Säg Nej till att slösa tid!

Bismillah,

Nej till att slösa tid på obetydliga sysslor  och onödiga argument

 

Vi alla hamnar i stunder där vi inte gör någon nytta alls. Det kan vara att man fastnar framför Tvn, spelar tv-spel, hänger ute på stan eller surfar runt flera timmar på nätet utan att ha fått någonting gjort. När man hamnar i ett sådant läge så kallas det för : Ghafla, det är när man hamnar i ett läge av att man inte kommer ihåg Allah. Man försvinner från det verkliga livet så att säga, in till en dröm värld.

 

Vi måste försöka undvika detta för vårt egna bästa. För vi kommer bli frågade om varenda sekund på Domedagen. Har vi tagit vara på vår tid eller slösat bort den?

 

Profeten, frid och välsignelser över honom sade att vi måste ta vara på vår lediga tid innan det är för sent. Innan vi inte har någon tid kvar. Imorgon kanske vi tappar våra röster, förlorar ett ben eller någonting liknande som gör att vi inte kan läsa Koranen högt, be stående osv. Då skulle vi alla sannerligen ha önskat att vi läste Koranen istället för att ha slösat vår tid på musik, tjat på föräldrar, onödiga diskussioner o debatter. Tänk dig bara för en sekund, eller testa med en ögonbindel, hur det skulle vara att vara blind. Våra ögon är en sådan välsignelse som vi inte tar vara på genom att titta på filmer, läsa skvaller-tidningar, spela data-spel.. När man borde läsa Koranen och andra Islamiska böcker. Tänk dig att aldrig kunna Höra någonting igen.. Och tänk om det sista du hörde var baktal, skvaller eller musik? Må Allah skydda oss!

Tankar: 0.....
Varningar | Direkt länk | 2010-11-19 @ 11:00:00|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


Bönetider


Video på Svenska om Profeten Muhammad
frid och välsignelser över honom

Svenska Islamiska Youtubekanaler

DawaSweden
IslamIdag
Muslimahkanalen
MuslimSe
Mussemanda
OmarIbnAlKhattab
SMSBilal
TheMuslim0
UnderTexter


Den Raka Vägen
Vill du ha evig lycka?Bismillahi Rahmani Rahim
Läs i din Herres namn, Han som har skapat – skapat människan av en grodd som sätter sig fast! Läs! Din Herre är den Främste Givaren, som har lärt [människan] pennans [bruk], lärt människan vad hon inte visste!

[Koranen 96:1-5]


Mina besökare
Online:
Idag:
Totalt:
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se Religion bloggar Filosofi/Religion Bloggportal länksamling Bloggparaden

RSS 2.0