Checklista för Ramadan!
Och här har du en checklista för Ramadan på PDF!
Bara att skriva ut och checka!
[Ramadan Checklista]
Tankar: 5.....
Lämna en kommentar | Ramadan | Direkt länk | 2009-07-27 @ 21:50:16|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Shaytans Viskningar - del 1

As-Salamu Aleikum wa Rahmatulahi wa Barakatuh
Fördrev lite tid på youtube och stötte på "sheytans whisper" serien.. Den är väldigt bra.!
Den visar på ett "modernt" sätt hur sheytan viskar till en och förstör för en. Och på slutet en bra wake up call plus om vad det står i Koranen eller en hadith om själva ämnet!


DON'T WEAR HIJAB, YOU WILL LOOK UGLYMå Allah ge alla systrar styrkan att klä sig i rätt hijab och stå emot Shaytans viskningar! Ameen
Tankar: 0.....
Lämna en kommentar | Produktioner av Muslimer | Direkt länk | 2009-07-26 @ 22:12:25|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Att lära sig Allahs 99 Namn ...!

As-Salamu Aleikum wa Rahmatulahi wa Barakatuh!

Alhamdulilah!

Ramadan är ju nära som de flesta är medvetna om.. Och istället för att vänta tills Ramadan kommer för att stärka sin iman, förbättra sin kunskap och bli en bättre muslim. Så borde vi börja tidigare. Nu tex! Så att när Ramadan kommer , att vi redan känner oss starka och på topp! Så att när Ramadan kommer är vi redo för allt vi behöver vara redo för! Att vi vet allt vi borde veta. Insh'Allah.. Låt mig berätta lite om att lära sig Allahs 99 Namn!

En länk till att lära sig Allahs 99 namn!
[Lär dig Allahs 99 Namn]


Hadith

Abu Huraira (ra)återberättade att Allahs Sändebud (Saw) sade, "Allah har 99 namn, etthundra minus ett. Den som lär sig dessa [lär sig dessa utantill, tror på dem, reflekterar på deras betydelse, tillber Allah efter dem och gör dua med dem, och agerar efter dem i enlighet med ens tro i dem] ska komma in i Paradiset. (al-Bukhari och Muslim)

Det är även sagt att Allah inte har precis 99 namn, det är sagt att Allah har fler än så, och att vi inte vet exakt hur många namn. Det är för denna hadith som följer.

Profeten (saw) gjorde följande dua, "[O Allah], Jag ber till dig vid varenda namn som Du namngett Digsjälv och som Du har avslöjat i Din bok och som Du lärt någon av Din skapelse och som Du har hållit gömt, i den osedda kunskapen, med Dig själv." (Ahmad, enligt al-Albani är det sahih)

Allahu Alam! Bara Allah vet!

Iallafall! Så är det mycket bra att lära sig Allahs 99 vackra mest underbara namn, och leva efter dem. Använda dem och känna dem i hjärtat!


Ya Allah! Må du låta alla muslimer lära sig Dina 99 namn så som Du lärt alla muslimer att tro på sin Skapare! Ameen
Tankar: 0.....
Lämna en kommentar | Hadither | Direkt länk | 2009-07-25 @ 12:46:06|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Turban!

As-Salamu Aleikum wa Rahmatulahi wa Barakatuh!

Ville också påminna alla systrar och bröder att gå in på Turbanbloggen idag där vår syster "Hamunica" skriver så vackert, mash'Allah!

Tankar: 0.....
Lämna en kommentar | Produktioner av Muslimer | Direkt länk | 2009-07-23 @ 15:31:25|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


MångaUnikaSpeciellaLyckligaIntelligentaMänniskor = MUSLIM

As-Salamu Aleikum wa Rahmatulahi wa Barakatuh!

Ville mest säga att ni systrar och bröder är unika,speciella,insh'Allah lyckliga,Intelligenta Människor!
När det inte finns en enda muslim kvar på jordens yta, är dagen då Allah kommer förstöra denna jord.
Men om folk börjar bli för sjuka och göra för hemska grejer, så kommer jorden gå under när det fortfarande finns muslimer kvar.

Ni rättfärdiga muslimer, och alla godhjärtade människor som Gud insh'Allah kommer leda till den rätta vägen, är det enda vackra i denna världen. Och ni är det enda hoppet för en fridfull planet, med Allahs vilja!

Ni har sanningen i ert hjärta, så var inte snåla! Sprid det till varje människa ni ser, gör dawah! Till icke-praktiserande muslimer och till icke-troende och de vilseledda (kristna). Dela med er av er gåva, alhamdulilah!

Var stolta och var starka, för vi vet att om vi dör för att vi är muslimer, Om du dör medan miljoner är emot dig och du fortfarande är stark i din tro.. Så Vet du att alla kommer få veta på domedagen. Ingen tvekan, alla kommer få sin dom. Och det är ingen tvekan om att vi har miljoner människor emot oss. Många är öppna men ännu fler är tysta om det.

Samhället blir värre och värre, det är viktigt att du som använder hijab och niqab inte ger upp, att du som sparar ditt skägg och går i sunna kläder inte ger upp!

Vi måste börja visa mer vad en muslim är..! Låt inte media vinna.. Låt inte deras fördomar vinna! Visa dem att du är bättre än så. Att du är en av de bästa insh'Allah..

NI kommer ihåg hur indonesien blev muslimer ?? Genom handel va? Muslimerna handlade med indonesierna, de berättade allt som var fel i deras varor och undanhöll ingenting. De tog inte en krona för mycket. Indonesierna var helt förstummade över deras betéende och goda sätt. Så vad, alla blev muslimer pga deras ärlighet och godhet!

Vad händer nu? Ingen litar på muslimer längre, för det finns många som bara tänker på pengarna, de säger inte vad som är fel i produkten och säljer det till högsta möjliga priset.. Och det är inte bara muslimer såklart, alla gör så! Men det jag vill säga är att vi måste vara ärliga såsom Profeten Muhammed(saw) var!

Alhamdulilah! I USA så börjar icke-muslimer gå omkring med skägg och sunnakläder för att de tycker att det är snyggt. Det har blivit ett slags mode bland många. Det var Napoleon som berättade det, att han hälsade på en man "Salamu Aleikum" och så svarade mannen "I'm not a muslim"! Och han såg precis ut som muslimer ska göra.. Och medan icke-troende börjar klä sig i muslimska stilen så börjar muslimerna klä sig som hiphopare! SubhanAllah!

Vet inte egentligen vad ämnet är för detta inlägg.. Lite blandat hehe.. Men iaf BE PROUD, STAY STRONG, YOU KNOW WHAT WILL HAPPEN, TELL THIS BEAUTIFUL TRUTH TO EVERYBODY, STAY SUNNA!

Det är ens beteende som får folk intresserade till religionen, eller tvärtom får människor att undvika religionen. Så försök att följa religionen så får du det bästa betéendet ! Insh'Allah!

[Muslim betyder inte det titeln säger, Muslim betyder en som underkastar sig Guds vilja]

As-Salamu Aleikum wa Rahmatulahi wa Barakatuh!
Tankar: 0.....
Lämna en kommentar | Mina Tankar | Direkt länk | 2009-07-18 @ 11:49:43|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


När man är ledsen


bilden är från: http://www.intart.org/artists/Sokolova.htm


As-Salamu Aleikum wa Rahmatulahi wa Barakatuh..

Ibland känner man som att man vill säga allt i sitt hjärta till hela världen, men man vet att det ej går. Man vill ju inte verka vara som en deprimerad person som söker massa "ååh va synd om dig" eller uppmärksamhet..

Ibland känner man att man bara vill ligga och strunta i alla problem runt omkring sig. Men det går inte heller för man måste ju göra saker. Typ äta, städa och umgås. Jobba och gå i skolan..

Ibland känner man att man vill säga exakt allting till en viss person sina känslor. Om vad den gjort mot en eller sårat en. Men det går inte heller, för de flesta reagerar på ett irriterande sätt. De flesta reagerar liksom, "Vem är du att säga det till mig?" eller så blir de iallfall arga och får en att känna att man gjorde fel som sa sina känslor.

Ibland har man lust att försvinna, bara springa ifrån allihopa och alla problem. Men man kan inte springa ifrån sina problem..

Ibland... finner man inga ord eller gärningar för att förbättra sin situation. Allt man ser är negativitet, ilska och ingen förstår en.

När man är ledsen och har problem, så kommer man iallafall på till sist att det man ska göra är Wodou(tvaga sig), och be två raka' till Gud. Man ska be till Allah om hjälp, tålamod, starkare tro och om mer tacksamhet.

När man är deppig är det bra att komma ihåg, att allt sker med Guds vilja, allt har en mening, man kan få belöning av sina prövningar och att man ska finna tröst hos Allah. Man ska tänka på Profeten Muhammed(saw) och de prövningar han gick igenom med Sahaba (följeslagarna)RA..

Man ska försöka se allt bra före de dåliga, och sträva, kämpa för att det ska bli bättre. Inte låta sig tryckas ner. För det är Sheytans plan att se alla muslimer gå under. Sheytan vill att du ska glömma Gud, att du ska neka Gud! Men man måste vara starkare än så.

Allah stärka allas tro
Allah ge oss alla mer tålamod
Allah förbättra alla muslimers betéende
Allah ta bort alla onda tankar från oss
Allah skydda oss från sheytans planer mot oss
Allah få oss att må bättre varje gång vi hör Allah nämnas
Må Allah ge oss Paradiset
Må Allah ge oss Paradiset
Må Allah ge oss Paradiset

Ameen
Tankar: 2.....
Lämna en kommentar | Mina Tankar | Direkt länk | 2009-07-17 @ 13:42:55|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


VI måste sluta försvara oss HELA tiden..

As-Salamu Aleikum wa Rahmatulahi wa Barakatuh!

Har ni märkt en sak när ni börjar tala om islam med någon? Eller när någon börjar tala om islam med dig ? Har ni märkt att det nästan alltid går in i en slags försvarsämne som alltid handlar om samma saker. 1.Slöjan & Kvinnan och 2.Terrorism..

Jag läste nyligen en vacker artikel skriven av en av våra brödrar på facebook. Att vi ska sluta ta det struntpratet jämt.

Jag menar behöver kristna försvara korstågen, slakten av alla indianer och folk som inte accepterade kristendomen? Behöver kristendomen försvara prästerna som våldtar unga flickor/pojkar? Behöver kristna försvara sig själva varför de inte följer bibeln utan gör som de vill bara de tror ? Behöver judar försvara sig själva för att det var judar som dödade Jesus? Behöver judemän försvara det andra judar har sagt om kvinnan, att allt hon rör vid när hon är mens blir smutsigt? Att kvinnan inte kan skilja sig från mannen och blir smutskastad om hon kommer i ett såkallat mellanläge, varken gift eller singel? Behöver judar eller kristna försvara sig själva för vad andra gjort i religionens namn? NEJ. Så varför ska vi det?

Vi blir ständigt attackerade så man måste ju försvara sin religion eller hur? Men, det finns bra och dåliga sätt att försvara den. En fälla man ofta kan hamna i när man talar med islamhatare, är att den man diskuterar med bara säger massa nonsens om islam. Alltså bara attackerar, och man försvarar genom att säga hur det egentligen är. Men tror ni verkligen att sådant fastnar i en som hatar religionen eller fått tusen ton propaganda i skallen?  En som kommer för att verkligen attackera vägrar tro på vad en muslim säger, för de har läst i sina små texter att muslimer bara säger saker för att det ska verka sant. Ett råd är : Gå inte in i diskussion med någon du märker är en islamhatare. De tror på allt de redan har läst om islam och kollat på om islam och det räcker för dem. Glöm att såna personer verkligen VILL veta saker om islam!  Om man vill veta saker om en sak, så säger man "Jag har läst att islam är så och så, är det så?".. Man börjar inte med och fortsätter inte med, "Islam är så och så, du är så och islam är SÅ!!!".. Vill inte använda fula ord! :)

Så iallafall, om man stöter på en islamhatare som bara är ute efter att "störta" islam. Som att Gud skulle dö för att muslimerna dog? De vet så lite om religionen subhanAllah.. Men vad du ska göra är att citera från Koranen och hadither, om sådant som handlar motsatt om vad personen talar om. Men utan att säga massa grejer som "Terrorism kommer inte från islam, kvinnan är inte förtryckt osv". . För såna argument kommer ingen vart om man inte citerar från religionen. :]

Och om någon "vanlig" människa, alltså en som bara fått den uppfattningen om islam pga massa strunt i media, börjar fråga dig om dessa saker. Så kan du alltså säga snabbt att det ej är så, och sen gå in på att prata om islam. ALLT det vackra om islam. Liksom, hur man ska behandla grannarna, hur man ska behandla varandra som ett par, det vackra med att vänta med samlag tills giftemålet, det vackra med mamman, det vackra med hur man ber till Gud, det vackra systemet när det gäller att hjälpa de fattiga och föräldralösa...

När man talar om religionen ska man inte ta upp de SVÅRA ämnena.. Alltså de ämnena som kommer göra att du kommer behöva försvara dig själv. De saker som är svårt för många att förså eftersom de inte förstått grunden av religionen.. Grunden, vad är islam, vem är Gud , Vad är islams pelare? Allt det fina om religionen. Nu tycker de flesta bröder och systrar som jag, att allt i religionen är vackert, logiskt och perfekt. Men som sagt finns det ämnen som är bäst att undvika för att slippa hamna i den tråkiga försvargrejen. Svåra ämnen; Slöjan, vad andra gör i religionens namn, terrorism+hedersmord, polygami, olika regler... Ja ni vet själva! Och oavsett hur logiskt allting är för oss, så kan man inte förvänta sig att alla tycker eller tror att det är så självklart. Tex, hur självklart det är att terrorism och hedersmord inte kommer från islam. Det är självklart för oss men inte för andra. Med tanke på media och all propaganda om islam.

Och hur lätt vi än tycker det är att tala om dessa saker, för vi har lärt oss studera om just dessa saker för att vi måste försvara oss.. Så är det inte enkelt. Allas kunskap ligger på olika nivåer, det är viktigt att veta dessa saker för att inte bli sur på om någon kommentar kommer osv. Det bästa är att säga till människan om en bra sida där det finns bra information om dessa saker, och sedan tala om annat i religionen som man har kunskap om.

Prata aldrig om saker du ej har kunskap om. Och tala om de saker i religionen som är motsatt till att sprida terror och förtrycka kvinnan. Alltså allt som överhuvudtaget handlar om dessa ämnen. Utan att nämna själva orden : Terrorism och förtryck. Varför ska man alltid koppla islam med såna saker som inte har med religionen att göra?

Iallafall, vi måste vara stolta!!! Gå med huvudet högt! Det står inte i vår religion att böja ner huvudet när vi går ut! Nej, det står sänk blicken. Män och kvinnor ska sänka blicken. Men gå med raka ryggar och huvudet högt, visa alla på din säkra gång att du inte är förtryckt på något vis. Och att om någon trakasserar dig på gatan eller gör någonting mot dig , så ska du försvara dig istället för att undvika och gå iväg! Det är allas rättigheter! Du ska tala tillbaka, visa att du inte bryr dig! Den enda som ska dömma dig är Gud och ingen annan!

Vi behöver inte försvara oss hela tiden, vi håller på den vackraste sanningen någonsin. Det finaste systemet finns i vår religion. Ingen blir förtryckt och ingen är mer värd än någon annan. Vi ber alla till Gud 5 gånger om dagen. För vi älskar Gud och vi gör allt för att vara så goda och bra människor som möjligt , för Guds skull. Ingen annan religion tillber Gud så djupt och starkt som vi muslimer. Alhamdulilah!


Säg till alla som tjafsar : Islam är perfekt, men människan är det inte!
Tankar: 5.....
Lämna en kommentar | Mina Tankar | Direkt länk | 2009-07-15 @ 11:36:34|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Vill ha sex, dricka, festa, dö och komma till Paradiset

As-Salamu Aleikum!

Hehe, en bra föreläsning som vår nya syster i Islam har lagt ut på sin vackra blogg!
Må Allah belöna henne!

[klicka HÄR]Visst sann föreläsning?
Tankar: 4.....
Lämna en kommentar | Föreläsningar | Direkt länk | 2009-07-13 @ 17:31:43|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Hijab vårt val - nasheed !

Bismillah!!Denna är så vacker mash'Allah!!!!!
Tankar: 3.....
Lämna en kommentar | Nasheeds & Poesi | Direkt länk | 2009-07-12 @ 03:56:35|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Bakom gallret.....

As-Salamu Aleikum wa rahmatulahi wa barakatuh!I Frankrike håller det på att bli katastrof iallafall! Man kan inte tvinga en kvinna att ta av sig sina kläder!!! Det ÄR förtryck att tvinga någon att göra det ena eller de andra! Dessa kvinnor VÄLJER att ha på sig sina niqab (ansiktsslöjor), att någon ska tvinga dem att ta av de är förtryck. Det är hemskt! Om de får igenom den sjuka klädlagen, så kommer de säkert att satsa på att försöka ta bort slöjan härnäst. SubhanAllah, världen är påväg neråt..

Detta med kläder har ingenting med utveckling o göra!
Grottmänniskorna gick nakna och med tiden började alla täcka sig mer och ha mer respekt för kroppen.
MEN NU? Är det som att man vill tillbaka till grottmänniskans tid. Är det utveckling?

Detta med kläder döljer inte ens identitet. Såklart kvinnorna visar ansiktet när de måste, tex vid flygplatsen o såna ställen där man måste visa sitt ansikte så de stämmer med passet/idkort. Och det är inte som att kvinnorna är emot det.  Niqab och slöjan förstärker ens identitet som en troende muslim och så är det bara!!

Och sen all dubbelmoral som finns!
Om en kvinna blir våldtagen, så frågar de om vad kvinnan hade för kläder på sig. Om hon hade kort kjol osv så säger de till henne "skyll dig själv" (underförstått), och om hon kanske täckt sig tillräckligt för att inte vilja bli våldtagen så frågar de henne om hon sa nej tillräckligt högt , om hon kämpade emot osv.. Vem vill bli våldtagen? Om man har för lite kläder på sig så rättfärdigar det inte våldtäckt! Men så är det i systemet, har du för lite kläder på dig så är det ditt fel om du blir våldtagen, och ditt fel om folk ropar efter dig och flörtar med dig och anledningen till bråk mellan killar.

Men om en kvinna täcker sig helt, så blir hon plötsligt förtryckt! Och då menar jag att ha vanlig slöja och täcka hela kroppen förutom ansiktet. Då är man förtryckt. Vad ska man göra för att få världen att förstå att de flesta kvinnor väljer att ha på sig slöja, och nästan 100% av de som har niqab på sig väljer det själva också! Det ni inte får höra i muslimska dokumentärer här i Sverige och i västvärlden, är att det finns de föräldrar som inte tillåter sina döttrar att ha slöja på sig. De visar inte alla miljoner som vill ha slöja på sig. Det är bara massa smutskastning mot islam..

Så det är fel att gå i små kläder för att då får man skylla sig själv om någonting händer, och det är fel att gå i heltäckande kläder för att... det är förtryck? Helt sinnessjukt system.


Nej.. det är fel att se ut som en muslim för att de vill ha bort islam från jordens yta. De vill att så lite folk som möjligt ska praktisera islam och förstå sanningen om detta livet. Det är bara därför.
Tankar: 7.....
Lämna en kommentar | Kvinnor | Direkt länk | 2009-07-11 @ 15:31:10|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Insider - Rosengård

As-Salamu Aleikum wa Rahmatulahi wa Barakatuh!

För alla som är intresserade av vad som sker i Rosengård, Malmö....

[Klicka Här]

Det är viktigt att ta bort alla möjliga fördomar totalt! Det är inte bra att ha fördomar subhanAllah!

Alla som är rasister, ni kan ju själva åka till dessa områden och göra någonting åt att dessa inte blir helt utbildade eller inte har arbete. Det är systemets fel , inte de som bor där!

Må Allah belöna vår syster som lade upp denna insider-dokumentär på sin blogg! Ameen

Fred!
Tankar: 4.....
Lämna en kommentar | Ickemuslimer | Direkt länk | 2009-07-11 @ 03:09:28|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


En systers vackra dawah!

As-Salamu Aleikum wa Rahmatulahi wa Barakatuh!

Blev så lycklig när jag läste detta blogginlägg..


[ Klicka Här ]

Må Allah belöna henne och få oss alla att göra såhär underbar dawah , Ameen!
Tankar: 0.....
Lämna en kommentar | Ickemuslimer | Direkt länk | 2009-07-08 @ 16:08:16|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Ungdomar!

As-Salamu Aleikum wa Rahmatulahi wa Barakatuh!

Vill ni hjälpa mig att göra dawah i ett forum? Det kan tänkas jobbigt, men bara en enda person kanske börjar tänka till när man gör dawah så har man nått målet insh'Allah!

Vi kan alla hjälpas åt att berätta om sanningen i några dagar eller en tid, så vet vi att vi åtminstonde försökt! Allah kanske vägleder någon av de på forumet till den raka vägen !

Gå in på -> [Ungdomar.se]
Bli medlem och gå in i forumet i kategorin religion/livsåskådning.. Och börja göra dawah! ;D

Man behöver systrar och bröder i mängder, för alla är bra på olika saker och kan förklara på olika sätt ...

Må Allah vägleda alla vi gör dawah till och öppna deras hjärtan..
Ameen

Säg gärna till om det finns något forum du brukar vara inne på och debattera om religion.. Eller där du gör dawah på nätet..

As-Salamu Aleikum wa Rahmatulahi wa Barakatuh
Tankar: 4.....
Lämna en kommentar | Ickemuslimer | Direkt länk | 2009-07-04 @ 21:37:08|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Your Mother - Yusuf Islam

Tankar: 1.....
Lämna en kommentar | Nasheeds & Poesi | Direkt länk | 2009-07-04 @ 16:25:11|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


En Älskad mor till en Älskad profet

As-Salamu Aleikum wa Rahmatulahi wa Barakatuh!

Vem är denna älskade mor??

Mariam, Isa's älskade mor! Eller såsom de flesta känner till dessa som Maria, Jesus älskade mor!

I Koranen säger Gud :
och läs gärna mer i denna länk -> http://southernmuslimah.wordpress.com/2007/08/21/great-women-in-islam-maryam-mary-mother-of-jesus/

Hon är den utvalde kvinnan, den bästa kvinnan av alla kvinnor i historian.

Allah hedrade henne med en av våra bästa Profeter, Isa'!
Tankar: 3.....
Lämna en kommentar | Till Kristna | Direkt länk | 2009-07-03 @ 13:31:53|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Umm Salamah! Hind bint Abu Umayyah (radiAllahu Anha)

Bismillahir ar-Rahmanir ar-Raheem

Först ska jag beskriva kort vad Umm Salamah står för. Umm betyder Mor till, och Salamah är alltså hennes sons namn. Hennes namn är Hind [al-Makkhuzumiyah =klan namnet], men kallas alltså för Umm Salamah(ra)!

Iallafall, så var hon och hennes make, Abdullah ibn Abd al-Asad(ra), några av de första som blev muslimer. Det var bara ett fåtal som blev muslimer före dem. Och som de flesta vet, var det inte accepterat att bli muslim på den tiden, så nästan alla blev förföljda och dåligt behandlade. De enda som blev lämnade ifred var de som kom från stora klaner. Iallafall så hade inte Umm Salamah och hennes make det bra i Mekka den perioden, så Profeten Muhammed (saw) gav dem tillstånd att göra hijra(utvandra) till Abyssinia där det var fred.

Men när de precis skulle lämna Mekka, kom Umm Salamahs klan och sade till hennes make att han ej fick ta med henne. De misshandlade honom och slet henne därifrån. Och då såg makens klan att hon höll i sin son Salamah. De rusade till henne för att sedan slita sonen ifrån hennes armar för att behålla sonen i sin klan. Nu var hon ensam och deprimerad. Hon fick inte gå någonstans och grät nästan varje dag. På detta vis var det för henne i ca över ett år. En dag när hon satt där såg en förbiresande man henne sitta där, och han frågade hennes klan om de inte kunde släppa henne. Han pratade till dem tills deras hjärtan mjuknade lite. Och dessutom blev det ordnat för henne att hon fick sin son tillbaka.

Dessa ord som kommer är från henne:

"Jag ville verkligen inte stanna kvar i Mekka för att vänta på en som ville resa med mig för jag var rädd att någonting skulle ske som skulle fördröja eller förhindra mig från att komma fram till min make.  Så jag fixade till min kamel snabbt, placerade min son på mitt knä och försvann mot Medina. Jag hade precis nått Ta'nim (ca 5 km från Mekka) när jag mötte Uthman ibn Talhah. (Han hade hand om Kaba' innan islam kom, och hade inte blivit muslim ännu).
  'Var är du på väg, dotter till Zad ar-Rakib?' frågade han.
  'Jag är på väg till min make i Medina.'
  'Och det är ingen med dig?'
  'Nej vid Allah. Förutom Allah och min lille pojk här.'
  'Vid Allah. Jag ska inte överge dig tills du når Medina,'
lovade han.
Han tog då tyglarna på min kamel och ledde oss vidare. Jag har, vid Allah, aldrig träffat en mer generös och nobel Arab än honom. När vi kom fram till en viloplats, fick han min kamel att knäböja sig, vänta tills jag gått ned, leda kamelen till ett träd och knyta fast den. Han gick därefter till en annan träds skugga. När vi hade vilat fixade han iordning kamelen och ledde oss vidare. Detta gjorde han varje dag tills vi kom fram till Medina. När vi kommit till en by nära Quba (ungefär tre km från Medina) som tillhörde Banu Amr ibn Awf, sade han : ' Din make är i denna by. Gå in i den med välsignelser från Gud.' då vände han och red tillbaka till Mekka."

Deras vägar möttes äntligen efter en lång separation. Umm Salamah var överlycklig att få träffa sin make och få vara med hela familjen samtidigt. Mäktiga och händelserika ting skedde därefter. Det var slaget i Badr, där Abu(pappan till) Salamah slogs i. Muslimerna kom hem med vinst och extra stärkta. Sedan var det slaget av Uhud där muslimerna blev svårt testade. Abu Salamah kom tillbaka från detta kriget väldigt sårad. Han verkade i början bli bättre av vården, men hans sår läkte inte helt och blev sängliggandes.
   En gång när Umm Salamah tog hand om honom, sade han till henne:
"Jag hörde Guds Sändebud(saw) säga, 'När någonting svårt händer en borde man säga "Vi är sannerligen från Gud och till Honom ska vi säkerligen återvända.' Och han ska be, 'O Herre ge mig någonting bättre tillbaka av detta som bara Du,Högsatt och Mäktig, kan ge."
          Abu Salamah var sjuk i flera dagar.
En morgon kom Profeten Muhammed(saw) för att träffa honom. Besöket var längre än vanligtvis. När Profeten fortfarande var vid hans säng avled Abu Salamah. Med sina välsignade händer stängde Profeten ögonen på sin döda kompanjon. Sedan lyfte han händerna till himlen och bad: "O Herre, förlåt Abu Salamah. Höj honom upp till de som är nära Dig. Ta hand om hans familj i alla stunder. Förlåt oss och honom, O Herren över världarna. Bred ut hans grav och gör det ljust för honom."

Umm Salamah kom ihåg bönen från Profeten som hennes make nyligen lärt henne. Hon började säga den.. Men avbröt sig själv i tårar. Till sist fick hon sagt det "Ge mig någonting bättre tillbaka".. Hon tänkte för sig själv att ingen var bättre för henne än Abu Salamah.
Nu började hon kallas för "Ayyin al-arab", en som förlorat sin make. Hon kände sig väldigt ensam och sade att hon var en främling i ett främmande ställe. Men hon tog Profetens råd att inte gråta framför andra.

Alla följeslagare kände med Umm Salamah, och ville inte se henne vara ledsen. När hennes idda på tre månader var över, så friade Abu Bakr till henne. Men hon tackade nej. Och därefter friade Omar till henne, men hon ville inte. Slutligen närmade sig Profeten Muhammed(saw) till henne. Hon svarade:
    "O Guds Sändebud, jag har tre dåliga saker. Jag är extremt avundsjuk,, och jag är rädd att du ska se någonting i mig som gör dig arg och som gör att Allah straffar mig. Jag är en kvinna som levt många år och jag är även en kvinna med en ung familj."
Profeten Muhammed(saw) svarade:
    "Angående avundan du nämnde , ska jag be till Allah den Allsmäktige att låta det försvinna från dig. Angående åldern, har jag samma problem som dig. Angående din familj i nöd, så är din familj min familj."
De gifte sig och Allah hade besvarat hennes bön att få någonting bättre än sin make. Och efter den dagen, var hon inte bara modern av Salamah, utan även en moder av de troende, Umm  al Mu'minin!

Det är sagt att ingen av Profetens fruar kunde tävla med Aisha och Umm Salamah när det gällde att lära sig hadither. Det var många som gick till Umm Salamah för att få höra detaljer om Profetens liv och olika hadither. Hon älskade att lära sig om Islam och fick den bästa läraren. En gång frågade hon Profeten Muhammed(saw) :
     "Allahs Sändebud! Ska vi förstöras medans det finns folk som är rätttrogna (salih) bland oss?"
Och Profeten svarade:
     "Ja, om det finns mycket dåligheter."
Hon sade även att Profeten hade sagt till henne att fasta tre dagar varje månad, med start på en måndag eller torsdag. När han var i hemmet var den bön han sade mest : "Kontrollanten av hjärtan, gör mitt hjärta fast i Din tro"

Denna kvinnan, var även med i några krig där hon försvarade Profeten(saw) och var med och bar på de skadade. Hon var mycket generös, snäll och vis.

Hon har varit med och återberättat 378 hadith från Profeten(saw), och är alltså efter Aisha i mängden hadith av Profetens fruar. Hon dog år 61 A.H, och blev 84 år gammal.

Källor: Companions of the Prophet 1 av AbdulWahid hamid
             http://www.islamweb.net/ver2/archive/article.php?lang=E&id=139113Alhamdulilah, här var berättelsen om en tålamodig, modig och intelligent kvinna!
Kom ihåg, att utan Umm al-Mu'minin, hade vi inte fått del av Profeten Muhammeds(saw) läror i hemmet!

Må Allah ge oss starkare tro
Må Allah göra oss mer och mer lika Profetens följeslagare och Profeten(saw)
Må Allah skänka oss alla Paradiset
Må Allah, Kontrollanten av hjärtan, göra våra hjärtan fasta i vår tro!

Ameen
Tankar: 1.....
Lämna en kommentar | Följeslagare | Direkt länk | 2009-07-02 @ 17:28:05|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Mother's of the Believers! Umm al Mu'minin!

As-Salamu Aleikum wa Rahmatulahi wa Barakatuh !

De flesta vet vilka Islams mödrar är eller hur ? :)

Om jag inte har fel så är det Profetens (saw) fruar! Tänkte berätta lite om några av dem, insh'Allah.. Så att vi alla får lära oss om de bästa kvinnorna som någonsin levt efter Mariam (Isa's moder) ! Alhamdulilah..

Och när jag skriver dessa, så är det er skyldighet att säga till om det är någonting jag skriver som ej stämmer..! Så som det alltid är alhamdulilah!

Den första kvinnan jag ska lägga ut till er är Umm Salamah!
Och det blir senare idag insh'Allah!

As-Salamu Aleikum wa Rahmatulahi wa Barakatuh
Tankar: 0.....
Lämna en kommentar | Följeslagare | Direkt länk | 2009-07-02 @ 15:01:37|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


De Stora Synderna - att ej lyda sina föräldrar


En serie av Abu Usamah, och detta är delen där han berättar om hur viktigt det är att lyda sina föräldrar !
Må Allah belöna honom och alla som tittar på detta! Ameen

Alhamdulilah, internet verkar fungera! Så ska fortsätta insh'Allah med bloggandet tills det försvinner!

Föreläsningen ni ser där uppe, bör alla muslimer se som ej har sett den.. Det är viktigt att vi är bra mot våra föräldrar! Alhamdulilah...

Men som alltid med föreläsningar är det bäst att se dem i lugn och ro, det är inte kul att behöva avbryta en grej tusen gånger hehe! Så om ni ej har tid idag, eller imorgon.. Ta er tid och lyssna på den någon dag insh'Allah.. Finns alltid nya ting att lära sig Alhamdulilah!

Må Allah belöna er alla för ert kunskapssökande,
Må Allah ge er det ni ber om i era böner,
Må Allah förena oss i Paradiset!

Ameen
Tankar: 2.....
Lämna en kommentar | Föreläsningar | Direkt länk | 2009-07-01 @ 23:01:30|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمBönetider

Video på Svenska om Profeten Muhammad
frid och välsignelser över honom

Svenska Islamiska Youtubekanaler

DawaSweden
IslamIdag
Muslimahkanalen
MuslimSe
Mussemanda
OmarIbnAlKhattab
SMSBilal
TheMuslim0
UnderTexter


Den Raka Vägen
Vill du ha evig lycka?Bismillahi Rahmani Rahim
Läs i din Herres namn, Han som har skapat – skapat människan av en grodd som sätter sig fast! Läs! Din Herre är den Främste Givaren, som har lärt [människan] pennans [bruk], lärt människan vad hon inte visste!

[Koranen 96:1-5]


Mina besökare
Online:
Idag:
Totalt: