Förklaring på hadithen om de 73 sekterna


Meningen av Profetens Uttalande :
”Alla av dem kommer vara i Elden, förutom En”.

 

F: Vad är meningen med följande Hadith:

 

”Min ummah kommer dela upp sig i 73 sekter. Alla av dem kommer vara i Helvetet förutom en sekt”.

 

Vad är det för sekt? Och kommer de 72 andra sekterna leva för evigt i Elden, så som Idoldyrkarna kommer göra eller inte? Och menas termen Ummah av Profeten (frid och välsignelser över honom) de som följer honom och även de som inte följer honom, eller är det endast den första?


S: Vad som menas med termen 'Ummah' i denna Hadith är Ummahn som följer honom som kommer bli uppdelade i sjuttiotre sekter; sjuttiotvå som är vilseledda som praktiserar innoverade religiösa handlingar som inte innehåller apostasi. Varje (sekt) kommer att torteras i enlighet med dess innovationer, och avvikelse, förutom för de som Allah ursäktar, och förlåter. Deras slutliga mål kommer att vara Paradiset. Den enda sekten som kommer vara skyddade är Ahlus-Sunnah wal-Jama'ah, som följer Profetens (frid och välsignelser över honom) sunnah, och håller fast vid vad han och hans Följeslagare, må Allah vara nöjd med dem, höll vid. Det är om dem som Profeten (frid och välsignelser över honom) sade:

 

”En grupp av min Ummah kommer vara stadiga, på sanningen, segrande, oskadade av de som går emot dem, och inte stödjer dem, tills döden eller Återuppståndelse-Dagen.” [al-Bukhari]

 

Angående dem som vars innovationer tar dem ut ur Islam, så hör de till Ummahn av inbjudan (mänskligheten i allmänhet), inte Ummah av svar(de som följer islam). De kommer att vara i Helvetet för evigt, och detta är den mest giltiga åsikten.

 

Det är också sagt att termen Ummah i denna Hadith betyder Ummah av inbjudan, vilket är en generell term som inkluderar alla som Profeten (frid och välsignelser över honom) var sänd till (mänskligheten), de som tror och de som inte tror. Där termen ”den räddade sekten) är Ummah av svar, som strikt är dem som tror på Profeten (frid och välsignelser över honom), tillitsfullt, och dör på detta. Detta är sekten som blir räddad av Elden; antingen av tidigare straff eller utan tidigare straff, och deras slutliga mål är Paradiset.

 

Angående de sjuttiotvå sekterna (i den andra åsikten) är de alla, förutom den räddade sekten, icke-troende som kommer leva för evigt i Elden. Där är det mer tydligt att Ummahn av Dawah, är mer generell i bibetydelser än Ummahn av svar. Det är att säga, den som är med i Ummah av svar, är även med i Ummah av inbjudan, medan inte alla i Ummahn av inbjudan tillhör Ummahn av svar.

 

Den Permanenta Kommittén

 

Källa: Fatawa Islamiyah, vol 1, trosuppfattning.

Tankar: 0.....
Fatawas | Direkt länk | 2010-11-27 @ 11:05:00|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


Bönetider


Video på Svenska om Profeten Muhammad
frid och välsignelser över honom

Svenska Islamiska Youtubekanaler

DawaSweden
IslamIdag
Muslimahkanalen
MuslimSe
Mussemanda
OmarIbnAlKhattab
SMSBilal
TheMuslim0
UnderTexter


Den Raka Vägen
Vill du ha evig lycka?Bismillahi Rahmani Rahim
Läs i din Herres namn, Han som har skapat – skapat människan av en grodd som sätter sig fast! Läs! Din Herre är den Främste Givaren, som har lärt [människan] pennans [bruk], lärt människan vad hon inte visste!

[Koranen 96:1-5]


Mina besökare
Online:
Idag:
Totalt:
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se Religion bloggar Filosofi/Religion Bloggportal länksamling Bloggparaden

RSS 2.0