Effekten av synder

Effekten av synder
Utdrag från Imam Ibn Qayyims “Al-Jawaab al-Kaafee”


1. Förhindrandet av Kunskap: Kunskap är ett ljus som Allah kastar in i hjärtat och olydnad släcker detta ljus.
Imaam Shaafi´ee sade: "Jag klagade till en Wakee' om svagheten i mitt minne, så han beodrade mig att lämna olydnad. Och informerade mig att kunskapen är ljus. Och att ljuset av Allah inte ges till den som är olydig."

 

2. Förhindrandet av Uppehälle: Precis som Taqwa(fruktan) ger ett uppehälle, så om man överger Taqwa orsakar det fattigdom. Det är ingenting som kan ge ett bra uppehälle så som när man lämnar olydnad.

 

3. Förhindrandet av lydnad (till Allah). Om det inte fanns något annat straff för olydnad än att det förhindrar en från lydnad till Allah så borde detta vara tillräckligt.

 

4. Olydnad gör hjärtat och kroppen svagare. Att hjärtat blir svagare är någonting klart. Olydnad slutar inte att göra det svagare tills livet i hjärtat försvinner helt.

 

5. Olydnad förkortar livet och förstör välsignelser. Precis som rättfärdighet förlänger livet, förkortar synder det.

 

6. Olydnad sår sina egna frön och föder sig själv tills det blir svårt för tjänaren att separera sig själv från den.

 

7. Synder försvagar hjärtats vilja och kommer lösas upp så att begäret för olydnad blir starkt och begäret att be om förlåtelse blir svagt bit för bit tills begäret att be om förlåtelse försvinner från hjärtat helt.

 

8. Varje typ av olydnad är ett arv från en nation av de nationer som Allah (SWT) förstört. Sodomi är ett arv från Folket av Lot, att ta mer än man har rätt till och att ge mindre är ett arv från Folket av Shu'ayb, att söka storhet i landet och skapa korruption är ett arv från Folket av Pharoah och stolthet/arrogans och tyranni är ett arv från folket av Hud. Så den olydige bär plagget av vissa av dessa nationer som var fiender till Allah.

 

9. Olydnad är av anledningen att tjänaren hålls föraktad av sin Herre. Al-Hasan al-Basree,radiAllahu anho, sade: De blev föraktade i (Hans vy) så de var olydiga mot Honom. Om de hade varit hederliga i (Hans vy) skulle Han skyddat dem. Allah den Upphöjde sade: "Och den som Allah sänker (förödmjukar) finns det ingen som hedrar." [Hajj 22:18]

 

10. De dåliga effekterna av syndaren faller på de brevid honom och även djuren som ett resultat att de blir rörda av skada.

 

11. Tjänaren fortsätter att synda tills det blir väldigt enkelt för honom och det verkar obetydligt i hans hjärta och detta är ett tecken på förstörelse. Varje gång en synd blir obetydlig i en tjänares ögon blir den enorm i Allahs Syn.

 

Ibn Mas'ood, radiAllahu anho, sade: Sannerligen, den troende ser sina synder som om han stod vid foten av ett berg med rädslan att den ska falla på honom och syndaren ser sina synder som en fluga som passerar hans näsa så han försöker ta bort den genom att vifta med sin hand.. [Bukhari]

 

12. Olydnad ärver förnedring och ödmjukhet. Heder, allt av det, ligger i lydnad till Allah. Abdullah ibn al-Mubaarak sade: "Jag har sett synder döda hjärtat. Och förnedring ärvs av att de ständigt fortsätter. Att lämna synder ger liv till hjärtat. Och förebyggandet av din själ är bättre för det."

 

13. Olydnad gör ens intellekt korrupt. Ens intellekt har ljus och olydnad släcker detta ljus. När ljuset av intellektet är släckt blir det väldigt svagt och otillräckligt.

 

14. När olydnaden blir mer, blir tjänarens hjärta förseglat så att han blir av dem som är bekymmerslösa.

 

Den Upphöjde säger: "Men nej! En fläck har blivit kvar på deras hjärtan pågrund av vad de brukade tjäna(deras handlingar)."[Mutaffifeen 83:14]

 

15. Synder orsakar att olika typer av korruption sker i landet. Korruption i vattnet, luften, växterna, frukterna och i bostäderna. Den Upphöjde säger:

 

"Ordningen har störts och fördärv har visat sig på fasta land och i havet, allt verk av människohand. Därför låter Han dem känna på några av [följderna av] deras handlingar; kanske kommer de att [ångra sig och] vända om." [Surah Rum 30:41]

 

16. Att anständigheten försvinner vilket är grunden i hjärtats liv och grunden till allt gott. Att det försvinner är att allt försvinner.

 

Det är autentiserat från Sändebudet, salAllahu aleyhi wa salam, att han sade: Anständighet är godhet, allt av det [Bukhari and Muslim]
En Poet sade: "Och vid Allah, det finns ingenting gott i liveteller i hela världen när anständighet försvinner."

 

17. Synder försvagar och förminskar förstoringen av Allah, den Mäktige i hjärtat av tjänaren.

 

18. Synder är anledningen till att Allah glömmer Sin tjänare, att överge honom och lämna honom att kämpa för sig själv med sin själ och sin shaytaan.. och i detta är förstörelse vars ingen hjälp han kan hoppas på.

 

19. Synder tar bort tjänaren från riket av Ihsaan (att göra gott) och han är förhindrad från (att få) belöning som de som gör gott. När Ihsaan fyller hjärtat förhindrar den det från olydnad.

 

20. Olydnad orsakar att välsignelserna (från Allah) minskar och gör Hans hämnd laglig. Ingen välsignelse slutar att komma till en tjänare förutom att det är pågrund av en synd och inget straff är lagligt för honom förutom pågrund av en synd.
Alee, radiAllahu anho, sade: Ingen prövning har kommit ner förutom pågrund av en synd och den (prövningen) drar sig inte tillbaka förutom om man ber om förlåtelse. Allah den Upphöjde säger:



"Ingen motgång drabbar er som inte är en följd av era egna händers verk; ändå är det mycket som Han förlåter.” [Shura 42:30]

 

 

Och den Upphöjde sade även:
"Gud gör nämligen ingen ändring i de välgärningar som Han har visat ett folk, så länge de inte [själva] ändrar sitt sinnelag. Gud hör allt, vet allt.”
[Anfaal 8:53]

 

Källa:

http://www.alghurabaa.org/articles/scholars/ibn-al-qayyim/the-effect-of-sins/#more-156

Tankar: 1.....
Du3a + må bättre | Direkt länk | 2010-03-28 @ 13:53:19|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Kommentarer
Postat av: Svarten

Jag har lagt till din blogg i länklistan "Muslimer som bloggar": http://tinyurl.com/cdb4dh Jag har kallat den för "Toyalibato 'ilm".

2010-03-28 @ 14:18:20
URL: http://svarten.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


Bönetider


Video på Svenska om Profeten Muhammad
frid och välsignelser över honom





Svenska Islamiska Youtubekanaler

DawaSweden
IslamIdag
Muslimahkanalen
MuslimSe
Mussemanda
OmarIbnAlKhattab
SMSBilal
TheMuslim0
UnderTexter


Den Raka Vägen
Vill du ha evig lycka?



Bismillahi Rahmani Rahim
Läs i din Herres namn, Han som har skapat – skapat människan av en grodd som sätter sig fast! Läs! Din Herre är den Främste Givaren, som har lärt [människan] pennans [bruk], lärt människan vad hon inte visste!

[Koranen 96:1-5]


Mina besökare
Online:
Idag:
Totalt:




Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se Religion bloggar Filosofi/Religion Bloggportal länksamling Bloggparaden

RSS 2.0