-För vi har tagit studenteeeeen! -åå va vi har full..! -..va?

As-Salamu Aleikum wa Rahmatulahi wa Barakatuh!

Är det inte lustigt hur vissa av våra bröder och systrar helt plötsligt slutar bry sig när det är deras student? Ser det varje år, nu har de en anledning att dricka alkohol. Nu fick de typ tillåtelse ! (av sig själva).. Förstår det inte! Förstår ni detta?
Hehe, och en annan lustig grej är att frasen "För vi har tagit studenten..." nog sägs mer gånger på en dag än vad vissa läser Koranen på en månad.

Iallafall, så skulle jag inte tala om studenten. Tänkte prata lite om alkohol. Eller snarare ge lite, lite fakta av det jag har lärt mig!

Det är återberättat i sahih att Allahs Sändebud(saw) förbannade alkohol, den som dricker det, den som häller upp det, den som extraherar juicen till den, den juicen är extraherad till, den som bär det, den som det blir bärt till, den som säljer det, den som köper den och den som handlar för dess vinst.
 

Sedan finns det många hadither om att bönen inte blir accepterad i 40 dagar om man druckit det.

En av dessa hadither var återberättat från Ibn Maajah (3377) av Abd-Allah ibn Amr som sade: Allahs Sändebud(saw) sade: "Den som dricker alkohol och blir full, hans böner kommer inte bli accepterade i 40 dagar och om han dör kommer han till Helvetet. Men om han ångrar sig, så kommer Allah acceptera hans ånger. Om han dricker alkohol igen och blir full, kommer hans bön inte bli accepterad i 40 dagar och om han dör hamnar han i Helvetet. Men om han ångrar sig, så kommer Allah acceptera hans bön. Om han dricker alkohol och blir full igen, kommer hans bön inte bli accepterad i 40 dagar och om han dör hamnar han i helvetet. Men om han ångrar sig kommer Allah förlåta honom. Om han gör denna synd igen, kommer Allah få honom att dricka leran av khabaalDomedagen. " De frågade, "O Allahs Sändebud, vad är leran av khabaal?" Han svarade, "Safterna av människorna från Helvetet". sahih av al-Albaani från sahih Ibn Maajah.

 

Men bara för att bönen inte blir accepterad så betyder detta inte att ni har "ledigt" i 40 dagar!
Att bönen ej blir accepterad, menas att du ej får belöningen för bönen som straff eftersom du druckit alkohol och blivit berusad. Men det är fortfarande obligatoriskt för dig att be, för att lämna bönen eller försena bönerna, är mycket större synder än att dricka alkohol.

 

OCH lite alkohol är också haram, även om du inte blir full. En av anledningarna är att om man tar lite, kan man enkelt börja ta en till liten dricka.
Profeten (sallallahuwaleihwasalam) sade: " Det som förgiftar en i stora mängder, är även haram i små." Återberättat av al-Tirmidhi, 1865; klassad som sahih av al-Albaani i sahih al-Tirmidhi.

Läs vidare om ämnet om ni vill på följande länk ->, [Alkohol Haram engelska] eller [Alkohol Haram Svenska]


Så bröder och systrar, vad som än händer, drick inte alkohol och medvetet strunta i vad Allah har beodrat oss.  För Allahs skull. Må Allah vägleda oss alla!

 

Tankar: 2.....
Varningar | Direkt länk | 2009-06-03 @ 00:09:15|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Kommentarer
Postat av: Susanne

Hur svårt kan det vara att undvika alkohol???

inte svårt nånstans...

bra inlägg mashallah

2009-06-03 @ 01:33:46
URL: http://lakritzz.blogspot.com
Postat av: LIsa

Jag skulle vilja att Du också skriver om problemet med muslimska pojkar, unga män som inte behandlar svenska flickor med respekt. Detta är ett allvarligt problem med pojkar som inte kan hålla på sig, som flörtar och "leker" och får flickan vart de vill och sen kallar henne dåligt. Hur skall vi få unga män att behandla tjejer med respekt. Hur skall vi få muslimska kvinnar att fostra sina söner till att behandla svenska flickor ( som de oftast inte får bilda familje med) med respekt. Enligt gammal kristen tradition är man varsam med kärleken och man väntar till man är säker på kärleken.

Många har sagt mej att det är ok att leka och samla sig erfarenhet till dess man är giftasfärdig. Bibeln säger dock att när två människor blir ett fullbordas äktenskapet. Detta är min uppfattning f.ö.

Jag är inte mer blåögd än att jag vet att i ett sekulärt samhälle lever vi på annat sätt men vi måste respektera i alla fall. Jag är allvarligt beklämd hur jag sett att många unga gossar behandlar flickor, aldrig deras kompisars systrar men svenska flickor. Jag vill inte ha ett svar utifrån vad koranen mm säger för det vet jag. Jag vill mera prata om , hur skall vi förändra pojkars beteende. Vilken hjälp behöver unga killar för att lära sig att behandla svenska flickor med respekt.

2009-06-08 @ 08:40:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


Bönetider


Video på Svenska om Profeten Muhammad
frid och välsignelser över honom





Svenska Islamiska Youtubekanaler

DawaSweden
IslamIdag
Muslimahkanalen
MuslimSe
Mussemanda
OmarIbnAlKhattab
SMSBilal
TheMuslim0
UnderTexter


Den Raka Vägen
Vill du ha evig lycka?



Bismillahi Rahmani Rahim
Läs i din Herres namn, Han som har skapat – skapat människan av en grodd som sätter sig fast! Läs! Din Herre är den Främste Givaren, som har lärt [människan] pennans [bruk], lärt människan vad hon inte visste!

[Koranen 96:1-5]


Mina besökare
Online:
Idag:
Totalt:




Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se Religion bloggar Filosofi/Religion Bloggportal länksamling Bloggparaden

RSS 2.0