BYKI


Ville rekommendera ett Bra Arabiska program jag har börjat använda lite!!! Den är SÅ bra mashAllah!!!! Och den är gratis också alhamdulilah.

www.byki.com

och inte bara arabiska kan du lära dig genom detta program.. du kan välja mellan 70 olika språk mashallah!

as salamu aleikum wa rahmatulahi wa barakatuh!

http://store.aramedia.com/shopimages/products/thumbnails/Arabic%20Byki%204.0%203-D.jpg
Tankar: 1.....
Lämna en kommentar | Olika texter o grejer | Direkt länk | 2009-12-29 @ 21:31:26|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Jag har en hemlighet... lova att dela den med andra!


Ännu en vacker text jag var tvungen att översätta med Allahs hjälp.


En kvinna vars namn var Maryam kände en ung tjej från moskén som hette Aisha. Aisha verkar alltid så upprymd och glad, även fast Maryam visste att hon hade haft många prövningar i sitt liv. Hennes långa förlovning hade snabbt slutat i skilsmässa.


Hon hade kämpat med att få ett grepp på sitt singelliv. Hon hade inte valt det, men hon bestämde sig för att kunna leva det så bra som möjligt. Aisha var aktiv i mycket, på dagsturerna, som en ledare i kvinnornas sportklubb, och i dawahaktiviteter. Maryam gillade att känna Aisha. Aishas hela ansikte verkade le och hon hälsade alltid på Maryam med en kram.


En dag frågade hon Aisha, "Hur kommer det sig att du alltid är så glad - du har så mycket energi, och du verkar aldrig bli nere?"

Med hennes ögon leendes, svarade Aisha, "Jag vet hemligheten!"

"Vad är det för hemlighet? Vad talar du om?" frågade Maryam.
Aisha svarade, "Jag ska berätta allt för dig, men du måste lova att dela 'hemligheten' med andra."

Maryam accepterade det, "Okej, vad är det?"

"Hemligheten är denna: Jag har lärt mig att det är lite jag kan göra i mitt liv som gör mig riktigt lycklig. Jag måste lägga min tillit hos Allah (Ta'ala) för att göra mig lycklig och möta mina behov. När jag känner ett behov i mitt liv, måste jag lita på att Allah ger mig vad Han vill av Hans rikedomar. Jag har lärt mig att för det mesta behöver jag inte ens hälften av vad jag tror att jag gör. Allah har aldrig gjort mig besviken. Sedan jag lärde mig den hemligheten - är jag lycklig."

Maryams första tanke var, 'Detta är för enkelt'! Men genom att reflektera över sitt eget liv så trodde hon att ett större hus skulle göra henne lycklig - men det gjorde det inte! Hon trodde att ett jobb med högre lön skulle göra henne lycklig - med det hade det inte gjort. När var hon som mest lycklig? Sittandes på golvet med sina barnbarn, ätandes pizza - en liten(men stor) gåva från Allah.


"..och den som litar till Gud behöver inget annat [stöd..]"
[surah at-Talaq; 65: 3] 

"… Och lita till Gud, om ni är sanna troende!"
[surah al-Ma'idah; 5: 23] 

"… och när du väl har fattat ditt beslut, sätt då din lit till Gud; Gud älskar dem som sätter sin lit till Honom"
[surah al-'Imran; 3: 159] 

"… och sätt din lit till Gud. Utöver Gud behöver [du] ingen beskyddare."
[surah an-Nisa; 4: 81] 

Umar ibn al-Khattab (radiAllahu anhu), återberättade att Profeten (sallalahu aleyhi wa salam) sade,
'Om du lägger din tillit hos Allah med förtröstan, ska Allah sörja för dig som Han gör till fåglarna; de lämnar med tomma magar på morgonen och återvänder mätta vid skymmningen.'
[at-Tirmidhi] 

Anas (radiAllahu anhu) återberättade att Profeten (sallalahu aleyhi wa salam) sade,
'Mängden av belöning är i överenstämmelse med mängden av lidande. När Allah (swt) älskar ett folk, prövar Han dem (med svårigheter). Han som då är nöjd (med Allahs påbud) har nått Allahs acceptans, och han som är missbelåten (med Allahs påbud) kommer uppnå vreden (av Allah).
[at-Tirmidhi]

Var med Allah och du finner att Allah är med dig
Tankar: 5.....
Lämna en kommentar | Olika texter o grejer | Direkt länk | 2009-12-28 @ 15:45:23|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Råd Till MobilPratarna

 

Råd till systrar och bröder...
Mycket bra

Tankar: 0.....
Lämna en kommentar | Föreläsningar | Direkt länk | 2009-12-28 @ 15:15:04|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Polygami i Islam

As-Salamu Aleikum wa rahmatulahi wa barakatuh,
detta blir en kort (inshaAllah) faktatext om mannens rätt till Polygami.

Bismillahir Rahmanir Raheem.

På Profeten Muhammeds(sallalahu aleyhi wa salam) tid innan reglerna till polygami kom, så kunde mannen gifta sig med hur många kvinnor han ville. Det existerade inte några rättigheter eller skyldigheter mellan mannen och kvinnan. Så som ni kan läsa i denna artikel om kvinnan i islam , så fanns det absolut inga rättigheter till kvinnan innan Islam kom. Och under tiden då Koranen uppenbarades till Muhammed(sallalahu aleyhi wa salam), så kom denna vers i Sura An-Nisa:

[4:3] " Om ni är rädda att inte kunna behandla de faderlösa med rättvisa, tag då [andra] kvinnor som är tillåtna för er till hustrur - två eller tre eller fyra; men [begränsa er till] en enda om ni inte tror er om att kunna behandla dem alla lika - eller [vänd er till] någon av dem som ni rättmätigt besitter. Detta gör det lättare för er att undvika partiskhet. "

Så helt plötsligt blev männen begränsade, nu fick de gifta sig med max fyra fruar istället för hur många de ville/kunde. Inte endast detta kan vi se i versen, i versen ser vi även hur Allah säger till männen (i mening) att om ni inte tror att ni kan behandla dem lika så gift er endast med En. Vi vet hur underbara sahaba var, de var de bästa människorna efter alla profeter. Man måste frukta Allah när det gäller allting! Det är ett stort stort ansvar att gifta sig med en fru! Tänk då fler än en fru!? MashAllah, de som klarar av detta, må Allah belöna dem.


Mannen har ansvaret för att försörja sin fru. Detta betyder att han ska betala hyran, mat, kläder och allt som behövs. Kvinnan ska inte behöva hjälpa till med dessa ting, hon kan tjäna pengar och få ha sina pengar helt för sig själv. Men såklart, är det ingenting fel om hon vill bidra, hennes rättighet däremot är att Mannen försörjer henne helt och hållet.
Så om en man vill gifta sig med en till fru, måste han alltså ha råd att försörja en till. En extra hyra, mer mat, mer allting.

Hur ska mannen vara rättvis ? Han måste vara rättvis med tid och pengar. Vi förutsätter att det är en bra muslimsk man som har två fruar. Han strävar efter att göra så mycket som möjligt som Profeten (sallalahu aleyhi wa salam) gjorde. Hjälpa till hemma, leka med frun, vara med barnen, aldrig slå frun osv. Men en sak är knas, han är med den ena frun tre gånger mer än den andre frun. Är detta att vara rättvis? Nej! Eller hur? Och om han skulle köpa en present till ena frun och inte någonting till den andre? Funkar inte heller..

Han måste frukta Allah!

Dawud , bok 11 , hadith nr 2128
Återberättat av Abu Hurayrah:

 

Profeten(sallalahu aleyhi wa salam) sade: När en man har två fruar och är mer lagd till en av dem, kommer han komma på Domedagen med ena sidan (av kroppen) hängandes neråt.

 

Mannen som behandlar den ena frun bättre än den andra, kommer på domedagen (om han inte gjort ärlig ånger till Allah) att vara sne. Ena sidan kommer hänga.. SubhanAllah.. Tänk att gå över As-Sirat al Jaheem* med en sne kropp..

 


På Profetens (sallalahu aleyhi wa salam) tid så dog männen oftast tidigare än sina fruar och många fruar var änkor. Även nu är det så att fler män än kvinnor dör. Det blir alltså mer kvinnor än män, och inte bara det. Dessa änkor, så att de inte skulle få vara ensamna och behöva försörja sig själva, gifte sig ofta med en man som redan hade mer än en fru. Det är en total säkerhet för en muslimsk kvinna, att hon inte ska behöva vara ensam och att hon inte ska behöva försörja sig själv. Om mannen endast kunde gifta sig med en kvinna, skulle många,många kvinnor bli lämnade att leva sina liv utan partner och även behöva kämpa med arbete osv.

Statistik, visar att det är ungefär 7-9 kvinnor på en man. Och då talar jag om att det finns ungefär 7-9 muslimska kvinnor på en rättfärdig muslimsk man. Världsstatistiken är en annan, men om man ska räkna upp alla muslimska män, som inte är med i sjuka sekter osv, så blir det denna statistik. Fler kvinnor än män. Så, logiskt sätt kan man se hur hemskt det skulle vara om alla dessa kvinnor inte skulle få ha den tryggheten, kärleken som de behöver! En man kan ge trygghet, kärlek, försörjning till mer än en fru.

Och sanningen är, att många män vågar inte ge sig in i detta. Det är mycket ansvar inför Allah, mycket att tänka på innan man bestämmer sig för en sådan sak. Det är kanske 1-2 av 10 som bestämmer sig för att gifta sig med en andra fru.

Allting Allah har sagt är så logiskt, subhanAllah! MashAllah! Allahu Akbar!
Det finns så mycket mer som talar för att polygami är riktigt logiskt. Men som sagt, mycket ansvar på mannen!

Och kvinnan får inte gifta sig med fler än en man.


Finns många anledningar. För det första
För att Allah sade det, och Allah är Mest Vis!

Sedan är det bara att titta lite på hur Allah har sagt till oss muslimer att leva vårt liv. Tex, så ser vi att kvinnan och mannen är skapade på olika sätt, vi är helt olika i vår natur. Vi är olika men värt lika mycket. Så kvinnan i Islam ska dyrka Allah bland annat genom att ta hand om familjen. Att ta hand om familjen och hemmet är ett stort ansvar och mycket arbete! (personligen förstår jag inte hur folk kan säga att det inte är arbete att ta hand om hem+familj) Iallafall, tänk då om denna kvinnan gifte sig med en till man. Wow. Då skulle hon ha två hem att ta hand om, för männen vill knappast bo tillsammans, hon skulle ha kanske ett barn hos en man och ett barn hos en annan. Hon måste hoppa mellan barnen och gör det jättesvårt för männen som ska försörja henne. Svårt? Jo för medan hon är hos ena maken med ena barnet så måste den andra maken både arbeta utanför hemmet, och ta hand om barnet, och ta hand om hemmet. Det blir inget delat ansvar någonstans. Kvinnan och mannen ska hjälpa varandra, dela ansvar och vara stöd för varandra. Det går inte om kvinnan är borta! Ett hem är inte ett hem utan kvinnan.

Sedan, om båda männen vill ha barn samtidigt.. Det blir kaos. (nu har vi ju dnatest så man ser vems barnet är) MEN, detta betyder att medan hon är gravid med ena måste den andra mannen måste vänta ungefär ett år för att kunna göra henne gravid. Att göra barn i Islam är både mannens och kvinnans rättighet, så man ska inte neka sin partner ett barn om det inte har farliga konsekvenser. Så hon blir en bebismaskin, helt trött och sliten om båda män vill ha flera barn.

Och detta är om hon har två män, tänk mer än två män uuuuuuhh.. Jobbigt subhanAllah. Det går inte alls.
Tänkte skriva ännu en grej men jag glömde bort det..!

Islam är det totala perfekta sättet att leva..! Alhamdulilah att vi vet och tänker logiskt!

Mer och grymt bra info mashAllah ->  http://islamqa.com/en/ref/14022/polygami
*Sirat al-Jaheem är bron som kommer sättas över helvetet på domedagen. Varenda troende ska gå över den för att komma till Paradiset. Många kommer falla in i helveteselden, kanske för deras svaga tro eller dåliga handlingar.
Tankar: 7.....
Lämna en kommentar | Islam och Samhälle | Direkt länk | 2009-12-26 @ 20:02:36|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Låt oss bli hälsosamma - Sheikh Yassir Fazaga

Mash'Allah en mycket bra påminnelse till oss!
Vi måste verkligen bli bättre på att ta hand om våra kroppar subhanAllah!
Må Allah belöna vår broder och ge oss ännu mer kunskap och vilja att förbättra vår hälsa! Ameen

Tankar: 0.....
Lämna en kommentar | Mat, hälsa, skönhet | Direkt länk | 2009-12-25 @ 12:44:27|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Är du girig över någon som inte ens är din?
Bismillahir Rahmanir Raheem!


Några tankar om polygami av två underbara systrar, må Allah vara nöjd med dem och välsigna dem i detta liv och i akhira! [översatt av Amanda (mig)]

"Som Muslimer, är det meningen att vi ska älska för vår Herres skull endast och det betyder att älska de som strävar efter Allahs nöje så mycket som möjligt. Det är meningen att vi ska ha samma känslor för våra makar. Våra makar är våra brödrar och det är meningen att vi ska vilja allt gott för våra brödrar och systrar.. Om du var lyckligt gift, skulle du inte vilja detsamma för din syster i Islam? Om du var välsignad med barn skulle du inte då vilja detsamma för din syster i Islam? Om du omfamnade Islam skulle du då inte vilja att hela din familj gör detsamma? Om du har tak över ditt huvud, kläder, komfort osv, skulle du då inte vilja detsamma..? Svaret är JA... så varför har vi problem att dela vad som inte ens är vårt till att börja med?

Vi säger att situationen är ideal och vår make är en ideal Muslim mashAllah, som har en syster som du erkänner att du älskar för Allahs skull, som drar fördel av den älskvärde och generösa naturen av mannen du är gift med, det borde inte få oss att krypa ihop i förtvivlan inshaAllah..

Det är sant, du kanske inte känner en syster som du är villig att dela din make med eller din make kanske är den typen som skulle försumma en fru över en annan... Så det finns saker att tänka på...

Men...Föreställ dig att du är den som inte är gift.. Föreställ dig att du är den ensamma, utan en make och sällskap, barn, skratt mitt i natten, historier, kramar.. Föreställ dig att det är du.. Och du har en kärleksfull syster med en generös och vänlig make som har mer än råd med båda er.. som också är intresserad att vara till hjälp för dig, inte för sin egen skull utan för att försöka få Allahs nöje genom att vara generös, vänlig, försiktig osv.. Det enda hindret är, hans andra fru.. Hon älskar dig och vill att du ska vara lycklig men inte genom mannen som gör henne lycklig.. Vet hon inte att Allah kan ta den mannen när som helst(ta hans liv)? Vilket är mycket värre än att dela honom några gånger i veckan? Om hennes make var handikappad, skulle hon skynda att dela honom med dig, så att hon kan dela ansvaret? Om hon var äldre och inte kunde bli gravid, skulle hon välkomna dig så att hon kunde ha en syster, väninna att dela hennes dagar med och dela några bördor med? osv osv osv!!!?

Så ni ser systrar... Dock säger jag inte att vara co-wife är för alla... du märker på en gång att Allah gett oss svartjuka men inte lika stor svartsjuka som hos mannen.. Han  Subhana wa ta'ala, vet att kvinnan kan arbeta genom dessa känslor eftersom anledningen(att ha co-wife)  är större(i belöning) och vi kan undvika svartsjuka (förutom i speciella situationer). Också blir våra hjärtan MER renade från kärleken till denna världen när vi gör någonting som är svårt för våra känslor (nafs,stolthet) än om vi inte gör det.

Allt jag säger är.. Att när vi bestämmer dessa nej från våra munnar så snabbt, ber jag för att dessa Nej har goda anledningar.. Det borde aldrig finnas ett *Aldrig* när det kommer till att följa Allahs lagar, befallningar, undantag, regler, reglemente, order osv. En del av att vi växer upp och kommer till Jannah inshaAllah är att lära sig vara flexibel... att vara rimliga i vår kärlek och vårt hat, att vara mjuka med de hårda situationerna eller personerna, att tänka bortom våra begär och viljor, att tänka igenom ärligt behoven av våra systrar och bröder... om vi inte känner med deras oro, hunger, rädsla, osv.. så är vi inte en del av samma kropp.. vi är av olika kroppar och det är när saker börjar att gå fel..

Säger inte att någon har fel.. Jag tycker att en del att acceptera polygami är Imaan och kunskap, att acceptera ens gränser, Qadr Allah, att leva mer för akhira, att lära sig att offra även det mest dyrbara och älskade du har.. osv. Också i dagens samhälle (i väst då vi är därifrån), är polygami nästan omöjligt och många många många män tar nytta av detta och gör undantag till reglerna som Allah i Hans Nåd gett oss, och missbrukar det, då kan man säga NEJ i sådana fall.. Men jag vill att du ska tänka.. tänk om allt var okej, mannen är bra, förmögen osv.. Om det fanns en syster i behov och du var i en position att ta stort steg mot Jannah genom att vara generös till henne på detta vis.. skulle du verkligen säga "nej"? Om så är fallet, vad säger du egentligen "nej" till? Att du inte vill dela din make? Är han verkligen din man?

Min lärare nämnde en bra punkt här om dagen.. han sade att han var i ett plan och hade en lång diskussion med en präst/predikant, och mannen kom fram till att det bästa försvaret han hade att han var Kristen var att det KÄNDES rätt att vara kristen.. bara för att han inte kunde svara på vissa frågor med någon som helst säkerhet så lät han inte den andra fråga någon fråga som kunde säga emot hela den kristna tron eller hans val av det. I Islam, handlar det inte om känsla. Det handlar om fakta och siffror.. Allah säger inte till dig att du blir rörd av orden i Koranen så bli muslim. Han säger till dig att resa i världen och se vad generationerna innan dig gjort. Han säger till dig att titta runt, observera, ställ frågor, lär dig från de som vet bättre. Allah ger oss fakta, och vi kan ta beslut från stenhård fakta och det är därför vi inte kan klamra oss fast till våra förfäders religioner och sätt eller de livsstilar som får oss att ta det lugnt och ignorera det som sticker i oss(frågor vi har om världen) osv.. Punkten han kommer med är att du ska gå efter LOGIK inte känslor.

Så iallafall... Du vet inte vad som kan hända om 5 år!! Jag säger till dig att du borde vara säker på att ditt "nej" är giltligt framför Allah. Om du är rädd att du ska göra orättvisa mot dig själv, din make, dina barn eller den andra frun, är det bättre att inte gå in i situationen (och om din make vill, vad händer då?), men orättvisa är värre än döden.

Jag älskar er systrar..." 

Detta är vad en annan vis syster har sagt:

"Jag ser min make som ett "lån" till mig från Allah ta'ala lika mycket som jag är ett lån till honom. Om jag tänkte att en broder kunde försörja för mig och en annan syster/ eller systrar, skulle jag inte vara stängd för idén. Hur kan jag neka möjligheten för henne att få en god och ärbar make att försörja/ta hand om henne..?!. Även om det råkar vara min make också?? Jag måste vara ärlig att det skulle vara lättare att acceptera för mig att bli den andra frun än att min make tar en annan fru nu eftersom jag är van att inte "dela" honom. Men vi har talat om detta och jag berättade för honom att om han vill ta en till fru, skulle jag inte säga emot det men jag skulle vilja vara med i processen. Hon skulle bli min dotters styvmor och jag inshaAllah till hennes. Jag föredrar någon jag kan komma överens med för Allahs skull, så att det är frid mellan oss och att vi är goda exempel till våra barn... och så gör man båda hemmen en källa för frid och komfort till vår make.".
Var med Allah och du finner att Allah är med dig
Tankar: 4.....
Lämna en kommentar | Kvinnor | Direkt länk | 2009-12-24 @ 01:52:49|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Kitab At-Tawhid

As-Salamu Aleikum wa rahmatulahi wa barakatuh,

Här är en länk till en MYCKET bra bok mashAllah. Förklarar Tawhid och vad som är shirk.. En bok ALLA muslimer borde läsa inshaAllah.. :)

[Kitab At-Tawhid : Muhammad ibn Abd al Wahhab]


Hoppas ni har nytta av den inshaAllah, jag bara älskar den, förstår inte varför jag inte länkat den till er förut!

Må Allah belöna er och fylla era hjärtan med ikhlas och taqwa, ameen
Tankar: 2.....
Lämna en kommentar | At-Tauhid,Trosuppfattning | Direkt länk | 2009-12-23 @ 00:59:15|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Varför kvinnor gråter
VARFÖR KVINNOR GRÅTER
As-Salaam Aleikum Wa Rahmatullahi Wa Barakatuh,


En liten pojke frågade sin moder, "Varför gråter du?" . "För att jag behöver det", sade hon. "Jag förstår inte," sade han. Hans mor kramade honom och sade, "Och det kommer du aldrig att göra.". Senare frågade pojken sin pappa, "Varför gråter mamma för ingenting?" "Alla kvinnor gråter för ingenting", svarade hans pappa likgiltligt. Den lilla pojken undrade fortfarande över varför kvinnor gråter, så han frågade tillslut en äldre vis Sheikh(lärd).


"Han vet säkert svaret", tänkte han ."Ya Shaikh! Varför gråter kvinnor så lätt?"

Sheikhen svarade: "När Allah skapade kvinnan så var hon tvungen att bli speciell. Han gjorde hennes axlar tillräckliga starka att bära hela världens tyngd, ändå mjuka nog att ge tröst. Han gav en inre styrka att klara av både barnfödseln och avvisanden som många gånger kommer från hennes barn. Han gjorde henne härdig som tillåter henne att fortsätta kämpa när alla andra ger upp, och att ta hand om hennes familj genom sjukdomar och utmattning utan klagomål. Han gav henne känsligheten att älska sina barn under alla omständigheter, även när hennes barn sårar henne djupt. Han gav henne styrkan att bära hennes make genom hans brister och skapade henne från hans revben för att skydda hans hjärta. Han gav henne visdom att veta att en bra make aldrig sårar sin fru, utan testar hennes stabilitet och hennes beslut att vara vid hans sida utan tvekan. Och till slut, gav Han henne en tår. Denna är hennes och bara hennes speciellt att använda när hon vill det. Hon behöver ingen anledning. Ingen förklaring. Den är hennes. Du ser min son, skönheten hos en kvinna ligger inte i kläderna hon bär, skönheten i hennes ansikte, eller sättet hon borstar håret. Kvinnans skönhet syns i hennes ögon, för det är dörren till hennes hjärta - stället där kärleken vistas i. "


Detta är en text jag fann på facebook så var tvungen o översätta den! Den är så vacker MashAllah!
Tankar: 12.....
Lämna en kommentar | Kvinnor | Direkt länk | 2009-12-21 @ 14:48:52|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Hadith om Jannah!

Tankar: 0.....
Lämna en kommentar | Hadither | Direkt länk | 2009-12-20 @ 20:17:43|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Ungdomen är glöden på elden

En video jag även har till höger i sidogrejerna där.. ^^

Tankar: 0.....
Lämna en kommentar | Påminnelser | Direkt länk | 2009-12-19 @ 18:31:05|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Surat al- Kawthar 108 (Det goda i överflöd)

Bismillahir Rahmanir Raheem

 


I GUDS, DEN NÅDERIKES, DEN BARMHÄRTIGES NAMN
[108:1] VI HAR sannerligen gett dig det goda i överflöd!
[108:2] Be därför till din Herre och förrätta [ditt] offer!
[108:3] Det är den som är full av hat mot dig, som är utestängd [från Guds nåd].


Hadither om denna Sura!

Muslim, Abu Dawud and An-Nasa'i, återberättade från Anas som sade, "När vi satte med Allahs Sändebud i moskén, så slumrade han till. Sedan lyfte han huvudet leende. Vi sade "O Allahs Sändebud! Vad har fått dig att le?" Han(sallalahu aleyhi wa salam) sade, "Sannerligen, så har en Sura blivit uppenbarad för mig." Sedan reciterade han Surat al-Kawthar. Därefter sade han, "Vet ni vad Al-Kawthar är?" Vi svarade, "Allah och Hans Sändebud vet bäst". Han sade, "Sannerligen, så är det en flod som min Herre, den Mäktiga och Majestätiska, har lovat mig och den har överflöd av gott. Det är en damm som min Ummah får komma till på Domedagen. Dess kärl är så många som stjärnorna i himlen. Och en av Allahs tjänare kommer bli förhindrad att gå till den, jag kommer säga: 'O Herre! Sannerligen så är han från min Ummah.' Då kommer Han (Allah) svara: 'Sannerligen, så vet du inte vad han introducerat (eller skapat nytt) efter dig.' "


Imam Ahmad återberättade från Anas att Allahs Sändebud (sallalahu aleyhi wa salam) sade,
"Jag steg in i Paradiset och kom till en flod vars stränder hade tält gjorda av pärlor. Och jag stack in min hand i dess svallande vatten och fann att det hade den starkaste (lukt) av musk. Så jag frågade, 'O Jibril! Vad är detta?' Han svarade, 'Detta är Al-Kawhtar som Allah, den Mäktiga och Majestätiska har gett dig.' "

Al-Bukhari och Ahmad återberättade från Anas att en man sade, "O Allahs Sändebud! Vad är Al-Kawthar?" Han(sallalahu aleyhi wa salam) svarade,
"Det är en flod i Paradiset som min Herre har givit mig. Den är vitare än mjölk och sötare än honung. Det finns fåglar i den vars halsar är (långa) som morötter." Umar sade, "O Allahs Sändebud! Sannerligen, de (fåglarna) kommer vara vackra." Profeten(sallalahu aleyhi wa salam) svarade,
"Den som äter dem (alltså Paradisets folk) kommer vara ännu vackrare än dem, O Umar."[108:2 Be därför till din Herre och förrätta [ditt] offer! ] Betyder, 'så som Vi har gett dig godhet i detta livet och i nästa liv (och från floden som getts förklaring till nyss) , därför gör dina obligatoriska och frivilliga böner, och ditt offer (av djur) skall endast och ärligt vara för din Herres skull. Dyrka endast Honom och associera ingen partner med Honom. Och offra genom att säga Hans Namn endast, utan att ge någon partner till Honom.' Som Allah säger:

[6:162] Säg: "Min bön och all min andakt, mitt liv och min död tillhör Gud, världarnas Herre
[6:163] Han som inte har någon vid Sin sida; till detta har jag kallats och jag är den förste av dem som har underkastat sig Guds vilja."[108:3] Det är den som är full av hat mot dig, som är utestängd [från Guds nåd].]
betyder, 'sannerligen den som hatar dig, O Muhammed, och han hatar vad du kommit med för guidning, sanningen, klara bevis och att du har uppenbart ljus, han är den som blir mest utestängd, grymmast, lägsta människan som inte kommer bli ihågkommen.

Ibn Abbas, Mujahid, Said bin Jubayr och Qatadah sade alla, "Denna ayah var uppenbarad om Al-As bin Wail. När Allahs Sändebud(sallalahu aleyhi wa salam) var nämnd i hans närvaro, brukade han säga: 'Lämna honom, för sannerligen är han en man som är utestängd från att ha några ättlingar. När han dör kommer han inte bli ihågkommen.' Så, Allah uppenbarade denna Surah."
Tankar: 0.....
Lämna en kommentar | Koranen | Direkt länk | 2009-12-18 @ 22:46:18|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Del 3. Surat Al-Fatiha - En studie

Bismillahir Rahmanir Raheem.


Sist skrev jag lite om Bismillah, betydelsen i bokstaven Bah. Nu ska jag fortsätta insh'Allah, berätta om namnet Allah i Bismillah och även om ar-Rahman och ar-Raheem.

Allah -

vad betyder Allah? 2600 gånger (ungefär) används namnet Allah i Koranen. Allah betyder inte gud. Allah är ett ordentligt namn. Den har varken kvinnlig eller manlig form, namnet är unikt.

När vi nämner Guds Namn Allah, nämner vi faktiskt Allahs alla gudomliga attribut samtidigt. Namnet är endast till Allah och har inte använts till någonting annat än till Allah. Allah har de mest vackra namnen. Profeten(sallalahu aleyhi wa salam) sade att Allah har 99 namn. Alltså innehåller Allah alla dessa namn/attribut.
Tex, Man säger att ar-Rahman är ett av Allahs Namn. Men man säger inte att Allah är ett av ar-Rahmans namn.

Såklart när man säger Allah och när man säger ar-Rahman, menar man samma Gud. Men att säga ar-Rahman är som att beskriva en del, ett attribut av vad Allah är. Så när du säger ar-Rahman så menar du den delen att Allah är den Nåderike. Men när du säger Allah så menar du alla attribut samtidigt.
Som man kan se i Koranen:

[59:22] HAN är Gud; ingen gudom finns utom Han! Han känner allt det som är dolt för människor liksom det som de kan bevittna - Han, den Nåderike, den Barmhärtige
[59:23] Han är Gud; ingen gudom finns utom Han, Konungen, den Helige, Han [som skänker] fred, Han som [väcker och vidmakthåller] tron, Han som vakar [över uppenbarelsen], den Mäktige, Han som betvingar och återupprättar, Han vars storhet [ingen kan fatta]! Stor är Gud i Sin härlighet, fjärran från allt som [människor] vill sätta vid Hans sida!
[59:24] Han är Gud, Skaparen, som är upphovet till allt och som ger allt dess slutliga form. Hans är fullkomlighetens sköna namn; allt och alla i himlarna och på jorden prisar Honom - Han är den Allsmäktige, den Vise.

Namnet Allah har som sagt inte blivit använt för någonting annat än för Allah. Till och med på tiden av okunnighet använde araberna namnet Allah till Allah.
[De som vill lyssna på en ännu mer detaljerad information om Allahs Namn - Allah, lyssna på tredje lektionen]

Al-Illah - Den Ende Guden   ~ namnet Allah kommer enligt vissa från detta ord.
Illah - Någonting som dyrkas

Så vi säger Allah - den Ende som förtjänar att dyrkas.

Är detta Allahs bästa namn?

Profeten(sallalahu aleyhi wa salam) sade att det finns ett namn av Allah som är det bästa, om man ber till Allah med det namnet så blir ens åkallan accepterad. Men han säger inte i någon av de fyra hadither som handlar om detta, vilket namn det är. Det ligger visdom i detta. Så som visdomen i att man inte vet exakt vilken timma på fredagen som ens böner blir accepterade, och så som man inte vet exakt vilken natt som är laylat ul Qadr under Ramadan. Man ska försöka kämpa, sträva och inte luta sig tillbaka. Om man vetat dessa saker, hade man blivit lat och litar på dessa saker och bryr sig inte om att göra extra.

De flesta lärda har kommit fram till att det är namnet Allah som är det bästa namnet. Men Allah vet Bäst och vi vet inte egentligen. Man kan inte lita på att det är så.

Okej. Så i början av den heliga Koranen, så berättar Allah för oss om Sig Själv. Allah säger:

Ar-Rahman och Ar-Raheem. Dessa ord kommer från ordet ''Rahma''. Rahma betyder, barmhärtighet, nåd, medkänsla, mjukandet av hjärtat...

Ar-Rahman betyder 'fylld med nåd/barmhärtighet'.
Ar-Raheem betyder '(ständiga) handlingar med nåd/barmhärtighet'.
Så ar-Rahman beskriver hur Allah är fylld med rahma.
Och ar-Raheem beskriver hur Allah ständigt gör handlingar med rahma.

Mer om Ar-Rahman och Ar-Raheem kommer inshaAllah i nästa inlägg om Surat al-Fatiha!

Jazak Allahu khayr,
As-Salamu Aleikum wa rahmatulahi wa Barakatuh
Till del 2 i studien Till del 4 i studien

Tankar: 1.....
Lämna en kommentar | Bönen (Salat) | Direkt länk | 2009-12-17 @ 18:42:50|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Landet med minst kriminalitet...

As-Salamu Aleikum wa rahmatulahi wa barakatuh,


landet med lägst brottslighet i världen är SaudiArabien. Hur kommer detta sig då... De använder sig mest av sharialagar, oh that's why! Yupp.. Och folk tror att sharialagar är dåligt... De gillar inte att det ska komma konsekvenser på deras handlande. De vill kunna stjäla, mörda, vara otrogna och göra massa fel mot sigsjälva (såsom att dricka sprit osv).. Nu är inte SaudiArabien något land som följer allt i sharia - och det är mitt problem. För det första har de en kung (audobilla.), man ska ha khalifa! Inte kung... -.-.. Och kungen står över lagen då man sett han dricka sprit och han tänker bara på makt o pengar. Det ska vara rättvist och i Saudiarabien är det inte rättvist, de väljer de lagar som är bra (för dem) och tar bort de lagar de inte vill ha. Men om man följer sharialagar helt och hållet... åh vilket underbart samhälle!!!!!! Inget förtryck, inga mord som försvinner ut i det blå.... Men ja... det är riktigt svårt att ha sharialagar eftersom sharialagar inte bygger på kapitalism. Och tyvärr är det just kapitalet som räknas nu för tiden. jajaj...

Iallafall.. Tänk freden som skulle bli om alla följde allt som man ska följa i islam. Gaah, och sen Jannah!! Åh där är det perfekt, ingen svartsjuka, ingen mår dåligt, ingen får dåliga tankar om något, man bara njuter... man kan njuta av att lukta på en blomma flera år... Ingen stress, bara massa välsignelser från Allah! ÅH man vill bara gå till varenda människa man möter och bara skaka om denne! Och peka upp mot himlen, peka mot gräset, peka på fågeln som flyger, säga "Hur kan du inte se, att allt detta blivit skapat av Allah? Hur kan du tro det är en slump? Hur kan du gå runt helt omedveten om ditt liv? Hur kan du vilja gå runt i ignorans? Hur?! Läs om islaam! LÄS OM IsLAM den riktiga islam! Inte den *islam* du hör på tv, inte den du hör från shia, inte den du hör från islamofoben, inte den du hör från konstiga sekter, inte den du hör från en ickemuslim!! Studera från GRUNDEN, se allt själv! Läs Läs LÄS!"

ihhh..... må Allah vägleda hela mänskligheten till islaam! ameen!
Tankar: 5.....
Lämna en kommentar | Mina Tankar | Direkt länk | 2009-12-16 @ 16:25:40|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Herren över Världarna - Allahs 99 Namn

 

Denna videon är underbar MashAllah!

 

Tankar: 0.....
Lämna en kommentar | Kunskap | Direkt länk | 2009-12-13 @ 22:15:37|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Vilken ursäkt har du för att inte sätta på dig hijab?!

En text jag översatt som en av våra systrar i Islam skrivit. En påminnelse till alla systrar som varit muslimer ett bra tag och ändå inte har på sig hijab.........


Vad är din ursäkt för att inte använda Hijab?1. Jag är inte säker på Hijab:

Kan jag fråga dig syster, vem är du? Du kanske svarar: "Jag är en Muslim". Vad är meningen med Muslim? Den som helt underkastar sig Allahs vilja för att få frid, har jag rätt? Syster, Hijab är en klar order av Allah(swt) och Muhammed(sallalahu wa aleyhi wa salam). Hur ska vi visa olydnad till dem och neka vad Allah och Hans Sändebud har givit oss? Profeten Ibrahim (aleyhi salam) blev beodrad att offra sin son och visste inte varför. Men han hörde och lydde. Lär det inte oss att underkasta oss till Allah?

Den andra ursäkten:

Kvinnorna som säger att det viktigaste är insidan, att hennes intentioner alltid är goda, att hon är en bra person, och att Hijab är Hijab för hjärtat. Och de ber fem gånger per dag, ber på natten, ber sunna, ger välgörenhet. Hon tycker den dyrkan är nog för henne. Kom ihåg den heliga versen ur Koranen: 

“……….
Tror ni på vissa delar av Skriften och förnekar andra? Vilken lön förtjänar de bland er som begår sådana handlingar om inte skam och vanära i denna värld? Och på Uppståndelsens dag skall de utlämnas till de strängaste straff. - Gud förbiser ingenting av vad ni gör. De som byter bort den eviga glädjen mot det [goda] i detta liv, för dem skall straffen inte lindras och ingen hjälp skall nå dem.
[2 : 85-86]

Tredje ursäkten: 

Hijab är inte bekvämt. Och det är svårt att ha i vissa länder, speciellt i tropiska länder. En kvinna klagar på att hon förlorar hår när hon har på sig Hijab, pga värmen. Så vill du jag ska ha på mig Hijab och bli flintis? Ska inte ha den på för mitt hår kommer försvinna.
Syster... Allah(saw) säger:

"Säg att Helvetes Elden är starkare än värmen på jorden."

Profeten(sallalahu wa aleyhi wa salam) sade:
"Helvetet är omringat av våra begär, och Jannah är omringat av de goda ting."

Är det fortfarande svårt att sätta på sig Hijab? Du får STOR belöning för att följa Allahs order! [notering av amanda: om hår ramlar av är det för att du sätter Hijaben för hårt. Inte pga värmen.]

Den fjärde ursäkten:

Kvinnor säger att de kände många som använde Hijab som hade det värsta betéendet, och som gjorde hemska saker. Så jag vill inte ha på mig Hijab för att inte vara som dem. Okej, jag håller med dig syster. Men det är många muslimer som ber och ändå gör många synder. Betyder det att du inte ska be? Några åker på Hajj så att de kan kalla sig för Hajjie och ha en titel, så gör de dåliga saker. Betyder detta att du inte vill gå på Hajj? Så syster, felet är inte religionen, men i människan. Så är Hijaben dålig eller människan som bär den?

Femte ursäkten:

Allah har inte guidat mig ännu. Jag ska ta på mig Hijab, men Allah har inte guidat mig att göra det nu. Så, när jag blir ca 50 år och har njutit av liver, ska jag ta på mig Hijab. Nej syster, denna ursäkt är helt fel. Allah sade:
"Allah ändrar inte ett folks situation om de inte förändrar vad som finns inom dem."

Du kommer inte ta på dig Hijab förren du ändrar vad som finns inom dig och arbetar med att ta på dig Hijab. Det är inte acceptabelt för dig att säga att Allah inte har guidat dig - nej, Han har guidat dig och beviset är just din ursäkt och att du läser dessa ord. Allah har öppnat resan av vägledning till dig. Så, det är upp till dig att lyda Honom eller ej.

Sjätte ursäkten: 

När jag gifter mig ska jag ta på mig Hijab. 

Så låt mig berätta dig, många män tittar efter de religiösa, troende kvinnorna som respekterar sig själva med Hijab, finns mer som tittar efter kvinnor med Hijab än utan.Så du kommer inte gifta dig med någon förutom att den personen är vald av Allah för dig.Var inte rädd; Lägg din tillit hos Allah. Allah ger dig en troende man inshaAllah. Så när du gifter dig, gift dig med någon som gifter sig för din rättfärdighet och inte för din skönhet.


Sjunde ursäkten: 

Jag är fortfarande för ung för att ha Hijabb. 

Vet du när du ska dö syster? Dödssiffrorna för ungdomar bara stiger! Vill ge dig ett exempel på en tjej. Har tagit historian från en islamisk sida:

"Detta är en sann berättelse som hände i Egypten, Alexandria förrförra året under Ramadan. Mannen berättade för mig att hans fru använde hijab. Framför dem bodde en ung tjej som inte hade hijab. Tjejen hade gott i sitt hjärta, som många andra systrar i Islam. Hon förstod inte meningen med hijab och vad den betyder i Islam. Så han sade att hans fru hade goda relationer med tjejen. Hon ignorerade inte henne bara för att hon inte använde hijab. De var vänner. Så en dag ville tjejen gå o handla jeans med frun. Så den intelligenta kvinnan (som visste att hon var tvungen att göra dawah) gick med på att shoppa på ett villkor: att tjejen följde med till en islamisk lektion som skulle börja. Tjejen sade okej.

Så de gick på lektionen som handlade om att ångra sig till Allah. Tjejen blev inspirerad av vad som blivit sagt, och började gråta tills hon sade en mening om o om igen: "Jag har gjort Tauwba Allah, snälla någon täck mig." De sade: Okej, låt oss ta dig hem så du kan ta på dig Hijab där. Hon vägrade och ville bli täckt på en gång; hon ville inte gå ut utan den. Så de fixade en scarf och en klänning, och hon lämnade byggnaden med dem på. Och så fort hon skulle gå över vägen, körde en bil in i henne och hon dog.

Hon dog efter att hon gjort tauwba. Hon är lycklig att hon gjort detta innan hon dog. Så säg aldrig ursäkten att du är för ung, för du vet aldrig när du ska dö."

8de ursäkten:

Jag vill följa mode och om jag bär Hijab blir jag utanför modet.

Är inte Allah mer älskad av dig än mode? När du tar på dig Hijab kommer du ha ett ljus skinande inifrån, och du blir mer vacker med Hijab.

9de ursäkten: Jag vill följa västlänningarna:


Vem respekterar kvinnan mer? Islam eller de som inte ens kan sälja tändstickor utan att rita halvnakna kvinnor på dem? Respekterar de kvinnan eller exploaterar de kvinnan? Islam, respekterar kvinnan och täcker henne och befriar henne från all exploatering. Vill du ha respekt och kärlek från Allah eller från dessa ickemuslimer? Valet är ditt.....yours………….

10de ursäkten :

Vill inte ha på den för att jag är rädd för att ta av den. Syster, varför inte ta på den med stark tro och be Allah(swt) att alltid skydda dig och inte låta dig ta av den. Säger inte att om man tar av hijab är de inte en synd. Att ta av hijab är en stor synd för du uppmuntrar andra att göra detsamma. Men värre är att du tar ett steg från Allah istället för till Allah.. Gör inte detta inshaAllah. Allah(swt) hatar sådant. Ha på dig Hijab och gör dessa tre saker för att vara säker på att inte ta av den.

  1. Ha bra religiösa vänner.Have good religious friends
  2. Gå på och lyssna på föreläsningarAttend and listen to Islamic lectures
  3. Gör Dua , sök hjälp hos Allah att du behåller din Hijab och att du får starkare tro


Okej, sista ursäkten:

Jag är blyg och skäms över vad mina vänner och släktingar ska säga om jag tar på mig Hijab. Syster, kommer du inte skämmas över digsjälv när du möter Allah(swt) på domedagen? SKulle du inte skämmas över att se Profeten(sallalahu wa aleyhi wa salam) på Domedagen?

På Domedagen kommer du vara törstig och Profeten(sallalahu wa aleyhi wa salam) kommer ge vatten till allihopa. Och du kommer springa mot honom, men två änglar kommer stoppa dig att komma närmare. Profeten(sallalahu wa aleyhi wa salam) kommer säga, "lämna henne! Hon är från min nation." Änglarna kommer säga: vi kan inte Profeten Muhammed, för hon löd inte Allahs order. Så Profeten(sallalahu wa aleyhi wa salam) kommer säga, "Gå iväg, långt härifrån, jag vill inte ha någonting med någon att göra som inte lyssnar på Allahs order."

Så vem kommer skämmas den dagen? Den som visat sin kropp till alla eller den som respekterat den och täckt den? Profeten(sallalahu wa aleyhi wa salam) sade:
Ta tag i Islam med dina händer och tänder!

Ett rop till mina muslimska Systrar:


Systrar i Islam, kom ihåg att ni är exempel till muslimer och de ickemuslimska kvinnorna. Med ert betéende, dyrkan, leende, även när du går på gatan, är du ett exempel till allihopa och kommer inspirera många människor, utan att säga ett ord. Du gör samhället vackrare! Dina goda handlingar är extremt värdefulla inför Allah. Du hjälper dina systrar i Islam. Du är vårt exempel, vår ambassadör.. Snälla, skäm inte ut dig själv både i denna värld och i nästa.

Var med Allah och du finner att Allah är med dig!
Tankar: 3.....
Lämna en kommentar | Kvinnor | Direkt länk | 2009-12-13 @ 01:41:52|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Sheikh al-Albanis råd till Ungdomar

Tankar: 1.....
Lämna en kommentar | Påminnelser | Direkt länk | 2009-12-12 @ 08:47:20|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Tauhid = Jannah


Återberättat av Ubadah bin As-Samit att Allahs Sändebud (sallalahu wa aleyhi wa salam) sade:

"Den som bevittnar att det inte finns någonting värt att dyrkas i sanning (ingen Gud) förutom Allah Endast, Som är utan partner och att Muhammad är Hans slav och Sändebud, och att Iesa (Jesus) är slav till Allah, Hans Sändebud, och att Hans Ord som Han gav Maryam (Maria) och en själ (skapat) av Honom, och att Paradiset och Helvetet är riktiga, så ska Allah ge honom Paradiset, vad än hans gärningar har varit."
[Sahih Al-Bukhari, hadith no.3252]
Itban återberättade att Profeten (sallalahu wa aleyhi wa salam) sade:

"Sannerligen så har Allah förbjudit Helvetet för personen som bevittnar: 'Det finns ingenting värt att dyrkas (ingen sann Gud) förutom Allah', sökandes efter ingenting förutom Allahs Ansikte (tillfredsställelse)"
[Al-Bukhari, Muslim]
Anas återberättade att: Han hörde Allahs Sändebud (sallalahu wa aleyhi wa salam) säga:

"Allah den Högste sade: O' son av Adam, om du kom till Mig med en värld full av synder, och möter Mig utan att ha gjort någonting partner till Mig (Shirk), så skulle Jag komma till dig med en lika stor mängd förlåtelse.'"Tankar: 0.....
Lämna en kommentar | At-Tauhid,Trosuppfattning | Direkt länk | 2009-12-10 @ 18:17:26|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Astaghfirulla - Ahmad Al-Hajry

Tankar: 0.....
Lämna en kommentar | Nasheeds & Poesi | Direkt länk | 2009-12-09 @ 12:56:14|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Hadither om att lära sig Koranen...

Tankar: 2.....
Lämna en kommentar | Hadither | Direkt länk | 2009-12-08 @ 14:17:21|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Surat al Kafiroun (Sanningens förnekare) 109

 


I ALLAHS, DEN NÅDERIKES, DEN BARMHÄRTIGES NAMN

[109:1] SÄG: "Ni som förnekar sanningen!

[109:2] Jag dyrkar inte vad ni dyrkar.

[109:3] Inte heller dyrkar ni vad jag dyrkar.

[109:4] Och jag kommer aldrig att dyrka vad ni dyrkar,

[109:5] och ni kommer heller aldrig att dyrka vad jag dyrkar.

[109:6] Ni har er tro - och jag har min tro!"

 

Denna sura var uppenbarad i Mekkah.

Profeten (Sallalahu wa aleyhi wa salam), brukade recitera denna sura i sina böner. Han brukade recitera Surat al Kafiroun och Surat al Ikhlas i:

De två sunna före Fajr
De två sunna efter Maghreb
[källa]

Historia och betydelseDenna Sura visar att man inte ska dyrka något/n annan än Allah. Den visar totalt att vi(muslimer) inte är som de icketroende. Allahs ord,

 

[قُلْ يأَيُّهَا الْكَـفِرُونَ ]

(Säg: "Ni som förnekar Sanningen!'') inkluderar varenda icketroende på hela jorden, men, detta är speciellt riktat mot de icketroende i Quraysh. För i deras ignorans bjöd dem Allahs Sändebud (sallalahu wa aleyhi wa salam) att dyrka deras stenidoler i ett år så skulle de dyrka hans Gud i ett år. Därför, uppenbarade Allah denna Sura till Profeten(sallalahu wa aleyhi wa salam) och mänskligheten.

 

Allah beodrade Muhammed(sallalahu wa aleyhi wa salam) att inte ta del av deras dyrkan överhuvudtaget.

 

(Jag dyrkar inte vad ni dyrkar.) betyder, statyer och andra 'gudar'.

 

[وَلاَ أَنتُمْ عَـبِدُونَ مَآ أَعْبُدُ ]

(Inte heller dyrkar ni vad jag dyrkar..) och Han är Allah Ensam, som inte Har någon partner.

 

[وَلاَ أَنَآ عَابِدٌ مَّا عَبَدتُّمْ وَلاَ أَنتُمْ عَـبِدُونَ مَآ أَعْبُدُ ]


(Och jag kommer aldrig att dyrka vad ni dyrkar, och ni kommer heller aldrig att dyrka vad jag dyrkar..) betyder, 'Jag dyrkar inte som du dyrkar, vilket betyder att jag inte följer ditt eller håller med ditt. Jag dyrkar endast Allah på det vis som Han älskar och är nöjd med'. Och du följer inte Allahs order och sättet Han sagt till dig att dyrka. Istället, har du hittat på någonting från din egna själ.

[لَكُمْ دِينُكُمْ وَلِىَ دِينِ ]


(Ni har er tro - och jag har min tro!) Detta liknar en av Allahs andra ayat,

[وَإِن كَذَّبُوكَ فَقُل لِّى عَمَلِى وَلَكُمْ عَمَلُكُمْ أَنتُمْ بَرِيئُونَ مِمَّآ أَعْمَلُ وَأَنَاْ بَرِىءٌ مِّمَّا تَعْمَلُونَ ]


("Säg, om de beskyller dig för lögn: "Vad jag gör är mitt [ansvar] och vad ni gör är ert [ansvar]. Ni har ingen skuld till mina handlingar och jag har ingen skuld till era era handlingar.") [10:41]


Enligt Bukhari, betyder "Ni har er tro" , icketro.
"Och jag har min tro" , Islam.

[källa]

 

 

Tankar: 2.....
Lämna en kommentar | Koranen | Direkt länk | 2009-12-07 @ 19:16:43|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Del 2. Surat Al-Fatiha - En studie

Bismillahir Rahmanir Raheem.

As-Salamu Aleikum wa rahmatulahi wa barakatuh, ska inshaAllah fortsätta nu med andra delen av al-Fatiha studien, om ni vill lyssna på studien själva så gå in på del 1 och tryck på länken där inshaAllah.

Så i Andra delen, ska vi börja ta upp de ayat som finns i Surat al-Fatiha! Först måste man veta vad ordet 'ayat' betyder, de flesta vet det redan.. Men Ayat brukar översättas som till 'vers', men det betyder egentligen "ett tecken" (Ett tecken av Allah, och att detta kommer från Allah). Så alla ayat, är tecken av Allah att detta är från Allah.Vi börjar med ''Bismillahir Rahmanir Raheem''. Och frågan är om detta ens är en vers i Surat al-Fatiha?
Det finns fyra olika åsikter om detta..
  1. Att Bismillahir Rahmanir Raheem är en ayat i al-Fatiha men inte i de andra surorna.
  2. Att den är en ayat i alla suror förutom Sura at-Taubah
  3. Att den inte är en ayat i någon sura, eller ens med i Quran
  4. Att det är en vers för sig själv, som inte är med i någon sura men som man lägger till mellan surorna för att se när en ny sura börjar.
Föreläsaren säger att han efter att ha läst alla bevis, känner att åsikt 2 är starkast, men inte tillräckligt starkt så att han ska känna sig jättesäker på det. Sheikh ul-Islam Ibn Taimiyah säger att åsikt 4 är mest korrekt.

Profeten (sallalahu wa aleyhi wa salam) sade: "När du läser ''Alhamdulilahi Robbil Alamiin..'', säg Bismillahir Rahmanir Raheem. För det är en ayat i Al-Fatiha".
[Albani säger att denna hadith är sahih]

Bismillahir Rahmanir Raheem är speciellt för vår Ummah. Finns ingenting liknande i de andra böckerna. Till skillnad från armeiska och hebreiska så lever fortfarande Arabiskan. Allah bevarade inte endast Koranen, utan även arabiskan! Så att vi har möjlighet att förstå Koranen! MashAllah! Alhamdulilah! Vilken Barmhärtighet från vår Skapare!

Vi ska ta upp två saker, så att vi kan förstå denna ayat bättre, inshaAllah.

1. Är detta - Bismillahir Rahmanir Raheem - en fullständig mening?
2. Vad menas med bokstaven 'Bah' i Bismillah?

Hur många tänker på betydelsen av denna fras? Vi använder detta till så mycket, och inte många lär sig den riktiga meningen eller studerar den på djupet.

Bismillah, översätts till , I Allahs Namn. Och i Arabiskan, blir inte detta en fullständig mening, det saknas antingen ett verb eller ett substantiv för att den ska få hel mening. Antingen skall detta komma före Bismillah eller efter Rahmanir Raheem.
Och den starkaste åsikten är att man ska ha ett verb efter frasen.

Som till exempel, när du ska äta så säger du Bismillah (nu skall jag äta). Du säger det med en uppföljning/anledning. Man börjar med att säga Bismillah, det betyder alltså att i Endast Allahs Namn skall jag göra denna handling.


Bismillah - vad betyder detta om man gräver ännu djupare?
Det är bokstaven Bah man studerar.. Och det finns 20 olika betydelser för denna bokstav. De lärda har kommit fram till att det skulle vara en eller två meningar..

Bah istahna = Att söka hjälp med  [Detta betyder, att man söker hjälp från Allah i handlingen man ska göra]
Bah Mustahna = Att söka närhet med [Detta betyder, att man söker belöning från Allah i handlingen man ska göra]

Bah i Bismillah, är en kombination av dessa två betydelser.
Du söker alltså belöning och hjälp för handlingen du gör. Det är viktigt att man tänker på vad man säger, att det inte bara är ord som kommer ut mekaniskt.

Tänk! Detta är en dua! Och när du gör Dua, följer du det med en handling! Eller hur ? Man gör inte bara dua för att sedan sitta och vänta.. Man skall göra sitt bästa med handlingen, speciellt när man gjort dua till Allah om det!


Vi har blivit beodrade att säga Bismillah ofta. Så det borde vara en fras vi säger innan allting!

Innan woudo är viktigt att komma ihåg!
Profeten(sallalahu wa aleyhi wa salam) sade: "Det finns inte woudo utan att säga Bismillah"
Bismillah är en del av att woudo ska vara accepterad, utan woudo finns inte heller bön. SubhanAllah!
Och mycket mer.... Man ska säga Bismillah ofta ofta, till allting man gör! Och se till att det man gör är Halal också självklart. MED Bismillah söker man hjälp och belöning i det du ska göra.

Tänk dig att säga Bismillah hela livet utan att veta betydelsen eller vikten i det?

Fördelar

Det är som Dihkr, Det kan vara kraftfullt eller ingenting. Det blir kraftfullt om man vet vad det betyder och att man menar det man säger.

Meningen med Sura al-Fatiha, är att komma närmare Allah.
Första steget att komma närmare Allah är att säga Bismillahir Rahmanir Raheem.
Varför?
Du klipper bort all slags shirk med denna fras. Du vänder dig till Allah och erkänner att du är hjälplös och behöver hjälp och belöning. Detta är om du är medveten av vad du säger. Du måste veta vad du säger, att du vänder dig till Allah, att detta är en dua!

När du kan allt detta och praktiserar detta, så blir Bismillahir Rahmanir Raheem, värt så mycket mer än innan!

Bismillahir Rahmanir Raheem = I Allahs, den Mest Nåderikes, den Mest Barmhärtiges Namn [söker jag belöning och hjälp (till handlingen jag ska göra)]


Jazak Allahu khayr, må vi alla lära oss mer så att vi kan komma närmare Allah! Ameen

Till del 1 i studien Till del 3 i studien
Tankar: 2.....
Lämna en kommentar | Bönen (Salat) | Direkt länk | 2009-12-07 @ 02:05:38|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Meningen med vårt liv - En dikt

 

SubhanAllah, mycket vacker dikt av vår bror.. må Allah belöna honom ameen

Tankar: 3.....
Lämna en kommentar | Nasheeds & Poesi | Direkt länk | 2009-12-06 @ 15:52:00|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Julafton = SHIRK

As-Salamu Aleikum wa rahmatulahi wa barakatuh,

vi vet alla att vi inte ska fira julafton eller ta del av dessa kristna högtider. Från början hade 24 december inte med Jesus att göra och inte heller med Jultomten att göra. (åtminstone i Sverige). Så kallades det -> midvinterfest , fornnordiska jólablót eller "midvinterblot". Julblot eller midvinterblot firades vid midvintern då dagarna är som kortast och nätterna som längst, det vill säga kring vintersolståndet. Man tror att firandet av denna dag var en dyrkan av denna egenskap hos dygnet, då det tolkades som ett återuppvaknande av naturen. Julens speciella gud var Jólner, som är ett av Odens många namn.

Så vi kan se att det förekommer STOR shirk i detta julfirandet, ni som firar jul eller på något sätt uppmärksammar julen - SLUTA - ... Nå.. okej vi fortsätter med mer bevis att julafton är SHIRK.

 


Jul kallas den högtid som kristna firar den 25 december till minne av Jesus födelse den 25 december (ett datum som saknar grund i evangelierna, men som valdes av romarna på 300-talet, i samband med kampen mot hedendomen).

 

 

Årstiden för Jesus födelse anges inte i evangelierna, men Lukasevangeliet indikerar att årstiden var månaderna då herdarna var ute och vaktade får. Det gjordes under sommarmånaderna, vädret blev kyligare i slutet av oktober och början på november. Men den exakta tidpunkten för Jesu födelse är inte känd.

 

Liberius fastställde datum för juldagen till den 25 december år 354. Firandet av Jesus födelse ersatte företrädesvis det romerska firandet av solguden som hölls vid midvintern, men även andra hedniska folk i västerländerna firade redan sina egna typer av högtider vid midvinter. Övergången från de gamla folkens traditioner och seder till kristendomen underlättades genom att midvinter redan var en högtid.

 

Den Katolska kyrkan ändrade tidpunkten för Jesus födelse så att den skulle sammanfalla med hedniska midvinterfester.


 


Här ser ni hur romarna ställde och styrde, så att kristendomen skulle 'ersätta' alla andra gamla religioner som fanns då. Så från att fira Oden här i Sverige, så firade man alltså Jesus födelse (som inte ens var detta datum). Och vi alla vet att dessa kristna tror att Jesus var en gud eller Guds son.. må Allah ge dem ett hårt straff! Ameen.
Så vi har alltså SHIRK igen, de bara bytte gud... -.-

 

Vill ni fortfarande fira jul?


Okej, ni kanske säger att Jultomten är okej..

 

Vad säger de om Jultomten?
- Han ser ALLT
- Vet ALLT
- Han vet vad du har i ditt hjärta, om du är bra eller dålig
- Han dömmer dig om du är snäll får du julklappar/belöning

 

Är inte detta SHIRK?? JO klart det är! Endast Allah är Allvetande, endast Allah VET Vad du har i ditt hjärta, endast Allah ser ALLT och ALLAH är den ENDE som kan dömma dig utifrån dina handlingar och avsikter!


Och detta är någonting som barn får lära sig när de är små, ''om du inte är snäll får du inga klappar av jultomten, han ser vad du gör''. Jag vet det själv för jag fick lära mig sådana saker. Trodde inte på det men det är många som tror på det tills de vuxna avslöjar eller blir avslöjade med sanningen. Men sanningen är att Jultomten är shirk..


Skulle du gå runt med ett kors runt halsen eller sätta upp en bild av någon indisk 'gud' på väggen?? Jag tror inte det! För det är SHIRK och det är allvarligt. Bara för att man inte tror på dessa grejer så är man inte oskyldig. Det är som att leka med religionen subhanAllah, Jultomten är en modern ''gud'' de sätter jämte Allah! Man ska hata jultomten och man ska hata julafton!


Och om man skall kolla varifrån JULTomten kommer ifrån så blir man ännu mer chockad. Det är inte bara en sagofigur som coca cola skapade med sina reklamer på tvn... Ordet Santa Claus kommer från det nederländska "Sinterklaas", som härleds till Sankt Nikolaus som var en biskop på 300-talet som helgonförklarades för sin kristliga givmildhet. Helgon är sådant kristna sätter vid Allahs sida, de ber dessa ''helgon'' om hjälp osv.. HAha så korkade.. iallafall... Santa på spanska betyder - helgon.. Så varje gång du säger jultomte eller leker jultomte så ska du veta att till grunden är jultomten ett så kallat helgon. Och det är SHIRK!!!

 

De flesta som läser detta kanske tänker, men vadå jag firar inte ens jul, eller gör någonting av dessa saker.. Men det är bra att veta, för det är många som försöker ''fira'' jul på sitt egna sätt. Alltså muslimer. De ger varandra gåvor, och varför då? För att alla andra gör det. Och man måste veta bakgrunden till varför folk gör som de gör..

 

Och man ska dessutom inte efterlikna kuffar eller kristna... För den som efterliknar ett folk, blir det folkslaget. Alltså om du efterliknar dessa kuffar och kristna så blir du som dem. må Allah skydda oss från allt vilseledande och allt som är förbjudet! Ameen!

 

 

Andra ting med julen...

 


Om ni kommer på någonting mer om denna hemska tradition, så berätta! :)

 

 

As-Salamu Aleikum wa rahmatulahi wa barakatuh!

 

Tankar: 9.....
Lämna en kommentar | Mina Tankar | Direkt länk | 2009-12-05 @ 17:40:47|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Misshandlad, förtryckt - innan hon blev Muslim!

En systers starka ord om hur hon blev misshandlad och hur mannen ständigt gav henne gåvor efteråt för att själv må bättre. Detta hände innan hon blev muslim.. På slutet tar hon upp hur viktigt det är att känna med andra när man hjälper dem. För om man känner med dem så blir
gåvorna/hjälpen ärlig från hjärtat.

Må Allah stoppa alla dessa förtryckare runt om i världen och ge dem ett hårt straff i helvetet!
Må Allah vägleda alla som har goda hjärtan till islaam!


Jag var ett offer av familjevåld
när ISLAM gjorde mig fri...Han var en
ateist och jag fann Islam under
en väldigt hård tid. Islam
vände mitt liv till det bättre! Jag är en överlevare!
Gud hjälpte mig och guidade mig till
ISLAM...I mitt gamla liv blev jag alltid "BELÖNAD"
när jag var en "BRA" flicka...
när jag var tyst efter att
misshandeln tagit slut och sade
inte ett ord om vad han hade gjort.

Min misshandlare köpte presenter
och gav mig mycket uppmärksamhet
men endast efter att han fått mig att
gråta.
Jag vet nu att han köpte det,
för att få sig SJÄLV att må bättre.
Han var så självisk och så självcentrerad.
Det var borta från hans medvetande,
han ville skuldkänslor skulle försvinna,
så han ösde presenter på mig...

Jag började att öppna en dagbok och började
ge en röst av mitt sinne, utan att veta att...

Snälla förstå att jag älskar ALLAH och ISLAM
Jag sökte skydd av ALLAH..

Varit tyst i så många år,
det har gett min misshandlare ett grepp
och makt över mig... Jag är en MUSLIM nu,
Allah hjälpte mig verkligen...
Nu talar jag modigt!
Jag ville inte att andra skulle veta
att när vi var tysta och vi vet att när vi
är tysta så gör vi fel.

~ Jag är skylidg till att inte ha talat ut
~ Jag är skyldig över att ha varit tyst...
~ Jag är skyldig över att ha älskat någon
som inte talat för min skull.

Mitt självförtroende var så lågt.
Jag är skyldig över att inte ha sagt till honom
att SLUTA!
Jag borde ha talat ut...
SLUTA! SLUTA! SLUTA! Skada mig inte
igen!! Nog är Nog!! Jag trodde att jag inte
var värd! Allah ha nåd över mig! jag älskar
Allah, och Islam gjorde mig fri. Jag har
frid nu och jag skriver det till alla,
allting.. Min läxa var inte meningslös!
Jag vill inte att någon ska lida...  Jag vet
hur det känns, jag har gråtit nog för mig själv!

Jag är en Gudsfruktande, bra kvinna!
Jag är inte dålig.. Jag är inget misstag!
Jag är en älskad skapelse precis som du.
Jag förtjänar visst respekt! Jag vet att
Allah inte gör några misstag..
Vi är alla speciella, alla..
Och vi förtjänar respekt!!


Snälla låt mig dela öppet
vad jag lärt mig om gåvor!!!
maa shaa ALLAH...


Koranen använder orden sadaqah för
välgörenhet... 
Jag lärde mig att roten, är sidq
vilket betyder ärlighet.
Ärlig, äkta välgörenhet ~ sadaqah är
gjort med öppenhet och ärlighet...
Maa shaa ALLAH
Att ge välgörenhet ~ sadaqah och göra det för
att skryta och visa upp sig, är inte "sadaqah".

Känslor! Äkta medlidande är motiverat
från våra hjärtan!!! Endast medlidandet
av ett öppet hjärta, att känna med andra.
Äkta medlidande hjälper oss att hjälpa andra...
Det är hur någons tillstånd är,
och inte hans/hennes religion, som ska
få oss att hjälpa andra.

Medlidande är en av de bästa kvalitéer vi kan ha...
till alla skapelser ~ människor och djur.
Att lida med andra är grunden till att
många hjälper till. Att ge välgörenhet
~ sadaqah till någon, så måste deras lidande
och smärta röra vid våra hjärtan. Medlidande kan
inte bara "bli till". Att vara ärlig när man hjälper,
så måste du känna det emotionellt, och ha
medlidande som den som ger!


As-Salamu Aleikum wa rahmatulahi wa barakatuh

Tankar: 1.....
Lämna en kommentar | Olika texter o grejer | Direkt länk | 2009-12-04 @ 17:08:40|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Finns det verkligen En Gud ?


Till alla som har funderingar över vilken religion som verkligen kommer från Gud,
eller de som funderar över om Gud existerar.Och by the way.. så JA det finns EN Gud!! Den Mest Nåderike, den Mest Fredlige....
Skaparen av allt som existerar!

Den som inte erkänner Allahs existens...
tycker jag synd om.

Må Allah vägleda alla till islaam!
Ameen

Tankar: 0.....
Lämna en kommentar | Ickemuslimer | Direkt länk | 2009-12-04 @ 01:13:33|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Minaret förbud i SchweizAs-Salamu Aleikum wa Rahmatulahi wa Barakatuh,,,

Som de flesta vet så har det blivit ett minaretsförbud i Schweiz. Deras argument var:

1.Det är ett vapen..
What?? Ett vapen? Hmm.... kanske sprängs de när som helst!

2.Det kommer politiska meddelanden från dessa minaret...
Gör det? Va... jag som trodde att , Allahu Akbar 4x, Ashaduan la illaha ill Allah, Ash-hadu anna Muħammadar rasulullah, Hayya 'ala-salah, Hayya 'ala 'l-falah, Allāhu akbar, La ilaha illallah , var en kallelse till bönen... [Read more here] ..

3.Om man förbjuder minaretsbyggen så kommer tvångsgiftermål att stoppas...
HAhahahahAHahaha XD ofta... de som gör tvångsgifte går redan emot islaam så de kommer nog inte sluta för att en byggnad inte får byggas. -.-

4.Det är en segersymbol för islaam.
...vad är det muslimerna har segrat över? hmm.. kanske de tror att den så kallade "segern" försvinner om minaret försvinner. Makes no sence..


Yes, där har du deras skrattretande argument. Man ser verkligen hur korkade och okunniga dessa människor är! Hahah... SubhanAllah! SubhanALLAH..! ALL ÄRA TILL ALLAH!

Well, iallafall.. det finns inte så mycket att göra emot högerextremismen i varken Schweiz, frankrike eller danmark... Det får våra bröder och systrar där kämpa med inshaAllah - vi kan göra dua' (vilket är vårt största "vapen").. De kanske ska förbjuda våra dua istället för minaret? Det är våra dua som får saker att hända, inte en byggnad.. -.- ..
Må Allah ge dessa förtryckande ledare ett hårt evigt straff om de inte omfamnar islaam! AMEN

Idag, klockan 22.00 på svt 1, så är det debatt om detta ämnet... Har detta förbud någon bra grund eller handlar det om islamofobi?


Ni har sett deras olika grunder och ja... det handlar helt enkelt om islamofobi. Att de orkaaar!

:-) Men det är prövningar från Allah, vår Skapare! Vi är främlingar för européerna och det är exakt det Muhammed(sallalahu wa aleyhi wa salam) sade, att "det(islam) kommer återvända som någonting främmande, så ge glada besked till främlingarna".! Allahu Akbar! Vi vet, vi veeet att vi är främlingarna, det är NU. Det är till OSS det kommit glada besked......(om vi nu följer Allahs regler och dyrkar Allah blir vi främlingar) SUbhanAllah..

Iallafall, de som vill se mer om detta med minaretförbud kan även kolla detta, avsnitt 7/10 - > [Existens]


As-Salamu Aleikum wa rahmatulahi wa barakatuh
Tankar: 2.....
Lämna en kommentar | Muslim aktuellt | Direkt länk | 2009-12-03 @ 12:21:05|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


At-Tauhid (Allahs enhet)

As-Salamu Aleikum wa rahmatulahi wa barakatuh,
vad menas med Allahs enhet.? Att Allah är En, att vi endast ska dyrka Allah, inte ge Honom några partners och Mycket mer..

Allah säger:

[51:56] "Jag har skapat de osynliga väsendena och människorna enbart för att de skall [känna Mig och] dyrka Mig."


Det är återberättat att Mu'adh bin Jabal (radiAllahu anho) sade:

Jag red på en åsna bakom Profeten(sallalahu wa aleyhi wa salam) och han sade till mig, "O Mu'adh, vet du vad som är Allahs rättigheter från sina slavar och vilka rättigheter slavarna har från Allah?" Jag svarade: "Allah och Hans Sändebud vet bäst." Han fortsatte, "Allahs rätt till Sina slavar är att de ska dyrka Honom Ensam och aldrig associera någonting med Honom. Slavarnas rättigheter från Honom är att den som inte associerar någonting med Honom inte blir straffad." Jag sade: "O Allahs Sändebud, kan jag inte ge dessa glada budskap till folket?" Han svarade: "Nej. Informera dem inte för att de inte ska lita på (detta löfte och förfalla i sina tjänster till Honom)"
[Al Bukhari och Muslim]


Alla profeter (Frid och välsignelser över dem alla), fick samma budskap - Att endast dyrka Allah!


Jag har en teori, att alla religioner som finns idag förutom de självklara som står i Koranen (judendomen&Kristendomen) från början fick samma budskap. Att alla religioner från början trodde på att Allah var En, och sedan att det utvecklades till någonting annat (som tex, hindusim och buddism). Jag baserar min teori på att Allah har skickat en profet till varenda folkslag i hela jorden. Därför har alltså varje folk fått sanningen av en profet någon gång i tiden!


[112:1]
SÄG: "Han är Gud - En,
[112:2] Gud, den Evige, den av skapelsen Oberoende, av vilken alla beror.
[112:3] Han har inte avlat och inte blivit avlad,
[112:4] och ingen finns som kan liknas vid Honom."


Tankar: 2.....
Lämna en kommentar | At-Tauhid,Trosuppfattning | Direkt länk | 2009-12-02 @ 14:55:54|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Hadith om att vittna falskt!

Tankar: 0.....
Lämna en kommentar | Hadither | Direkt länk | 2009-12-02 @ 14:27:21|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمBönetider

Video på Svenska om Profeten Muhammad
frid och välsignelser över honom

Svenska Islamiska Youtubekanaler

DawaSweden
IslamIdag
Muslimahkanalen
MuslimSe
Mussemanda
OmarIbnAlKhattab
SMSBilal
TheMuslim0
UnderTexter


Den Raka Vägen
Vill du ha evig lycka?Bismillahi Rahmani Rahim
Läs i din Herres namn, Han som har skapat – skapat människan av en grodd som sätter sig fast! Läs! Din Herre är den Främste Givaren, som har lärt [människan] pennans [bruk], lärt människan vad hon inte visste!

[Koranen 96:1-5]


Mina besökare
Online:
Idag:
Totalt: