Hur Kan Vi Konfrontera Intellektuella Attacker

Av:
Shaykh `Abdul `Aziz ibn Baz


Vi måste konfrontera dessa intellektuella slakter presenterade i radio, böcker, tidningar, nyheter och skrivelser som de Muslimska samhällen i vår tid har blivit prövade med. Den Muslimska mannen och kvinnan spenderar mest av deras tid med sådant, trots faktan att de innehåller dödligt gift och missledande propaganda mesta tiden. Därför, att konfrontera detta är ett väldigt viktigt ämne om vi vill skydda Islam och den islamiska kulturen från konspirationer och ondska.


Daees(de som gör dawah) och beskyddarna av Islaam måste tillbringa sin tid i att skriva nyttiga forskningar, artiklar, insändare och ge dawah. De borde svara till olika typer av kulturella attacker och exponera deras brister och klargöra deras falskhet. Fienderna har samlats och förbereder med allt de har och möjligtvis kan för att etablera olika organisationer och olika sätt för att smida planer och verk mot Muslimer och lura dem.


Därför måste vi svara tillbaka på attackerna från våra fiender. Vi måste motbevisa dem och inte gå med på deras nätvärk, exponera dem och presentera Islam som en religion, tro, legalt system och ett moralt system. Detta borde göras på ett sätt som gör att folket lär sig det, genom goda metoder anpassade för olika åldrar, och med visdom och goda tillrättavisningar, argumentera på det bästa sättet. Vi borde använda alla dessa metoder av media, enligt det som finns att använda och våra möjligheter.


Religionen av Islam är en komplett religion, vilket innehåller allt gott. Det är källan till lycka för hela mänskligheten, och hjälper oss att nå rättfärdig framgång, logisk fortgång, säkerhet, lugn och ett nobelt liv och seger i detta liv och i Efterlivet.
Tankar: 0.....
Islam och Samhälle | Direkt länk | 2010-04-01 @ 21:17:26|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


Bönetider


Video på Svenska om Profeten Muhammad
frid och välsignelser över honom

Svenska Islamiska Youtubekanaler

DawaSweden
IslamIdag
Muslimahkanalen
MuslimSe
Mussemanda
OmarIbnAlKhattab
SMSBilal
TheMuslim0
UnderTexter


Den Raka Vägen
Vill du ha evig lycka?Bismillahi Rahmani Rahim
Läs i din Herres namn, Han som har skapat – skapat människan av en grodd som sätter sig fast! Läs! Din Herre är den Främste Givaren, som har lärt [människan] pennans [bruk], lärt människan vad hon inte visste!

[Koranen 96:1-5]


Mina besökare
Online:
Idag:
Totalt:
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se Religion bloggar Filosofi/Religion Bloggportal länksamling Bloggparaden

RSS 2.0