"Draw Muhammed Day"... Audhobillah!

Må Allah förstöra för varenda människa som gör narr av vår älskade Profet salAllahu aleyhi wa salam!

MEN muslimerna Allahu Akbar, ska göra en demostration för detta på nätet.. Se nedanstående video för att förstå.



Hatarna ska inte få synas mest denna dagen! NEJ, vi ska göra det genom att lägga upp så många videos på youtube som möjligt, så många bra artiklar på våra bloggar som möjligt och hedra vår älskade Profet Muhammed, salAllahu aleyhi wa salam!

'-Detta är Jihad[Kamp] på internet som DU kan delta i-'

Tankar: 7.....
Islam och Samhälle | Direkt länk | 2010-05-01 @ 10:24:08|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Kommentarer
Postat av: Tasnim | Vardag & Bloggdesign

"Draw Muhammad day"? Vilka töntar.. En del borde verkligen skaffa sig en hobby eller mening med livet som gör de mindre intresserade av att sara och göra ner andra. Urk.

2010-05-01 @ 12:07:57
URL: http://tasnim.blogg.se/
Postat av: Dawah syster

SubhanAllah :(

2010-05-01 @ 12:41:27
URL: http://dawahsister.blogg.se/
Postat av: Carl Jakobsson

Varför deltar man i en sådan här dag? För att få svar på frågan hjälper det att känna till att många av oss som deltar i den inte hatar Muhammed eller islam. Vad vi däremot entydigt står för är yttrandefrihet, vilken inkluderar rätten att säga och göra saker som andra kan ta illa upp av. Yttrandefrihet som är begränsad till vad andra anser inte störa dem är ingen frihet alls. Om man skulle begränsa den på det sättet skulle varje enskild grupp, som ogillar vad någon annan säger, kunna styra vad folk får säga. En grupp som verkligen hatar islam skulle kunna säga sig bli upprörda när de ser personer be och förbjuda deras bön. En sådan yttrande"frihet" är inte frihet, utan bara tyranni.



Men, tillbaka till frågan, varför stöttar jag och andra en sådan här dag? Det handlar alltså inte om hat, utan det handlar om att vi stöttar yttrandefrihet och att vi säger emot att enskilda personer och grupper kan hota folk för att ha avbildat Muhammed. Delvis är tanken att om tillräckligt många personer går ut och målar Muhammed finns det mindre mening för en aggressiv person att attackera någon av oss. Det kommer inte finnas någon mening med det, eftersom ingen av oss andra kommer att ge vika och tillåta hot inskränka vår frihet.



För övrigt kan jag säga det att du utmålar dig som en hatare när du skriver sådant som "Må Allah <b>förstöra</b> för varenda människa som gör narr av vår älskade Profet salAllahu aleyhi wa salam!" Men du kanske hade någon annan avsikt med att skriva det?

2010-05-12 @ 11:48:24
URL: http://ordningochanarki.blogspot.com/
Postat av: amanda

Hej Carl.

Yttrandefrihet som betyder att visa orespekt och att såra miljontals människor? Ingen verkar bry sig om etik och moral. Sedan NÄR blev det en BRA sak att kunna förolämpa och förarga massa människor? Men ärligt? SEn när? Det är helt SJUKT att vilja göra detta, det betyder att man är en sjuk människa att vilja såra och provocera andra människor.



OCH TRO MIG. DEnna dagen kommer inte göra någon nytta alls. Detta kommer skapa stor kaos insh'Allah så folk inser att man ska inte förolämpa Profeten salAllahu aleyhi wa salam.



DU borde respektera muslimer och inte delta i detta strunt! FÖR DU VET att muslimer blir sårade, arga och att Profeten Muhammed frid över honom betyder mer för dem än någonting annat. Vi älskar honom mer än våra familjer och oss själva! Vad skulle du tycka om jag och massa andra mäniskor vill förolämpa din mamma och skända henne osv? ÄR DET RÄTT?! Nej.



och att jämföra bönen med detta är löjligt. Bönen,slöjan osv är religionsfrihet. Och plus, det är inte som om man ändrar yttrandefrihetslagen. Man visar att detta är någonting riktigt ogillat som folk inte bör göra då Profeten,salAllahu aleyhi wa salam är nära våra hjärtan. Och det bör respekteras! SOM EN MÄNNISKA bör man inte förolämpa och såra en annan människa! Det kallas för att vara snäll, att ha medkänsla och att ha bra moral. Om man gör någonting som man vet kommer såra någon är man elak och saknar empati överhuvudtaget.



SOM sagt så kommer inte detta projekt lyckas alls. för för varje dag som går så älskar vi Profeten Muhammed salAllahu aleyhi wa salam mer, för ju mer man lär känna hans karaktär och hans liv ju mer älskar man honom. Och ju mer kommer vi hata när någon förolämpar,avbildar honom och sårar oss.



Ska verkligen "den fria viljan", yttrandefrihet, gå före moral, medkänsla , förståelse osv? Istället kan du ju rita judar som blir gasade till döds av nasister? Nej... det skulle ju vara att gå för långt alltså ett helt folk skulle ta illa upp, bli sårade, mordhota osv. Det är exakt samma för muslimer när NI VISAR orespekt för vår religion och känslor genom att avbilda Profeten, salAllahu aleyhi wa salam, och förolämpa honom. DU kanske tänker men det är inte samma sak? KÄNSLORNA ÄR SAMMA. saker betyder olika för olika personer.



Grejen är att DU vet inte hur mycket Muhammed(salAllahu aleyhi wa salam) betyder för en så du borde inte rita osv.



Och ja, jag hatar när en person avbildar Profeten,salAllahu aleyhi wa salam och förolämpar honom. Jag hatar inte personen som en person, utan dens handlingar och Allah kommer att dömma oss på domedagen för vad vi har gjort. Och detta är sannerligen någonting som man inte kommer undan med - att förolämpa Hans Sändebud osv.

2010-05-12 @ 12:44:08
URL: http://apg.blogg.se/
Postat av: Carl Jakobsson

Ny anteckning 46



"Sedan NÄR blev det en BRA sak att kunna förolämpa och förarga massa människor? Men ärligt? SEn när? Det är helt SJUKT att vilja göra detta, det betyder att man är en sjuk människa att vilja såra och provocera andra människor."



Först och främst, det är inte nödvändigtvis någons mening att förolämpa någon. Förolämpning är en reaktion till ett budskap och vad som gör en förolämpning är inte enbart budskapet, utan även personen som tar emot det. Det är värt att komma ihåg eftersom många bilder som gjorts av Muhammed inte tolkas som förolämpande alls av icke-muslimer, och då måste du förstå att avsikten aldrig har varit att förolämpa. Många av de första karikatyrerna av Jyllandsposten kan jag inte alls se hur de skulle vara förolämpande, exempelvis. Iaf det jag vill komma fram med är att många budskap som görs kan vara av helt neutral karaktär, men de blir bara förolämpningar av dem som tolkar dem som sådana. Precis som konst ligger en förolämpning i betraktarens öga.



Vidare är det inte alls sjukt att vilja provocera människor, och detta har varit bra att göra det när det rör sig om att attackera uppfattningar och världsåskådningar som är negativa. Det väckte exempelvis många negativa känslor när Darwin först kom med idén om naturligt urval för att förklara arternas uppkomst, men han är i sin fulla rätt att komma med dessa åsikter för att ge oss kunskap om varifrån människan kommer, vilket även kan ge teknik och information till människans tjänst (som förbättrade grödor). Vidare är nästan alla som bidragit med nya idéer som fört mänskilgheten oftast en avvikare, en som sticker ut, en som kommer med obekväma åsikter för många andra i samhället.



"DU borde respektera muslimer och inte delta i detta strunt! FÖR DU VET att muslimer blir sårade, arga och att Profeten Muhammed frid över honom betyder mer för dem än någonting annat. Vi älskar honom mer än våra familjer och oss själva! Vad skulle du tycka om jag och massa andra mäniskor vill förolämpa din mamma och skända henne osv? ÄR DET RÄTT?! Nej."



Visst, det är synd att jag gör folk ledsna, men jag anser det vara viktigare att folk får ha friheten att förlöjliga andra. Jag skulle såklart inte gilla det ifall du eller någon annan målade nidbilder av min mor, men jag skulle inte försöka förbjuda er att göra det och jag skulle inte hota er på något sätt, ens i förtäckta ordalag...



"och att jämföra bönen med detta är löjligt. Bönen,slöjan osv är religionsfrihet."



Det är inte alls löjligt. Det visar att konsekvensen av er vilja att förbjuda en företeelse i förlängning gör att man kan förbjuda andra företeelser. Alltså sätter någon upp regeln "Vi kan förbjuda det som folk blir upprörda, sårade, arga och förolämpade över" då begränsar man inte det här enbart för att göra narr av religioner utan för allt möjligt! Visst, du kan komma med undantag, men det är inte värt något att bara säga "Men vi skall få fortsätta att göra det som gör andra upprörda, för vi är speciella av anledning X". Det handlar alltså om att man skall finna sig i de regler man själv sätter upp för andra; den som leker ger får leken tåla.



"Och plus, det är inte som om man ändrar yttrandefrihetslagen."



Om man förbjuder avbildningar av Muhammed är det precis vad man gör.



"SOM EN MÄNNISKA bör man inte förolämpa och såra en annan människa! Det kallas för att vara snäll, att ha medkänsla och att ha bra moral. Om man gör någonting som man vet kommer såra någon är man elak och saknar empati överhuvudtaget."



Det håller jag med om, MEN då vissa muslimer världen över ser det som helt okej att misshandla eller förbjuda oss för att göra något sådant, måste man visa att vi inte låter oss bli skrämda till tystnad.



"Ska verkligen "den fria viljan", yttrandefrihet, gå före moral, medkänsla , förståelse osv? Istället kan du ju rita judar som blir gasade till döds av nasister? Nej... det skulle ju vara att gå för långt alltså ett helt folk skulle ta illa upp, bli sårade, mordhota osv."



Det finns, såvitt jag vet, inga judiska grupper som hotar föreningar som avbildar Förintelsen. Men även om det skulle finnas sådana måste du väl förstå att bara för att en grupp gör fel ger det inte en annan grupp rätt att också göra det?



Och nej, yttrandefrihet går inte före moral. Men vad du missar är att det inte bara är ni muslimer som har känslor, utan även alla de som har avbildat Muhammed.

2010-05-12 @ 14:12:23
URL: http://ordningochanarki.blogspot.com/
Postat av: rikard

den dagen muslimer slutar möta teckningar med våld och hot om våld så kan vi mötas i en sansad debatt.

2010-05-13 @ 14:28:15
Postat av: Robin

Lite sent att prata om sårade känslor, fanatiska religiösa förstörde south park avsnittet, nu måste vi avbilda muhammed tills vi kan vara säkra på att det är så vanligt att de som blir upprörda ignorerar/argumenterar istället för att hota och ta till våld mot enskilda personer eller företag.

Synd att det ska behöva gå så långt men inse att folk kanske vill driva lite med ALLA religioner då och då och att vi inte förstår varför icke troende ska behöva begränsas av troendes religion. Så fort extremisterna lugnar sig kommer det jämna ut sig och man kommar skämta om Islam ungefär lika mycket som man gör om tex kristendomen idag.

2010-05-13 @ 22:34:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


Bönetider


Video på Svenska om Profeten Muhammad
frid och välsignelser över honom





Svenska Islamiska Youtubekanaler

DawaSweden
IslamIdag
Muslimahkanalen
MuslimSe
Mussemanda
OmarIbnAlKhattab
SMSBilal
TheMuslim0
UnderTexter


Den Raka Vägen
Vill du ha evig lycka?



Bismillahi Rahmani Rahim
Läs i din Herres namn, Han som har skapat – skapat människan av en grodd som sätter sig fast! Läs! Din Herre är den Främste Givaren, som har lärt [människan] pennans [bruk], lärt människan vad hon inte visste!

[Koranen 96:1-5]


Mina besökare
Online:
Idag:
Totalt:




Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se Religion bloggar Filosofi/Religion Bloggportal länksamling Bloggparaden

RSS 2.0