Ta Ställning..

as-salamu aleikum wa rahmatulahi wa barakatuh,
fick en fin kommentar av en underbar syster mash'Allah..! Det handlade om Niqab och vad vi muslimer kan göra för att försöka få svenska folket att inte vilja förbjuda niqab.


Jag har inte direkt några speciella tankar, mer sådant som vi alla tänker på insh'Allah. Om ni har fler förslag hur vi kan ta ställning för Niqab så skriv det gärna..!!
Här är några punkter jag kan komma på insh'Allah..
  1. Skriv till din lokala tidning på insändar-sidan, ordet är fritt eller liknande.. Där kan du skriva om varför förbud inte är någon lösning för någonting, några argument kanske och göra dawah..

    Det kan se ut ungefär såhär som ett exempel bara lite kort hehe,

    "I Allahs Namn, den Mest Nåderike, Den Mest Barmhärtige. Hejsan, jag är en muslimsk kvinna. En muslimsk kvinna som bär hijab/niqab. En muslimsk kvinna som ser hur muslimska kvinnor runt om i världen blir förtryckta och hatade. Folk tror att de hjälper de muslimska kvinnorna, men sanningen är att de lider. Vad tror ni är förtryck egentligen? Att vi väljer att täcka oss eller att någon tvingar ta av oss? Folk påstår att majoriteten blir tvingade till att ha slöja/niqab, de påstår att vi vill ta av oss egentligen. Sanningen är att vi älskar dessa kläder och vi gör det för att vi älskar Gud-Allah! Klart det finns män runt om i världen som tvingar sina kvinnor och barn till olika saker, men det existerar i ALLA kulturer och länder. Det finns överallt - förtryck alltså. Så kom inte och säg att vi blir förtryckta för att VI väljer att vara anständiga och täcka oss, för att vi är blyga över våra kroppar och inte vill att alla ska kunna se oss. Borde man inte respektera detta? 

    Och om ni ska komma med att man inte får täcka sitt ansikte för att ingen kan identifiera en. Fråga till er, hur kan ni känna igen någon genom telefonen? Men inte bara det, polisen och säpo har stenkoll på alla muslimer mer än ni tror..! Alla som är riktigt praktiserande muslimer finns i deras register, de som går till moskén ofta.. Vad tror ni då om de som bär niqab? Tror ni verkligen att någon i niqab ska göra någonting kriminellt? Alltså i våra kläder, man snubblar ofta för att de är långa, speciellt i trappor.. Det är inte praktiskt i brottsammanhang liksom vem som helst kan förstå detta. Vi vill bli behandlade med respekt trots att vi inte klär oss som alla andra.

    Om Sverige skulle välja att ha förbud av niqab så skulle jag och många andra bli så sårade. Inte bara invandrare har niqab, även svenskar med svensk släkt och svenskt "blod" bär den. Det är vårt val vad vi vill ha på oss och inte.. Ingen ska bestämma och förbjuda oss. Religionsfrihet existerar i Sverige och varför ska då den svenska lagen bryta mot den redan existerade lagen om religionsfrihet?? Absurt...!"

    Men detta är då om det redan existerar en debatt om detta och det börjar bli skriverier om det ska förbjudas eller inte. Det är inte bra att lägga upp ett sådanthära om det inte existerar debatt. För då kanske man är orsaken till att folk börjar tänka på att förbjuda det..

    Ska man skriva någonting nu när det ändå är ganska lugnt kanske man kan skriva någonting liknande som detta:

    "En kvinna vars kropp så vacker, att allas blickar fastnar på den.
    En kvinna vars hår så glänsande, att vissa drömmer om det.
    En kvinna vars läppar så fylliga, att både män och kvinnor vill känna på dem.
    En kvinna vars blyghet är större än många oskulder.
    En kvinna vars liv cirkulerar i att göra sin Herre nöjd.
    En kvinna vars kläder täcker all hennes skönhet.
    En kvinna som endast vill visa sina ögon men kanske tänker på att täcka dem med.
    Folk säger att hon är förtryckt utan att fråga henne själv.
    Hon skulle svara att även om hon inte hade en far,bror eller make-skulle hon välja det själv.
    Hon vill inte ha denna världens blickar, hon vill inte vara en slav till denna mode-värld.
    Hon är en kvinna med heder, självrespekt och kärlek till sin Skapare.
    En kvinna vars val bör respekteras..
    Inte någon som bör diskrimineras..
    Inte någon som bör bli spottad på,
    puttad på eller stirrad äcklat på.
    Hon är en kvinna precis som din mor.
    Hon har mer självrespekt än du tror.
    En kvinna som endast vill leva sitt liv,
    som universums Skapare vill.
    En kvinna som undrar varför folk vill se henne?
    När det finns miljader kvinnor som visar sig..
    Hon undrar - räcker det ej?
    En kvinna vars skönhet alltid blir täckt,
    för hon tänker på när hon ska bli återuppväckt."



  2. Du kan tala med dina icke-muslimska vänner eller arbets/skol-kamrater om detta och ge dem information om varför vissa muslimska kvinnor väljer att täcka sig med niqab. Så att när de kommer tala om detta med någon annan om det nu blir aktuellt så vet dem sanningen om detta och kommer insh'Allah sprida vidare.


  3. Om det skulle bli aktuellt med något sådant val här i Sverige så kan ni även försöka skriva ut papper/blanketter med information om niqab och varför det inte bör förbjudas osv. Och dela ut det i centrum (för bröder) och kanske lägga det i andras brevlådor..

Ehm.... Jag har inte tid att försöka hitta på fler idéer hehe, men skriv som sagt ned era idéer!! Ingen idé är dum och det är bra om vi samarbetar för Allahs Skull.
Tankar: 3.....
Mina Tankar | Direkt länk | 2010-05-07 @ 16:34:10|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Kommentarer
Postat av: Linn

MashaAllah, må Allah belöna dig! jätte bra förslag coh mashaAllah vad fin dikt.

Jag har fått ett mejl av Jennifer med många bra tips på vad man kan göra som jag har mejlat till dig. InshaAllah, om vi alla hjälps åt och jobbar tillsammans och ber Allah om hjälp och gör mycket dua så kommer det att gå inshaAllah, Allahu Aleem! I vilket fall som helst är det vår plikt som muslimer att undervisa icke muslimer om islam och varför vi går klädda som vi gör.



<3

2010-05-07 @ 18:00:29
Postat av: din syster

med tanke på att det snart är val i sverige tänkte jag att du kanske kan skriva om att det är shirk att rösta på mänskliga lagar så kallade demokrati. denna tema kan kallas "tawheed hakimiyah"

jag kan ochså hjälpa dig med matrial om du vill.

2010-05-08 @ 21:09:39
Postat av: Sanningen om Shia

Jättebra ideer du hade där!

2010-05-09 @ 22:23:37
URL: http://sanningenomshiism.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


Bönetider


Video på Svenska om Profeten Muhammad
frid och välsignelser över honom





Svenska Islamiska Youtubekanaler

DawaSweden
IslamIdag
Muslimahkanalen
MuslimSe
Mussemanda
OmarIbnAlKhattab
SMSBilal
TheMuslim0
UnderTexter


Den Raka Vägen
Vill du ha evig lycka?



Bismillahi Rahmani Rahim
Läs i din Herres namn, Han som har skapat – skapat människan av en grodd som sätter sig fast! Läs! Din Herre är den Främste Givaren, som har lärt [människan] pennans [bruk], lärt människan vad hon inte visste!

[Koranen 96:1-5]


Mina besökare
Online:
Idag:
Totalt:




Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se Religion bloggar Filosofi/Religion Bloggportal länksamling Bloggparaden

RSS 2.0