Säg Nej till att Bekymra dig över Pengar

Nej till att ge prioritet till pengar och ordna en förmögenhet över sin hälsa, lycka, sömn och frid i sinnet


I dessa dagar, dessa ”Moderna”, ”Utvecklade” tider, jagar människan efter pengar. Vissa förstör sina kroppar genom att banta sig onaturligt smala för att kunna bli fotade och rika, vissa tar droger för att bli starkare och vinna en match för att få pengar, vissa låter sina äktenskap och familjer splittras bara för att de måste jobba övertid varenda dag, vissa sover inte på nätterna för att de tänker på sina pengar och hur de ska klara sig... många stressar sönder sig själva bara för att de vill ha mer pengar.

 

Samhället försöker få människor att tro på att ”Pengar kan göra dig lycklig”. Detta är så falskt som det kan bli. Visst kan livet bli en aning jobbigare om man inte har några pengar alls, inte kan betala hyra eller köpa mat. Men det är inte detta dem menar med att pengar kan göra dig lycklig. När de säger pengar menar de STORA pengar, bortom det nödvändiga för att klara sig. Sanningen är att dessa framgångsrika människorna med stora rikedomar inte alls är lyckligare än en ”medelklass” medborgare. Speciellt inte lyckligare än oss muslimer! De oroar sig mer ju mer pengar de har, de blir aldrig nöjda, de har ingen Islam, deras familjer är korrupt, de kan inte lita på någon osv.

 

Och sedan så ska man inte misströsta på Allahs gåvor och välsignelser. Vi ska inte oroa oss om pengar och låta pengabekymmer förstöra vår sömn, frid eller hälsa. Pengar kommer från Allah och vi behöver inte oroa oss. Vi måste alltid lägga vår tillit på Allah att vi kommer att klara oss. Självklart gör vi det vi kan praktiskt för att få pengar, genom att arbeta, göra du3a osv. Men sedan, när vi har gjort vårt så ska vi släppa alla ångest-tankar om ekonomin. Lååångt innan vi föddes så skrevs det ned i våra böcker exakt allt vi skulle få i dunya, varenda korn av ris är skrivet att vi ska äta. Vi kommer få det som är skrivet för oss, Allah försörjer oss! Vi måste lägga vår tillit på Allah och även acceptera ödet som Allah har bestämt för oss. Detta är hur vi får en lycka, ro i hjärtat som ingen annan förutom en troende kan få!

http://www.aha-business-ideas.com/image-files/definition-of-success.jpg

Tankar: 0.....
Mat, hälsa, skönhet | Direkt länk | 2010-11-22 @ 11:00:00|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


Bönetider


Video på Svenska om Profeten Muhammad
frid och välsignelser över honom





Svenska Islamiska Youtubekanaler

DawaSweden
IslamIdag
Muslimahkanalen
MuslimSe
Mussemanda
OmarIbnAlKhattab
SMSBilal
TheMuslim0
UnderTexter


Den Raka Vägen
Vill du ha evig lycka?



Bismillahi Rahmani Rahim
Läs i din Herres namn, Han som har skapat – skapat människan av en grodd som sätter sig fast! Läs! Din Herre är den Främste Givaren, som har lärt [människan] pennans [bruk], lärt människan vad hon inte visste!

[Koranen 96:1-5]


Mina besökare
Online:
Idag:
Totalt:




Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se Religion bloggar Filosofi/Religion Bloggportal länksamling Bloggparaden

RSS 2.0