Alkohol i Läsktillverkning

Bismillah

As salamu aleikum wa rahmatullah..

Har fått veta att följande företag använder alkohol i sin läsk - Spendrups och Carlsberg. Mer kända för sina öl kanske?? MEn de har annat som vi alla brukar dricka så som
Dr Pepper
Orangina
Loka (de med smaker, den naturella innehåller inte)
Ramlösa
Shweppes

MED MERA. Kolla deras hemsidor för att veta exakt vilka dryckor dem har insh'Allah.

Mängden alkohol som används är 0,3% Och är tydligen till för aromerna.

Detta är vad Carlsberg svarade mig när jag frågade dem om deras dryckor,
"Hej Amanda,

Tack för ditt mail.

Det behövs ett lösningsmedel för att arom-produkten skall kunna hanteras. Alla aromämnen levereras därför i alkohol. Vi kan inte garantera att all alkohol försvinner i produktionen."

Här är vad som sägs ang att köpa läsk från företag som även producerar alkohol
- http://islamqa.com/en/ref/103066/alcohol

I denna fatawa står det att om procenthalten är så liten att man inte kan bli berusad hur mycket man än dricker av det så är det tillåtet att dricka - http://islamqa.com/en/ref/33763

Allahu Alam!
Tankar: 8.....
Olika texter o grejer | Direkt länk | 2011-08-02 @ 12:21:05|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Kommentarer
Postat av: Jasmin

Coca cola company har också alkohol i alla sina drycker! SOm fanta och coca cola typ. Synd jag älskar fanta, men man kan hitta fanta och coca cola utan alkohol i vissa orientaliska affärer.

2011-08-02 @ 14:38:01
Postat av: Faisa

Shukran för att du dela med informationen. Då det handlar om alkohol är det viktigt att vi muslimer får information om det.

2011-08-02 @ 21:37:45
Postat av: Anna-Maria

Ramadan Mubarak, tack syster för din fina kommentar!

Masha'Allah vilken lärorik blogg du verkar ha, som jag ska spana in ännu närmre nu.. :D

2011-08-03 @ 00:06:07
URL: http://jaghjarta.blogspot.com/
Postat av: r.p

coca cola company har ingen alkohol i deras drickor.. jag har varit i kontakt med dom, bade cocacola i sverige och usa..de sager att det recept som kommit ut pa natet ar falskt recept, att de inte innehaller nagon alls alkohol och att receptet pa cola company ar det samma varlden over, att receptet tillverkas i usa och sen skickas vidare fardigt till foretag i 200 olika lander som bara tillsatter kolsyra, socker och vatten till den fardigblandade drickan allah o alem..

2011-08-04 @ 12:23:20
Postat av: Isak Abrams

Det är okej för er att dricka vin på ramadan om syftet är att missleda Kafirer och människor med ett Haram levnadssätt men ni gråter när ni utsätts för alkohol som inte ens påverkar er.

2011-08-12 @ 04:02:58
URL: http://kainsoph.tumblr.com
Postat av: muslimah

Skojar du isak!! Aldrig att det är ok att dricka vin. Den som sagt de till dig är starkt okunnig om islam subhanAllah. Och klart har du inte läst allt i inlägget med tanke på ordet i din kommentar "gråter".. läs vad som står i länkarna också idiot

2011-08-12 @ 14:55:15
Postat av: Richard Isak Abrams

Inte ett ord av det du och dina bröder och systrar yttrar kan anses som tillförlitligt.Detta p.g.a. Al-Taqiyya. Notera att Al-Taqiyya betyder "renlärig/gudalikhet"Om du känner till vad som lärs ut inom din egen religion så vet också du att det är tillåtet att ljuga, manipulera och vilkseleda utomstående. Så länge slutresultatet är att Islam framstår i gott ljus.Om du hade kunnat tolka text annat än bokstavligen så hade du förstått att "gråter" var en omskrivning av "gnäller".Jag tänker inte läsa länkar som är grundade i att vilseleda mig.Vad händer nu? Hindu Kush eller?

2011-08-14 @ 01:22:29
URL: http://kainsoph.tumblr.com
Postat av: MUSLIM

RICHARD: HAHAHAH, alltid lika roligt och patetiskt när en icke-muslim tror sig veta mer om islam än majoriteten av världens praktiserande muslimer. Idioti och ingenting annat.Om du hade någon vett överhuvudtaget hade du inte tagit "kunskap" från islamhatar-sidor vars enda mål äär att sprida falsk fakta om islam och muslimer.Det är tillåtet att ljuga i endast tre tillfällen:

1.I krigsfältet för att lura fienden

2.För att göra fred mellan två människor, tex om två har bråkat så kanske man säger till den ena att den andra säger förlåt.

3.När en man ljuger till sin fru för att få henne må bättre, en så kallad vit lögn. Som tex, "maten är jättegod"...Denna lögn du snackar om existerar inte hos riktiga muslimer. Jag vet att den existerar hos shia-muslimer. Men Absolut inte HOS sunni-muslimer som följer äkta islam utifrån autentiska källor.Och vem som helst fattar att gråter betyder gnäller, det är just det som är meningen. Ingen gnäller här förutom du som inte har någon logik kvar i din hjärna som inte kan tänka själv. Det enda denna artikeln gör är att informera så att alla vet hur det ligger till.LOL på dig.

2011-08-15 @ 16:07:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


Bönetider


Video på Svenska om Profeten Muhammad
frid och välsignelser över honom

Svenska Islamiska Youtubekanaler

DawaSweden
IslamIdag
Muslimahkanalen
MuslimSe
Mussemanda
OmarIbnAlKhattab
SMSBilal
TheMuslim0
UnderTexter


Den Raka Vägen
Vill du ha evig lycka?Bismillahi Rahmani Rahim
Läs i din Herres namn, Han som har skapat – skapat människan av en grodd som sätter sig fast! Läs! Din Herre är den Främste Givaren, som har lärt [människan] pennans [bruk], lärt människan vad hon inte visste!

[Koranen 96:1-5]


Mina besökare
Online:
Idag:
Totalt:
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se Religion bloggar Filosofi/Religion Bloggportal länksamling Bloggparaden

RSS 2.0