Att tänka på angående MSN

Bismillah!

As Salamu Aleikum wa rahmatulahi wa barakatuh kära syskon i islam..

Ville tipsa er om en bra artikel jag läste nyligen angående MSN Messenger, vad man bör tänka på när man använder programmet. Islamisk moral och regler gäller på internet precis som ute i verkligheten. Någonting som väldigt många tycks glömma bort så fort de loggar in i cybervärlden. Allt man tittar på, allting man skriver och alla man skriver till spelar roll.! Många chattar och umgås, skrattar med andra könet på facebook och msn som ingenting - när detta är början till många problem. Om man inte får bekymmer och konsekvenser pga dessa handlingar nu i dunya så kommer man definitivt få det i akhira om man inte gjort tauwba.

Du kan fråga dig själv, "Skulle jag umgås med andra könet ensam IRL?" "Skulle jag ha smink eller vara utan hijab IRL?" "Skulle jag svära och använda dåligt beteende framför religiösa vänner?"  osv... Många skulle säkert göra allt möjligt och värre saker IRL, men den stora skillnaden är att muslimer tror att det inte spelar någon roll vad de gör på internet. De tror att internet inte är på riktigt så det spelar ingen roll, men det gör det.! Om du visar dig naken framför en webkamera så får du exakt samma synd som om du skulle stå precis framför personen. Om du talar om din mor på ett dåligt sätt på msn så får du exakt samma synd om du skulle säga det till någon i telefon. Om du tittar på nakna kvinnor på youtube får du exakt samma synd som om du satt i samma rum som de nakna kvinnorna. Allting spelar roll!

Tänk på ditt uppförande, tänk på vad du gör och säger.. Om det du gör på internet är någonting du inte vill att din mamma, pappa eller religiösa vänner ska se - tror du då att det du gör är halal?


Iallafall! Här är länken till artikeln - mycket bra!

http://muslim.se/historiaacivilisation/modernteknologi/29-msn-messenger.html

 

Må Allah göra oss alla bättre och förlåta oss för våra brister och synder ameen

As Salamu Aleikum wa rahmatulahi wa barakatuh

Tankar: 1.....
Mina Tankar | Direkt länk | 2011-02-08 @ 22:09:48|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Kommentarer
Postat av: Linn

Mycket bra påminnelse!Det är dessutom så att om du lägger ut en bild på exempelvis facebook så äger inte du bilden längre, utan det gör facebook. Den kommer att finnas någonstans ute på internet för alltid. Privatpersoner kan kopier bilder du lägger ut på internet och spara på sin egen dator och helt plötsligt finns det främmande personer som äger bilder på dig!Om du är en syster som kanske ännu inte satt på dig slöja men tänker att du inshaAllah vill göra det i framtiden så lägg inte ut bilder på dig utan slöja för dem bilderna kommer alltid att finnas kvar på internet.Var därför otroligt acktsam för att lägga ut bilder på internet!Må Allah belöna dig syster!

kram

2011-02-21 @ 09:12:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


Bönetider


Video på Svenska om Profeten Muhammad
frid och välsignelser över honom

Svenska Islamiska Youtubekanaler

DawaSweden
IslamIdag
Muslimahkanalen
MuslimSe
Mussemanda
OmarIbnAlKhattab
SMSBilal
TheMuslim0
UnderTexter


Den Raka Vägen
Vill du ha evig lycka?Bismillahi Rahmani Rahim
Läs i din Herres namn, Han som har skapat – skapat människan av en grodd som sätter sig fast! Läs! Din Herre är den Främste Givaren, som har lärt [människan] pennans [bruk], lärt människan vad hon inte visste!

[Koranen 96:1-5]


Mina besökare
Online:
Idag:
Totalt:
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se Religion bloggar Filosofi/Religion Bloggportal länksamling Bloggparaden

RSS 2.0