Hennes make vill inte ha mer barn men det vill hon


Fråga:
Allah har välsignat oss med två vackra och friska barn. Min man är av åsikten att i denna tid är det tillräckligt. Han vill inte ha mer barn. Om jag pratar med honom, och säger till honom att jag vill ha en till bebis blir han ibland arg eller säger till mig att han ska sterilisera sig. Jag vill inte att han ska göra haraam, men jag längtar så till att få ett till barn, inshaAllah. Kan jag neka att ha samlag med honom när han använder skydd eller är det inte tillåtet. Om han inte ändrar sig, ska jag då skilja mig? Eller är det bättre att jag stannar med honom för barnens skull och ta undan mina begär?

Svar:

Pris ske till Allaah.

Först:

Att ha många barn är någonting som uppmuntras inom Islam och Profeten (välsignelser och frid över honom) uppmuntrade Muslimer att ha det. Abo Dawood (2050) återberättade att Maqil ibn Yazaar(må Allah vara nöjd med honom) sade: En man kom till Allahs Sändebud (salAllahu alayhi wa salam) och sade: "Å Allahs Sändebud, jag har funnit en kvinna som är från en bra familj och är vacker, men hon kan inte få barn; bör jag gifta mig med henne?" Han sade till honom att inte göra det. Sedan kom han till honom en andra gång och sade någonting liknande och han sa till honom att inte gifta sig med henne. Sedan kom han till honom en tredje gång och sade någonting liknande och han (salAllahu alayhi wa salam) sade: "Äkta den som är kärleksfull och fertil, för jag kommer vara stolt över era stora antal."

Klassad som saheeh av al-Albaani i Irwa’ al-Ghaleel, 1784.

Därför bör par försöka få många barn och vara glad över det och visa tacksamhet för välsignelsen som Allah givit dem.

Andra:

Det är tillåtet att fördröja att skaffa barn en viss tid om det har en orsak, som att kvinnan är svag eller sjuk. Men det är inte tillåtet att göra det för att man fruktar fattigdom eller rädsla att uppfostra barnen, för detta innebär att tänka negativt om Allah, må Han upphöjas.

Det står i ett uttalande av Islamiska Fiqh Konsulatet : 'Det Islamiska Fiqh Konsulatet säger enhälligt att det inte är tillåtet att sätta gränser på barn generellt och det är inte tillåtet att förhindra en graviditet om anledning för det är rädsla för fattigdom, för Allah är Försörjaren och Ägare av stor makt, och det finns ingen levande skapelse på jorden utan att dess provision är från Allah, eller om det är för andra anledningar som inte är acceptabelt i enlighet med sharee'ah.

Att använda preparat för att förhindra eller fördröja graviditet i särskilda fall där riktig och specifik skada kommer komma ut från det, som tex om den gravida kvinnan kommer vara tvungen att föda på ett sätt som är onormalt, och hon måste genomföra operation för att få ut barnet, då finns det ingenting i sharee'ah som förhindrar henne från att göra det. Samma gäller om det fördröjs för en annan legitim shar'i eller hälso anledningar som konfirmerats av en pålitlig muslimsk doktor. Preventivmedel blir ett måste i ett fall där det är bevisat att skada kommer resultera för mamman eller om det fruktas att hon kan dö, enligt en pålitlig muslimsk doktor.

Slut på citering av Fataawa Islamiyyah, 3/200.

Shaykh Ibn ‘Uthaymeen (må Allah ha barmhärtighet över honom) blev tillfrågad: Är det tillåtet att använda preventivmedel så att en person kan få barn var femte år, för att han ser korruption i samhället och inte kan uppfostra många täta barn i detta otroligt korruppta samhälle?

Han svarade: Så länge det är avsikten, så är det inte tillåtet att göra detta, för det reflekterar en saknad av tillit hos Allah med åtanke på hadithen av Profeten (salAllahu alayhi wa salam) som sade "Äkta den som är kärleksfull och fertil..."

Men om preventivmedlet har någonting att göra med kvinnans tillstånd -- för att hon inte kan hantera ständiga graviditeter -- kan det vara tillåtet, men det är bättre att inte göra det.

Slut på citat. Se svaret på frågan 7205.

Tredje:

Det är tillåtet att använda kondomer och coitus interuptus (ejakulering utanför kvinnan) , med kravet att man ber fruns tillåtelse att göra det, för hon har rätt till tillfredsställelse och att ha barn.

Beviset att coitus interuptus är tillåtet är hadithen av Jaabir ibn Abd-Allaah som sade: Vi brukade syssla med azl på Allahs Sändebuds (salAllahu alayhi wa salam) tid. Nyheterna nådde Allahs Sändebud (salAllahu alayhi wa salam) och han förbjöd oss inte att göra det.

Återberättat av al-Bukhaari (5209) och Muslim (1440).

Maken har inte rätt att göra det utan frugans tillåtelse, på grund av vad som sagts ovan.

Om han insisterar med denna attityd trots att du vill ha ett barn, så gör han fel, men du skall inte svara på hans handling genom att neka att dela hans säng, för två fel gör inte ett rätt. Al-Bukhaari (3237) och Muslim (1736) återberättade att Abu Hurayrah (må Allah vara nöjd med honom) sade: "Allahs Sändebud (salAllahu alayhi wa salam) sade: 'När en man kallar sin fru till sängen och hon vägrar, och han somnade arg med henne, kommer änglarna förbanna henne till morgonen.'”

Så gör din plikt och fråga Allah om dina rättigheter. Ha tålamod och sök Allahs belöning, och fortsätt att ge honom råd och be inte om skilsmässa. Snarare bör du skydda ditt hem och din familj, och uppfostra dina barn. Be Allah om rättfärdig avkomma, för om det är skrivet att ett barn ska födas, kommer det inte förhindras av coitus interuptus, kondomer eller någonting annat.

(läs mer här : http://islamqa.com/en/ref/127170/Allah )

Och Allah vet bäst.

Tankar: 0.....
Fatawas | Direkt länk | 2012-02-11 @ 20:09:00|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


Bönetider


Video på Svenska om Profeten Muhammad
frid och välsignelser över honom

Svenska Islamiska Youtubekanaler

DawaSweden
IslamIdag
Muslimahkanalen
MuslimSe
Mussemanda
OmarIbnAlKhattab
SMSBilal
TheMuslim0
UnderTexter


Den Raka Vägen
Vill du ha evig lycka?Bismillahi Rahmani Rahim
Läs i din Herres namn, Han som har skapat – skapat människan av en grodd som sätter sig fast! Läs! Din Herre är den Främste Givaren, som har lärt [människan] pennans [bruk], lärt människan vad hon inte visste!

[Koranen 96:1-5]


Mina besökare
Online:
Idag:
Totalt:
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se Religion bloggar Filosofi/Religion Bloggportal länksamling Bloggparaden

RSS 2.0