Döda Hjärtan

Döda Hjärtan
Imâm Ibn Qayyim al-Jawziyyah


http://sp7.fotolog.com/photo/55/57/114/lety_saxoten/1227776005021_f.jpg

 

(A’alam al-Muwaqqi’in, volym 2, sida 176)

 

Medan tusentals av muslimer blir dödade runt om i världen, och medan tio tusentals blir fängslade och torterade och torterade för att de kallar till Allahs väg och för att uppmuntra gott och förbjuda det onda, är de mesta muslimer tysta och oroar sig inte förutom för de materiella saker i livet. Deras hjärtan har blivit fyllda med kärleken för detta livet och glömskan för Efterlivet.

 

Allah says in the Qur’an:


Säkert finner du att de hänger fast vid livet mer envist än någon annan, ja, mer än de som sätter medhjälpare vid Guds sida. Var och en av dem skulle vilja leva i tusen år, men hur långt hans liv än blir, undgår han inte straffet - Gud ser vad de gör.
(Al Baqarah, 2:96).

 

 

Många muslimer idag har blivit så fästa vid deras liv att deras begär är att vara med familjen, huset, pengar och handel. De har glömt att allting om Efterlivet borde komma före allting i detta livet och att vi måste sträva att följa Allahs order, inte bara de som vi finner enkla och passande att följa. Vissa muslimer idag påstår att det är bättre att göra extra böner och extra fasta än att uppmuntra det goda och förbjuda det onda eller att försvara livet på svaga muslimer. Sådana personer kan även komma att skylla på muslimerna som strävar att göra dessa obligationer.

 

Detta är vad Ibn al-Qayyim har sagt om sådana personer:

 

“Shaytan har misslett många personer genom att försköna för dem akten av vissa frivilliga handlingar av dyrkan så som frivilliga böner och frivillig fasta medan de försummar andra obligatoriska handlingar av dyrkan som att påbjuda det goda och förbjuda det onda, till den grad att de inte ens har intentionen att göra dem när de har chansen till det. Sådant folk är för de lärda på botten av skalan i religionen: För grunden av vår religion är att göra det Allah har beodrat oss att göra.

 

Den som inte gör dessa obligatoriska gärningar är värre än den som syndar. Vem som helst som har någon kunskap om Allah, Profetens,salAllahu aleyhi wa salam, guidning, och livet av följeslagarna kan fastställa att de som blir pekade på som mest religiösa idag är de minst religiösa. Sannerligen, vad är det för fromhet i en person som ser på när Allahs helgdomar blir förstörda, Hans religion lämnad, Hans Sändebuds Sunnah undviken, och fortfarande har ett kallt hjärta och en stängd mun. En sådan person är som en stum Shaytan!

 

På samma vis är den som talar falskt en talande Sheytan. Är inte missöden i Islam pågrund av de som när deras liv och mat är säkra, inte bryr sig om vad som händer med religionen? De bästa av dem skulle ge en ledsen min. Men om de skulle bli prövade med någonting skulle deras hjärtan vara fästa vid deras pengar, de skulle göra allt för att få det tillbaka. Dessa människor, förutom att de förtjänar Allahs vrede, är drabbad av den största katastrofen utan att de ens vet om det: De har döda hjärtan. Sannerligen ju mer levande en människas hjärta är, starkare blir ilskan för Allahs skull och att vara med i att hjälpa Islam och Muslimer.”

 

[(A'alam al-Muwaqqi'in, volymm 2, sida 176).]

 

Ur, http://www.alghurabaa.org/articles/scholars/ibn-al-qayyim/dead-hearts/#more-220

 

Tankar: 3.....
Du3a + må bättre | Direkt länk | 2010-04-26 @ 17:56:38|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Kommentarer
Postat av: Tasnim | Vardag & Bloggdesign

Viktig paminnelse, masha'Allah.. ma Allah belöna dig för att du tog upp det!

2010-04-26 @ 18:39:05
URL: http://tasnim.blogg.se/
Postat av: Tasnim | Vardag & Bloggdesign

SV: tack detsamma syster!<3

2010-04-26 @ 19:06:59
URL: http://tasnim.blogg.se/
Postat av: Emma

Subhana Allah! Må vi alla få mod och våga påbjuda det goda och förbjuda det onda.... hade man gjort det så hade samhället inte sett ut som det gör idag (jag talar om muslimerna)... Barak Allah fik syster för påminnelsen ❤

2010-04-27 @ 14:58:04
URL: http://amuslima.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


Bönetider


Video på Svenska om Profeten Muhammad
frid och välsignelser över honom

Svenska Islamiska Youtubekanaler

DawaSweden
IslamIdag
Muslimahkanalen
MuslimSe
Mussemanda
OmarIbnAlKhattab
SMSBilal
TheMuslim0
UnderTexter


Den Raka Vägen
Vill du ha evig lycka?Bismillahi Rahmani Rahim
Läs i din Herres namn, Han som har skapat – skapat människan av en grodd som sätter sig fast! Läs! Din Herre är den Främste Givaren, som har lärt [människan] pennans [bruk], lärt människan vad hon inte visste!

[Koranen 96:1-5]


Mina besökare
Online:
Idag:
Totalt:
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se Religion bloggar Filosofi/Religion Bloggportal länksamling Bloggparaden

RSS 2.0