Al-Taqiyah


Fråga: Vad är taqiyah enligt Sunni och Shia?


Svar: Enligt Sunni, betyder taqiyyah (förställning/hyckleri) att man är sällskaplig eller tillgänglig utan någon hyckleri eller smicker, när det är nödvändigt att vara sällskaplig och säga saker som man själv inte tror på, i tillfällen när Muslimen fruktar för sitt liv, men hans hjärta är i frid och tror (har emaan).

Men för Shi'ah, betyder taqiyyah att man utåt ser ut att hålla med sin motståndare, även om han har rätt, medan inombords vara emot honom och fortsätta med sina falska trosuppfattningar. Detta är grunden av hyckleri vilket betyder att man utåt ger intryck av att vara Muslim medan man inombords döljer kufr (otro).

Källa: http://islamqa.com/en/ref/21087/taqiyah

 


 

Med andra ord, lite tydligare: "Sunni", vi som tillhör Ahlul Sunnah wal-Jama'ah, som följer Koranen och Sunnah utifrån Salafs förståelse - Vi anser det vara tillåtet att dölja eller ljuga om vår tro i dödshotande situationer. Som tex, någon hotar att döda dig om du inte säger att Jesus är Allahs son (som exempel!), så är det tillåtet att säga detta för att undvika bli dödad. Men självklart är det bästa att inte ljuga eller dölja och stå på sig, för då blir man med Allahs vilja en shaheed!

Shia däremot gör det tillåtet att ljuga i många situationer så att dem inte ska se dåliga ut för icke-muslimer och även oss sunnah-muslimer. Tex, vissa kan ljuga om hur de upphöjer imamerna till Allahs nivå bara för att andra muslimer ska acceptera dem. Eller så kan de ljuga för icke-muslimer om hur de slår sig själva för att inte verka konstiga eller sjuka i huvudet.

~.~

Det är förbjudet för muslimer, sunnah-muslimer alltså äkta muslimer, att ljuga och skämmas för sin religion på det sätt som shia gör. Finns ingen anledning att ljuga om religionen, vi är stolta över varenda bit! Vi praktiserar Islam så som den ska praktiseras. Vi går inte emot Koranen och Profetens salAllahu alayhi wa salams läror så som shia och andra vilseledande sekter gör. Den som inte tror detta, bör lära sig lite mer om vad tex shias trosuppfattning är och även läsa hela Koranen så tar det inte lång tid innan du förstår att dem går emot Islam på så många sätt.

Mer info om shia: http://www.youtube.com/user/ShiismRevealed

 

Tankar: 1.....
Fatawas | Direkt länk | 2011-08-19 @ 17:29:38|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Kommentarer
Postat av: Amat'Allah

Bra! Här är en video om shias historia - http://www.youtube.com/watch?v=GbCDqAFSufc&feature=channel_video_title

2011-08-20 @ 04:13:41
URL: http://www.youtube.com/watch?v=GbCDqAFSufc&feature=channel_video_title

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


Bönetider


Video på Svenska om Profeten Muhammad
frid och välsignelser över honom

Svenska Islamiska Youtubekanaler

DawaSweden
IslamIdag
Muslimahkanalen
MuslimSe
Mussemanda
OmarIbnAlKhattab
SMSBilal
TheMuslim0
UnderTexter


Den Raka Vägen
Vill du ha evig lycka?Bismillahi Rahmani Rahim
Läs i din Herres namn, Han som har skapat – skapat människan av en grodd som sätter sig fast! Läs! Din Herre är den Främste Givaren, som har lärt [människan] pennans [bruk], lärt människan vad hon inte visste!

[Koranen 96:1-5]


Mina besökare
Online:
Idag:
Totalt:
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se Religion bloggar Filosofi/Religion Bloggportal länksamling Bloggparaden

RSS 2.0