärdig än den som, när han blir påmind om sin Herres budskap, vänder dem ryggen? [Sådana] syndare skall Vi sannerligen låta känna på Vårt straff!"
[Surah As-Sajdah: 22]

Det finns ingen skillnad, för den som gör någon av dessa nollställare, mellan den som skämtar, den som är allvarlig eller den som gör det av rädsla. Men den som gör det under tvång(är ursäktad). Alla dessa tio är grovast i fara och är de som sker oftast. Så muslimen måste akta sig för dem och vara rädd för att detta ska ske honom.

 

Det som faller in i den fjärde nollställaren är de som tror att lagar skapade av människan och konstitutioner som människor har skapat är bättre än Sharee'ah(lagar) av Islam.

 

Eller de som tror att det inte är korrekt att fullfölja Islams lagar i tjugohundra-talet.

 

Eller att detta är en anledning av bakåtsträvan för Muslimerna.

 

Eller att det är begränsat till att bara spela en roll i förhållandet mellan tjänaren och sin Herre och att det inte ska påverka andra ting i livet.

 

Det som också faller i den fjärde kategorin är de som säger att utföra Allahs lagar, som att hugga av handen på en tjuv eller att stena en som är skyldig till zina inte är passande i den moderna tiden.

 

Det som också faller i denna kategori är de som tror att det är tillåtet att regera med andra lagar än Allahs Lagar (shareeah) i ämnen som växelverkan, straff osv, även om han inte tycker att den är bättre än sharialagen. Så genom att göra detta, kommer han göra lagligt det Allah har förbjudit, enligt det enhälliga beslutet.

 

Den som gör lagligt det Allah har förbjudit från ämnen som man måste veta, så som samlag, alkohol, ränta och att dömma med en annan än Allahs Lagar, är en icketroende enligt den enhälliga överenstämmelsen av Muslimerna.

 

Vi söker skydd hos Allah från att vara av dem som förtjänar Hans ilska och smärtsamma Straff. Må frid och välsignelser vara över det bästa av Hans skapelser, Muhammad (sallAllaahu `alayhi wa sallam).


Tankar: 0.....
Lämna en kommentar | At-Tauhid,Trosuppfattning | Direkt länk | 2010-05-14 @ 15:38:34|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Vatikanen vill ändra Koranen....

as salamu aleikum wa rahmatulahi wa barakatuh,

haha alltså detta är så knas subhanAllah! De tror verkligen att muslimer ska ta deras råd och ändra i Koranen? Ändra Allahs Ord? SubhanAllah vad de vill bli av med islam!

http://www.kavkazcenter.com/eng/content/2008/05/31/9689.shtml
Tankar: 1.....
Lämna en kommentar | Islam och Samhälle | Direkt länk | 2010-05-14 @ 14:30:59|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Hadith om Profetens,salAllahu aleyhi wa salam, kärlek till oss

Tankar: 0.....
Lämna en kommentar | Hadither | Direkt länk | 2010-05-13 @ 19:19:53|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


lite imaan

stör mig på mig själv att jag ger mig in i debatter så ofta (känns de för mig iallafall), så df lite imaan-videos

http://www.youtube.com/watch?v=zy9PLNw7ATA&feature=related


detta är vad sheikh ahmad jibril sagt om det aktuella ämnet..

http://www.youtube.com/watch?v=wmXXfTHzPmI&feature=player_embeddedlite mer imaan.. känslomässigt verkligen, om Profeten,salAllahu aleyhi wa salam,

Profetens,salAllahu aleyhi wa salams, sista tal innan han dog.
Sahabas kärlek för Allahs Sändebud, salAllahu aleyhi wa salam
Profeten Muhammeds,salAllahu aleyhi wa salam, sista stund i livet...
Dessa videos gör varenda troendes hjärta lugnt och full av kärlek till vår älskade och ärade Profet Muhammed frid och välsignelser över honom.
Tankar: 1.....
Lämna en kommentar | Du3a + må bättre | Direkt länk | 2010-05-13 @ 00:01:12|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Många Föreläsningar på Engelska

Fick tipset om denna sidan mash'Allah och den är riktigt bra!

http://www.sulaimanmoola.com/Home.html

må Allah underlätta för oss alla i vårt sökande av kunskap och gott
Tankar: 0.....
Lämna en kommentar | Föreläsningar | Direkt länk | 2010-05-09 @ 22:43:18|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Ta Ställning..

as-salamu aleikum wa rahmatulahi wa barakatuh,
fick en fin kommentar av en underbar syster mash'Allah..! Det handlade om Niqab och vad vi muslimer kan göra för att försöka få svenska folket att inte vilja förbjuda niqab.


Jag har inte direkt några speciella tankar, mer sådant som vi alla tänker på insh'Allah. Om ni har fler förslag hur vi kan ta ställning för Niqab så skriv det gärna..!!
Här är några punkter jag kan komma på insh'Allah..
 1. Skriv till din lokala tidning på insändar-sidan, ordet är fritt eller liknande.. Där kan du skriva om varför förbud inte är någon lösning för någonting, några argument kanske och göra dawah..

  Det kan se ut ungefär såhär som ett exempel bara lite kort hehe,

  "I Allahs Namn, den Mest Nåderike, Den Mest Barmhärtige. Hejsan, jag är en muslimsk kvinna. En muslimsk kvinna som bär hijab/niqab. En muslimsk kvinna som ser hur muslimska kvinnor runt om i världen blir förtryckta och hatade. Folk tror att de hjälper de muslimska kvinnorna, men sanningen är att de lider. Vad tror ni är förtryck egentligen? Att vi väljer att täcka oss eller att någon tvingar ta av oss? Folk påstår att majoriteten blir tvingade till att ha slöja/niqab, de påstår att vi vill ta av oss egentligen. Sanningen är att vi älskar dessa kläder och vi gör det för att vi älskar Gud-Allah! Klart det finns män runt om i världen som tvingar sina kvinnor och barn till olika saker, men det existerar i ALLA kulturer och länder. Det finns överallt - förtryck alltså. Så kom inte och säg att vi blir förtryckta för att VI väljer att vara anständiga och täcka oss, för att vi är blyga över våra kroppar och inte vill att alla ska kunna se oss. Borde man inte respektera detta? 

  Och om ni ska komma med att man inte får täcka sitt ansikte för att ingen kan identifiera en. Fråga till er, hur kan ni känna igen någon genom telefonen? Men inte bara det, polisen och säpo har stenkoll på alla muslimer mer än ni tror..! Alla som är riktigt praktiserande muslimer finns i deras register, de som går till moskén ofta.. Vad tror ni då om de som bär niqab? Tror ni verkligen att någon i niqab ska göra någonting kriminellt? Alltså i våra kläder, man snubblar ofta för att de är långa, speciellt i trappor.. Det är inte praktiskt i brottsammanhang liksom vem som helst kan förstå detta. Vi vill bli behandlade med respekt trots att vi inte klär oss som alla andra.

  Om Sverige skulle välja att ha förbud av niqab så skulle jag och många andra bli så sårade. Inte bara invandrare har niqab, även svenskar med svensk släkt och svenskt "blod" bär den. Det är vårt val vad vi vill ha på oss och inte.. Ingen ska bestämma och förbjuda oss. Religionsfrihet existerar i Sverige och varför ska då den svenska lagen bryta mot den redan existerade lagen om religionsfrihet?? Absurt...!"

  Men detta är då om det redan existerar en debatt om detta och det börjar bli skriverier om det ska förbjudas eller inte. Det är inte bra att lägga upp ett sådanthära om det inte existerar debatt. För då kanske man är orsaken till att folk börjar tänka på att förbjuda det..

  Ska man skriva någonting nu när det ändå är ganska lugnt kanske man kan skriva någonting liknande som detta:

  "En kvinna vars kropp så vacker, att allas blickar fastnar på den.
  En kvinna vars hår så glänsande, att vissa drömmer om det.
  En kvinna vars läppar så fylliga, att både män och kvinnor vill känna på dem.
  En kvinna vars blyghet är större än många oskulder.
  En kvinna vars liv cirkulerar i att göra sin Herre nöjd.
  En kvinna vars kläder täcker all hennes skönhet.
  En kvinna som endast vill visa sina ögon men kanske tänker på att täcka dem med.
  Folk säger att hon är förtryckt utan att fråga henne själv.
  Hon skulle svara att även om hon inte hade en far,bror eller make-skulle hon välja det själv.
  Hon vill inte ha denna världens blickar, hon vill inte vara en slav till denna mode-värld.
  Hon är en kvinna med heder, självrespekt och kärlek till sin Skapare.
  En kvinna vars val bör respekteras..
  Inte någon som bör diskrimineras..
  Inte någon som bör bli spottad på,
  puttad på eller stirrad äcklat på.
  Hon är en kvinna precis som din mor.
  Hon har mer självrespekt än du tror.
  En kvinna som endast vill leva sitt liv,
  som universums Skapare vill.
  En kvinna som undrar varför folk vill se henne?
  När det finns miljader kvinnor som visar sig..
  Hon undrar - räcker det ej?
  En kvinna vars skönhet alltid blir täckt,
  för hon tänker på när hon ska bli återuppväckt." 2. Du kan tala med dina icke-muslimska vänner eller arbets/skol-kamrater om detta och ge dem information om varför vissa muslimska kvinnor väljer att täcka sig med niqab. Så att när de kommer tala om detta med någon annan om det nu blir aktuellt så vet dem sanningen om detta och kommer insh'Allah sprida vidare.


 3. Om det skulle bli aktuellt med något sådant val här i Sverige så kan ni även försöka skriva ut papper/blanketter med information om niqab och varför det inte bör förbjudas osv. Och dela ut det i centrum (för bröder) och kanske lägga det i andras brevlådor..

Ehm.... Jag har inte tid att försöka hitta på fler idéer hehe, men skriv som sagt ned era idéer!! Ingen idé är dum och det är bra om vi samarbetar för Allahs Skull.
Tankar: 3.....
Lämna en kommentar | Mina Tankar | Direkt länk | 2010-05-07 @ 16:34:10|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Tänk om...

Vad skulle du göra om du bara hade en dag kvar att leva?

Den dagen kan vara idag, behandla den som din sista.

De goda gärningarna du haft på din 'önskelista', förvandla dem till handlingar: idag.

De synderna du fortsatt göra, sluta med dem: idag.

Ångra dem: idag.

Försena det inte.

De personer du varit arg på, förlåt dem: idag.

För du är inte lovad imorgon.

Må Allah vägleda mig och dig, ameen

Tankar: 2.....
Lämna en kommentar | Påminnelser | Direkt länk | 2010-05-04 @ 09:40:31|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Hemmagjord Chokladsås

Tog detta recept från recepten.se, :)

God och enkel chokladsås
Timglas Tid: 10 min
Portioner 2-4 portioner

Ingredienser:

Gör så här:

Smält smöret i en kastrull och rör ner övriga ingredienser.

Låt koka 5-10 minuter till såsen blir slät. Rör inte om snabbt insh'Allah, rör om lite då och då så att det inte fastnar och bränner sig..

 

Det blev verkligen supergott mashAllah Alhamdulilah! Och sedan på glassen,, nam nam!

 

http://farm1.static.flickr.com/136/385679658_2c07a574e4.jpg

 

 


Ps, jag blir insh'Allah mer aktiv nästa vecka på bloggen..!

 

Tankar: 0.....
Lämna en kommentar | Mat, hälsa, skönhet | Direkt länk | 2010-05-03 @ 19:29:38|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


"Draw Muhammed Day"... Audhobillah!

Må Allah förstöra för varenda människa som gör narr av vår älskade Profet salAllahu aleyhi wa salam!

MEN muslimerna Allahu Akbar, ska göra en demostration för detta på nätet.. Se nedanstående video för att förstå.Hatarna ska inte få synas mest denna dagen! NEJ, vi ska göra det genom att lägga upp så många videos på youtube som möjligt, så många bra artiklar på våra bloggar som möjligt och hedra vår älskade Profet Muhammed, salAllahu aleyhi wa salam!

'-Detta är Jihad[Kamp] på internet som DU kan delta i-'

Tankar: 7.....
Lämna en kommentar | Islam och Samhälle | Direkt länk | 2010-05-01 @ 10:24:08|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمBönetider

Video på Svenska om Profeten Muhammad
frid och välsignelser över honom

Svenska Islamiska Youtubekanaler

DawaSweden
IslamIdag
Muslimahkanalen
MuslimSe
Mussemanda
OmarIbnAlKhattab
SMSBilal
TheMuslim0
UnderTexter


Den Raka Vägen
Vill du ha evig lycka?Bismillahi Rahmani Rahim
Läs i din Herres namn, Han som har skapat – skapat människan av en grodd som sätter sig fast! Läs! Din Herre är den Främste Givaren, som har lärt [människan] pennans [bruk], lärt människan vad hon inte visste!

[Koranen 96:1-5]


Mina besökare
Online:
Idag:
Totalt: