Positivism: Den Rätta Mentaliteten

Positivism: Den Rätta Mentaliteten

Med Allahs Namn, den Mest Nåderike, den Mest Barmhärtige

Av: Bror Ibrahim Abu Khalid

 

När vi har kunskap, vet vi att prövningarna i livet kan klaras av, eftersom Allah inte lägger en större börda på oss än vad vi kan bära. Med kunskap, vet vi att dessa prövningar, väl passerade, kommer bära frukter i formen av att tillfredsställa vår Skapare, höjer oss i rankerna mot Honom, renar våra synder, och stärker vår Iman mer...

 

Allahs Sändebud (salAllahu aleyhi wa salam) sade: "Speciellt är vägarna av en troende då det är gott i alla hans affärer. Detta är inte fallet med någon annan förutom för en troende. För om någonting bra händer honom, tackar han (Allah, genom att säga Alhamdulilah), och det är bra för honom. Och om han hamnar i problem och har tålamod, är det bra för honom.”
[Saheeh Muslim]

 

Det finns en sjukdom som äter entusiasmen av våra ungdomar, beslutsamheten av våra äldre, glöden av våra mödrar. Det är en sjukdom som verkligen har tagit fotfäste i detta århundrade, och växt snabbt. Det är sjukdomen av pessimism.

 

Konsekvensen av vår pessimism är att vi har engagerat oss mer till att gnälla än att handla. Många av våra föreläsningar, artiklar, Khutbahs och lektioner verkar handla om hur dåligt Väst behandlar oss. Hur de inte riktigt förstår vilka vi är. Hur vi blir diskriminerade. Denna känslan av förfrämlingande av Väst är störande med tanke på att som läsare och följare av Koranen, kommer denna behandling inte som någon överraskning och är ett karaktärsdrag av de sanna följarna av Allahs religion.


Naturen av att Vara Muslim

 

Islam tog ett förtryckt folk ut från orättvisor och spirituella fattigdom till den största makten världen någonsin har sett. Men denna heder och vinst kom med ett pris, då allting som har värde i Allahs Ögon har ett pris. Följeslagarna betalade det priset med deras pengar och deras blod. De mötte förföljelse från deras egna familjer, och bar modigt på hunger.

 

Följande incidenter ger en användbar insikt till de positiva attityder som Profeten (salAllahu aleyhi wa salam) visade och hans följeslagare tog efter.


1- En nära kompanjon till Profeten (salAllahu aleyhi wa salam) Abu Talha, hade en son som var väldigt sjuk. Abu Talha brukade komma hem varje dag och fråga hans fru om sonens hälsa. En dag så dog sonen, och Abu Talha var inte hemma den tiden. När frun såg att han var död, tvättade hon honom och virade in honom och lade honom någonstans i huset. När Abu Talha kom, frågade han om sonens tillstånd, och frun sade att han hade ro.

 

Abu Talha hade umgänge med frun den natten. Och hans fru informerade honom om sonens död på morgonen. När Abu Talha sade till Profeten vad som hade hänt dem, sade Allahs Sändebud (salAllahu aleyhi wa salam), "Må Allah välsigna er natt (alltså må Allah välsigna er med bra barn). Och sannerligen, välsignade Allah Abu Talha och hans fru med nio söner, vilka alla blev hufaz av Koranen [Saheeh Bukhary].

 

Denna berättelse visar tålamodet som följeslagarna hade. Frugan bar på sonens död med tålamod, och höll kunskapen om hans död gömd från fadern till en mer lämplig tid. Denna handling var välsignad av Allah, med barn som blev välsignelse för deras föräldrar i Efterlivet.


2- En kvinnlig följeslagare hade en make som hon älskade mycket. Han dog och hon var väldigt deprimerad över hans död. Så hon sökte råd från Profeten (salAllahu aleyhi wa salam), som lärde henne att recitera en Du'a att fråga Allah att byta hennes förlust med någonting bättre än det. Hon gjorde som Profeten(salallahu aleyhi wa salam) sade, och Allah svarade på hennes kall, genom att ge henne en make bättre än någon annan kvinna kunde ha - Profeten (salAllahu aleyhi wa salam)!


3- Kanske kom en av de största historier om optimism efter att Profeten(salAllahu aleyhi wa salam) fått stenar kastade på sig i Ta'if. Blödandes och emotionellt skadad, blev han besökt av en ängel av bergen som omringade Ta'if. Han fick ett val att ha dessa människor som nekat hans budskap att krossas. Han(salAllahu aleyhi wa salam) vägrade att ge dem destruktion, och sade att deras barn kanske skulle bli troende. Och det blev så i framtiden.


Den Garanterade Vinsten

 

Som troende, är vi garanterade vinst oavsett vad som händer oss, och det är vad som gör oss speciella. Om vi blir sjuka, faller våra synder bort från oss som löv faller från ett träd. Om vårt barn dör, kommer han eller hon vänta på oss i Efterlivet och prata för oss tills vi kommer in i Paradiset. Om vi krigar, kommer vi antingen vinna, eller dö som martyrer, som är en större vinst i sig själv.

 

Så frågan måste ställas, varför är då Muslimer så pessimistiska?

 

Självklart kommer detta från att man har för lite kunskap och tillit hos Allah. För när vi har kunskap, vet vi att prövningarna i livet kan passeras, då Allah inte lägger en större börda på oss än vad vi kan bära. Med kunskap, vet vi att dessa prövningar, väl passerade, kommer bära frukter i formen av att tillfredsställa vår Skapare, höjer oss i rankerna mot Honom, renar våra synder, och stärker vår Iman mer... Tilliten till Allah kommer göra oss säkra att ingenting är förlorat med Allah, ingen rädsla kommer upplevas, eller smärta, sorg, ångest eller depression.

 

Allah Säger nämligen, " Sannerligen med varenda prövning, kommer lättnad". Detta betyder att det måste komma svårigheter, oavsett hur det kommer, i död, förlust av tillgångar, skiljsmässa, jobbiga släktingar, eller förföljelse.


Tid att Agera

 

Om denna Ummah fortsätter med att klaga istället för att agera, kommer vi ingenvart. Vi vet redan att ickemuslimer hatar oss, och vi har vetat det i århundraden, och vet att de aldrig kommer gilla oss. Om dessa människor förföljde sina Profeter, varför skulle de inte förfölja oss idag? Allah har redan varnat oss för deras känslor om oss: "Och sannerligen kommer judarna och de kristna inte bli nöjda med er tills ni följer deras religion."

 

Och detta ska vi komma ihåg i alla aspekter i livet, för om följeslagarna hade gett upp för prövningarna i livet, hade de aldrig lyckats.

 

Snarare, bör vi känna glädje över tron vi har omfamnat, kämpa i vår kamp att sprida och etablera Allahs Ord på denna jorden oavsett konsekvenserna, och när sorg slår oss, kom ihåg hadithen:
“Konstig är vägarna av en troende, för det är gott i varenda händelse, och detta är inte för någon annan än för den troende. För om något gott händer honom, tackar han (Allah), och det är bra för honom i det, och om han hamnar i problem och underkastar sig (och har tålamod), så är det bra för honom i det.”översatt från -> missionislam.com
Tankar: 0.....
Du3a + må bättre | Direkt länk | 2010-10-10 @ 21:46:26|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


Bönetider


Video på Svenska om Profeten Muhammad
frid och välsignelser över honom

Svenska Islamiska Youtubekanaler

DawaSweden
IslamIdag
Muslimahkanalen
MuslimSe
Mussemanda
OmarIbnAlKhattab
SMSBilal
TheMuslim0
UnderTexter


Den Raka Vägen
Vill du ha evig lycka?Bismillahi Rahmani Rahim
Läs i din Herres namn, Han som har skapat – skapat människan av en grodd som sätter sig fast! Läs! Din Herre är den Främste Givaren, som har lärt [människan] pennans [bruk], lärt människan vad hon inte visste!

[Koranen 96:1-5]


Mina besökare
Online:
Idag:
Totalt:
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se Religion bloggar Filosofi/Religion Bloggportal länksamling Bloggparaden

RSS 2.0