Islam och Samhälle - Rättigheter för kvinnanAs-Salamu Aleikum wa Rahmatulahi wa Barakatuh !


Många många islamhatare/islamofober eller vanligt folk som fått denna uppfattning : [ Islam ger endast rättigheter till män ] vet verkligen inte vad islam är!

När Islam kom fick kvinnor rättigheter ! Araberna var ett folk som begravde sina döttrar, köpte/bytte/sålde sina fruar, våldtog kvinnor och behandlade dem som djur. Kvinnor hade absolut ingen arvsrätt, inga rättigheter alls! Det fanns såklart vissa kvinnor som hade det bättre än andra.! Ett exempel är Profeten Muhammeds (saw) första fru Khadijah, en mäktig och framgångsrik affärskvinna! Jag kommer inte ihåg exakt men jag tror att Profeten var  25 år och hon 40 år när hon friade till honom..

Iallafall, så var de gifta ett bra tag innan Muhammed(saw) fick sina första uppenbarelser. När han var 40 år fick han de första uppenbarelserna och så började kvinnor få ett värde och rättigheter.
Kvinnor och män blev lika mycket värda, kvinnor fick ärva och äga sina egna grejer/pengar och bostad. Kvinnor fick inte bli våldtagna, sålda, bortgifta, slagna eller nedgravna. Medan kvinnor i andra samhällen fick vänta mångamånga många år på att få samma rättigheter. Till och med idag kan man finna saker som speciellt här i väst är mer som ett steg bakåt än framåt när det gäller kvinnan.  I alla år har kvinnan varit ett objekt , "Få snyggare kropp, bli smalare, större bröst, större rumpa, större läppar, fejkat hår, inga rynkor, tajta kläder, lite kläder..." Vad är det egentligen? Är det verkligen att komma fram i samhället ?? Är det verkligen att visa kvinnan respekt? Nej, kvinnan ska vara så snygg som möjligt så att när hon går ut ska hon få så många blickar som helst på sig men inte bli våldtagen. I Frankrike blir kvinnor våldtagna hipp som happ, i gatuhörn och överallt men ingen gör någonting.
 
Någonting annat en kvinna gör nu för tiden är att försöka bli mer och mer som mannen. Kvinnan respekterar inte sig själv, hon är inte nöjd över att vara kvinnan och tror att mannen är bättre. Därför gör hon allt för att se ut som en man, bete sig som en man och arbeta med det som män arbetar med. De påstår att de är stolta kvinnor men när sanningen kommer fram så gör de allt för att inte vara kvinnor. Detta är på grund av hur samhället har format dem. Medan islam respekterar kvinnor och män exakt så som dem är skapade.

I Islam får kvinnan behålla sin respekt och tvingas inte exploatera sina yttren för alla andra. I islam, behövs inte snygghet. Det man ska gifta sig för är hur religiös hon är. I islam har kvinnan aldrig någon oro över att mannen kanske ska gå och vara otrogen eller flörta med andra i baren. Eller att andra kvinnor ska flörta med honom. Inte många kvinnor är intresserade av muslimska män då de sparar sitt skägg och har på sig annorlunda kläder. Skägget är som kvinnans sjal ungefär.

Kvinnan fick arvsrätt före alla andra samhällen i världen, när islam kom. Islam gav kvinnan rätten att ärva! Nu finns det många som säger att det är hemskt för att männen får mer än kvinnorna. Men som vanligt, har ni inte läst på ordentligt. Allting i islam är logiskt.

Männen får mer än kvinnorna, pågrund av att mannen är den som ska ta hand om kvinnan. Förstår ni?
Vi säger nu att det är två systrar och en bror som precis förlorat sina föräldrar. Mannen och systrarna ska dela på pengarna som de ärver. Och det blir uppdelat  som exempel, mannen får 100 kr och kvinnorna får 60 kr var. Nu vet inte jag exakt uppdelningen så ni får ursäkta mig att siffrorna inte stämmer.
Iallafall, mannen får mer. Och NU måste mannen ta hand om sina systrar tills de gifter sig eller eventuellt avlider. Han ska betala för allting och det är han som ska arbeta. Systrarna behöver inte bidra ett öre att köpa mat eller annat. De kan behålla allt de får för sig själva. Därför får mannen mer, för det är mannen som ska försörja dem plus sin fru+barn om han har. Om hans systrar gifter sig så blir det deras makars ansvar att försörja dem, och om de skiljs blir det tillbaka till sin bror.

Därför, är det inte något fel. Nu kanske många tänker att det är mycket ansvar för denne man. Men så är det! Kvinnan kan arbeta om hon vill, och hon kan hjälpa till med hyra och mat om hon vill. Men om hon gör det räknas det som välgörenhet.. Det är inget fel med det! Om kvinnan tex vill bo ensam, försörja sig själv osv är det ingenting fel det heller. Men det är som ett skyddsnätverk för kvinnan att hon inte behöver oroa sig över pengar och arbete.
 
Kvinnan fick Rösträtt
 
När Islam kom så fick kvinnan göra sin röst hörd. En rättighet som kvinnor kämpat för i dessa västerländska länder på sena 1900-talet!  Vem ligger egentligen efter? Den muslimska kvinnan har alltid haft rätten inom islam att säga det hon vill. Tex en gång var det en muslimsk kvinna från de allra första muslimerna, som sade emot den muslimska ledaren, hon sade att han hade FEL och sade hur det verkligen skulle vara. Hon rättade till honom publikt och vad gjorde han? Dagens ledare är fulla av högmod och skulle inte tolerera liknande. Men den muslimska ledaren insåg sitt fel, var ödmjuk och ingenting hände med kvinnan.
 
Profeten Muhammad salAllahu alayhi wa salam, frågade om sina fruars åsikter gällande olika ting och respekterade det dem sade. Han följde även vissa råd. Bevisar inte detta att kvinnan var värd mycket? 


Misshandel, hedersmord (begrava döttrar), våldtäkter, och att bli behandlad som ett objekt....

Detta var någonting normalt i okunskapens tid, innan islam kom. Kvinnan blev behandlad hur som helst. Allt det jag nämnde i fet text är sådana saker som försvann med islam. Och det står ingenstans i religionen att dessa saker är OKEJ. Absolut inte! Det är sådant som är förbjudet.!! När religionen kom så kom det strikta förbud mot att döda sina döttrar. Strikta förbud mot att förtrycka andra människor. Strikta förbud från att misshandla andra människor. Och Profeten (salAllahu alayhi wa salam), slog ALDRIG någon kvinna i hela sitt liv.

Misshandel tex, är någonting som 1 av 3 kvinnor i hela världen kommer att få uppleva av far/make/pojkvän.. Så det är ingenting med islam att göra. Alla struntgrejer som sägs om islam, hedersmord, misshandel, inge värde för kvinnan osv är sådant som vissa kulturer har fått för sig är OK. Men islam har ingenting med dessa saker att göra!

Icke-muslimer sysslar med misshandel, våldtäkter, bli behandlad som objekt, otrohet, fula ord mot kvinnor.. Finns nästan ingen respekt kvar snart .. Både de som kallar sig muslimer och de som inte är muslimer gör dåliga saker och det har ingenting med religion att göra! Det har med individens hemska begär att göra. Om folk skulle följa islam 100% skulle inte dessa problem existera.

Den icke-troende kvinnan
Många har sagt till mig att det kommer hit muslimska män till sverige och utnyttjar svenska tjejer osv och att de säger att det är okej för att de inte är muslimer. Detta är ännu en sak som inte har med islam att göra! De män som gör sådana saker, oavsett trosuppfattning, gör felfelfel!!!!! De följer inte vad som står skrivet i religionen överhuvudtaget!!
De som utnyttjar en kvinna gör dessa synder enligt Gud:
  1. Zina som betyder samlag utanför äktenskap eller samlag med någon annan än sin partner.
  2. Skadar en annan människa, alltså genom att lura henne och såra henne.
  3. Skapar onda tankar om Islam hos andra människor
Så det finns ingenting i religionen som säger att det är OK.
Dessutom kommer allt man gör i detta liv komma tillbaka till en på ett eller annat sätt.
Det var en man tex, som när han var ung gick bakom en tjej och nöp henne i rumpan. Sedan när han var vuxen, och hade barn o fru osv. Så hände detta hans dotter. Han började gråta eftersom han gjort exakt samma mot en annan tjej.

Är du en muslimsk kvinna eller en icke-muslimsk kvinna ? Det spelar ingen roll när det gäller respekt, vänlighet och bemötande. Det finns inget inget  i religionen som säger att man får behandla icke-troende hur som helst! Tänk så blir den kvinnan DU utnyttjade muslim en dag? Tänk gör någon så mot din syster eller dotter? För om du gör det, varför inte någon annan?

Ni icke-muslimska kvinnor ska veta, att djupt religiösa män tittar inte andra kvinnor i ögonen. De tittar inte på andra kvinnor överhuvudtaget förutom sin fru och familj. De undviker så mycket som möjligt. De gör det för att de älskar Gud, de vill inte få dåliga tankar, de vill inte hamna i synd, de visar kvinnorna respekt genom att inte stirra eller kanske eventuellt göra en kvinna olyckligt kär (genom att konversera osv). Det finns många anledningar! Så ta inte illa upp om ni träffar på muslimer som inte vill skaka hand med er eller som verkar frånvarande. Det är för att de dyrkar Gud, älskar Gud och fruktar Gud.

Inget vi muslimer gör, är för någon annan än Guds skull, för att vi vill hamna i Paradiset.

Kvinnor och män
De har båda rättigheter, och är båda lika värda. Ingen får mer/mindre straff för samma synd och ingen får mer/mindre belöning för samma goda gärning. Män och kvinnor är skapade olika, män får oftast starkare kroppsbyggnad för att tåla mer arbete och kunna skydda familjen, de skapas med en beskyddarkänsla och lejonkänsla. Liksom de är stolta över sin familj, beskyddar den för varje pris, de bröstar gärna upp sig om det snackas om styrka osv.. Det är så vi är skapade! Vi må ha samma känslor eller tankar eller värderingar! Men vi har ändå olika attribut som är starkare på männen vissa, och vissa attribut är starkare hos kvinnan. Kvinnor tenderar vara mer känsliga, starkare psykiskt mm..

De som påstår att män och kvinnor är samma har tappat ögonen! Män och kvinnor ser inte samma ut, de kan inte göra samma saker! Såsom kvinnan får barn och mens!

I islam, älskar man dessa olikheter för vad de är och vi har fått många tips i hur ett äktenskap ska bli så bra som möjligt.


Monogami eller Polygami då?

Ni som tror att mångifte kom till pågrund av att män vill ha så många kvinnor som möjligt har fel! :)
Profeten Muhammed(saw) och de andra följeslagarna(ra) gifte sig med de kvinnor som förlorat sina män och var änkor, När man gifter sig med en andra fru tex, så är det inte pågrund av att man är trött på första frun eller inte nöjd. Det är pågrund av att underlätta för systern man gifter sig med och man gör det för Guds skull. Många kvinnor, speciellt förr i tiden, kunde inte ta hand om sig själva ekonomiskt. Och även om en kvinna kan ta hand om sig själv ekonomiskt så ska hon inte behöva leva i all evig ensamhet bara för att alla män redan är upptagna.

Om en man har två fruar, så är det extremt viktigt att han är helt rättvis mellan dem. Om ena frun får en gåva eller någonting så måste den andra frun också få någonting. Om mannen varit en vecka med ena frun så kan han inte vara tex bara 2 dagar med andra frun! Man måste vara rättvis gällande tid och pengar.
I Koranen står det:
 
"....gift de kvinnor du vill, två, tre eller fyra, men om du fruktar att du inte kan vara rättvis (mellan dem), (gift dig) då bara en.." [4:3]
 
Den som är orättvis mot sina fruar eller en fru har definitivt utan tvekan gått emot Islam och gjort någonting förbjudet. Om man inte gjort en riktig ärlig ånger och bett förlåtelse till Gud och även sagt förlåt till den orättvist behandlade frugan finns stor risk att bli straffad för sina handlingar.

Skiljsmässa
Kvinnan har även rätt att skilja sig från sin make. Men det måste finnas en anledning. Det kan inte vara en anledning som att man är trött på honom och vill ha en annan (om man skiljer sig för svaga anledningar är det större risk att man ångrar sig). Men däremot om kärleken försvinner totalt, om han slår henne, om han varit otrogen, om han inte vill ge henne ett barn (som hon har rätt till om hon vill), om han tillhör en sekt som inte följer islam korrekt osv, så kan hon alltså skilja sig. 

Modern i islam

Om jag ska täcka alla rättigheter som modern i islam har just nu så kommer jag nog få fyrkantiga ögon snart!!
Jag har lagt ut mycket om moderns rättigheter redan så..
Men det är iallafall med allra största respekt. Den man ska älska och respektera mest efter Gud och Profeten(saw) är mamman. Efter det är det mamman. Efter det är det även mamman. Och efter det är det pappan.
 
Modern i Islam, är ärad och hedrad. Barnen skall lyda henne i allt så länge det inte går emot islamiska regler. För sannerligen ligger Paradiset under Moderns fötter.


Islam är inte en hemsk religion... det är en religion där man bara älskar och älskar och älskar hela tiden!
Alhamdulilah!

As-Salamu Aleikum wa Rahmatulahi wa Barakatuh!
 
[skapad 2009.07.08, redigerad 2012.12.21]
Tankar: 14.....
Islam och Samhälle | Direkt länk | 2012-12-21 @ 13:03:46|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Bönetider


Video på Svenska om Profeten Muhammad
frid och välsignelser över honom

Svenska Islamiska Youtubekanaler

DawaSweden
IslamIdag
Muslimahkanalen
MuslimSe
Mussemanda
OmarIbnAlKhattab
SMSBilal
TheMuslim0
UnderTexter


Den Raka Vägen
Vill du ha evig lycka?Bismillahi Rahmani Rahim
Läs i din Herres namn, Han som har skapat – skapat människan av en grodd som sätter sig fast! Läs! Din Herre är den Främste Givaren, som har lärt [människan] pennans [bruk], lärt människan vad hon inte visste!

[Koranen 96:1-5]


Mina besökare
Online:
Idag:
Totalt:
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se Religion bloggar Filosofi/Religion Bloggportal länksamling Bloggparaden

RSS 2.0