Att lära sig Allahs 99 Namn ...!

As-Salamu Aleikum wa Rahmatulahi wa Barakatuh!

Alhamdulilah!

Ramadan är ju nära som de flesta är medvetna om.. Och istället för att vänta tills Ramadan kommer för att stärka sin iman, förbättra sin kunskap och bli en bättre muslim. Så borde vi börja tidigare. Nu tex! Så att när Ramadan kommer , att vi redan känner oss starka och på topp! Så att när Ramadan kommer är vi redo för allt vi behöver vara redo för! Att vi vet allt vi borde veta. Insh'Allah.. Låt mig berätta lite om att lära sig Allahs 99 Namn!

En länk till att lära sig Allahs 99 namn!
[Lär dig Allahs 99 Namn]


Hadith

Abu Huraira (ra)återberättade att Allahs Sändebud (Saw) sade, "Allah har 99 namn, etthundra minus ett. Den som lär sig dessa [lär sig dessa utantill, tror på dem, reflekterar på deras betydelse, tillber Allah efter dem och gör dua med dem, och agerar efter dem i enlighet med ens tro i dem] ska komma in i Paradiset. (al-Bukhari och Muslim)

Det är även sagt att Allah inte har precis 99 namn, det är sagt att Allah har fler än så, och att vi inte vet exakt hur många namn. Det är för denna hadith som följer.

Profeten (saw) gjorde följande dua, "[O Allah], Jag ber till dig vid varenda namn som Du namngett Digsjälv och som Du har avslöjat i Din bok och som Du lärt någon av Din skapelse och som Du har hållit gömt, i den osedda kunskapen, med Dig själv." (Ahmad, enligt al-Albani är det sahih)

Allahu Alam! Bara Allah vet!

Iallafall! Så är det mycket bra att lära sig Allahs 99 vackra mest underbara namn, och leva efter dem. Använda dem och känna dem i hjärtat!


Ya Allah! Må du låta alla muslimer lära sig Dina 99 namn så som Du lärt alla muslimer att tro på sin Skapare! Ameen
Tankar: 0.....
Hadither | Direkt länk | 2009-07-25 @ 12:46:06|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


Bönetider


Video på Svenska om Profeten Muhammad
frid och välsignelser över honom





Svenska Islamiska Youtubekanaler

DawaSweden
IslamIdag
Muslimahkanalen
MuslimSe
Mussemanda
OmarIbnAlKhattab
SMSBilal
TheMuslim0
UnderTexter


Den Raka Vägen
Vill du ha evig lycka?



Bismillahi Rahmani Rahim
Läs i din Herres namn, Han som har skapat – skapat människan av en grodd som sätter sig fast! Läs! Din Herre är den Främste Givaren, som har lärt [människan] pennans [bruk], lärt människan vad hon inte visste!

[Koranen 96:1-5]


Mina besökare
Online:
Idag:
Totalt:




Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se Religion bloggar Filosofi/Religion Bloggportal länksamling Bloggparaden

RSS 2.0