Hur går det till att halal"dejta"?

As-Salamu Aleikum wa rahmatulahi wa barakatuh,

kära brödrar och systrar, det är väldigt enkelt!

För det första vill jag säga er att det inte finns någon bakväg eller genväg att ta. Det finns en väg, och det är den enda vägen. :-)

Såhär går det till från att hitta partner till giftermål. (som om ni inte redan vet -.o)

Kvinnan - Du väntar på att det kommer friare hem till dig inshaAllah, eller så tar du saken i egna händer och frågar systrar du litar på eller någon trovärdig från moskén att kolla om det finns någon. Ge en beskrivning på vad du vill ha för man. Eller om du är lite blyg så säg bara till dina systervänner att du vill gifta dig, så kommer de komma med förslag om de inte redan har börjat med det.

Mannen - Du går hem till familjen och frågar mannen i hemmet om kvinnans hand. Du frågar bröder du känner om de kan hjälpa dig att ta reda på om det finns någon syster som vill gifta sig.

Kvinnan - När du ska ha första mötet med en eventuell framtida make så försök tänk på olika saker som är viktiga för dig och ta upp det. Personlighet osv. Det kan vara från att du kanske vill vänta med barn, studera till läkare, kan va att du vill åka utomlands och studera islam och så vidare. Du tar upp sådant som är viktigt för dig för att se om denna man är vad du vill ha inshaAllah. Efter mötet - Salatul isthikhara.

Mannen - På första mötet så är det bra om du vet vad du ska säga, vad som är viktigt för dig och vad du vill ha för typ av kvinna. Allt för att se om systern passar med dig inshaAllah. Efter mötet - Salatul istikhara.

Om ni båda vill förlova er så kan ni göra det och om ni kanske vill ha ett till möte så kan ni ha det, om ena inte vill så blir det inte. Qadr Allah.

Under förlovningen blir det halal"dejting", man kan prata med varandra i telefon, träffas men inte ensamna. Kvinnan visar inte sin aura, endast ansiktet får hon visa tills hon är gift.

Här har du en halalstämpel*;)http://2.bp.blogspot.com/_xD-bBfbDi8w/SaYmAhYDFBI/AAAAAAAAAHY/537-Lzfg9s4/s320/halal_large.gif

Så om ni vill ha saker helt halal - chatta inte med andra könet på internet, träffas inte i smyg, prata inte med varandra i telefon i smyg osv.. Syster, om brodern verkligen är intresserad av dig så kommer han inte smyga runt och vara feg genom att inte fria. Nej, du vill ha det halal så gör det halal! Så fort du råkar hitta någon som du är intresserad av eller som är intresserad av dig, så är det bästa att säga till personen att inte chatta eller prata mer och göra saker halal.

Alla har olika situationer, men oftast - 98% går det att göra halal inshaAllah.

Peace

Tankar: 2.....
Islam och Samhälle | Direkt länk | 2010-02-12 @ 00:10:31|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Kommentarer
Postat av: Jennifer

MASHALLAH! Great inlägg!!!! Må Allah belöna dig!

Många som har okunskap i denna fråga, speciellt på nätet - Man har märkt de själv - speciellt på youtube! varanat meddelande är något i still med " are u married?, will u marrie me...?!" seiöst frukta Allah mina bröder och systrar! och Må Allah göra er starka i er iman för att hålla er på den halal'a vägen ;)



keep up the great work my sister <3

2010-02-12 @ 14:12:13
URL: http://myroadtrip.blogg.se/
Postat av: Emma

Salam Alaykom, bra sagt, tycker själv det är en viktig fråga som många muslimer struntar i....

2010-02-13 @ 15:06:43
URL: http://amuslima.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


Bönetider


Video på Svenska om Profeten Muhammad
frid och välsignelser över honom





Svenska Islamiska Youtubekanaler

DawaSweden
IslamIdag
Muslimahkanalen
MuslimSe
Mussemanda
OmarIbnAlKhattab
SMSBilal
TheMuslim0
UnderTexter


Den Raka Vägen
Vill du ha evig lycka?



Bismillahi Rahmani Rahim
Läs i din Herres namn, Han som har skapat – skapat människan av en grodd som sätter sig fast! Läs! Din Herre är den Främste Givaren, som har lärt [människan] pennans [bruk], lärt människan vad hon inte visste!

[Koranen 96:1-5]


Mina besökare
Online:
Idag:
Totalt:




Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se Religion bloggar Filosofi/Religion Bloggportal länksamling Bloggparaden

RSS 2.0