Ditt uppförande mot Fattiga

Bismillah,

Många människor idag ser uppförandet i ett kommersiellt ljus. För dem, är endast de rikas skämt värda att skrattas åt, och deras brister ses som små och värda att se över. Men angående de fattiga, är deras skämt olidliga och endast värda att göra narr av, deras fel förstoras upp och dem blir gapade på.

Profetens, frid och välsignelser över honom, vänlighet sträckte sig till både rika och fattiga. Anas - må Allah vara nöjd med honom - sade,
"Det fanns en man bland Beduinerna vars namn var Zahir bin Haram. När han kom till Madinah för ett behov, tog han med sig någonting till Profeten,frid och välsignelserr över honom, som en gåva, så som keso ost eller smör. Profeten, frid och välsignelser över honom, brukade dessutom förbereda någonting att ge honom när han skulle åka iväg igen, så som dadlar osv. Profeten, frid och välsignelser över honom, brukade älska honom och säga: "Zahir är vår Beduin och vi är hans stadsbor".
Zahir var inte särskilt vacker. En dag, lämnade Zahir - må Allah vara nöjd med honom - öknen och kom till Allahs Sändebud, frid och välsignelser över honom, men fann honom inte. Han hade några varor att sälja så han gick till marknaden.

När Profeten, frid och välsignelser över honom, fick reda på att han hade kommit, gick han till marknaden för att leta efter honom. När han anlände såg han honom sälja sina varor med svett rinnandes ned på hans ansikte, och han bar Beduin-kläder som inte heller luktade gott. Profeten, frid och välsignelser över honom, kramade honom hårt bakifrån, medan Zahir var omedveten och inte kunde se vem det var.

Zahir blev rädd och sade: "Släpp mig! Vem är detta?" Men Profeten, frid och välsignelser över honom, fortsatte vara tyst. Zahir försökte ta sig loss från hans grepp och vände sig höger och vänster. När han såg att det var Profeten, frid och välsignelser över honom, slappnade han av och blev lugn, placerade sin rygg mot Profetens, frid och välsignelser överhonom, bröstkorg. Profeten, frid och välsignelser över honom, började att skämta med honom och sade till folket: "Vem vill köpa denna slaven?! Vem vill köpa denna slaven?!"

Då tittade Zahir på sig själv och tänkte på sin extrema fattigdom, för han hade varken rikedom eller skönhet.
Han sade: "Du kommer finna mig osäljbar, å Allahs sändebud."
Profeten, frid och välsignelser över honom, sade: "Men du är inte osäljbar hos Allah. Du är väldigt dyrbar för Allah."

Det var ingen överraskning då att de fattigas hjärtan blev fästa vid Profeten, salAllahu alayhi wa salam. Han brukade få deras respekt och kärlek med en sån attityd. Många fattiga människor kanske inte anklagar de rika för snålhet angående rikedom och mat, men de brukade definitivt klaga på deras snålhet gällande barmhärtig och vänlig behandling. Hur ofta ler du till en fattig person och får honom att känna sig värdig och respektabel, så att kanske om natten att han ber för dig och orsakar att Allahs barmhärtighet når dig från himlarna?

Det kanske finns en person med ovårdat hår som förkastas och inte tas hand om, men om han ber till Allah om någonting så blir han alltid svarad. Därför, var alltid human mot de svaga.

En ledtråd....

Kanske bara ett leende till en fattig man kommer höja dig i rank i Allahs syn.

Ur boken "Enjoy your life" av Muhammad al-Arifi, sida 52-54, översatt av apg.blogg.se

Kanske är det så att vi inte stöter på synligt fattiga människor så ofta här i Sverige, men det kan vara tydligt i vissa platser som i skolorna om någon har mycket pengar eller inte. Man ska inte behandla dem som har mycket pengar bättre än de som inga pengar har!
Tankar: 2.....
Islam och Samhälle | Direkt länk | 2011-11-08 @ 10:18:44|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Kommentarer
Postat av: Umm Abd Al-Rahman

MashaAllah, jazakAllah khieran för påminnelsen! Jätte fint, verkligen!

2011-11-09 @ 11:49:56
Postat av: amanda

wa iyaki käraste syster <3

2011-11-09 @ 20:31:56
URL: http://apg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


Bönetider


Video på Svenska om Profeten Muhammad
frid och välsignelser över honom

Svenska Islamiska Youtubekanaler

DawaSweden
IslamIdag
Muslimahkanalen
MuslimSe
Mussemanda
OmarIbnAlKhattab
SMSBilal
TheMuslim0
UnderTexter


Den Raka Vägen
Vill du ha evig lycka?Bismillahi Rahmani Rahim
Läs i din Herres namn, Han som har skapat – skapat människan av en grodd som sätter sig fast! Läs! Din Herre är den Främste Givaren, som har lärt [människan] pennans [bruk], lärt människan vad hon inte visste!

[Koranen 96:1-5]


Mina besökare
Online:
Idag:
Totalt:
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se Religion bloggar Filosofi/Religion Bloggportal länksamling Bloggparaden

RSS 2.0