Varför blir vi prövade?

Allâh Den Upphöjde testar Sina troende tjänare med olika typer av kriser och katastrofer för att:


وَلَنَبْلُوَنَّكُمْ بِشَيْءٍ مِّنَ الْخَوفْ وَالْجُوعِ وَنَقْصٍ مِّنَ الأَمَوَالِ وَالأنفُسِ وَالثَّمَرَاتِ وَبَشِّرِ الصَّابِرِينَ الَّذِينَ إِذَا أَصَابَتْهُم مُّصِيبَةٌ قَالُواْ إِنَّا لِلّهِ وَإِنَّـا إِلَيْهِ رَاجِعونَ أُولَـئِكَ عَلَيْهِمْ صَلَوَاتٌ مِّن رَّبِّهِمْ وَرَحْمَةٌ وَأُولَـئِكَ هُمُ الْمُهْتَدُونَ

”Vi skall helt visst låta er utstå prövningar genom fruktan, hungersnöd, förlust av egendom och liv och frukten [av ert arbete]. Förkunna för de tålmodiga och uthålliga ett glatt budskap för dem som när de drabbas av olycka och motgång säger: "Vi tillhör Gud och till Honom skall vi återvända" [förkunna för dem] att deras Herre skall välsigna dem och innesluta dem i Sin nåd; det är de som är rätt vägledda.”

[Surah al-Baqarah 2:155-157]

 

وَمِنَ النَّاسِ مَن يَعْبُدُ اللَّهَ عَلَى حَرْفٍ فَإِنْ أَصَابَهُ خَيْرٌ اطْمَأَنَّ بِهِ وَإِنْ أَصَابَتْهُ فِتْنَةٌ انقَلَبَ عَلَى وَجْهِهِ خَسِرَ الدُّنْيَا وَالْآخِرَةَ ذَلِكَ هُوَ الْخُسْرَانُ الْمُبِينُ

”Det finns även den bland människorna som dyrkar Gud, fastän han står på gränsen [mellan tro och otro]; om gott kommer honom till del, känner han lugn och tillförsikt, men om han sätts på prov, gör han helt om; på detta sätt förverkar han sitt liv både på jorden och i evigheten. Detta är en ohjälplig och total förlust.”

[Surah al-Hajj 22:11]

 

Sayyid Qutb sade,

 

”Så det är ett måste för själen att få näring genom prövningar och bli mycket svårt prövad under vägen på striden mellan sanning och falskhet med fruktan och motgång, och med hunger och en förminskning av rikedom, liv och frukter. Denna prövning är nödvändig för att den troende kan ge sin andel av vad hans tro kräver; så att den blir kär för honom i enlighet med det som han ger, det som han offrar och de bördor han bär för dens skull; så att den blir kär för honom i enlighet med det som han är villig att ge för den! De som bär på en värdelös tro som inte kräver någon typ av uppoffring kommer inte heller att tveka på att överge sin tro vid första tecknet på motgång. Så bördan här är ett personligt pris som man betalar för att ens tro ska bli kär och värdefull i hjärtat hos bäraren innan den blir kär för någon annans hjärta. När de upplever smärta för dens skull och varje gång som de är tvingade att ge upp någonting för dess skull, blir denna tro ännu mer kär för dem och de bli ännu mer ärade med den. Med detta, så kommer ingen annan inse dess värde förrän de ser trons bärare bli testade p.g.a. den och hur tålmodiga de är under sådana prövningar.”

 

'Fi Dhilal al-Qur'an'; 1/145

Ur Revertit.se


Tankar: 0.....
Påminnelser | Direkt länk | 2010-07-10 @ 15:44:24|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


Bönetider


Video på Svenska om Profeten Muhammad
frid och välsignelser över honom

Svenska Islamiska Youtubekanaler

DawaSweden
IslamIdag
Muslimahkanalen
MuslimSe
Mussemanda
OmarIbnAlKhattab
SMSBilal
TheMuslim0
UnderTexter


Den Raka Vägen
Vill du ha evig lycka?Bismillahi Rahmani Rahim
Läs i din Herres namn, Han som har skapat – skapat människan av en grodd som sätter sig fast! Läs! Din Herre är den Främste Givaren, som har lärt [människan] pennans [bruk], lärt människan vad hon inte visste!

[Koranen 96:1-5]


Mina besökare
Online:
Idag:
Totalt:
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se Religion bloggar Filosofi/Religion Bloggportal länksamling Bloggparaden

RSS 2.0