Alla Hjärtans Dag i Islam


Röd kärlek och döda hjärtan

Ibrahim ibn Adham  blev en gång tillfrågad; "Å Abu Is-haaq, varför är vår bön till Allah Den Upphöjde inte besvarad?" Han svarade: "Därför att era hjärtan har dött på grund av tio saker." De frågade: "Vilka är de?" Ibrahim bin Adham sa:

1 - Du känner till Allah Den Allsmäktige men misslyckas med att uppfylla Hans tillbörliga rättigheter [ordentligt].

2 - Du påstår att du älskar profeten , och ändå, har du övergett hans Sunnah (tradition).

3 - Du recitera Koranen men handlar inte i enlighet med den.

4 - Du påstår att du hatar djävulen, ändå lyder du honom.

5 - Du njuter av Allahs, Den Upphöjdes, välsignelser utan att uppfylla dess tillbörliga rättigheter.

6 - Du tror på paradiset, men du utövar inte någon ansträngning för att tillträda den.

7 - Du tror på helvetet men du söker ingen räddning från den.

8 - Du tror på döden men du förbereder dig inte för den.

9 - Du riktar din uppmärksamhet på andras brister medan du glömmer bort alla dina.

10 - Du begraver de döda men lära dig inte av dem ".

Av en tillfällighet, när en av mina elever, som hade satt en röd ros i fickan på sin tröja, frågade mig; "Varför acceptera inte Allah Den Upphöjde vår åkallan?" Jag berättade för honom denna berättelse. När jag frågade honom om den röda rosen i fickan svarade han: "Vet du inte att det är Alla hjärtans dag idag? Jag firar det genom att lägga denna röda ros i fickan på min tröja. "


Onekligen har vi alla hört talas om "den svarta natten av kärlek" och traditionen om utbyte av presenter och gratulationer, och de dåraktiga målningarna på ansikte som görs för att uppmärksamma Alla hjärtans dag. Vi vet att Väst har tilldelat en särskild dag för att fira "röd kärlek" under vilken kyskhet, renhet och blygsamhet är djupt kränkt, medan berömvärd svartsjuka dvs. riktig manlig nit, värdighet och heder slaktas.

På denna dag, sprider missledda människor slumpmässigt bortträngda önskningar - snarare djuriska begär - både negativa och positiva, som kollidera med varandra.

I själva verket, hävdar de att du inte är en man om du inte agerar som en när det gäller synder och ondska, och du är inte manlig nog för dem om du inte har en älskare som du kan ge en "röd ros" och som du kan spendera en "röd natt" med!

Du är inte en raffinerad "gentleman" om du inte önskat din älskare, fru eller kvinnlig kollega "Glad Alla hjärtans dag".

Jag tror att vi alla känner till berättelsen om Saint Valentine och varför han avrättades den 14 februari 270 CE. Från den dagen fick han titeln "helgon", eftersom han offrade sin själ för kristendomen, och att han förmodligen stödde  älskande par. Därför firar kristna hans död genom att fira Alla hjärtans dag och deras handling är motiverad enligt deras övertygelse.

I själva verket, gör amerikaner och européer denna dag som öppet hus för att hänge sig åt olagliga sexuella relationer i stor skala. Deras grundskolar, gymnasier, blandade universitet, parker och gallerior vidtar nödvändiga åtgärder för den här dagen genom att ge kondomer för män på offentliga toaletter och andra platser där par är mer benägna att mötas, för skydd mot sexuellt överförbara sjukdomar och oönskade graviditeter.

Dessutom donerar människovänner allt som kan hjälpa upphetta människors önskningar på den natten, och ökar deras lydnad till djävulen. I själva verket är Alla hjärtans dag för dem en tillåten och nästan heligt tillfälle som ger dem möjlighet att få dem närmare sin gud!

Hur kan muslimer tillåta sig att fira denna dag som är den mest avskyvärda av de kristnas festivaler? Alla hjärtans dag är den värsta högtiden för de som inte tror, det är den mest erotiska och oanständiga fest.

Vad har hänt med muslimer: våra bröder, systrar, söner, döttrar och studenter som uppfostrats till att älska profeten , och impregneras av blyghet, värdighet, stolthet och ädelmod? Varför firar de detta?

Firar de minnet av Saint Valentines död för att ha offrat sitt liv till förmån för kristendomen? Eller är det för att han brukade ge tillflykt för älskande par?

Shaykh-ul-Islam Ibn Taymiyyah sa: "religiösa högtiderna är en del av varje religion och dess ritualer, Allah Den Allsmäktige säger: " FÖR ALLA samfund [i gången tid] har Vi föreskrivit regler för förrättandet av andakten... " [22:67 ]

Till exempel Qiblah (riktningen för bön) och fastan är grundläggande aspekter av islam. Därför är det ingen skillnad mellan att fira deras högtider och att delta i deras riter. I själva verket innebär deltagande i firande av deras högtider som godkännande av deras otro eftersom högtider är de mest framstående aspekterna av någon religion. "

Alla hjärtans dag är en hednisk och kristen fest, och det är otillåtet för muslimer att fira det, att delta i firandet på något sätt, att sälja de varor som människor använder för att visa sitt firande av den dagen, eftersom detta anses som att samarbeta med dem i att begå synder, aggression och att göra en visning av de icke troendes riter. Dessutom innebär det att imitera dem och det visar godkännande av deras missgärningar och det anses som en allvarlig synd som leder till kärlek till de icke troende.

Profeten godkände inte de icke troendes firande av högtider eller det man firade under Jaahiliyyah (förislamisk tid). Anas  berättade att när profeten kom till Madeenah hade folket två dagar då de brukade ägna sig åt spel. Han frågade om dessa två dagar och sade: "Allah den Allsmäktige har gett er bättre dagar i stället: dagen av Al-Fitr och al-Adh-ha" [Abu Dawood och An-Nasaa'i]KÄLLA:
http://muslim.se/muslimenstroslara/tronadessnollstallare/48-folkligaatraditionellatroslaeror/656-alla-hjaertans-dag.html
Tankar: 9.....
Fatawas | Direkt länk | 2011-02-12 @ 18:39:54|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Kommentarer
Postat av: Umm Abdurahman

As-Salalm aleikom wa Rahmatullahi wa barakatuhJazakillahu khieran för denna viktiga påminnelse! För de flesta människor verkar säkert alla hjärtans dag som en väldigt oskyldig företeelse, men som texten ovan visar är sanningen den motsatta. Må Allah belöna dig syster för ditt jobb med bloggen! Det finns få saker som är dyrbarare än att sprida kunskap om denna religion, må Allah öka dig i denna kunskap.Fi amanillah

/Din syster

2011-02-13 @ 14:53:10
Postat av: kurdisk muslimsk tjej <3

wow du måste vara mycket religiös :D själv har jag inget problem med att fira alla hjärtans dag :D PuSs & KrAmSiSaR <3

2011-02-13 @ 21:05:49
URL: http://kurdishgirlpeaceandlove.blogg.se/
Postat av: kurdisk muslimsk tjej <3

Salam alaykom ! <3 Jag undrar hur lägger man upp pdf i sitt blogg som du gjort i ett inlägg såg jag. Varför tar du bort mina inlägg? Muslimer ska hjälpa varann ! Ps. Är du sunni eller shia? Kraam <3

2011-02-14 @ 20:41:22
URL: http://kurdishgirlpeaceandlove.blogg.se/
Postat av: kurdisk muslimsk tjej <3

Salam alaykom ! <3 Jag undrar hur lägger man upp pdf i sitt blogg som du gjort i ett inlägg såg jag. Varför tar du bort mina inlägg? Muslimer ska hjälpa varann ! Ps. Är du sunni eller shia? Kraam <3

2011-02-14 @ 20:42:58
URL: http://kurdishgirlpeaceandlove.blogg.se/
Postat av: kurdisk muslimsk tjej <3

Hej igen ! Det va inget, jag lärde mig precis hur man gör. Men den pdf jag ville lägga upp fanns inte :( Godkväll <3

2011-02-14 @ 20:56:14
URL: http://kurdishgirlpeaceandlove.blogg.se/
Postat av: Ömer.

Må Allah belöna dig och vägleda dig på den raka vägen för påminnelsen om Ibrahim bin Adham !

2011-02-17 @ 15:07:00
Postat av: kurdisk muslimsk tjej <3

hej hur mår du ?=) jag gillar din blogg den är fin och InashAllah <3 icke muslimer lär sig mycket <3 jag har en fråga om en mmuslim slutat tro på Gud vad ska denna människa göra för att få sin tro tillbaka ?=) ps är du en tjej ? eller en man ? kram <3

2011-02-17 @ 17:01:36
URL: http://kurdishgirlpeaceandlove.blogg.se/
Postat av: kurdisk muslimsk tjej <3

ps. är du somalier ?=)

2011-02-17 @ 17:02:08
URL: http://kurdishgirlpeaceandlove.blogg.se/
Postat av: Anonym

Masha'Allah mycket vacker blogg med massa lärorikt, må Allah (swt) belöna dig insha'Allah.

2011-03-02 @ 17:52:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


Bönetider


Video på Svenska om Profeten Muhammad
frid och välsignelser över honom

Svenska Islamiska Youtubekanaler

DawaSweden
IslamIdag
Muslimahkanalen
MuslimSe
Mussemanda
OmarIbnAlKhattab
SMSBilal
TheMuslim0
UnderTexter


Den Raka Vägen
Vill du ha evig lycka?Bismillahi Rahmani Rahim
Läs i din Herres namn, Han som har skapat – skapat människan av en grodd som sätter sig fast! Läs! Din Herre är den Främste Givaren, som har lärt [människan] pennans [bruk], lärt människan vad hon inte visste!

[Koranen 96:1-5]


Mina besökare
Online:
Idag:
Totalt:
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se Religion bloggar Filosofi/Religion Bloggportal länksamling Bloggparaden

RSS 2.0