Hur inget liknar Koranen och Några Bevis på att Den är från Allah(subhanahu wa ta`ala)

Bismillahir Rahmanir Raheem,
I Allahs Namn, den Mest Nåderikeden, Mest Barmhärtige


http://mysistersinislam.com/images/quran.jpg

 

 

Av några lärda från al-Azhar
översatt av mig..


..Här har du några bevis på att Koranen är från Guds ord:

 

FÖRST - För att den är höjdpunkten av språklig perfektion. Araberna [innan islam] var inte vana vid dess form. Deras lingvistika förmågor var ett hinder pågrund av att den(Koranen) uttrycktes i de kortaste former utan att förlora sin klara mening [bayan].

 

ANDRA - Dess underbara struktur var unik när det kom till början av verserna, deras beslutsamhet, och ställena där man slutar [recitera dem]. Detta är adderat till ett elegant sätt att presentera sanningen och den sanna kunskapen om Gud [irfan]. Dess vackra ord och vänliga insinuationer, lättsamma konstruktionen och klarheten av befallningar gjorde de renaste sinnena av ökenboende helt förbluffade och förståelsen av att använda tungan(att läsa Koranen) slog ner. Visdomen bakom detta utmärkande sätt Koranen var uppenbarad på var för att inte lämna någon tvekan för de med förstånd eller ge dem någon anledning att själa [genom att producera någonting liknande (vilket är omöjligt)].

 

TREDJE - Eftersom Koranen har dokument för vad som skall komma. De sker i enlighet med hur Allah har viljat. Allah säger, "i enlighet med Guds vilja skall ni helt visst stiga in i den heliga Moskén i fred och med rakade huvuden eller kortklippt hår. Då har ni ingenting mer att frukta!." (Surah "Segern", 48.27)

 

FJÄRDE - Vad den har berättat om tidigare generationer och människorna från forna tider och det var känt [för folket av Quraysh] att [Muhammed] var inget än en analfabet som varken läste eller skrev. Han brukade inte sitta jämte lärare i skolor, inte heller beblandade han sig med de lärda. Han var uppväxt kring folk som inte kunde någon bok. De var nakna [arin] när det kom till vetenskaplig forskning  [al-ulum al-`aqliyyah]. Allah sade, "DENNA Koran klarlägger för Israels barn de flesta av de [frågor] som delar dem i skilda läger;"  (Surah "Myrorna", 27.76).

 

FEMTE - Vad den har uppenbarat om hemligheter av de som var emot den och vad de brukade sammansvärja. Deras svek var uppenbarat för Allahs Sändebud(frid och välsignelser över honom).

 

SJÄTTE - Att den innehåller kunskap från den minsta av partiklar till kosmisk fakta som Araberna inte visste någonting om generellt och inte heller Muhammed (frid över honom); det viktigaste, vad den innehåller om vetenskapen om Sharia och hur man sluter sig till lagar, de sätt till logiska argumentationer [al-hujaj al-`aqliyyah], visdomen man får utav historier från forna tider, ämnen om efterlivet och de bästa av uppförande och betéende.

 

SJUNDE - Den är fri från motsägelser trots att den faktum är
en stor bok som innehåller många fakta och olika sägelser.
"Ägnar de ingen eftertanke åt det som Koranen [innehåller]? De skulle säkert ha funnit många motsägelser i den, om den inte varit från Gud." (Surah "Kvinnor", 4.82)

 

ÅTTONDE - Den är ett levande mirakel för den blir läst överallt i överensstämmelse, och Gud har lovat att skydda den. Det är ett fastställt argument att, i kontrast till andra profeter vilkas mirakel försvann med dem, är Koranen Muhammeds(salAllahu Aleyhi wa salam) eviga mirakel.

 

NIONDE - De som läser den blir inte trötta av den. De som hör den blir inte störda av den. Och de som reciterar den blir förälskade i den.

 

TIONDE - Den innehåller både bevis och erkännande. De som förstår meningen vet hur man erhåller sanning och hur man finner religiösa uttalanden på samma gång när de tänker på båda sätt den är läst och sättet den är förstådd. Det är medvetandet av ord [balaghah] vilket bevisar dess mirakulösa karaktär. Det är med mening man finner Guds befallningar och Hans varningar. Att lära sig den i hjärtat har blivit enkelt för oss. Rädslan som kommer till hjärtat när man hör den och ödmjukheten som omger de som läser den är bortom beskrivning.

 

Från Islaam.com


 

Tankar: 2.....
Koranen | Direkt länk | 2010-03-11 @ 14:57:52|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Kommentarer
Postat av: Jennifer

As salamu alaykum,Sv: MashAllaah :) det blev ju fint.

Hoppas allt är bra med dig.Barik Allahu feek, må Allah vägleda dig genom alla dina prövningar och belöna dig med det bästa i detta livet och i det nästa.

Ta hand om dig, kram <3

2010-03-12 @ 08:47:39
URL: http://myroadtrip.blogg.se/
Postat av: Anders Branderud

..Citat: ” Den är fri från motsägelser trots att den faktum är en stor bok som innehåller många fakta och olika sägelser.”Min kommentar:

Det står i Koranen att Torahn (som innehåller Moshes ord) är Skaparens Ord, men att den har blivit förvrängd. Det finns inga bevis för det påståendet, och alla indicier pekar på att Torahn inte har blivit förvrängd. Enligt formell logik är bevisbördan på den personen som hävdar någonting utan bevis, t.ex. den som förespråkar utsagan att Torahn har blivit förvrängd.Det går att bevisa genom att använda formell logik baserat på vetenskapliga premisser att Torahn innehåller Skaparens instruktioner, och att Skaparen vill att hela mänskligheten ska följa den (läs på sidan ”Muslims” som jag rekommenderat dig). I Torahn finns mitzwot (”directives” or ”military-style orders”), bl.a. ett mitzwah (singular av ”mitzwot”) att man bland de djur som finns i vattnet endast ska äta de med fenor och fjäll.Jag skulle vilja rekommendera dig hemsidan <a href="http://www.netzarim.co.il">Netzarim</a> , och som inledning rekommendera dig att börja med att läsa det som står skrivet på sidan ”Muslims”.

2010-03-14 @ 23:29:30
URL: http://www.netzarim.co.il

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


Bönetider


Video på Svenska om Profeten Muhammad
frid och välsignelser över honom

Svenska Islamiska Youtubekanaler

DawaSweden
IslamIdag
Muslimahkanalen
MuslimSe
Mussemanda
OmarIbnAlKhattab
SMSBilal
TheMuslim0
UnderTexter


Den Raka Vägen
Vill du ha evig lycka?Bismillahi Rahmani Rahim
Läs i din Herres namn, Han som har skapat – skapat människan av en grodd som sätter sig fast! Läs! Din Herre är den Främste Givaren, som har lärt [människan] pennans [bruk], lärt människan vad hon inte visste!

[Koranen 96:1-5]


Mina besökare
Online:
Idag:
Totalt:
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se Religion bloggar Filosofi/Religion Bloggportal länksamling Bloggparaden

RSS 2.0