Fasta på Arafah dagen!

OBS, DETTA ÄR NU PÅ MÅNDAG! MISSA EJ INSH'ALLAH!! <3


Den nionde dagen av Dhul-Hijjah (den 12:e och sista månaden i den islamiska kalendern) är dagen av Arafah. Det är dagen då  pilgrimer står på toppen av Arafah för att be. På denna dagen, borde alla muslimer runt om i hela världen som inte utför Hajj spendera dagen fastandes, i förberedelse för de tre dagar av firande med Eid ul-Adha.

Abû Hafsah, må Allah vara nöjd med honom, rapporterade att Profeten, må frid och välsignelser vara över honom, sade:

"Att fasta på dagen av Arafah tar bort synder för två år: året tidigare och det kommande året, och att fasta på Ashura (tionde dagen av Muharram) försonar synderna av tidigare år." [Rapporterad av alla förutom al-Bukhârî and Tirmidhî]

I en annan sägelse av Profetens (saw) fru Hafsah, må Allah vara nöjd med henne:

"Fyra saker försummade aldrig Allahs Sändebud: Att observera fastan på Ashura dagen, Arafat, tre dagar varje månad, och att be sunnahbönen för fajr tidigt på morgonen." [Muslim]


Dessa uttalanden är bevis över att denna handling (att fasta den nionde dagen av Dhul-Hijjah, dagen innan Eid ul-Adha) var en livslång praktik av Profeten, frid och välsignelser över honom, som hans fru rapporterade.

http://muslimmatters.org/wp-content/uploads/mt_rahma_arafah.jpg

Det finns vissa rapporteringar om att det är förbjudet att fasta på Arafah dagen. Men, det måste klargöras att detta refererar till en person som utför Hajj. Om en person är på hajj, finns det ingen fasta för honom eller henne på Arafah dagen. Detta är utan tvekan en välsignelse för honom på grund av svårigheterna i pilgrimsfärden. I en sägelse rapporterad av Umm al-Fadl, må Allah vara nöjd med henne, så sade hon:

"Följeslagarna tvekade över om Profeten fastade på Arafah eller inte. Hon beslöt för att bevisa för dem att han inte gjorde det, så hon sade, 'Jag sände honom mjölk, vilket han drack medan han  gav ut khutban (predikan) på Arafah.' " [Recorded by al-Bukhârî]

Att förbjuda pilgrimer att fasta dessa dagar är en stor barmhärtighet för dem, för att fasta kommer ge mycket svårigheter för personen som utför hajj, medan de är upptagna med (alla aktiviteter) på pilgrimsfärden. Annars, skulle inte pilgrimen fasta ändå eftersom han är resande.

 

Av: Tajuddin B. Shu'aib
Da`awah Enterprises International
Los Angeles, California. USA

Källa: SunnahOnline

Tankar: 2.....
Islam | Direkt länk | 2010-11-13 @ 19:22:00|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Kommentarer
Postat av: Serius

Vilka dagar? Datum? :)

2010-11-13 @ 20:46:12
Postat av: amanda

Det är på måndag insh'Allah den 15 november.

2010-11-13 @ 20:54:14
URL: http://apg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


Bönetider


Video på Svenska om Profeten Muhammad
frid och välsignelser över honom

Svenska Islamiska Youtubekanaler

DawaSweden
IslamIdag
Muslimahkanalen
MuslimSe
Mussemanda
OmarIbnAlKhattab
SMSBilal
TheMuslim0
UnderTexter


Den Raka Vägen
Vill du ha evig lycka?Bismillahi Rahmani Rahim
Läs i din Herres namn, Han som har skapat – skapat människan av en grodd som sätter sig fast! Läs! Din Herre är den Främste Givaren, som har lärt [människan] pennans [bruk], lärt människan vad hon inte visste!

[Koranen 96:1-5]


Mina besökare
Online:
Idag:
Totalt:
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se Religion bloggar Filosofi/Religion Bloggportal länksamling Bloggparaden

RSS 2.0