Att ge Näring och Fostra Kärlek för Herren av Världarna, Allah

Uttrycket 'Att känna honom är att älska honom' är inte mer sant än när det uttrycks i respekt till Skaparen och Försörjaren av alla ting, han som har smakat på sötman av imaan, dyrkar Allah kommer bevittna villigt att tillfredsställa sin Rabb i enlighet med Sunnah av Sändebudet var ett nöje utom uttryck av ord.

 

Utan tvekan är det Allah som förtjänar all tillit, pris, nedfall till marken, och kamp för Hans religion- med detta sätt, kan frågan resa sig till hur en slav av Allah kan fostra denna naturliga muhabah och hängivenhet till sin Försörjare, några av dessa är:

 

1. Att se välsignelserna (och fördelarna) Allah har givit Sina slavar

Dessa välsignelser [är så många att de] inte kan räknas eller räknas upp. [Allah säger:] ʺoch om ni ville räkna Guds välgärningar, skulle ni aldrig kunna precisera deras antal..ʺ [Surah Ibrahim, 34]

Hjärtat har naturligt kärlek för de som gör gott för dem. Kärlek för en välsignelse är från de generella aspekter av att tacka den som givit detta. Det är sagt att tacksamhet är med hjärtat, tungan och lederna.

 

2. En annan orsak är att ha kunskap om Allah, genom Hans Namn, Attribut och Handlingar.

Den som känner Allahʹazza wa jall, älskar Honom. Den som älskar Honom, lyder Honom. Den som lyder Allah blir hedrad av Honom. Den som Allah hedrar, kommer Han få att bo nära Honom. Den som lever nära Honom, har fått de glada budskapen.

 

3. En av de stora orsaker [som leder till att ha kärlek för Allah] är den specifika kunskapen som kommer genom att reflektera över skapelsen av himlarna och jorden och vad Allah har skapat.

I Koranen, finns det mycket som nämner tecknen av Allah som indikerar på Hans Storhet, Kraft, Majestät, Perfektion, Upphöjning, Nåd, Barmhärtighet, Styrka, och andra av Hans vackra Namn och upphöjda Attribut. När ens kunskap av Allah stärks, blir ens kärlek för Honom också stärkt och ens kärlek för att lyda Honom blir också stärkt. Han kommer uppleva nöjet av dyrkan, oavsett om det är i bön, ihågkommelse eller i andra typer av dyrkan.

 

4. En annan orsak som ger kärlek för Allah är att handla med ärlighet till Allah och med renlighet medan man går emot ens begär

Detta är en orsak för Allah ʹazza wa jall att välsigna en slav och när Han välsignar en slav, älskar slaven Honom.

 

5. En av de största orsaker som tar fram ens kärlek för Allah är att öka ens ihåkommelse av Allah

När en person älskar någonting, kommer han ihåg det oftare. Och det är igenom att komma ihåg Allah som hjärtat finner ro. Faktum är, en av tecknen av att ha kärlek för Allah är att man konstant kommer ihåg Allah ʹazza wa jall genom ens hjärta och tunga.

 

6. En av orsakerna som ger Allahs kärlek för Hans slav är att recitera Koranen ofta och reflektera över dess mening

Speciellt att recitera och reflektera över verser som innehåller Allahs Namn, Attribut och Handlingar, att gilla den handlingen kommer leda till att slaven älskar Allah och Allah att älska honom.

 

7. En Annan av anledningarna för kärlek till Allah är tankar som att möta Allah.

Att komma ihåg vad som nämnts i Koranen och Sunnah angående de troende när de ska se sin Herre i Efterlivet och besöka dem och samlas ihop på Dagen av Överflöd.

 

 

Imaam Zain adDin Abu alFaraj ʹAbd arRahman ibn Rajab alHanbali (Rahimahullah)

 

Kompilerad från : ‘Instinshaq Naseem ulUns min Nafahaati RiyaadilQudus’

 

Översatt av arabiska till engelska: Shaykh Jamaal al‐Din Zarabozo

Editerad av: Tayyibun Institute UK www.tayyibun.com

Tankar: 0.....
Du3a + må bättre | Direkt länk | 2010-08-02 @ 14:33:41|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


Bönetider


Video på Svenska om Profeten Muhammad
frid och välsignelser över honom





Svenska Islamiska Youtubekanaler

DawaSweden
IslamIdag
Muslimahkanalen
MuslimSe
Mussemanda
OmarIbnAlKhattab
SMSBilal
TheMuslim0
UnderTexter


Den Raka Vägen
Vill du ha evig lycka?



Bismillahi Rahmani Rahim
Läs i din Herres namn, Han som har skapat – skapat människan av en grodd som sätter sig fast! Läs! Din Herre är den Främste Givaren, som har lärt [människan] pennans [bruk], lärt människan vad hon inte visste!

[Koranen 96:1-5]


Mina besökare
Online:
Idag:
Totalt:




Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se Religion bloggar Filosofi/Religion Bloggportal länksamling Bloggparaden

RSS 2.0