Att Memorisera Koranen är bättre än världen och vad som är i den
Om människorna i världen tar nöje i deras värld och om folket av status tar nöje i deras status och folket av rikedom tar nöje i deras rikedom, när bäraren av Koranen är mer värd att ta nöje utav i talet av Allah som inte blir rört av dunya och allt som finns i det av temporära nöjen.

Det är återberättat från Abu Huraira (radhiallahu `anhu) att han sade: Allahs Sändebud  (sallallaahu `alayhi wa sallam) sade, “Skulle någon av er gilla, när han återvänder till sin familj, att finna där tre stora, tjocka, gravida hon-kameler?" Vi sade: 'Ja.' Då sade han: "Tre verser som någon av er reciterar i sin bön är bättre för honom än tre stora, tjocka, gravida hon-kameler." [Muslim]

 

Och det är återberättat från ‘Uqbah ibn ‘Aamir (radhiallahu `anhu) att han sade: Allahs Sändebud(sallallaahu `alayhi wa sallam) kom ut medan vi var i Suffa och sade, "Vem av er skulle vilja gå ut varenda morgon till Buthan eller al-Aqiq och ta med två stora hon-kameler utan att vara skyldiga till synd eller att skada kontakten med nära och kära? Vi sade: Allahs Sändebud, vi skulle gärna göra det." Då sade han: "Går inte någon av er ut på morgonen till moskén och lär eller reciterar två verser från Allahs Bok, den Majestätiska och Ärade? Det är bättre för honom än två hon kameler, och tre verser är bättre (än tre hon-kameler), och fyra verser är bättre för honom (än fyra hon-kameler), och till kamelernas antal."[Muslim]

 

Vad du än vill ha här i dunya, hon kameler var bara använt som exempel.. Om ni vill ha någonting i dunya, så ska ni veta att recitera Koranens verser är mer värt och bättre än detta ni vill ha.

Från- dailyreminders.org

Tankar: 0.....
Koranen | Direkt länk | 2010-04-11 @ 19:22:45|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


Bönetider


Video på Svenska om Profeten Muhammad
frid och välsignelser över honom

Svenska Islamiska Youtubekanaler

DawaSweden
IslamIdag
Muslimahkanalen
MuslimSe
Mussemanda
OmarIbnAlKhattab
SMSBilal
TheMuslim0
UnderTexter


Den Raka Vägen
Vill du ha evig lycka?Bismillahi Rahmani Rahim
Läs i din Herres namn, Han som har skapat – skapat människan av en grodd som sätter sig fast! Läs! Din Herre är den Främste Givaren, som har lärt [människan] pennans [bruk], lärt människan vad hon inte visste!

[Koranen 96:1-5]


Mina besökare
Online:
Idag:
Totalt:
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se Religion bloggar Filosofi/Religion Bloggportal länksamling Bloggparaden

RSS 2.0