Din Förebild




As-Salamu Aleikum wa Rahmatulahi wa Barakatuh

Har ni tänkt på att det är människans natur att se upp till någon? Att det är människans natur att dyrka?
Enda sedan man varit en liten två åring har man sugit in allting man sett och börjat härma osv. Lillebrodern/systern ser upp till det äldre syskonet och gör allt, ALLT för att få uppmärksamhet. Han slår henne, lyder hennes order, hoppar framför henne, härmar henne osv. Allt för att bli accepterad. I senare åldrar blir det kanske en kändis från tv, sin förälder eller någon annan som influerat dig mycket. Man försöker efterlikna, kanske omedvetet? Man ser åtminstonde oftast upp till någon! Om man inte är för arrogant kanske.. Se ner på alla istället, tror man är bättre, vill att folk ska dyrka en istället?

Folk som inte tror på Gud kommer ofta med påståendet att människans natur är att vilja ha någon högre makt att dyrka och känna sig trygg hos. Well.. Jag håller med! Det är vår natur att dyrka, varför ligger det i vår natur? Som att det ligger i vår natur att vilja ha roligt, vilja känna sig trygg, vilja gå med någon på natten som man känner sig trygg med, det ligger i våran natur att beskydda familjen.. Mycket ligger i vår natur. Och vad är natur egentligen? Det som känns naturligt, eller hur? Och naturligt vidare betyder alltså att det går typ inte att undvika. Man kan förneka Guds existens hur mycket man vill, men Gud finns naturligt i allas sinnen. Eftersom det är sant! Så troende, dyrkar Gud. De litar på Gud och kämpar inte emot det naturliga inom dem. Detta kallas fitra förresten. Att lita på sin inre natur.

Många kämpar emot! Iallafall, så har också människor en natur att se upp till någon annan person. Någon som man eftersträvar att vara som, någon man uppskattar väldigt mycket! Detta är extremt viktigt, bröder och systrar. För om du ser upp till fel person, efterliknar fel person, så hamnar du på fel väg. På Domedagen, hamnar man med de personer man älskat och efterliknat. Så muslim, om du gillar musik säger vi, du lyssnar på någon artist varje dag, du börjar klä dig mer som den personen och vill ta efter denna personens moral. Om det är på ännu högre nivå kan det bli shirk, hur? Jo, du går på en konsert och gråter, skriker halsen av dig och på det sättet dyrkar denna person. Shirk är många grejer!

Det är viktigt, att ha en bra förebild. Och den bästa förebilden för alla människor, är vår älskade profet Muhammed (saw). Hans beteende var utav det bästa av det bästa. Hans vänlighet, tålamod, rättvishet, hur han gjorde olika saker.. Alltid strålande. Alltid den mest bästa människan som någonsin funnits. Kristna, ta inte illa upp för Jesus(as) kvalitéer och allt som var bra med honom finns hos Profeten Muhammed (saw) också.. ^^, Alla människor kan lära utav honom!! Man kan inte bli exakt som honom, eftersom han gjorde vissa saker vi fysiskt/psykiskt inte kan klara av. Den mest fulländade människan, men vi måste ändå försöka! Och sedan finns det hans(saw) följeslagare, Mash'Allah, Abu Bakr(ra) den bästa människan efter alla profeterna(as), och sedan Omar ibn al-Khattab (ra).. Och kvinnorna sedan! Aisha (ra), Fatima(ra) osv.. Vi har så många bra exempel!!! SubhannAllah, vissa människor tror att Muhammed(saw) var en dålig människa när de inte ens har hört en enda av hans återberättelser. Eftersom de tror religionen är dålig, tror de automatiskt att Muhammed(saw) är dålig. Men Insh'Allah, ska försöka komma med en hadith varje dag när det gäller olika ämnen.. ^^

Vill du vara en bra muslim, följ Koranen och Sunna(Profetens(saw)Läror).
Om du nu tänker efter och har fel sorts förebild eller inte ens har någon förebild.. Läs om Muhammed(saw) och följeslagarna(ra), det är så mycket underbara grejer man lär sig av att läsa om dem. Allt från hur du behandlar din granne, hur du gör när du blir arg, vad du gör om du är i ett slagfält till olika läkemetoder osv..

Visste ni förresten? Att det var några ickemuslimer, kända människor, som framställde en bok som heter "Denna världens mest influerande människan" Eller någonting sådant. Iallafall en bok om den människa som influerat denna världen mest. Muhammed(saw) kom på första plats.

Må Allah förlåta mig om jag skrivit någonting felaktigt.. Må Allah vägleda oss alla!
Tankar: 0.....
Mina Tankar | Direkt länk | 2009-05-29 @ 19:36:02|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


Bönetider


Video på Svenska om Profeten Muhammad
frid och välsignelser över honom





Svenska Islamiska Youtubekanaler

DawaSweden
IslamIdag
Muslimahkanalen
MuslimSe
Mussemanda
OmarIbnAlKhattab
SMSBilal
TheMuslim0
UnderTexter


Den Raka Vägen
Vill du ha evig lycka?



Bismillahi Rahmani Rahim
Läs i din Herres namn, Han som har skapat – skapat människan av en grodd som sätter sig fast! Läs! Din Herre är den Främste Givaren, som har lärt [människan] pennans [bruk], lärt människan vad hon inte visste!

[Koranen 96:1-5]


Mina besökare
Online:
Idag:
Totalt:




Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se Religion bloggar Filosofi/Religion Bloggportal länksamling Bloggparaden

RSS 2.0