Att Röra Sig i en Jämn Takt Under Bönen

 

Profeten (frid och välsignelser över honom) brukade röra sig i en jämn takt under salaah, och tillät varenda ben återvända till sin plats. (Dess isnaad (kedja) är klassad som saheeh i sifat al-Salaat, p 134, 11th edn. Ibn Khuzaymah klassade den även som saheeh som är nämnt i al- Haafiz in al-Fath, 2/308). Han beordrade dem som inte gjorde deras bön ordentligt att göra det. Han sade, ”Ingen av er har bett bönen ordentligt innan han gör detta.” (Rapporterad av Abu Dawood, 1/536, no. 858).

 

Abu Qutaadah (må Allah vara nöjd med honom) sade: “Profeten (frid och välsignelser över honom) sade: ”Den värsta sorten av tjuvar är den som stjäl från sin bön” Han(Abu Qutaadah) sade, ”Å Allahs Sändebud, hur kan en person stjäla från sin bön?” Han svarade, ”Genom att inte göra rukoo' och sujood ordentligt.” (Rapporterad av Ahmad och al-Haakim, 1/229; Saheeh al-Jaami’, 997).

 

Abu ‘Abd-Allaah al-Ash’ari (må Allah vara nöjd med honom) sade: “Profeten (frid och välsignelser över honom) sade, ”Den som inte gör rukoo' ordentligt, och pickar (nuddar flyktigt) i sujood, är som en svältande man som endast äter en eller två dadlar; det gör honom ingenting gott alls.” (Rapporterad av al-Tabaraani i al-Kabeer, 4/115. I Saheeh al-Jaami’ står det, hasan).

 

Den som inte rör sig i en jämn takt under bönen kan inte få khushoo' eftersom det är en barriär till khushoo' att skynda sig och att picka som en kråka (i sujood) är en barriär till belöning.


 

Från boken: "33 sätt att utveckla khushoo i bönen" av Muhammad Salih al-Munajjid


 

Så man ska alltså inte be som denna mannen:


hehehe... SubhanAllah, Imamen till denna bönen blev nedslagen efter bönen för att han bad så snabbt (det är han man ser i en sjukhussäng pratandes på turkiska).

Länk till annan "turbo-imam"

Tankar: 1.....
Bönen (Salat) | Direkt länk | 2010-12-05 @ 11:00:00|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Kommentarer
Postat av: Anonym

Inshalla jag inte syndar men den Imamen verkade verkligen att ha bråtom, hoppas han INTE gör om det :S

2011-06-19 @ 00:09:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


Bönetider


Video på Svenska om Profeten Muhammad
frid och välsignelser över honom





Svenska Islamiska Youtubekanaler

DawaSweden
IslamIdag
Muslimahkanalen
MuslimSe
Mussemanda
OmarIbnAlKhattab
SMSBilal
TheMuslim0
UnderTexter


Den Raka Vägen
Vill du ha evig lycka?



Bismillahi Rahmani Rahim
Läs i din Herres namn, Han som har skapat – skapat människan av en grodd som sätter sig fast! Läs! Din Herre är den Främste Givaren, som har lärt [människan] pennans [bruk], lärt människan vad hon inte visste!

[Koranen 96:1-5]


Mina besökare
Online:
Idag:
Totalt:




Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se Religion bloggar Filosofi/Religion Bloggportal länksamling Bloggparaden

RSS 2.0