Att vara ung och muslim är en gåva från Allah!

Salam Aleikum wa Rahmatulahi wa Barakatu!

Det är ofta jag känner mig tjatig. Ni vet, man kanske blir irriterad över att ens syskon inte bryr sig om religionen eller någon annan nära? Det känns ibland som att man bara tjatar och tjatar och försöker utan framgång! Men man kanske gör det på fel sätt. Bara massa haram! Det är så dumt när man fokuserar på vad man inte får göra hela tiden! När man borde fokusera på att dyrka vår Skapare, Allah(swt) och tänka på det som är halal! Allt det underbara halal!

Tänkte på det för ett tag sedan också, det är bättre att inte ens bry sig om sådana saker jämt eller ens nån gång per dag! Det känns mycket bättre när man bara kan ta det lugnt och njuta av Koranen osv. Fokusera på sig själv bara! Då kanske ens syskon kommer till en istället! Att vara en ung praktiserande muslim är en gåva många går miste om!

Det finns många anledningar till att vi praktiserande ungdomar ska vara stolta och känna oss lyckliga! Vi har det många ungdomar inte har! Vi har sanningen! Hur tryggt är det inte att somna och veta att du har hittat den rätta vägen! Även om man kämpar med sin iman, så vet man iallafall! Man kommer inte stå helt chockad på domedagen och dränkas i sitt svett, inshallah! Vi är unga slavar till Allah(swt) och vi måste, måste utnyttja vår tid som unga, pigga och friska!

Ett par Hadither

Abu Hurayrah(ra) sade: Allahs Profet(saw) sade: "Sju Personer kommer att få skydd av Allahs skugga på Domens Dag, då ingen skugga kommer att finnas förutom Hans skugga. De är: En rättvis ledare. En ung man som tillbringar sin ungdom i lydnad till Allah. En vars hjärta för evigt är fäst vid moskéerna. Två människor som älskar varandra för Allahs skull. En man som inbjuds till otukt av en rik och vacker kvinna men avböjer, och säger: "Jag fruktar Allah." En som ger allmosor i hemlighet utan att visa det, på ett sätt att den vänstra handen inte vet vad den högra handen har gett, och en som minns Allah i sin ensamhet så att hans ögon flödar över med tårar." Bukhari 'as-sahih'(660), Muslim 'as-sahih'(103)

Sahl bin Sad(ra) sade: En man kom till Profeten(saw) och frågade honom: 'Allahs Sändebud, säg mig något som jag kan vinna Allahs och människornas kärlek med.' Profeten(saw) berättade för honom: 'Älska inte världen, så kommer Allah att älska dig; och längta inte efter det som människorna har, så kommer de att älska dig'. Ibn Madjah 'as-sunan'(4102), al-Albani 'sahih al-Djami'(922)

Abu Hurayrah(ra) sade: Allahs Sändebud(saw) sade: "Den som Allah vill gott kommer Han att pröva, genom att utsätta honom för någon svårighet". al-Bukhari 'as-sahih'(5645)

Abu Hurayrah(ra) sade: Allahs Sändebud(saw) sade: "Ingen av er skall be om sin egen död, för om han är en god människa, är det möjligt att han kan utöka sina goda gärningar, och om han inte varit någon god människa, kan han få en möjlighet att rätta till sitt onda förflutna." al-Bukhari 'as-sahih'(5673), Muslim 'as-sahih' (2680)

Och en sista hadith som vi alla måste tänka på!

Profeten(saw) sade: "Den som gör sina föräldrar nöjda på morgonen, kommer ha två portar öppna för sig till Paradiset, och den som gör sina föräldrar nöjda på eftermiddagen kommer att få detsamma; men om han bara tillfredställer ena föräldern, kommer han ha endast en port." Profeten(saw) blev frågad: "Även om de behandlar honom orättvist?" Han(saw) upprepade tre gånger : "Även om de behandlar honom orättvist"! al-Bukhari i "Al-Adab al-Mufrad"

Ta vara på denna tiden mina systrar och bröder! Så att InshaAllah, denna Ummahn blir starkare!

Må vi alla få starkare tro!
Må vi alla få starkare tro!
Må vi en dag bli förebilder för framtidens ungdomar, InshaAllah!
Må våra böner bli accepterade!
Må våra synder bli förlåtna!
Må vi ta hand om varandra för Allahs skull!
Må vi bli utav de bästa exemplen för dagens unga muslimer!

Alhamdulilah!!!

Tack för er tid! Jazak Allahu Khajran!!! Salam Aleikum wa Rahmatulahi wa Barakatuh
Tankar: 0.....
Mina Tankar | Direkt länk | 2009-05-10 @ 14:08:08|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


Bönetider


Video på Svenska om Profeten Muhammad
frid och välsignelser över honom





Svenska Islamiska Youtubekanaler

DawaSweden
IslamIdag
Muslimahkanalen
MuslimSe
Mussemanda
OmarIbnAlKhattab
SMSBilal
TheMuslim0
UnderTexter


Den Raka Vägen
Vill du ha evig lycka?



Bismillahi Rahmani Rahim
Läs i din Herres namn, Han som har skapat – skapat människan av en grodd som sätter sig fast! Läs! Din Herre är den Främste Givaren, som har lärt [människan] pennans [bruk], lärt människan vad hon inte visste!

[Koranen 96:1-5]


Mina besökare
Online:
Idag:
Totalt:




Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se Religion bloggar Filosofi/Religion Bloggportal länksamling Bloggparaden

RSS 2.0