Tips angående Städning i Köket!!!

As Salamu Aleikum wa Rahmatulahi wa Barakatuh,

Detta är tips, råd till alla som har ett kök. Har fått lära mig dessa saker genom min uppväxt, min kära mor har lärt mig mycket som jag vill dela med mig. :) Detta är råd för att underlätta för din partner, förälder eller vem det än är som diskar. När man diskar så brukar man vara på olika typer av humör, men humöret förändras snabbt negativt på grund av många små saker som gör att det är jobbigare och tar längre tid att diska. Den som diskar brukar oftast göra rent på bänken och spisen också.

Ofta kan det finnas små grejer som ens förälder, partner eller rumskamrat inte säger till om som irriterar. Hur irriterad personen kan bli beror på dens tidigare humör och hur många irritationsobjekt som finns.


http://www.clipartguide.com/_named_clipart_images/0511-0811-1015-4057_Housewife_with_Dirty_Dishes_clipart_image.jpg


Låt oss alla underlätta genom att följa dessa råd insh'Allah! Det kommer definitivt vara uppskattat och göra jobbet mycket enklare!


1. När du lagar mat, bakar eller tex gör några mackor eller kokar te

2. Allmänna råd angående disken


3. Till den som städar/diskar


4. Till dig som bor hos föräldrarna.


Alla har olika familjer, levnadssätt och regler i hemmet. Hos vissa kanske det bara är en som diskar, hos andra kanske alla turas om att diska osv.. Oavsett vad ni har för regler hemma hos dig underlättar det mycket om man följer några eller alla tips jag skrivit ovan. Vissa kanske tycker att om man följer alla dessa tips så blir det ingenting kvar att diska för den som diskar. Men vanligtvist så är det mamman, pappan eller den som är hemma mest som diskar oftast och denna person brukar även städa och göra många andra hushållssysslor om dagarna. Jobbar eller studerar. Så om det blir lite mindre arbete vid disken uppskattas det stort. :-)

Och kom ihåg:

Allah Säger:

[99:7] Och den som har gjort så litet som ett stoftkorns vikt av gott skall se det,


Abu Hurayra rapporterade att Profeten, må Allah välsigna honom och ge han frid, sade, "Allah kommer befria den som befriar en troende från en prövning i denna världen, en av svårigheterna av Återuppståndelse Dagen. Allah kommer underlätta i denna värld och i Nästa för den som underlättar en svårighet för en annan. Allah kommer täcka den som täcker en annan Muslim i denna värld och Nästa. Allah hjälper Sin slav så länge Hans slav hjälper sin bror." [Muslim]

Abu Safwan 'Abdullah ibn Busr al-Aslami rapporterade att Allahs Sändebud, må Allah välsigna honom och ge han frid, sade, "De bästa av människor är den sim lever ett långt liv och som vars handligar är goda" [at-Tirmidhi]


Så ser det ut såhär nästan hela tiden
! ^^ (obs, inte mitt kök! Bilden är från google..)
http://www.rent2010.net/i/Listing1650/Luxury-North-Vancouver-Condo-Kitchen.jpg
Tankar: 2.....
Det Muslimska Hemmet | Direkt länk | 2010-10-12 @ 19:40:37|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Kommentarer
Postat av: Hanumica BF

masha'Allah syster helt coolt inlägg :)

Wslm & kramis!

2010-10-12 @ 20:01:28
Postat av: hawa

hej Amanda! Tänkte att det vore bra om jag meddela dig om vår blogg som handlar om kvinnan i Islam. Och det hade hjälp oss lite om folk som kunde dela med sig sina tankar om det olika inlägg som vi kommer att ha inshaallah

2010-10-15 @ 00:19:30
URL: http://flippinthecoin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


Bönetider


Video på Svenska om Profeten Muhammad
frid och välsignelser över honom

Svenska Islamiska Youtubekanaler

DawaSweden
IslamIdag
Muslimahkanalen
MuslimSe
Mussemanda
OmarIbnAlKhattab
SMSBilal
TheMuslim0
UnderTexter


Den Raka Vägen
Vill du ha evig lycka?Bismillahi Rahmani Rahim
Läs i din Herres namn, Han som har skapat – skapat människan av en grodd som sätter sig fast! Läs! Din Herre är den Främste Givaren, som har lärt [människan] pennans [bruk], lärt människan vad hon inte visste!

[Koranen 96:1-5]


Mina besökare
Online:
Idag:
Totalt:
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se Religion bloggar Filosofi/Religion Bloggportal länksamling Bloggparaden

RSS 2.0