Om din Imaan var stark, så kommer även detta ljus vara det....Starkt och Ljust och Upplysande...
Assalamu’alaikum Warohmatullohi Wabarakatuhu...
Bismillaahirrohmaanirrohiim


Av Daniya Khatib

översatt av mig (Amanda)


Du sitter bekvämt i ditt eget rum när plötsligt, elektriciteten försvinner. Det blir totalt svart. Du kan inte se en enda sak. Även om det är ditt eget hus, kommer livet till en obekväm, fullständig hållplats.

Det är för att du inte kan se någonting! Du vågar inte röra dig av rädslan att slå ner någonting på golvet eller värre, du kanske snubblar och slår dig själv. Obehagligt och nervöst, är det inte?

Nu fastspolar vi till en okänd tid i framtiden.....när det blir mörkt som detta och mycket värre....
när du...och jag....och hela mänskligheten....blir samlade i mörkret, framför en bro......
en bro som är vassare än ett svärd och tunnare än ett hårstrå....
en bro kallad as-Siraat.....bron över Helvetet.

När följeslagarna frågade om denna bron, sade han(Sal Allaahu Alaiyhi wa Sallam) : 'Den är hal och det finns klämmor och (krokar som) törnar som är breda på en sida och smala på den andra och som har böjda ändar.. Några av de troende kommer passera bron lika snabbt som ett ögonblinkning, andra så snabbt som blixten, en stark vind, eller snabba hästar eller hon-kameler. Vissa blir räddade utan skada; Vissa blir räddade efter att ha fått några rivsår, och vissa kommer falla ner i Helvetet. Den sista personen kommer komme över bron genom att bli dragen.."
[Bukhari]

Och sedan, kommer vi bli befallda att passera bron. Och vi har inget annat val än att lyda orden från Herren över Världarna. Men det kommer vara mörkt, mörkare än något mörker någonsin...

Och på denna skräckslagna Dag, kommer mänskligheten vara desperat... Desperata att göra vad som helst, vad som helst, att ha ett slags ljus som skulle hjälpa dem att se vägen och guida dem över Siraat.
Och sedan....kommer ett ljus.

Men, vet du vad? Detta ljus kommer vara i enlighet med ditt ljus av imaan som du hade i ditt hjärta under din tid på jorden.

Om din Imaan var stark, så kommer även detta ljus vara det....Starkt och Ljust och Belysande. Och om din Imaan var svag, kommer även ljuset vara svagt, suddigt, tveksamt och dunkelt.

Ibn Kathir rapporterade i sin Tafseer: "De kommer passera över Siraat i enlighet med deras gärningar. Vissa kommer ha ett ljus stort som ett berg, några som ett dadelträd, vissa som en stående storväxt man. Det minsta ljuset kommer vara så stort som ett pekfinger, det är tänt ibland och släckt i andra stunder.'' (Ibn Abi Hatim and Ibn Jarir).

Ibn al-Qayyim säger: "För en person, kommer ljuset vara som solen, för andra som månen, stjärnorna eller en lampa. För andra, blir ljuset stort som tåspetsarna; det kommer lysa, sen släckas. För så som hans ljus varit i denhär världen, så kommer det vara när han passerar bron. Det är samma ljus han hade förr. Men, en hycklare har inget äkta ljus i denhär världen, eller kanske har det funnits ett ljus utåt men ingenting innuti, så skall det även vara på den dagen, utgående ljus som kommer försvinna i mörkret och bli förlorat."

Om du levde ett rättfärdigt liv med Taqwa, ett liv i enlighet med Islaam, i dyrkan till Allah och i ånger till Honom, i lydnad av Hans order, i hopp av Hans Nåd och i rädsla av Hans Vrede, i försök att inte göra fel mot Honom så mycket du kan, så finns det goda nyheter för dig, O Muslim. Allah kommer belysa din väg över Siraat precis som han belyste ditt hjärta i Dunya med vägledning och rättfärdighet.

"Den Dagen (kommer säkerligen komma) när du ska se troende män och troende kvinnor med deras ljus springande framför dem och på deras högra händer, (det kommer bli sagt till dem): 'Goda nyheter för dig denna Dag. Du skall leva för evigt i Trädgårdar där floder rinner underifrån! Det är verkligen en mäktig seger."
(Surah Hadeed: 12)

MEN,
Om du vågade att inte lyda Herren av Världarna, om du följt dina infall och begär, förtjänat haram, ljugit, lurats och baktalat, varit involverad i alla sorters synder och glömt Akhira, så svagt och dunkelt blir ditt ljus i enlighet med gärningarna som DU valt att göra.

Föreställ dig desperationen, förtvivlan och hopplösheten hos en människa i en sådan situation!
Komplett mörker... och en bro, som han måste komma över... en bro så vass och hal och så tunn, med krokar...som sträcker sig över Helvetet... och han kan inte se någonting! Må Allah rädda oss!
Skulle inte han ge vad som helst, vad som helst för ett starkt och lysande ljus....
Ett ljus som kan belysa hans väg över Siraat....
Ett LJUS SOM KAN TA HONOM TILL JANNAH?!?!!!
Tyvärr... för honom, kommer det vara försent....

MEN, det är inte för sent för DIG. Du har fortfarande tid. Du har fortfarande chansen att göra ditt ljus stort och starkt. ALLT du behöver göra är att underkasta dig till Allah och ångra dig ärligt. Lyd vad Han säger till dig och Håll dig undan allt Han förbjuder dig. Ha Taqwa till Allah i allt du säger och allt du gör och Wallahi, Han kommer lysa upp ditt hjärta och din Imaan, belysa ditt liv här på Dunya och din väg över Siraat påväg till Jannah.

"Troende! Vänd er i uppriktig ånger [över era synder] till Gud! Kanske skall er Herre ur er [bok] utplåna era dåliga handlingar och föra er till lustgårdar, vattnade av bäckar, den Dag då Gud inte låter skam komma vid Profeten och dem som följde honom i tron - ljuset [av deras tro och deras goda handlingar] skall lysa framför dem och till höger om dem [och] de ber: "Herre, låt vårt ljus lysa allt klarare och förlåt oss våra synder! Du har allt i Din makt!"
Sura Tahrim 66:8

Tankar: 1.....
Varningar | Direkt länk | 2009-10-18 @ 12:31:59|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Kommentarer
Postat av: lol

Hur kan du inte inse att detta är mänsklig propaganda skapad för att skrämma barn till livlångt slaveri under de som besitter makt? Har du aldrig funderat på varför detta skulle vara mer sant än harry potter?

2009-10-21 @ 13:12:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


Bönetider


Video på Svenska om Profeten Muhammad
frid och välsignelser över honom

Svenska Islamiska Youtubekanaler

DawaSweden
IslamIdag
Muslimahkanalen
MuslimSe
Mussemanda
OmarIbnAlKhattab
SMSBilal
TheMuslim0
UnderTexter


Den Raka Vägen
Vill du ha evig lycka?Bismillahi Rahmani Rahim
Läs i din Herres namn, Han som har skapat – skapat människan av en grodd som sätter sig fast! Läs! Din Herre är den Främste Givaren, som har lärt [människan] pennans [bruk], lärt människan vad hon inte visste!

[Koranen 96:1-5]


Mina besökare
Online:
Idag:
Totalt:
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se Religion bloggar Filosofi/Religion Bloggportal länksamling Bloggparaden

RSS 2.0