Om Eid

As-Salamu Aleikum wa rahmatulahi wa barakatuh,

Eid ul-Adha närmar sig insh'Allah! Tänkte att några hadither om Eid passar lite. :)Al-Bara' återgav: Profeten (salAllahu alayhi wa salam) gjorde Khutba på Nahr dagen ('Id-ul-Adha) och sade: ”Det första som vi skall göra på denna vår dag är att be och sedan återvända för att slakta (våra offergåvor). Så den som gör så har handlat i enlighet med vår Sunna; och om någon slaktat innan bönen så var det endast kött som hav erbjöd sin familj och det kommer inte att på något sätt betraktas som en offergåva.” Min farbror Abu Burda bin Niyyar reste sig och sade: ”O Allahs Budbärare! Jag slaktade offergåvan innan bönen men jag har en ung get-hona vilket är bättre än ett äldre får.” Profeten sade: ”Slakta det istället för det första och en sådan get kommer inte att betraktas som en offergåva för någon annan efter dig.”

*~*

Muhammad bin Abi Bakr Al-Thaqafi återgav: När vi var på väg från Mina till 'Arafat så frågade jag Anas bin Malik angående Talbiya: ”Hur brukade ni säga Talbiya i Profetens sällskap?” Anas sade: ”Människorna brukade säga Talbiya och vad de sade brukade (man) inte protestera emot och de brukade säga Takbir och (man) protesterade inte mot det heller.”

*~*

Um 'Atiya återgav: Vi brukade bli tillsagda att komma ut på 'Id dagen och även ungmöerna och de menstruerande kvinnorna, så att de kunde stå bakom männen och säga Takbir tillsammans med dem och åkalla Allah tillsammans med dem och att hoppas på den dagens välsignelser och på renandet från synd.Haditherna är från SahihalBukhari.se


EID MUBARAK!

Tankar: 0.....
Islam | Direkt länk | 2010-11-15 @ 10:00:00|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


Bönetider


Video på Svenska om Profeten Muhammad
frid och välsignelser över honom

Svenska Islamiska Youtubekanaler

DawaSweden
IslamIdag
Muslimahkanalen
MuslimSe
Mussemanda
OmarIbnAlKhattab
SMSBilal
TheMuslim0
UnderTexter


Den Raka Vägen
Vill du ha evig lycka?Bismillahi Rahmani Rahim
Läs i din Herres namn, Han som har skapat – skapat människan av en grodd som sätter sig fast! Läs! Din Herre är den Främste Givaren, som har lärt [människan] pennans [bruk], lärt människan vad hon inte visste!

[Koranen 96:1-5]


Mina besökare
Online:
Idag:
Totalt:
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se Religion bloggar Filosofi/Religion Bloggportal länksamling Bloggparaden

RSS 2.0