Acceptera Viljan och Ödet av Allah (SWT)

Bismillah,
Från boken "The Ideal Muslimah" av Dr.Muhammad Ali al-Hashimi.
Den är skriven till kvinnan i Islam men gäller även mannen i Islam lika mycket!


Den Muslimska kvinnan som är lydig till sin Herres Befallningar accepterar naturligt Hans vilja och öde(Han skrivit för en), eftersom detta är en av de största tecken av tro, lydnad, taqwa(gudsfruktan) och rättfärdighet i en person. Så den muslimska kvinnan som är vägledd av Islams läror accepterar alltid vad som än händer i hennes liv, oavsett om det är bra eller dåligt, eftersom denna attityd av acceptans är bra för henne i alla fall, som Profeten (frid och välsignelser över honom) förklarade:

"Så fantastisk är Muslimens händelser! Hans händelser är alla bra. Om han upplever lättnad, är han tacksam, och det är bra för honom. Om han upplever svårigheter, möter han det med tålamod och ihärdighet, och det är också bra för honom" (sahih Muslim)

Den Muslimska kvinnan är övertygad över att vad som än händer henne i livet inte kunde ha undvikits, och vad som än inte hände henne inte skulle hända. Allting händer i enlighet med viljan och ödet av Allah (SWT), så allt som händer henne är gott. Om någonting bra händer henne, uttalar hon pris till Allah, och hon blir en av de som är tacksamma, lydiga och framgångsrika; om någonting dåligt händer henne, möter hon det med tålamod och styrka, så hon blir av dem som är tålmodiga, befriade och segerrika.

Med denna djupa tron, möter den Muslimska kvinnan framgångarna och motgångarna av livet med en lugn själ som accepterar viljan och ödet av Allah (SWT). Hon söker Hans hjälp med tålamod och bön, och hoppas på belöning från Honom. Hon prisar Allah (SWT) för vad Han har velat och ödesbestämt, så som al-Khansa (må Allah vara nöjd med henne) gjorde dagen hon hörde nyheterna om att hennes fyra söner (dött) och sade:

"Pris ske till Allah (SWT) Som har hedrat mig med deras martyrskap; Jag hoppas att Allah (SWT) kommer samla dem med mig under Sin Barmhärtighet."

Hon går till platser där hon oftast brukar be, och söker Allahs (SWT) hjälp med bön och tålamod, så som Asma bin Umays (må Allah vara nöjd med henne) brukade göra när olyckor och tragedier slog ner en efter en. Hon förlorade sin första make, Jafar ibn Abi Talib (må Allah vara nöjd med honom), sedan blev hon slagen med döden av hennes andra make, Abu Bakr as-Siddiq (må Allah vara nöjd med honom), och sin son, Muhammad ibn Abi Bakr, må Allah vara nöjd över honom.

Det finns många andra exempel i historien av Muslimska kvinnor som hade tro, hoppandes för belöning av Allah (SWT) och mötte svårigheter med tålamod och styrka. Allah kommer belöna dem enormt:


"..Bara de som håller ut skall få sin [fulla] lön och mer därtill."

(Qur'an 39:10)
Tankar: 0.....
Kvinnor | Direkt länk | 2010-11-24 @ 11:00:00|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


Bönetider


Video på Svenska om Profeten Muhammad
frid och välsignelser över honom

Svenska Islamiska Youtubekanaler

DawaSweden
IslamIdag
Muslimahkanalen
MuslimSe
Mussemanda
OmarIbnAlKhattab
SMSBilal
TheMuslim0
UnderTexter


Den Raka Vägen
Vill du ha evig lycka?Bismillahi Rahmani Rahim
Läs i din Herres namn, Han som har skapat – skapat människan av en grodd som sätter sig fast! Läs! Din Herre är den Främste Givaren, som har lärt [människan] pennans [bruk], lärt människan vad hon inte visste!

[Koranen 96:1-5]


Mina besökare
Online:
Idag:
Totalt:
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se Religion bloggar Filosofi/Religion Bloggportal länksamling Bloggparaden

RSS 2.0