Facebook
Bismillah


as salamu aleikum wa rahmatulahi wa barakatuh,


Är facebook haram? Bra svar av Sheikh Yusuf Estes.För att förtydliga vad han sade lite för de som inte hängde med i engelskan:

Det finns många saker som är haram i facebook och andra mötesplatser (tex, olika spel,bilder,grupper lr gruppchatter osv). Men det beror helt och hållet på HUR man använder facebook. Om man som en bror tex tittar på bilder på massa tjejer i facebook, tar kontakt med tjejer, flörtar och chattar med dem osv så är detta synder denna bror gör. Men om han inte gör det utan följer de islamiska reglerna så är det helt ok för honom att använda facebook. Det är inte själva facebook som är haram/halal, det är ens handlingar, vad man gör i facebook som är halal eller haram. Sheikhen använde en kniv som exempel att man kan använda en kniv till många saker som att skära kött eller smöra mackan. Men om man börjar mörda folk med den så betyder det inte att kniven är haram. Det är handlingen som är det.

Jag vet att det finns en 'fatwa' som säger att facebook är haram, men det är bara för att frågan är så manipulerad! I frågan säger personen liknande "Facebook, där mixas tjejer o killar, lägger upp bilder där de visar sin awrah o gör massa haram grejer. Är det halal eller haram?" TYP.. Och sheikhen har ingen aning vad facebook är för någonting och säger självklart att ja det är haram att vara på såna platser där man beblandar sig med andra och gör massa synder! Men om frågan skulle ställas till honom istället, "Facebook, där finns det bröder och systrar som inte har personlig kontakt med varandra, de gör dawah och gör massa khayr. Är det halal eller haram?".. vad skulle han svara då tror ni?Facebook är ett verktyg, frågan är - använder du detta verktyg rätt eller fel?


Beblandning (mellan tjejer o killar) på fel sätt är förbjudet i islam oavsett var du än är vare sig det är internet eller skolan. Samma gäller allt annat i islam så som baktaleri, spioneri, visa sin awrah, svära, mobbning osv..

Wa Allahu Alam
Tankar: 7.....
Fatawas | Direkt länk | 2011-02-18 @ 21:05:21|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Kommentarer
Postat av: kurdisk muslimsk tjej <3

tack så mycket för svaret <3 ! InshaAllah Gud belönar dig ! kram <3

2011-02-18 @ 22:13:55
URL: http://kurdishgirlpeaceandlove.blogg.se/
Postat av: Tasnim

Salaam aleykumViktig paminnelse, ma Allah belöna dig. Det kan te sig harmlöst men synd är synd oavsett om det är IRL eller om man syndar vid datorskärmen./Tasnim

2011-02-19 @ 23:36:12
URL: http://tasnims.blogspot.com
Postat av: r.p

salam syster... det som kan vara jobbigt med facebook ar att folk man inte ens kanner kan skriva till en aven om de inte ar pa ens lista som vanner,,,detta kan vara mkt storande..

2011-02-22 @ 17:08:58
Postat av: kurdisk muslimsk tjej <3

många kommenterar på min blogg och säger att halalslakt är djurplågeri så jag undrade om du kunde göra ett inlägg om halalslakt ?=) kram habibty <3

2011-03-01 @ 15:08:44
URL: http://kurdishgirlpeaceandlove.blogg.se/
Postat av: kurdisk muslimsk tjej <3

varför tar du bort mina inlägg ?=) gillar du inte kommentarer ?=)

2011-03-01 @ 19:42:07
URL: http://kurdishgirlpeaceandlove.blogg.se/
Postat av: hadith

Salamaleykum mashallah alltid roligt att se folk bli konvertade, Må Allah belöna dig och alla andra muslimer, Jag vill gärna dela med mig min kunskap, jag brukar oftas skriva på facebook så som hadither eller förläsning m.m mer!, jag heter på facebook Hadith hadither, eller sök på denna email : hadith@live.se i facebook så hittar du mig där, Eller så kan du komma in i gruppen Hadith varje dag, i min profil och sök in! Må Allah belöna dig!

2011-03-04 @ 23:38:03
Postat av: Emma

Masha Allah. Alltid lika vis och klok =)

2011-05-02 @ 18:33:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


Bönetider


Video på Svenska om Profeten Muhammad
frid och välsignelser över honom

Svenska Islamiska Youtubekanaler

DawaSweden
IslamIdag
Muslimahkanalen
MuslimSe
Mussemanda
OmarIbnAlKhattab
SMSBilal
TheMuslim0
UnderTexter


Den Raka Vägen
Vill du ha evig lycka?Bismillahi Rahmani Rahim
Läs i din Herres namn, Han som har skapat – skapat människan av en grodd som sätter sig fast! Läs! Din Herre är den Främste Givaren, som har lärt [människan] pennans [bruk], lärt människan vad hon inte visste!

[Koranen 96:1-5]


Mina besökare
Online:
Idag:
Totalt:
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se Religion bloggar Filosofi/Religion Bloggportal länksamling Bloggparaden

RSS 2.0